..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzel birþeyin fazlasý harika olabilir -Mae West
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > fatihkarabenli




23 Þubat 2010
Eski Bir Dost (Mithat )  
fatihkarabenli
eskiyi özleyiþin,, yanlýzlýðýn trajikomik hikayesi..


:BJAE:
Yolun karþýsýnda duran bu ufak tefek adamla göz göze geldim,ne bakýyorsun lan der gibi suratýma sinirli bir ifadeyle bakýyordu,oysa ki birine benzettiðimi belki de o olabileceðini bilmiyordu..yolun karþýsýna geçip arkasýný dönüp yoluna devam eden bu adamý takip etmeye baþladým.arada bir arkasýna dönüyordu benim geldiðimi görünce adýmlarýný hýzlandýrmýþtý.biz böyle bu þekilde 15 dk kadar yürümüþüz..en sonunda bi lokantaya girip sahibiyle tokalaþýp öpüþtüler bende dýþarýdan onlarý izliyordum..adam beni göstererek ne var lan gibilerinden elini kaldýrýp aþaðý yukarý salladý..bende gel iþareti yaptým..dýþarý çýktý..



Ben sizi bir yerlerden tanýyorum kusura bakmayýn 30 dk dýr sizin peþinizdeyim ama benim kafama çok takýlýr bulamazsam isminiz nedir dedim..mithat dedi..mithat adýnda hiç tanýdýðým olmamýþtý..mithattt mithaaaatt diyerek gzölerimi yukarý dikip düþünür gibi yaptým..eee birader ben seni tanýmýyorum sen çýkarabildinmi beni dedi..valla yalan olmasýn çýkaramadým dedim..sustu..gözlerini yine bana doðru sabitleyerek eee tanýmýyorsan o zaman s.git be adam der gibi baktý..ben bunlarý anlayabiliyordum bir insan içinden neler geçiriyor iyi biliyordum..peki kusura bakmayýn iyi günler diyip yoluma devam ettim..tövbee tövbeee gibi bir þeyler dedi arkamdan bu býyýklý þiþman þerefsiz..aldýrmadan duymamýþ gibi yapýp yürüdüm..


Gece uyumaya çalýþacakken bile Mithat kimsin lan sen nerden tanýyorum ben bu adamý gibi þeyler düþünüyordum aklýmdan çýkaramýyordum kafama takýlmýþtý bir kere mutlaka tanýyor olmalýydým ama nerden ? ertesi gün kýz arkadaþýmla buluþmaya gittim..yine her zamanki gibi çok güzeldi çok eðlendik güldük güzel bir gün geçirdik.akþam olupta eve gitme vakti gelince hayatým ben sana bir þey anlatacaðým dedim..söyle bebeðim dedi..ben dün yolda bir adam gördüm yarým saat takip ettim sonra tanýþtýk adý mithatmýþ diye konuya çok yanlýþ bir giriþ yapýnca ellerimi býrakýp beline koyarak neler diyorsun aþkým sen fikrim deðiþiyo bak diyip güldü dalga geçti..benimle dalga geçmesi bu ciddi konunun albenisini götürmüþtü..bi an soðudum sevgilimden..dinleyecekmisin diyip sert bir bakýþ yaptým..tamam tamam devam et sinirim bozuldu öyle diyince dedi ve gülmeye devam etti..þimdi ben bu adamý mutlaka bir yerden tanýyorum ama çýkaramýyorum düþünüp duruyorum belki de artýk bu düþünceyle bir ömür geçecek kimdi bu adam diyerek kafayý yicem akýl hastanesinde ziyaretime gelmek mi istiyorsun az yardýmcý ol dedim..iyi de hayatým isminden bile çýkaramadýðýn bir adam konusunda ben sana nasýl yardýmcý oluyum sen baþkasýyla karýþtýrýyorsundur hemde boþver geçmiþte kalmýþ birini sokkataki bi adama benzettin diye ömür boyu böyle kalmayacaksýn ki..takma kafana hadi ben gidiyorum otobüs geldi diyip aceleyle beni öptü ve karþý yola koþup belediye otobüsüne bindi..olduðum yerde kalýp düþündüm haklý kýz dedim skerim mithatýný banane ya diyip þu an aklýma gelmeyen bir þarkýyý lüzümsuz yere sesli bir þekilde söyleyerek caddede yürüdüm..


Çok ilginç bir þekilde yan tarafa dönerken fark ettiðim biri ayný mithata benziyordu býyýklý þiþman yanaklarý al al koþup durdurdum omzundan çektim Mithat abi beni hatýrladýnmý dedim..ne diyon kardeþ Mithat deðilim biriyle karýþtýrdýn sen diyerek güldü..bulmam lazým abi anlýyormusun o adamý bulmam lazým hayatýmý s.kti dedim anlamadý..abi yardýmcý olun lan nolur buralarda bir yerde o þerefsiz dedim…Allahýn delileri de bizi buluyor diyip yoluna devam etti..gerçekten kafayý yemek üzereydim..çok sevdiðim can dostum Burak ý arayarak acilen bir yerlerde oturup konuþmamýz gerektiðini söyledim..burak geldi.oturuldu..çaylar içildi..konuyu anlattým..abi sen iyi deðilsin Mithat kim mýnakoyum nerden çýkardýn dedi hem senin tanýdýðýn bütün adamlarý bende tanýmýþ olmalýyým ve ben böyle bir arkadaþ hatýrlamýyorum dedi..çayýný yudumlarken bir ara hmm hömmm diyerek yutkundu bi saniye bi saniyeeee noldu lan dedim..abi Mithat diye biri var þu bizim Berna nýn sevgilisi alamancý Mithat ama onlarda almanyada dedi..hesabý öde de kalkýp gidelim dedim..utanarak peki dedi..mithat veya bir baþka eski tanýdýðýmý o günden sonra bulamadým..sevgilimle aram açýldý..arada bir dalýp gitmeler baþladý ..yeni tikler kazandým..þu kalabalýk dünya da ne kadar da yalnýzdým..



fthkrbnli



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yalan Melankoli
3g Li Ayrýlýklar
Kendimden Otobüsle Kaçtým
Çocuk Korkusu
Karar
Aþk Bankasý
Gençler
Arabesk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Devamsýzlýktan Hayatta Kaldým [Þiir]
Gökyüzünün Dansý [Þiir]
Küçük Düþler [Þiir]
Mavi Kolye [Þiir]
Gülmek Yasak [Þiir]
Aþk Bir Melodi [Þiir]
Aslýnda Þehir Senmiþsin (Yolcu ) [Þiir]
Lidyalý Parasý (Ýlk Aþk ) [Þiir]
Bitmiþ Zaman [Þiir]
Hayali Þarký [Þiir]


fatihkarabenli kimdir?

23 yaþýnda ankaralý üniversite mezunu ve her an kapýdan girip merhaba diyen eski bir akraba gibi sevecen ve tezcanlý biriyim :)

Etkilendiði Yazarlar:
mizahi yönden umut sarýkaya ( uyksuz karikatürsti-yazarý )..bir de babamdan çok etkilenirim..:)


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © fatihkarabenli, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.