..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi dünyadaki yaþam ýrmaðýdýr. -Henry Ward Beecher
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > Ömer Faruk Hüsmüllü




30 Mayýs 2010
Maðaranýn Kamburu - 10  
Ömer Faruk Hüsmüllü
-Peki, bütün mürþitler ayný gizli bilgilere mi sahiptirler. Müritlerine aktardýklarý birbirinin benzeri bilgiler midir? -Bir tane öðreti yok ki, aktarýlan sabit, belli bir bilgi olsun. Çok sayýda öðreti var; bu geçmiþte de böyle idi bu gün de… Müritlere aktarýlan bilgi, diðer insanlardan gizlenen bilgi ya da ezoterizm dediðimiz zaman daha kapsamlý bir konunun içinde buluruz kendimizi. O takdirde mesela bir Yahudi gizemciliði olaral kabul edilen Kabbala’yý , Eski Türkler’deki Þamanizm inancýný hatta Masonluk’u bile bu kapsamda düþünebiliriz.


:AHIH:


-Merhaba.
-Merhaba da, araya o kadar çok zaman girdi ki neredeyse seni tanýyamayacaktým. Altý aydan bile fazla oldu görüþmeyeli.

-Böyle gerekti. Bazý problemlerimi halletmeden gelemedim.

-Karýný öldürme planlarýn vardý. Uygulayabildin mi?

-Hepsini anlatacaðým. Önce geçen defaki konuþmamýzda sözünü ettiðin okült bilgilerle ilgili cevabýný almak istediðim sorular var. Bu konuda biraz çalýþma da yaptým. Konuþmamýz gereken çok konu var. O nedenle bu güne mahsus burada kalma süremi uzatabilir misin?

-Hayýr, olmaz. Süre belli, ortalýk aðarana kadar. Ben anlatýrken okült bilgileri küçümsüyor gibiydin, þimdi ise bu konuda bazý þeyler öðrenmek niyetindesin. Yoksa kendi maðaraný kurma fikri mi seni bu yola sevk etti. Sor bakalým!

- Ýnatçý bunak! Biraz fazla zaman ayýracaksýn diye ödün kopuyor.

-Hakareti býrak ve konuya gel.

- Peki,soruyorum: Hipnoz, psikokinezi, parapsikoloji (psikoloji ötesi) gibi kavramlar da bu konu ile mi ilgili?

-Öyle sayýlabilir. Çünkü onlar da bazý gizli bilgiler içermektedir. Ayrýca bunlara duyum ötesi algý’yý, Taoculuk’u , yogayý da ekleyebilirsin.

-Peki, bütün mürþitler ayný gizli bilgilere mi sahiptirler. Müritlerine aktardýklarý birbirinin benzeri bilgiler midir?

-Bir tane öðreti yok ki, aktarýlan sabit, belli bir bilgi olsun. Çok sayýda öðreti var; bu geçmiþte de böyle idi bu gün de… Müritlere aktarýlan bilgi, diðer insanlardan gizlenen bilgi ya da ezoterizm dediðimiz zaman daha kapsamlý bir konunun içinde buluruz kendimizi. O takdirde mesela bir Yahudi gizemciliði olaral kabul edilen Kabbala’yý , Eski Türkler’deki Þamanizm inancýný hatta Masonluk’u bile bu kapsamda düþünebiliriz.

-Ya büyü?

- Evet, büyü veya sihir diðer deyiþle maji de okült bilgidir. Kahinler, medyumlar bu bilgileri kullanmýþlardýr.

-Hangi amaçla kullanýyorlar ve uyguladýklarý yöntem nedir?

-Sorunu sondan baþlayarak cevaplayayým: Anlaþýlmasý kolay, ama uygulanmasý çok zor; daha doðrusu bazý koþullara baðlý bir yöntem var burada: Birtakým araçlar kullanarak deðil, düþünce yolu ile evrendeki olaylara müdahale edebilme amaçlanýyor.

-Yani esas amaç evrendeki olaylara müdahale edebilmek mi?

-Evet.

-Bu mümkün mü? Hani her þey bir düzen içinde ve kurallara uygun olarak gerçekleþiyordu? O zaman bir baldýrý çýplak büyücü, kahin ya da mürþit nasýl oluyor da evrendeki olaylara müdahale edebiliyor?

-O insanlarý küçümseme, bir gün bu yaptýðýndan piþmanlýk duyabilirsin. Buradaki müdahale mesela, yaydan çýkmýþ olan bir okun varacaðý yer, hedefin tam ortasý ise; oku hedefin dýþýna yönlendirme þeklinde anlaþýlmamalý. Bu gerçekleþmemiþ, baþlamamýþ eylemlerle ilgili bir yönlendirme. Ýlahi düzenin bazý gerçeklerini görebilme yetisi.

-Anlamadým, ama dediðin gibi olsun.

-O zaman doða ile konuþmayý bir dene. Bakalým sana neler anlatacak? Gerçek dost doða’dýr; bize her þeyi karþýlýk beklemeden verir. Bilgi de bunlardan bir tanesidir.

