..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öyle yaþamalýsýn ki ölünce mezarcý bile üzülsün. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > Ömer Faruk Hüsmüllü




31 Mayýs 2010
Maðaranýn Kamburu - 11  
Ömer Faruk Hüsmüllü
-Evet, O da öyle düþünmüþ olabilir. Koltuða oturtup elini yüzünü kolonya ile ovdum. Ýyileþtiðini düþünürken, bir aðlama krizine girdi. Sustaramýyordum. “Aðlayabildiði kadar aðlasýn” diye düþünerek býraktým. Sustuðunda yanýna gidip, saçlarýný okþayýp güzel sözler söyledim. Ýyi görünüyordu. Çantasýný açtý, parfüme benzeyen bir þey çýkardý. Daha doðrusu ben öyle zannettim. Çýkardýðý parfüm deðil biber gazýymýþ. Gözlerime doðru elindeki þeyi sýktý. Hiç bir þey göremiyordum. Gözlerim yanýyordu, ovuþturdum; ancak fayda etmedi.


:ADBG:


-Nasýlsýn?

-Ýyi sayýlmam. Geceleri rahat uyuyamýyorum. Birkaç gecedir ayný rüyayý görüyorum. Yüksek bir yerdeyim, aþaðýsý derin bir uçurum. Aniden bir fýrtýna çýkýyor, beni uçuruma doðru iteliyor. Bir þeye tutunuyorum; aðaç mý kaya mý bilmem. Fýrtýna bir cadýya dönüþüyor, bu cadý tutunduðum nesneden koparabilmek için ayaðý ile ellerimi tekmeliyor. Direniyorum. Sonunda býrakmak zorunda kalýyorum. Uçurumdan aþaðýya doðru sürükleniyorum, yuvarlanýyorum; yuvarlanma az sonra uçmaya dönüþüyor. “Ýþim bitti artýk” diye düþündüðüm, hýzla dibe çakýlacaðýmý sandýðým sýrada aðzýný açmýþ beni bekleyen bir ejderha görüyorum. Ejderha da papaz kýlýklý üç-dört metre boyunda bir adam oluveriyor ve bu adam güçlü elleriyle beni yakalýyor
.
-Kâbuslar oldukça rahatsýz edici görüntülerdir. Fizyolojik ya da psikolojik bir olumsuz durum buna neden olabilýr. Bitti mi?

-Bitmedi. Ýri, papaz kýlýklý adam beni kucaðýnda biraz taþýyor ve tarihi bir yapýnýn kapýsýnýn önündeki bir taþýn üzerine yatýrýyor. Burasýnýn neresi olduðunu sorduðumda; tek bir kelime çýkýyor aðzýndan: “sunak”
.
-Yani tanrýlara adak sunulan yer.

-Öyle olmalý. Gözlerimi, ellerimi, ayaklarýmý baðlýyor. Göremiyorum, fakat çýkarýlan gürültüden etrafýmda bir kalabalýðýn olduðunu anlýyorum. Derken ortalýðý bir sessizlik kaplýyor. Çýt çýkmýyor. Öldüðümü, öteki dünyaya gittiðimi düþünüyorum. Nasýl olduðunu bilmiyorum, ama kurban durumunda iken seyirci durumuna geçtiðimi fark ediyorum. Bu sefer sunak yerindeki taþýn üzerinde 17-18 yaþlarýnda oldukça güzel bir kýz var. Ellerinde býçak olan üç adam,kýzýn elbiselerini çýkarýyorlar, bunu yaparken çok nazikler. Kýz baðýrmýyor, debelenmiyor, sessizce olacaklarý bekliyor. Derken renkler, seslere ; sesler görüntülere karýþýyor. Sunaktaki kýz kayboluyor, onun yattýðý yerde tek baþýna bir kalp duruyor. Bu kalp çalýþýyor, sunakýn altýndaki oyuktan incecik bir kan dereciði akýyor. Uyanýyorum. Tabii kan-ter içinde kalmýþým.

-Aylardýr kesme-biçme iþlerini düþünen bir insandan baþka türlü rüya görmesi de beklenemezdi.

-Sað ol be bunak! Teþhisi de koydun hemencecik. Tedaviyi de söyle bari.

-Tedavi iþine ben deðil, bir ruh hekimi bakmalý. Yeni iþinden bahsediyorduk iki gün önce…

-Bir inþaat firmasý olduðunu söyledim sanýrým. Þirkete önemli oranda ortak oldum. Proje üzerinden konut satýyoruz, bir taraftan da daha önce satýlan dairelerin inþaatýný bitirmeye çalýþýyoruz. Ortaðýmla kafa kafaya verirsek çok büyük iþler yapabiliriz.

-Ateþ tek baþýna olursa sadece düþtüðü yeri; rüzgardan yardým alýrsa her tarafý yakar. kadarýyla biriniz ateþ, diðeriniz de rüzgar gibisiniz. O þirkette iþlerin biraz bozuk olduðunu söylemiþtin.

