..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilinç ruhun sesidir, tutkular ise bedenin. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > Ömer Faruk Hüsmüllü




5 Haziran 2010
Maðaranýn Kamburu - 12  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Bu arada çevrem de çok deðiþti tabii ki. Son derece kaliteli ve zengin insanlarla tanýþtým. Bambaþka bir arkadaþ-dost çevresi oluþtu kendiliðinden. Çok güzel bayanlar da var aralarýnda. Hele yeni tanýþtýðým bir bayan var ki, nasýl anlatsam! Mükemmel bir yaratýk. Otuziki yaþýnda, kocasý öleli iki sene olmuþ. Adam ölünce kadýna yüklü bir miras kalmýþ, ama o gene de çalýþýyor. Bir bankada müdüre. Bizim kredide çok faydasý oldu. Bana karþý ilgisi de var. Tabii benim de ona karþý…


:AIDH:
-N’oldu evlat? Nefes nefese kalmýþsýn, yüzün de bembeyaz. Bir þeyden mi korktun? Otur, dinlen istersen. Daha sonra da anlatabilirsin.
-Bana evlat ya da dostum diye hitap etme. Gýcýk kapýyorum bu tarz konuþmalarýndan. Sanki benimle dalga geçiyormuþsun gibi geliyor. Hem de ne olduðunu bilmiyormuþ gibi davranma. Burada korkulacak o kadar çok þey var ki.
-Ne varmýþ?
-Daha ne olsun? Maðaranýn giriþinde onlarca kuþ ölüsü, yerde kýrýlmýþ yüzlerce kuþ yumurtasý. Öyle ki yumurtalar zemini sanki cilalanmýþ gibi yapmýþ. Ayaðým kayar da düþerim diye oldukça dikkatli davranmak zorunda kaldým.
-Maðaranýn giriþinde kuþlarýn çok sayýda yuvasý vardý. Oradaki kuþlarýn yumurtalarý olmalý.
-Hadi orasýný anladýk diyelim. Peki giriþten beþ-altý metre ilerideki boz ayý leþi de neyin nesi? O ayý hep burada mý yaþýyordu? Neden öldü, ya da kim öldürdü o hayvaný? Ayý olduðunu bilseydim bu lanet yere adýmýmý bile atmazdým. Yoksa burada ondan baþka da ayý var mý?
-Burada baþka ayý yok. Ölüsünü gördüðün ayý da oldukça zararsýz bir hayvandý. Buraya gelip giden insanlarýn hiç birisine bir zararý dokunmamýþtýr. Zaten ininden pek dýþarý çýkmazdý. Ara sýra çýkarsa da sessizce tekrar yuvasýna dönerdi.
-Neden öldü?
-Bilmiyorum.
-Ayý leþinin az ötesinde ölü yýlanlar da gördüm. Yol boyunca yarasa, kertenkele, sümüklüböcek, örümcek, kurbaða, yarasa ölüleri doluydu. Hatta küçük küçük ölü balýklar bile vardý. Ya o yüzlerce ölü fare, ne kadar iðrençti!... Ne oldu burada? Bana anlat! Yoksa bu hayvan katliamýný sen mi yaptýn, zalim bunak?
-Bana zalim diyene de bak! Benim bu iþte herhangi bir rolüm yok.
-Lafý eveleyip gevelemeden anlat öyleyse. Ne olduðunu öðrenmek istiyorum.
-Maðaranýn içinde her þey normal gibi görünüyordu. Ýlk iþaret rüzgarla geldi, çünkü esinti azaldý ve az sonra da tamamen kesildi. Derken karanlýk daha da koyulaþtý. Nefes almakta zorlandýðýmý hissettim. Demek ki içerinin nem oranýnda deðiþme olmuþtu. Derken yüzlerce kurbaða birden baðýrmaya baþladýlar, sanýrsýn ki diri diri etlerini koparýyorlar. Kurbaða çýðlýklarýnýn arkasýndan binlece sinek ortaya çýktý, sinekleri çok sayýda çýlgýn gibi uçuþan, bazen de duvarlara çarparak yere düþen bir yarasa sürüsü izledi. Nereden çýktýðýný göremediðim solucanlarla ve sümüklüböceklerle doldu yerler. Onlara hücum eden bir sürü de fare… Hayvanlarýn bazýlarý kaçýyor, bazýlarý kovalýyor, bazýlarý savaþýyor, bazýlarý bir yere saklanmaya çalýþýyordu. Kýsacasý tam bir kaos hakimdi maðaraya. Gelirken leþini gördüðün ayý bir ara yanýma geldi. bir metre kadar yaklaþtý ve gitti. Aradan fazla bir zaman geçmeden gene geldi. Bu sefer iyice yanýma sokuldu. Aramýzda birkaç santimetre mesafe ya var ya da yoktu. Gözleri kanlý ve yaþlýydý. Acý çektiðini anladým bakýþlarýndan, ama onun için bir þey yapmak gelmedi elimden. Demek ki hayvancaðýz, bir veda ziyareti için gelmiþti …
-Bütün bunlar olurken sen ne yapýyordun? Korkmadýn mý? Hayvanlar saldýrgan haldeyken sana da zarar verebilirlerdi.
