..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Tarihsel Olaylar > Öner KARADAÐ




26 Nisan 2011
Tarih Bize Anlatýyor 13  
Öner KARADAÐ
körfez gazetesinde çýkan yazýlarýmdan


:AFIB:
TARÝH BÝZE NE ANLATIYOR?
Merhaba deðerli okurlar. Bugün sizlere öncelikle Çarþamba günü öðrenci kardeþlerimiz tarafýndan yapýlan basýn açýklamasý ile ilgili duygularýmý yazmak istiyorum. Bende kamu personeli seçme sýnavý maðduru bir öðretmen olarak o gün meydanda bulunan kalabalýða seslenme fýrsatý buldum. Öðrenci kardeþlerim YGS’ de yaþanan þifre iddialarýný ayrýca daha önce polislik sýnavýnda ve Kpss’de sorularýn çalýnmasýný çok güzel, anlamlý ve saðduyulu bir þekilde protesto ettiler. Toplumun her kesiminden vatandaþ ve gencimiz o gün meydanda toplanýp yaþadýklarý haksýzlýklarýn hesabýný sordular. Öðrencileri kendi haklarýna sahip çýkacak bilince eriþsinler diye eðitmeye çalýþýyoruz. O gün hepsi ile gurur duydum. Kendi adýma da güzel bir gündü çünkü atanamamýþ bir öðretmen olarak and içme þansým olmamýþtý. Bu kýsmetsizliðimi Çarþamba günü büyük bir kalabalýða karþý and içerek yendim. Emeði geçen herkese teþekkür ederim.
TRUVA SAVAÞI VE BÜYÜK TAARRUZ KARÞILIKLI HESAPLAÞMA MI?
Biliyorsunuz Ýtilaf devletleri 1.Dünya savaþýný kazandýktan sonra Mondros ateþkes anlaþmasýný Agamemnon zýrhlýsýnda 30 Ekim 1918’de imzalattýlar. Bu uðursuz anlaþmanýn 7. Ve 24. Maddesine dayanarak Türkiye’den parçalar koparmaya baþladýlar. Burada kimsenin bilmediði bir taraf yok ancak ilginç olan ve bu haftaki yazýmýza konu olan bu zýrhlýnýn ismi? Peki Agamemnon ismini bu kadar ilginç kýlan nedir? Hepiniz Brad PÝTT’in oynadýðý TROY ( Truva ) filmini izlediniz yada haberdarsýnýzdýr. Orada Yunan Kral Agamemnon kardeþinin karýsýný kaçýrdýðý iddiasýyla Truva prensi Paris’e ve gýyabýnda da tüm Truva þehrine saldýrýyordu. Truva Paris’in agabeyi Hector’un büyük gayreti ile yenilmiyordu. Ancak meþhur at hilesi ile Yunanlýlar Truva’yý ele geçiriyorlardý. Bizi ilgilendiren bir kýsým da günümüzde Truvalýlarýn atalarýnýn Türk olduðu konusunda neredeyse tüm uzmanlarýn hem fikir olmalarý. Tüm bu ön bilgiden sonra gelelim asýl konumuza Agamemnon zýrhlýsýnýn seçilmesinin altýndaki nedeni M. Kemal ATATÜRK gayet iyi biliyordu. Medeniyetlerinin temelini Yunanlýlar olarak gören Avrupalýlar Truvanýn torunlarý saydýklarý Türklere Krallarýnýn adýný taþýyan Agamemnon zýrhlýsýnda Mondros’u imzalattýlar. Peki kendisini bu kadar zeki zanneden Avrupalýlara Atatürk hadlerini nasýl bildirdi biliyormusunuz?
Anlatalým: M.Kemal ATATÜRK Büyük Taarruzu 26 Aðustos 1922’de baþlattý. Buradaki 26 Aðustos önemli bir tarihtir. Çünkü 1176 yýlýnda Anadolu Selçuklu hakimiyeti esnasýnda Türkleri Anadolu’dan atmak isteyen Bizans Miryakefalon’da hak ettiði cevabý almýþtý. Türklerin Anadolu’dan atýlamayacaðýnýn kesinleþtiði ilk savaþ Miryakefalon ve ikincisi de Sakarya idi. Atamýz çok iyi bir tarih okuyucusu olduðu için batýnýn Agamemnon imasýna 26 Aðustos karþýlýðý ile layýk olduklarý cevabý vermiþ ve HECTOR’un öcünü aldým demiþtir. Saygýlarýmla.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn tarihsel olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tarih Bize Anlatýyor 15
Tarih Bize Anlatýyor 14

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tarih Bize Ne Anlatýyor 3
Tarih Bize Anlatýyor 19
Tarih Bize Ne Anlatýyor 6
Tarih Bize Anlatýyor 16
Tarih Bize Anlatýyor 18
Tarih Bize Anlatýyor 12
Tarih Bize Anlatýyor 11

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Maça Kýzý [Þiir]
Seven Bir Erkek Bir Ülke Gibidir [Þiir]
Deniz Mahirdir Kýyýya Ulaþmakta [Þiir]
Zeytin Karasý [Þiir]
Bu Bahçe Çiðnenmiþtir Artýk [Þiir]
Kendi Beynindeki Teröre Yeniksin [Þiir]
Ay Karanlýk Geceyi Iþýtmýyorsa Sende Unutmuþsundur [Þiir]
Ýsterdim [Þiir]
Bu Hasat Bizimdi Bu Sene [Þiir]
Bu Saatte Telefonu Kim Açarsa Kýymetli Olur [Þiir]


Öner KARADAÐ kimdir?

ben tanýnmamýþ bir neslin oðluyum ve tanýnmadýðýmýzdan memnunum. anlatacaðýz kendimizi ama önce hazýr olmasý lazým anadolunun


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Öner KARADAÐ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.