..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýþimden büyük tat aldýðýmý söylemeliyim." -John Steinbeck
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Uzay > Ömer Faruk Hüsmüllü




18 Mart 2010
Ýnsanoðlu Bu Dünyada Misafirdir  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Dünyadan bilmem kaç milyon ýþýk yýlý uzaktaki bu gezegende onbinlerce yýl önce bile çok çok ileri bir teknik,medeniyet varmýþ.Öyle olmasa o kadar mesafeyi katedip buraya ulaþabilirler miydi?Ne var ki böylesine ileri bir toplumda bile insandan kaynaklanan çeþitli sorunlar söz konusuymuþ.Gezegenin akil adamlarý oturup düþünmüþler ve sorunsuz bir toplum oluþturmanýn yollarýný aramýþlar.


:AGJH:

Bundan “ölümlü” olduðu anlamýný çýkarmayýn! Ýnsan bu dünyaya misafir olarak gelmiþ, ama yüzsüzlük edip asýrlardýr oturmuþtur.

Bakýn anlatayým:
Bundan onbinlerce yýl önce dünyanýn muhtelif noktalarýna kocaman kocaman uzay araçlarýnýn biri inerken diðeri kalkýyormuþ.Bu araçlar dünyamýza bilmem kaç milyon ýþýk yýlý uzaktaki bir gezegenden insanlar getiriyormuþ.Buna getirmek deðil de baþýndan atmak desek belki daha doðru olurdu.

Tabii bu gelenleri “Sevgili insanoðlu dünyaya hoþ geldin.Yeni yuvanda,güzel gezegeninde mutlu bir yaþam dileriz” yazýlý pankartlarla karþýlayan yokmuþ.Sadece olayý fark eden dünyanýn asýl sahipleri hayvanlardan,bazýlarý homurdanmýþ,fakat bazýlarý da korkup oradan kaçmayý tercih etmiþ.Homurdananlar sanki binlerce yýl mücadele edecekleri bu yeni canlýlarýn kendilerine zarar vereceklerini sezer gibiymiþler.
Bu insansýz topraklara insan getirmenin sebebi ne olabilir ki?
Dünyadan bilmem kaç milyon ýþýk yýlý uzaktaki bu gezegende onbinlerce yýl önce bile çok çok ileri bir teknik,medeniyet varmýþ.Öyle olmasa o kadar mesafeyi katedip buraya ulaþabilirler miydi?Ne var ki böylesine ileri bir toplumda bile insandan kaynaklanan çeþitli sorunlar söz konusuymuþ.Gezegenin akil adamlarý oturup düþünmüþler ve sorunsuz bir toplum oluþturmanýn yollarýný aramýþlar.

Bulunan çözüm: Sorun yaratanlarýn baþka bir gezegene gönderilmesi olmuþ.Sakýn “sorun” dediðimizde ufak tefek kusurlarý anlamayýn.Sorun olarak niteledikleri cinayetler,sapýklýklar,baðýmlýlýklar,aðýr akýl hastalýklarý,geri zekalýlýk…gibi ciddi þeylermiþ.
Bu amaçla uzun bir süre sorunlu insanlarýn nereye gönderilmesinin uygun olacaðýný araþtýrmýþlar.Uzaydaki birçok gezegeni bu amaçla incelemiþler ve sonunda dünyamýzda karar kýlmýþlar.

***
Dünyaya getirilen insanlarýn ihtiyaçlarýný belli bir süre karþýlayacak yiyecek,içecek,giyecek v.s de býrakýlmýþ.
Dünyaya atýlan atalarýmýz birkaç gün þaþkýn þaþkýn dolaþmýþlar.Þaþkýnlýklarýný üzerlerinden atýnca bulunduklarý yeri keþfetmeye çalýþmýþlar.Doðadaki olaylar ve yýrtýcý hayvanlar nedeniyle barýnacak yerler aramýþlar.Aðaçlar ve maðaralar bu amaçla kullanýlmýþ.Tabii ilk günden itibaren bazýlarý maalesef yýrtýcý hayvanlar tarafýndan öldürülmüþler.

Yeterince yiyecek,içecek,giyecek varken aralarýnda hýr gür olmamýþ,ama bitmeye yakýn kavgalar baþlamýþ.Derken birbirlerini boðazlamalar…

Bir gün,tüm ihtiyaçlarýný kendileri karþýlamak,üretim araçlarýný kendileri yapmak durumunda kalmýþlar.Toplayýcýlýðý,avcýlýðý ve sonunda da tarýmý öðrenmiþler.Bu öðrenmeler bizim yazdýðýmýz üç-beþ kelime gibi kýsa bir sürede deðil binlerce yýlda gerçekleþmiþ.Bu serüven tarih ve arkeoloji gibi bilimlerde anlatýldýðý için biz burada iþin detayýna girmiyoruz.
***
Ýnsanlarý dünyaya býrakanlar direkt iliþki kurmasalar da,herhangi bir müdahalede bulunmasalar da ilk günden itibaren onlarý sürekli izlemiþler.Uzay araçlarý binlerce yýldýr bu amaçla dünyamýzý ziyaret etmektedirler. Ýlkçað’da maðara duvarlarýna çizilmiþ uzay aracýna benzeyen resimler,günümüzdeki UFO olaylarý bunun kanýtýdýr.

