..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþgücü güzelliði, adaleti, mutluluðu yaratýr. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Tarihsel Olaylar > Muhammed CAN




24 Aralýk 2009
Kerb - U Belamýz  
Muhammed CAN
Kerbelamýz iþte


:BCAG:
Ýslam’ýn çiðnen kutsallarý dün Yezitlere, bugünde sadece Siyonistlere mal edilsin. Onlarýn yerli iþbirlikçileri bizden olsa da býrakalým, çiðnensin mahremlerimiz. Namahrem eller uzansýn, mabetler yýkýlsýn, zulüm, iþkence, ölüm, katliam, kan, gözyaþý mazlum halklarýn maddi ve manevi mirasýymýþ gibi normal karþýlansýn, Liberal Ýslam adýna..

Kýnasýn dünya halklarý, ‘insan haklarý’ adýna bildiriler yayýnlansýn, Ýslam dünyasýnýn kahýr ekseri, yalnýzca Siyonist Yahudilerin yaptýklarýna insanlýk ayýbý olarak baksýn! BM’nin aldýðý kararlar Ayet kutsallýðýnda savunulsun Kur’an müminlerince!

Bugünün Kerbela ve Aþuresini, kim hangi kara parçasý ve ölçüsü ile belirleyecek, yeryüzünü kara bir libas gibi örtüp bürüyen zulmü, kim hangi takvimi ölçü ile Muharremin on’una baðlayabilir ki?

Bütün beþeriyetin ortak paydasý ve en doðal hak olan suyun dahi çok görüldüðü, özgürlük kervanýný, tarihin bir anlýk zaman dilimine sýkýþtýralým. Bir daha diriltmemek üzere orada susuz bir halde ölüme terk edelim. Sonrada oranýn adýný Kerbela ve o güne de Aþure diyelim.

Öyle ya!

Ademi yolculukla baþlayýp, yolun sonuna dek sürecek Kervanýn yegane öncülerinin varisi olan, Arþ’ýn ve Arzýn yegane sahibi adýna, emaneti yüklenen Ýlahi öncü Huseyn, Kerbela da kalsýn!

Husiler, Filistinliler, Kürtler, Peþtunlar, Beluciler, Türkler, Azeriler ve dahi Farslar! Koþun, bütün insanlýk ailesinin yegane kurtuluþ muþtusu Kenyalý kölenin sarayýný Kýble edinmekten geçer nidasýný duymazlýktan gelmeyin!

Zulmün ve köleliðin renginin deðiþtiðini görmezlikten gelerek, Siyahi derinin altýndaki beyaz insanýn kendine has adaletine sýðýnýn!

Ýnsani bedene bürünmüþ yeryüzünün madde tanrýsýna secdeye kapanýn. Ki, Kapitalizmin Cenneti ile ödüllendirsin!

Nobel savaþ ödülüne layýk eli kanlý katillere teveccüh eden, kurtuluþ yolunun hürriyet arayýcýlarý, koþun!

Varlýklarý beyaz insan türünce talan edilmiþ kýtanýn Afrikalý çocuklarý, sizlerde koþun! Renk derisi sizden olan Afro-Amerikalý bu acayip varlýðýn sesine kulak týkamayýn! Kölelerin hürriyet muþtusu sunduðu 21.yüzyýl köleleri sakýn kaçýrmayýn bu hürriyet fýrsatýný!

Kerbela Okulunun ölümsüz Üstad’ýnýn sunduðu Ýlahi insan deðerlerini simgeleyen bayraðý dalgalandýrmak ve o deðerlerle donanmakta nereden çýktý?

Fýrat ve Dicle dün olduðu gibi bugünde beþikteki bebeklerin kanlarý ile coþsun, taþsýn ve hala katillere barýþ adý altýnda eller uzatýlsýn.

Ýslam tarihinden pasajlar sunulsun, dersler çýkartýlsýn barýþ adýna, barýþýn aynasý olarak Ýmam Hasan’ýn Yevm-us Sebat’ý getirilsin. Olmazsa, Ýmam Ali tarihinden Hakem olayý delil sunulsun!

Çeþitli Akide-i, fikri ve felsefi guruplarýn at koþturduðu meydandan farký olmayan, insanlýðýn, ilim, irfan ve dahasý risalet beþiði olan Mezopotamya’nýn çocuklarý, geçmiþ tarihindeki deðerlerden beslenememenin utanç damgasýný anlýndan kaldýrmanýn çaresini, Kenyalý kölenin sarayýný kýble olarak kabul etmesinde arsýn ve inansýn!

Dün Kerbela kahramanlarýna karþý seyirci rolünde olan kitleden farký olmayan bugünün milyar Müslüman’ý, kendilerini hangi gurubun mensubu olarak tanýmlayabilmenin dini vecibesini, hararetli kelam-i sohbetlerde arasýn!

