..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öküzün rengini dýþýnda, insanýn rengini içinde ara. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Üzeyir Aydýn




18 Mart 2010
Bizimde Baþbakanýmýz Var  
Üzeyir Aydýn
Kütahya Altýntaþ ilçesi baþbakaný ( þu an sað deðil ) Allah cc rahmet eylesin.


:AFJC:
BÝZÝMDE BAÞBAKANIMIZ VAR

Her devletin bir baþbakaný vardýr. Her baþbakanda belli bir süre iktidarda kalýr. Günü gelir baþbakanlýk biter.
Ýþte bizim baþbakan ise ilçemizin baþbakaný onun baþbakanlýðý ölünce ancak bitecek. Onunla ilgili bazý baþýndan geçmiþ olaylarý okurken biraz gülesiniz diye affýnýza sýðýnarak birazda içersine laf çeþnisi katarak anlatmaya çalýþacaðým. Bunlarýn bir kýsmý tam gerçek olmayabilir fakat gerçeklilik payý olan kýsa öz anekdotlardýr.
ÝLÇEYE YENÝ KAYMAKAM GELMÝÞ
Ýlçeye yeni kaymakam tayin olmuþ. Yazý iþleri müdürüne talimat vermiþ mahalle ve köy muhtarlarý ile toplantý yapalým muhtarlardan ilçe ve köyler hakkýnda bilgi alalým demiþ.
Yazý iþleri müdürü gerekli duyurularý yapmýþ. Bu yapmýþ olduðu duyurularla ilgilide Kaymakama bilgi verme ihtiyacý hissetmiþ olacak ki kaymakam beyim iþte þu köyün muhtarý Ýbrahim beye þu mahalle muhtarý hasan beye ve istiklal mahallesi muhtarý Baþbakana da yazý yazdým demiþ. Kaymakam bir anda þaþýrmýþ demiþ ne alaka demiþ bu ilçeyi ilgilendiren toplantý Baþbakana niye yazý yazýyorsun demiþ. Yazý iþleri müdürü hatasýný analmýþ düzeltmeye çalýþmýþ ama iþ iþten geçmiþ . Kaymakama durumu izah etmiþ.
ÝLDE KARDEÞ ZÝYARETÝ
Bizim baþbakan vilayete gidecek. Defterdarlýkta çalýþan kardeþinin yanýna da uðrayacak vilayete de sýk gitmediði için kardeþini telefonla arar ben geliyorum beni ilçe otobüslerinin geldiði garajda karþýla der. Kardeþi memur mesai olduðu için izin almasý gerek. Önce amirinin yanýna gidiyor ondan izin alýyor dairede de ayný bölüm arkadaþlarýna amirimden izin aldým beni soran olursa bizim baþbakan garaja gelecekmiþ, onu karþýlayacaðým karþýlamasam olmaz yemeðe götürür öyle dönerim diyor. Tüm arkadaþlarý þaþýrýyor ya diyorlar hayret adama bak bizim baþbakan diyor nasýl olur derken öðlen sonu oluyor bizim baþbakan ve kardeþi daireye dönüyor.Abisini arkadaþlarýna tanýþtýrýyor benim aðabeyim. Ya diyorlar hani sen baþbakan karþýlamaya gitmiþtin. Diyor evet gittim iþte bizim baþbakan bu . Herkes bir anda kopuyor.
BÝZÝM BAÞBAKANIN HASTALIÐI
Bizim baþbakan rahatsýzlanýyor. Ýlçe hastanesinde Ýl hastanesine sevki uygun görülüyor. Hastane ambulansý ile Ýl Devlet hastanesine götürülmek üzere yola çýkýyor. Bunu duyan Kýz kardeþinin kocasý yani eniþtesi Ýl devlet hastanesinde yatan torununun yanýnda refakatçi Damadýný hastane telefonundan arýyor. Servis telefonunu hemþire açýyor. Bu eniþtesi birazda heyecanla torunun yanýnda refakatçi damadým ile görüþmek istiyorum diyor. Hemþirede o tahlil sonuçlarýný almaya gitti deyince ona söyleyin Baþbakan rahatsýzlandý ilçenin hastane ambulansý ile oraya geliyor acilde karþýlasýn ilgilensin diyor.
Bunu duyan hemþire önce acili sonra baþhekim sekreterini arýyor. Tabi acildekiler ilçe hastanesini arýyorlar gerçek mi?
Niçin buraya geliyor rahatsýzlýðýný bilelim gibilerinden oradan da ( ilçe ile o kadar özdeþleþmiþ ki bizim Baþbakan) onlarda doðrudur Baþbakaný sevk ettik diyorlar. Acili düþünün Baþhekim, hastanede tüm doktorlar acilde ve kapýda ; Ambulans yanaþýyor kapýlar açýlýyor baþhekim soruyor ya hani Baþbakan demiþtiniz. Ambulans þöförü efendim evet iþte Baþbakan bu diyor.
( Ýlk yazý denemem hatalarým için þimdikten özür dilerim )



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Olmayacak [Þiir]
Deme Sakýn [Þiir]
Sezgi [Þiir]
Lafýn Geliþi [Þiir]
Vade Bitmiþ [Þiir]
Ben Neyim [Þiir]
Bilemem [Þiir]
Cesaret [Þiir]
Silinmiyor [Þiir]
Sende Aman [Þiir]


Üzeyir Aydýn kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Üzeyir Aydýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.