Bazýlarý insanýn baþka bir gezegenden dünyamýza atýldýðýný savunan bu teze karþý çýkacaklardýr.Boþuna zahmet etmesinler.Yok karbon yöntemi,evrim teorisi,binlerce yýl önce bulunan insan kafatasý kemikleri gibi kanýtlarý göstermeye kalkmasýnlar.Çünkü ben bu senaryoya inanýyorum!
Bu senaryo bana “neden her insanda bir suç iþleme eðilimi var?” sorusunun da cevabýna ulaþmamý saðladý.O yüzden kalýtým yoluyla atalarýmýzdan geçtiðini,”suç”un bizim genlerimizde bulunduðunu artýk rahatlýkla söyleyebiliyorum.

Benim görüþümü destekleyen bir söz de buldum.O yüzden sevinçliyim: bir yazar diyor ki: “Belki de bu dünya baþka bir gezegenin cehennemidir.”

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Düþünmek güzel þey.
Gönderen: Levent Ölçer / , Türkiye
3 Mayýs 2010
Düþünen insanlarý seviyorum. Düþünmeye ve yazmaya devam edin Ömer Bey. Saygýlarýmla.

:: Stephen HawkIng uyardý
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
26 Nisan 2010
Stephen HawkIng uyardý: Uzaylýlarla sakýn konuþmayýn! 26.04.2010 tarihli gazetelerde yer alan bir haber:Belgesel kanalý Discovery Channel için hazýrlanan bir programda konuþan Hawking, evrende 100 milyar galaksi, bu galaksilerin her birinde de 100 milyonlarca yýldýz olduðunu söyledi. Bu þartlar altýnda sadece dünyada yaþam olduðunu düþünmenin imkânsýz olduðunu savunan Hawking, “Benim matematiksel beynime göre, bu rakamlar bile uzaylýlarýn varlýðýný gayet rasyonel kýlýyor. Esas soru, uzaylýlarýn neye benzediðini çözebilmek” dedi. Bu zeki yaþam formlarýnýn insanlýk için tehdit oluþturabileceðini söyleyen Hawking, bu canlýlarla irtibata geçmenin yýkýcý sonuçlarý olabileceðini vurguladý. Uzaylýlarýn dünyaya yapabileceði olasý bir ziyareti kaþif Christoph Colomb’un Amerika’yý keþfine benzeten evrenbilimci, “Ýþin sonu, Amerikan yerlileri için pek iyi sonuçlanmamýþtý” dedi.**** Ýngiliz bilim adamý Stephen Hawking, uzaylýlarýn varlýðýnýn neredeyse kesin olduðunu, ancak onlarla temasa geçmemek gerektiðini öne sürdü. Dünyanýn sayýlý astrofizikçilerinden Hawking, þunlarý söyledi: “Dünya dýþý hayatýn var olduðu neredeyse kesin. Sorun, uzaylýlarýn kim olduðu. Bence onlarla temasa geçmek çok riskli olabilir. Zeki yaþamýn, karþýlaþmak istemeyeceðimiz bir tür haline nasýl gelebileceðini görmek için kendimize bakmamýz yeterli. Bence uzaylýlarýn devasa gemileri olabilir. Belki de kendi gezegenlerinin tüm kaynaklarýný tüketip kainatta göçebe haline gelmiþlerdir. Bu geliþmiþ uzaylýlar, ulaþabildikleri gezegenleri fethedip sömürgeleþtirmek isteyebilirler.”

:: teþekkür
Gönderen: ESRA VIZVIZ / , Türkiye
3 Nisan 2010
satýrlarýnýzla sabahý karþýlmak çok güzeldi. teþekkürler çok güzel bir yazý olmuþ




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Meczup Yakarýþý
Bu Dünyaya Veysel Olarak Geldi Âþýk Veysel Olarak da Gitti
Sevgili Ölüm Dost Muyuz?
Nasreddin Hoca Fýkralarýna Güler Misiniz?
Daire Ýçinde Bir Nokta Mýsýnýz,yoksa Sadece Bir Nokta Mýsýnýz?
Gidenlerden Son Kareler
Gülerken Göbek Çatlatan Çok Komik Temel Fýkralarý
Aþk Üzerine Kýkýr Kýkýr Fýkralar
Varoluþ ve Ölüm
Yüreðin Ýlâcý: Sevgi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.