-Doðayý inceleyecek zamaným mý var ? Senin gibi bu maðaraya kurulup ahkâm kesmiyorum; iþim gücüm var benim.

-Öyleyse zaman bulduðunda otur bilgisayarýn baþýna Mistisizm, Panteizm, Metafizik, Spritualizm, Teofizi, Antropozofi, Ufoloji konularýný bir incele. Okült bilgiyi kavramak, anlamak istiyorsan tabii. Çünkü bunlar da ezoterizm ile benzeþen yanlarý olan ama ayný olmayan kavramlardýr. Ýstersen bu konuyu burada kapatalým ve gündelik yaþam olaylarýna dönelim.

-Evet, kayýnpederlerin bizde olduðunu söylemiþtim son görüþmemizde. Misafirlikleri biraz uzun sürdü. Gitmeden önceki gece yemekte, her sene yaptýklarý gibi çocuklarý götürmeyi teklif ettiler. Her defasýnda olumlu görüþ bildiren karým bu sefer karþý çýktý. Ben ne olumlu ne de olumsuz bir görüþ beyan etmedim. Bu konuda en akýllýca davraniþ susmaktý. Öyle de yaptým. Çocuklar da gitme konusunda ýsrarcý davranýnca karým sonunda kabul etmek zorunda kaldý.

-Beklediðin ortam gerçekleþti demek ki.

-Öyle oldu. Ertesi gün kayýnpederleri ve çocuklarý araba ile otobüs terminaline götürüp yolcu ettim. Sevinç içindeydim. Ýþteki arkadaþlarýn bile bu sevinçli halim dikkatlerini çekmiþti. Hatta espri olsun diye bir arkadaþ “Kaynanasýnýn gitmesine bu kadar sevinen bir damada da ilk defa rastlýyorum.” Dedi. Ben iþte iken planýmý bir kez daha gözden geçirdim: Karým uyuduðunda arabadaki malzemeleri eve çýkaracaktým. Odasýna girecek, baþýna balta ile vurup bayýlttýktan sonra ellerini ve ayaklarýný baðlayýp, aðzýný sýký sýkýya bantlayacaktým. Bu iþlem bittikten sonra bedenini sürükleyerek banyo küvetinin içine taþýyacak, býçakla kafasýný kesecek ve bedenini parçalayýp siyah, kalýn, büyük çöp poþetlerinin içine dolduracaktým. Geriye bu poþetleri aþaðýya arabaya taþýyýp gömmek kalýyordu. Tam burada daha önce kazdýðým mezar aklýma geldi. Oraya birisi gömülmüþ veya baþka bir nedenle mezar kapanmýþ olabilirdi. Bu düþünce ile hemen iþten çýkýp mezar yerine gidip kontrolümü yaptým. Herhangi bir deðiþiklik yoktu.

-Her iþinde böyle saðlamcý mýsýndýr?

-Her iþimde olmayabilirim, ancak bunda en ufak bir yanlýþlýk yapma þansýna sahip olmadýðýmý biliyordum. Eve geldim. Karým bana karþý son derece iyi davrandý.Yemek yedik. Ben de ona kýrýcý bir davranýþda bulunmadým.
Televizyon izledik. Derken onun yatma saati geldi, “iyi geceler” dileyip odasýna gitti. Ýyice uykuya dalmasýný bekledim. Ýki saat sonra kapýsýna gidip içerdeki sesleri dinledim. Horlamasýný duyunca, hemen aþaðýya inip arabadaki malzemeleri getirdim. Baltayý alýp kapýsýnýn koluna abandým.

-Ýstersen teferruatý anlatma. Çünkü eylemin oluþ þeklini az önce de senden dinlemiþtim. Hem böylece zamandan da kazanmýþ oluruz.

-Sen ne diyorsun aptal bunak! Bir þey olduðu filan yok. Çünkü kapý kilitliydi. Baþýmdan aþaðýya kaynar sular döküldü, sinirden kýpkýrmýzý kesildi yüzüm, elim ayaðým titremeye baþladý. Þok, þok, þok… Ýþte budur þok! Bu þaþkýnlýðým ne kadar sürdü bilemiyorum. Kendi kendime olumlu telkinler vermeye çalýþtým. Bir yandan da içimden bir ses “kýr kapýyý, gir içeri ve gebert mendebur karýyý!” diyordu. Zor tuttum kendimi. Ýyi ki öyle yapmýþým; yoksa her þey mahvolabilirdi. Kendimi toparladýktan sonra ilk iþim malzemeleri tekrar arabaya götürmek oldu.

-Geçmiþi defalarca yaþamak zorunda deðilsin. Biraz sakin ol. Sesin çok rahatsýz edici.

-Kýsa ve iyi bir yol seçmiþtim.Olmadý.

- Hedefe götürmeyen yol, kýsa olsa ne yazar?

-Zekama güvenir, kendimi çok zeki bulurdum.

-Çok zeki olman bütün problemleri çözeceðin, bütün sorunlarýn üstesinden geleceðin garantisini vermez.

-Nerede yanlýþ yaptýðýmý düþünmeliydim. Bu yüzden kendime öfkeleniyordum.