-Þimdiki durduðum yerde oturmuþ olanlarý izliyordum. Korkmadým.Yýllardýr bu maðaradaki hiç bir canlý bana zarar vermedi ki korkayým. Ben de onlara zarar vermekten hep kaçýndým. Aç kalsam bile bir kuþu kesip yemeyi ya da bir balýðý yakalayýp kýzartmayý düþünmedim. Bu maðaranýn gerçek sahibi olan hayvanlarýn bazýlarý ile aramýzda saygý ve sevgi, bazýlarý ile ise sadece saygý vardýr. Yani bazý hayvanlar beni hem sayarlar hem de severler. Tabii ben de onlarý. Bazýlarý ise sevmeseler de saygý duyduklarý için bana zarar vermezler. Mesela yýlanlarla olan iliþkimiz sadece saygýya dayanýr ve birbirimizi sevmesek de zarar vermekten kaçýnýrýz.
-Hadi caným sen de! Hayvan saygýdan ne anlar?
-Sen öyle zannet.
-Sonra ne oldu?
-Evet korkmadým, ancak þaþýrdým. Halbuki biraz farklý olmasýna raðmen benzeri durumla daha önce de karþýlaþmýþtým. Bu kargaþa hali ne kadar sürdü tam olarak bilemem. Belki yarým saat, belki de bir saat… Bitmesi de baþlamasý gibi birden oldu. Ortalýðý aniden bir sessizlik sardý, sanki zaman durdu. Bu tahmininde güçlük çektiðim zaman sürecinde birbirinin tam zýttý iki ortama tanýk oldum. Önce gürültü, patýrtý ve olabildiðince kargaþa; sonra ise suskunluk, durgunluk… Ve en nihayet yavaþ yavaþ normale dönme iþaretleri. Birkaç saat sonra ise ortaya sürpriz bir olay çýktý.
-Sürpriz olan nedir?
-“Tamam bu iþ bitti”, derken her taraf sallanmaya baþladý. Yani deprem oldu. Bu deprem maðarada, biraz yýkýntýya yol açtý. Gördüðün balýk ölüleri deprem nedeniyle dereciðin dýþýna fýrlayanlardýr. Bazýlarý tekrar suya döndü, dönemeyenler ise tabii ki öldü.
-Deprem olalý üç gün oldu. Demek ki yoldaki molozlar deprem sýrasýnda düþmüþ.
-Benim anlattýklarým da zaten üç gün önceki olaylar. Daha önce de benzeri bir olay olduðunu, bunun biraz farklý olduðunu söylemiþtim. Ýþte farký bu depremdi…
-Bazý bilim adamlarý hayvanlarýn depremi önceden sezdiklerini ve bu nedenle de anormal davranýþlar yapabildiklerini iddia ediyorlar. Bu sence de doðru mu?
-Bilemem. Belki öyledir.
-Hani sen her þeyi bilirdin kambur? Sorduklarýma “bilmem, bilemem, belki, olabilir” deyip duruyorsun.
-Ben her þeyi bildiðim iddiasýnda deðilim. Zaten her þeyi bilmek de istemem. Hele olacaklarý önceden bilmeyi asla istemem. Buna raðmen bazý olacaklarý önceden bildiðimde ise çok rahatsýzlýk duyarým. Ben, sadece bilmem gereken kadarýný bilirim. Bilmem gereken kadarýný da bana öðreten üstadlarýmdýr. Daha fazlasýný bilmem gerekseydi üstadlarým bunu yaparlardý. Onlar, ne takdir ettilerse o. Daha fazlasý peþinde koþmam, koþamam.
-Buna raðmen olanlarla ilgili bir açýklaman olmalý.