Günün Yezitlerinden olmayý istemeyen savunmasýz zavallýlar, Huseyni yiðitliði gösteremiyorlarsa dünün Kerbelasýnda olsaydýlar nasýl davranýp ne tür tavýr sergileyeceklerini düþünmekle geçirsinler ömrünün en güzel çaðlarýný, gözyaþý ile yýkanacak zifiri karýnlýk geceleri, süslü kelimelere adamýþ sohbetlere feda etsinler aðýr aðabeylerin sohbetlerinde gelecek adýna!

… Binlerce kitap, dergi, yüz binlerce makale, yorum, seminer, konferans, vaaz, hutbe ve bunlara raðmen Kerbelanýn izzet ve ihtiþam kaynaðý, Hürriyet abidesi, Kulluðun zirvesi dahasý ilahi öncü Ýmam Huseyn’den onurlu mücadele yöntemini öðrenmeyi baþaramamanýn verdiði ezikliði, Ýslam dünyasý kendini nasýl tanýmlayacaðýnýn arayýþýnda gizlenip kaybolsun!

Gayr-i Müslim diyerek dýþlanan nice kahramanlar, Kerbelanýn ölümsüz üstadýnýn dersinden nevþ-u nema beslenip kendine metot ve çözüm yöntemleri buladursun. Benliðimizin zindanýnda boðduðumuz benliðimizi, secdeden kaldýrmamakla iftihar ettiðimiz bedenlerimizle, tefrika, nifak ve ümmetin Vahdet yazgýsýna vurulan darbeyi Huseyni’lerin uzlaþmaz kimliðine yýkalým!

Korku çekingenlik cesaretsizlik ve ataletin enva-i çeþitleri ile onurlu eylemlerden uzak kalýnarak hürriyete ulaþýldýðýný, tarih çöpçüleri bize siyasetin ulviliðini reel politika safsatalarý ile yazýp ulaþtýradursun! Hürriyete giden yolun yegane iksiri olan korkuyu öldürmek ve izzeti kuþanmayý ümmet içinde ümmet adýna tefrika olarak þerh düþüp kayýt etsin Müfessirler, ciltler dolusu tefsir kitaplarýnda.

Ýslami ekollerin(istisnasýz) muteber bir öncüde aranan þartlarýn vazgeçilmez þýkký olan ‘‘cesaret’’i, olmazsa olmaz olarak kaydetmenin hikmetini Ýslam’ýn ilk dönemine ait olarak tevil etmenin gayreti içinde olan aðýr Alimler.

Mesihi’siz Hýristiyan dünyasý dinden olanca uzaklýðýna raðmen, nihai merci olarak Vatikan’ý kendine eksen almaktan asla vazgeçmezken; Ýslam dünyasý olanca bölünmüþlük ve ezilmiþliðine raðmen olmazsa olmazý olan Velayet-i Fakih’e Siyasal kimliðini giydirmeyi ucubelik olarak þerh edip vahdet adýna makaleler dizsin!

Kerbela öncüsü Velayet’in özü iken, bugünün Velayet ekseni, özünü Kerbela’dan alarak ’’erdemler dünyasýnýn özlemi’’ni baðrýnda taþýya dursun!

Velayetin yaþlý bilgesi! Canýný siper ederken ’’erdemler dünyasý’’nýn özlemi uðruna. O’nu, toprak ve su düþkünü ilan etmenin delillerini toplayadursun, ümmetin yeni yetmeleri, Entelektüel duruþlar adýna!

Kudüs gibi kutsal bir mekanýn üç beþ çapulcunun salyalarýna kurban edilmesinin asýl suçlusu, ümmetin Ýslami liderlik Felsefesinin taþýyýcýsýnda arasýn, göbeði yað baðlamýþ sözde Ýslami basýnlar, dahasý onu kurtarmanýn yöntemini kuru kalabalýklarla muayyen zamanlarda sokak korsanlýðý ile müjdelesin yeni yetme Ýslamcý entelektüeller.

Bir daha Ýslam dünyasýnýn herhangi bir yerinde devrim olmasýn diye, oluþan devrimin dallarý budansýn, Selefi Ýslam adýna! Ýslam dünyasýnda evrimlere ilham olacak yegane kaynak kurtulsun, köküne kezzap dökülsün.

Yaþayan her canlý direngen iken, direnen her canlý yaþamasýn diye ölüm mangalarý devriye çýksýn ümmetin asayiþi adýna. Tarih boyunca Ýzzeti ve onuru Kerbela okulundan alanlara hayat hakký tanýnmasýn Saada’dan, Uygur’a kadar. Hayatta kalmak isteyen ölmüþ canlýlar, Haccac-ý zalim’lerin ayaklarýný öpsün yaþamak adýna.