-Kriz dolayýsýyla biraz sýkýntý var, ama aþacaðýz. Bir bankadan yüklü miktarda kredi almak üzereyiz. Ýþlemler sonuçlandýktan sonra önemli ölçüde rahatlayacaðýmýzý sanýyorum. Gerçi þimdi de iyi kazanýyoruz. Mesela arabamý deðiþtirdim. Biraz eskimiþti ve kazadan sonra saða doðru da çekiyordu. Bir dört çeker aldým. Malûm devir “ye kürküm ye” devri. En kýsa zamanda bir villaya taþýnmayý da düþünüyorum. Görüþmeleri, partileri, toplantýlarý lüks yerde yapmak kiþiye ve firmaya prestij kazandýrýr. Çok çalýþýyorum ve daha da çok çalýþacaðým; çünkü o kadar fazla þeye ihtiyacým var ki.

-Tebrikler. Bu kadar kýsa sürede böylesi bir sonuca ulaþmak herkesin baþarabileceði bir iþ deðil.Yalnýz þunu da unutma: Ýhtiyaçlarýný azaltýrsan ancak o zaman esaretten kurtulup, özgürlüðe kavuþursun. Yoksa sen kendini efendi zannedip avuturken, köleliliðin bir ömür boyu sürer gider. Para her þey demek deðildir. Bu husutaki son sözüm de þu: Daða týrmanýrken, ineceðini de düþünmelisin.

-Önce tebrik için teþekkürler. Sen de þunu bil ki; evet para her þey deðildir; herþeyin her þeyidir. Konu daðýlmadan anlatmaya çalýþayým , çünkü bu gün sana söylemek istediklerim asýl O’nunla ilgili þeyler.

-Yani sevgilinle. Sahi çok ender bahseder oldun O’ndan.

-Acele etme, anlatýyorum iþte. Az kalsýn o þýllýk beni öldürecekti. Belki fark etmiþsindir boynumu hep sol tarafa doðru eðik tutuyorum.

-Geçen geldiðinde dikkatimi çekti, ancak sormadým. Nasýl olsa kendi anlatýr diye düþündüm. Geçmiþ olsun, boynuna sert bir darbe mi aldýn?

-Tahminime göre yaklaþýk iki ay olmuþtur. Eski iþyerimdeydim. O, iþyerime çýkageldi. Tam O geldiði sýrada odamda sekreterime bir mektup yazdýrýyordum. O, odaya girer girmez kýzýn üzerine saldýrdý. Araya girip kýzý kurtardým ve dýþarý çýkmasýný söyledim. Kýz gitti. Meðerse bizimki kýzý kýskanmýþ. Çok güzel bir kýzmýþ da, ben odada onunla ne yapýyormuþum da,beni daha önce uyarmýþ da… Burasý doðru, yani uyarmýþtý, hatýrlýyorum: ”Karýn dahil, bir baþkasýyla yattýðýný öðrenirsem yemin ederim ki seni öldürürüm.”, demiþti. Baðýrýp duruyor, benim söylediklerimi dinlemiyordu. Kýzý sekreter olarak benim almadýðýmý, daha önce burada çalýþan bir memur olduðunu ve ben Muhasebe Müdürü olduktan sonra patronun onu benim sekreterim olarak görevlendirdiðini anlattým.

-Kiþi kendini nasýl bilirse baþkalarýný da öyle sanýrmýþ. O senin sekreterindi ve sevgilin oldu. Þimdiki sekreter niye yeni sevgilin olmasýndý ki…

-Evet, O da öyle düþünmüþ olabilir. Koltuða oturtup elini yüzünü kolonya ile ovdum. Ýyileþtiðini düþünürken, bir aðlama krizine girdi. Sustaramýyordum. “Aðlayabildiði kadar aðlasýn” diye düþünerek býraktým. Sustuðunda yanýna gidip, saçlarýný okþayýp güzel sözler söyledim. Ýyi görünüyordu. Çantasýný açtý, parfüme benzeyen bir þey çýkardý. Daha doðrusu ben öyle zannettim. Çýkardýðý parfüm deðil biber gazýymýþ. Gözlerime doðru elindeki þeyi sýktý. Hiç bir þey göremiyordum. Gözlerim yanýyordu, ovuþturdum; ancak fayda etmedi. Ben gözlerimle uðraþýrken karnýmdan ve boðazýmýn sol tarafýndan beni býçakladý. Sesim çýktýðý kadar baðýrmaya baþladým. Daha doðrusu acýdan böðürdüm. Gürültü bürodakilerin dikkatini çekmiþ olmalý ki güvenlik elemanlarý içeriye doluþtu. Gerçi ben, o sýrada güvenlik elemanlarýný görmedim, ama kapýnýn hýzla açýlmasýndan onlarýn geldiklerini anladým. Öncelikle gözlerimi yýkamalarýný istedim. Gözlerim yýkanýnca, biraz daha iyiydim eskiye oranla. Bu sefer de boynumun ve karnýmýn acýsý dayanýlmaz bir hal almýþtý.

-Geçmiþ olsun. Bir anlýk öfke ile yapýlmýþ bir davranýþa benzemiyor.