-Tabii var. Burasý bu kocaman dünyanýn içinde küçücük bir dünyadýr. Bu þekilde insan ve hayvanlara ait yeryüzünde çok sayýda küçücük dünyalar var. Bu küçücük dünyalarda zaman zaman insan ve hayvanlarýn; bireysel ve toplumsal yapýlarýndan ya da doða olaylarýndan kaynaklanan kaoslar meydana gelir. Kaos bir süre devam eder, sonra biter ve yerini bir dengelenmeye býrakýr. Hiçbir kaos sürekli deðildir, eðer sürekli olursa bu kýyamet demektir. Ayný durumu bütün halindeki dünya için hatta evren için de söyleyebiliriz.
-Dengelenmeden kastýn eski halin saðlanmasý mýdýr?
-Hayýr, hiç bir dengelenme eskinin aynýsý deðildir. Her dengelenme yeni bir oluþumdur. Eski ile benzeþen durumlar olabilir, ancak kesinlikle týpatýp aynýlýk söz konusu deðildir.
-Ortalýk leþ dolu ve iðrenç bir koku var. Rahat nefes almak neredeyse imkansýz. Bu iðrenç koku beni çok rahatsýz ediyor. Buralarý neden temizlemedin?
-Kokuya zamanla alýþýrsýn. Öyle ki alýþýnca koku var mý yok mu, farkýna bile varmazsýn. Buralarý temizleme iþine gelince, benim buna niyetim olmadýðý gibi; hakkým ve yetkim de yok. Her þey doðal ortamýnda kalmalýdýr. Yani ben burada olmasaydým, nasýl kalacaksa öyle. Neyse bu konuyu artýk kapatalým. Çünkü bu konuya daldýk, senin sorunlarýný unuttuk. Sende ne var ne yok? Anlat bakalým. Aylardýr görüþemedik. Önemli geliþmeler olmalý.
-Var tabii. Mesela karýmýn durumu.
-Karýn iyi mi?
-Hayýr. Tam tersi. Þimdi bir týmarhanede yatýyor.
-Ýstersen oraya akýl hastanesi diyelim de bir çok hasta insaný gücendirmeyelim. Durumu aðýrlaþtýðý için mi hastaneye yatýrdý doktorlar?
-Öyle olsun, hadi hatýrýn için hastane diyelim. Acayip hareketler yapmaya baþlamýþtý. Durmadan yerleri süpürüyor, eþyalarýn tozlarýný alýyor, cam siliyor ve durmadan ellerini yýkýyordu. Bizler onun yüzünden lavaboya giremez olduk. Toplu ulaþým araçlarýna binerken mevsim isterse yaz olsun, mutlaka ellerine eldiven takýyordu. Eve gelince de ellerini defalarca yýkadýðý gibi ayný iþlemi eldivenlerine de uyguluyordu. Anormallikleri sadece bunlarla sýnýrlý deðildi. Sýk sýk oturduðu yerden kalkýyor, eline bir terlik alýyor, kapýnýn arkasýna üç kere vuruyor ve yerine oturuyordu. Birkaç dakika sonra gene ayný hareketi yapýyordu. Ýkide bir de yatak odasýndan dev örümcekler, yýlanlar ya da böcekler gördüðünü haykýrarak, çýðlýk çýðlýða fýrlýyordu. Anlayacaðýn evde ne rahat ne de huzur kalmýþtý.
-Ýlginç. Kapýnýn arkasýna terlikle neden vurduðunu sormadýnýz mý?
-Sorduk. Eðer o hareketi yapmazsa kendisinin ve çocuklarýnýn baþýna büyük bir felaket gelebilirmiþ.
-Anlaþýlan, çocuklarýný çok sevdiði için, onlarýn kötü bir þeyle karþýlaþmalarýna tedbir olmak üzere yapýyor .
-Ýyi de çocuklarýný çok sevdiðini düþündüðümüz bu anne, sebepsiz yere onlarý hastanelik edinceye kadar neden dövdü dersin? Neredeyse öldürecekmiþ. Zaten bu olaydan sonra doktorlar mutlaka hastanede gözetim altýnda tutulmasýna karar verdiler. Dilerim oradan ölüsü çýkar…
-Baþka neler oldu?
-Maddi yönden durumum çok iyileþti. Karýmý hastaneye yatýrdýktan bir ay kadar sonra bir villaya taþýndým. Þimdilik kiralýk, yakýn bir zamanda satýn da alabilirim. Bu arada O’nu da iþten ayrýlmaya ikna edebildim. Ýkna iþi oldukça zor oldu ama.
-Zor da olsa baþarmýþsýn.
-Spor bir araba hediye etmeseydim baþaramazdým.
-Bu deðirmenin suyu nereden geliyor?