Daha kaç vakte kadar Fýrat, Dicle, Nil ve Ceyhun nehri kanýmýzla beslenip akacak, kerametini bilmek için ‘müneccim’lere sorulsun. Kanýmýz aksa da zafer Ýslam’ýndýr Sloganlarý ile Ýslam’ýn hürmeti katledilsin! Akan kanlar Ýslam’a hayat verir tennümleri, zalimlere iktidar olmanýn kaynaðý olsun.

Ýslam üstadý(s.a.a)’nýn býraktýðý kutsal ikili bölüþülsün, Þia ve Sünni adýna. Ayrýlmaz ikilinin birliðini ’’nasýl anlamalýyým’’ý, Velayette Teokrasinin getirdiði diktatörlük olarak yaftalansýn, babalarýný bu yola feda etmiþ körpe beyinlere özgürlük safsatasý adýna, kutsal ikilinin hamisi kýnansýn bu uðurda!

Ey! Cesaret adýn varsa eðer, Huseyn’dendir

Ey! Özgürlük varlýðýnýn menþe-i, Zeynep’tendir

Ve Sadakat, güzelliðini Abbas’a borçludur.

Yiðitlik Huseynde can bulur

Ne Ýbrahim, ne Ýsmail sadakatte

Ne Yakup, ne Yusuf sabýrda

Ne Musa, ne Harun azimde

Ne Ýsa, ne Yahya züht de

Ne Ýmran, ne Zekeriyya tahammülde

Güç yetiremezdi vallahi Huseyni Hamasette!

Bir ateþ ki, Ýbrahim dahi korkardý

Bir tufan ki Nuh’u titretirdi

Bir dava ki, KAÝM’in ahdi var

Bir mekan ki, Ýbn-i melunlarýn korkusudur

Bir zaman ki, Yezit ibn-i Yezitlerin sonudur.

Arz ile Asumanýn kavuþtuðu gündür Aþura

Bütün Enbiyalarýn cem’idir HUSEYN!

Ne yani? Ýsa Mesih çarmýha mý gerildi, Mehdi(a.s)’ýn öldüðünü ve artýk yaþamadýðýný bana Mezar-ý Þeriften deliller getiredursunlar, inandýðýma inanan müminler!

Öyle olsa bile! Mesih ve Mehdi hakikatin özünde ebedi yaþýyor.

Özümde yaþatýyorum, Onlarýn özdeki varlýklarý bizi zafere taþýyacak, Huseyn gibi, Ali gibi...

Aþk kafiriyiz biz, Müslüman baþka

Ufacýk karýncayýz biz, Süleyman baþka

Bizden sarý bir yüz iste, ciðer parçasý iste

Ýpekli kumaþ satan bezirgan baþka/Mevlana

’’Her yer Kerbela her gün Aþura’’ iken..

Ruhum/uz Kerbelaya, bedenim/iz Aþura tandýrýna

Yezitler baðrým-ýz- da büyüyüp, sinem-iz-e oturmuþ masumiyetim-iz-i Katl ededursun KERB-U BELAMIZ da Ben Huseyne, Huseyn bana aðlasýn!



Ey can! Feryadýn ne manasý var

Abbas gibi feda olmaktan gayrý

… Muharrem 2009



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn tarihsel olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Algý Sapmasýnda Türk Ýslamcýlarý
Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çrümüþlüðü - 6
Ýslam Ýnkilabýnýn Evrenselliði
Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çürümüþlüðü–1
Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çrümüþlüðü - 4
Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çrümüþlüðü - 5
Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çrümüþlüðü - 3
Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çrümüþlüðü - 2
Sivil Aymazlýk Sorunu Ve...

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Muhammed Can S. Demirtaþ'a Soruyor
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 5
Gündem Özel - 4 Baþkanlýk Sistemi ve Avrupa Krizi
Rebeze Röportajý - 2
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz! —2
Size Ne Oldu?
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 3
Emperyalist Ýslamcý Olunabiliyormuþ Demek!
Türk Aydýnlarýnda Takvimler 1789 Mu?
Özdemir Ýnce Kirene'li mi?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dost Ýçin [Þiir]
Serzeniþ [Þiir]
Bizde Ne Anne'ler Var [Þiir]
Ne Ýnsanlar Gördüm [Þiir]
Ey Gazzeli Cocuk! [Þiir]
Ayrýlýk Senfonisi [Þiir]
Hatýram! [Þiir]
Namus'un Adýna! [Þiir]
Hum Kýyýsýnda Bir Gece [Deneme]
Velayet-i Fakih ve Siyasla Ýslam [Ýnceleme]


Muhammed CAN kimdir?

. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Muhammed CAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.