-Bilemem. Güvenlik elemanlarý O’nu yakalamýþlar, biber gazýna ve sustalý býçaðýna da el koymuþlar tabii. O’nu ne yapacaklarýný sordular. Bir odaya hapsetmelerini, odanýn içine ve dýþýna nöbetçiler koyup ben gelene kadar beklemelerini, bu arada odadaki kanlarý derhal temizletmelerini ve beni de özel bir hastaneye götürmelerini söyledim. Hastane tedaviye hemen baþladý, fakat bu arada býçakla yaralanma olduðu için polise haber vermeyi de ihmal etmemiþler. Tedavi bittikten sonra polis gelip ifademi aldý. O’nu polise teslim etmedim. Kýyamadým. Çünkü aylarca karakollarda, mahkemelerde sürünecekti. Belki de hapse bile girecekti.

-Öyleyse polise yanlýþ ifade verdin.

-Evet, iþyerinden biraz uzak bir sokakta bir gaspçý tarafýndan saldýrýya uðradýðýmý ve cebimdeki bir miktar paranýn da alýndýðýný söyledim. Saldýran kiþi ile ilgili bir eþkâl de uydurdum. Polis tahkikatý benim verdiðim bilgiler doðrultusunda sürdürüyordur sanýrým. Boynum ve karným bantlý bir þekilde iþyerine döndüm. Çalýþanlarý bu olaydan kimseye bahsetmemeleri konusunda uyarýp, O’nun gözetim altýnda tutulduðu odaya girdim. Önce yüzüme hiç bakmadý, hastane ve polisle ilgili yaþadýðým olaylarý anlatýnca boynuma sarýlýp özür diledi ve gene aðladý. Sevgim baþkalarýnýn O’na zarar vermesini engellememi saðlamýþtý.

-Baþkalarýnýn zarar vermesini engelliyor da senin zarar vermeni engelleyemiyor.

-Bunlar farklý þeyler. Sen anlayamazsýn.

-Öyle olsun. Seni o halde gören karýna ve çocuklarýna durumu nasýl anlattýn?

-Karým pek ilgilenmedi. Çocuklara da polise anlattýklarýmý söyledim. Pek inanmýþa benzemiyorlardý. O nedenle çocuklarýmýn yüzüne utancýmdan uzunca bir süre , daha doðrusu günlerce bakamadým.

-Karýnýn durumu nasýl? Senin yaþadýðýn olayý bile tam olarak algýyamadýðýna göre durumu aðýr olmalý.

-Çok kötü. Çýldýrmak üzere. Yaþadýðý olaylara bir ay önce bir ekleme daha oldu. Bu da kendiliðinden. Erkek kardeþini kaybetti. 30-35 yaþlarýnda idi, kalp krizi aldý, götürdü.

-Aksilikler üst üste geliyor.

-Bir profesör demiþ ya aksilikler belediye otobüsleri gibidir. Gelmez gelmez, sonra hepsi ard arda geliverir” diye.

-Doðru. Karýna bu zor günlerinde destek oluyor musun? Ne de olsa yýllardýr sürmüþ olan bir bereberliðiniz var ve de çocuklarýnýn annesi. Vefalý insan bu gibi durumlarda yardýmlarýný esirgememeli.

-Kambur, sen beni dinlemiyor da dinliyor gibi mi yapýyorsun? Defalarca söyledim. Ben ondan kurtulmak istiyorum. O benim ayaðýma bulaþmýþ bir çamur. Çamuru bir þekilde temizlemek istiyorum. Kararýmý çoktan verdim ve sen de bunu bir kez daha duy: Onu çýldýrtarak hayatýmdan çýkaracaðým.

-Karýna yaptýðýn psikolojik bir iþkence. Bence bedene yapýlan iþkence ruha yapýlanýn yanýnda çok hafif kalýr.

-Bu gece ahlâk budalalýlýðýn üzerinde. Ýyisi mi, seninle kavga etmeden ve de kovulmadan kendim gideyim. Haydi, hoþça kal iyilik timsali bilge kambur!

-Güle,güle.

***
(Devam edecek)

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Öykü deðil, roman tadýnda...
Gönderen: Müþerref ÖZDAÞ / , Türkiye
31 Mayýs 2010
Sayýn Hüsmüllü,yazýlarýnýzýn takibindeyim. Maðaranýn kamburu bir öykü olmaktan çýkmýþ, romanlaþmýþ sanki. Devamýný bekleyeceðim. Sevgi ve selamlar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Maðaranýn Kamburu - 1
Maðaranýn Kamburu - 3
Maðaranýn Kamburu - 14
Maðaranýn Kamburu - 2
Maðaranýn Kamburu - 12
Maðaranýn Kamburu - 4
Maðaranýn Kamburu - 5
Maðaranýn Kamburu - 10
Maðaranýn Kamburu - 17
Maðaranýn Kamburu - 13

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Küçücük Hikâyeler - 2
Deliden Mektup Var
Acayip Bir Hikaye
Bir Murat Dört Surat
Korona Hikayeleri - 8
Küçük Hikâyeler - 1
Senin Hikayen
Prostat
Bir Ölünün Günlüðü - 8 Son Bölüm
Bir Ölünün Günlüðü - 7

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.