-Üzülme, her insanýn yanlýþlarýnýn sayýsý, doðrularýnýn sayýsýnýn karesi kadardýr. Planda deðiþiklikler yaparak gene istediðin sonuca ulaþabilirsin.

-Ben de zaten öyle yaptým. Bundan sonra da odasýný kilitleyerek yatacaðý ihtimalinden hareketle baþka yollar aramaya baþladým. Bunun için çok düþünmem gerekmedi; buluverdim: Karýmý çýldýrtacaktým.

-Bu da önceki planýna benzemesin!

-Fýrsat bu fýrsat vur sen de kambur! Laflarýn kýrbaç gibi.

-Uyarmaktý amacým.

-Bu olaydan üç-dört gün sonra karým mutfakta iþ yaparken odasýna girip yorganýnýn altýna bir kertenkele koydum. Uzatmayayým, yatmaya gittikten beþ dakika sonra faltaþý gibi açýlmýþ gözlerle dýþarý fýrladý. Bu sýrada baðýrmak istemesine raðmen, sesi hiç çýkmýyordu, yani baðýramýyordu. Birkaç dakika sonra attýðý çýðlýkla zaten bunu telafi etmiþti. Sesini apartmanda duymayan kalmadý, herkes camlara kapýlara fýrladý. Sakinleþtikten bir saat kadar sonra yatmak için odama giderken o, salondaki kanepede oturmuþ, þaþkýn þaþkýn bakýnýyordu. Sabahleyin kalktýðýmda da ayný yerdeydi. Demek ki bütün gece uyumayýp orada pineklemiþti. Bu olaydan on gün sonra araba ile birlikte alýþveriþten dönerken onun bulunduðu taraftan bir sokak lambasýna bindirdim.

-Kaza oldu yani. Dalgýnlýktan mý?

-Hayýr, bilerek çarptým. Fazla hýzlý olmadýðým için bu çarpmadan bana bir zarar gelmeyeceðini tahmin ediyordum. Gene bastý çýðlýðý… Tabii titremeler, aðlamalar v.s.. Kaza nedeniyle alnýnda da küçük bir yara oluþtu. Ön cama kafasýný vurmuþ olmalý. O günden beri benimle birlikte arabaya binmiyor. Þansa bak ki, daha sonra da kendiliðinden bir olay meydana geldi. Bunda benim herhangi bir katkým olmadý. Evin sokaðýnda bir gaspçý çantasýný almak için saldýrmýþ. Karým çantayý vermemek için direnmiþ, gaspçý da almak için bütün gücüyle çekelemiþ. Sonuçta metrelerce sürüklenmiþ, çanta da gaspçýda kalmýþ. Vucudu yara bere içinde.

-Özetlersen iyi olur.

-Kýsa kes mi demek istiyorsun? Tamam özetliyorum, þu anda bir psikiyatristin tedavisi altýnda. Bir torba sinir ilacý var. Robot gibi dolaþýyor evde. Konuþmuyor bile. Bu arada önemli bir noktayý unutmadan söyleyeyim: Tedavisini yapan doktor benimle de ayrýca konuþtu ve bana “Çok dikkatli olmalýsýnýz. Çünkü eþiniz çok aðýr bir hastalýk geçiriyor. Týpta psikoz olarak tanýmladýðýmýz bir ruhsal bozukluk. Bu tip hastalar hem kendilerine hem de etraflarýndaki insanlara zarar verebilirler. Açýkçasý intihar edebilirler ya da birisini öldürebilirler. Tehlike sezdiðinizde lütfen, derhal bizi haberdar edin.” Dedi.

-Bir cümle ile ortaklýk iþinden de bahset de görüþmeyi bununla noktalayalým.

-O iþ tamam. Yeni iþimde çalýþmaya baþladým bile. Þimdiden büyük paralar kazanýyorum. Bu iþin kýymetini bileceðim. Nereden nereye geldim? Geçmiþte yaþadýðým maddi sýkýntýlarý düþünerek inþaat iþine dört elle sarýlýyorum.

-Çiviyi diþinle söktüysen kerpetenin deðerini daha iyi anlarsýn.

-Doðru. Arada sýrada senden de güzel bir söz duymak ne güzel! Yarýn gelebilir miyim?

-Yarýn olmaz. Öbür gün gel. Güle güle.

-Hoþça kal.

**



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Maðaranýn Kamburu - 1
Maðaranýn Kamburu - 3
Maðaranýn Kamburu - 14
Maðaranýn Kamburu - 2
Maðaranýn Kamburu - 4
Maðaranýn Kamburu - 12
Maðaranýn Kamburu - 5
Maðaranýn Kamburu - 17
Maðaranýn Kamburu - 13
Maðaranýn Kamburu - 16

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Küçücük Hikâyeler - 2
Deliden Mektup Var
Acayip Bir Hikaye
Bir Murat Dört Surat
Korona Hikayeleri - 8
Küçük Hikâyeler - 1
Senin Hikayen
Prostat
Bir Ölünün Günlüðü - 8 Son Bölüm
Bir Ölünün Günlüðü - 7

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.