-Beklediðimiz yüklü krediyi aldýk. Hemen üç arsa alýp yapmayý planladýðýmýz site þeklindeki konutlarýn temellerini attýk. Beþ ayrý yerde satýþ ofisi açtýk. Maket üzerinden konutlarýn satýþýna baþladýk. Satýþlar umduðumuzdan da iyi gidiyor. Yarýþtýðýmýz firmalarýn bazýlarýný geride býraktýk, ama henüz geçemediklerimiz de var.
-Baþkalarýyla kendini kýyaslarsan, onlar gibi olmaya çalýþýrsan mutsuz olabilirsin; kendin ol ve kendini gör. Her þeye raðmen bu kriz ortamýnda büyük bir baþarý elde etmiþsiniz.
-Evet, öyle. Birkaç kere yurt dýþýna seyahat ettim. Tabii yanýmda O da vardý. Hep dört-beþ yýldýzlý otellerde kaldýk. En lüks lokantalarda yemek yiyoruz. Biraz býktýrýcý bile olmaya baþladý bu lüks yaþantý. Mesela tanýnmýþ birçok lokantanýn yemeklerinin bana fakirlik günlerimde yediðim bir ekmek arasý dönerin lezzetini vermemeye baþladýðýný fark ettim.
-Her þeyin fazlasý býkkýnlýk yaratýr, daha da aþýrýya gidilerse tiksinti bile doðurabilir.
-Bunda haklýsýn.Çektiðim onca sýkýntýdan ve acýdan sonra þimdi oldukça iyi hissediyorum kendimi.
-Acý insanýn ruhsal baðýþýklýk sistemini güçlendiren bir ilaçtýr.
-Bu arada çevrem de çok deðiþti tabii ki. Son derece kaliteli ve zengin insanlarla tanýþtým. Bambaþka bir arkadaþ-dost çevresi oluþtu kendiliðinden. Çok güzel bayanlar da var aralarýnda. Hele yeni tanýþtýðým bir bayan var ki, nasýl anlatsam! Mükemmel bir yaratýk. Otuziki yaþýnda, kocasý öleli iki sene olmuþ. Adam ölünce kadýna yüklü bir miras kalmýþ, ama o gene de çalýþýyor. Bir bankada müdüre. Bizim kredide çok faydasý oldu. Bana karþý ilgisi de var. Tabii benim de ona karþý…
-Boynundan ve karnýndan býçaklandýðýný çabuk unutmuþa benziyorsun. Ortada hiçbir þey yokken bunu yapan birisi böyle bir durum karþýsýnda ne yapmaz! Bu sefer hayatýný sonlandýrýcý bir silah kullanacaðýndan emin olabilirsin. Yanýlmýyorsam bu gerçeklere raðmen sen, “Kovandan bal almak isteyen arýlarýn sokmasý ihtimalini göze almalýdýr.” diye düþünüyorsun.
- O kötü olayý hatýrlatma. Korksam böyle bir iliþkiye giremezdim.
-O’na ihanet mi edeceksin?
-Evet. O bana ihanet ediyor ya! Hem öncekini affetmiþ olmama raðmen…
-Bir þeylerden mi þüphelendin?
-Þüphe olsaydý keþke.Elimde somut deliller var. Bunun bedelini ona ödettireceðim. Detayýný anlatmýyorum olayýn, çünkü çok uzun sürebilir.
-Bir dahaki görüþmeye býrakalým öyleyse. Arayý fazla uzatma.
-Uzatmak zorundayým, zira yurtdýþýnda bazý iþlerim var. Burada da toplantýlar, görüþmeler, tapu ve belediye iþleri v.s gibi bir sürü zaman harcamam gereken iþ beni bekliyor.
-O zaman sana kolay gelsin diyeyim..
-Hoþça kal.
-Güle güle.

…….



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Maðaranýn Kamburu - 1
Maðaranýn Kamburu - 3
Maðaranýn Kamburu - 14
Maðaranýn Kamburu - 2
Maðaranýn Kamburu - 4
Maðaranýn Kamburu - 5
Maðaranýn Kamburu - 10
Maðaranýn Kamburu - 17
Maðaranýn Kamburu - 13
Maðaranýn Kamburu - 16

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Küçücük Hikâyeler - 2
Deliden Mektup Var
Acayip Bir Hikaye
Bir Murat Dört Surat
Korona Hikayeleri - 8
Küçük Hikâyeler - 1
Senin Hikayen
Prostat
Bir Ölünün Günlüðü - 8 Son Bölüm
Bir Ölünün Günlüðü - 7

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.