..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlar yalnýzca yaþamýn amacýnýn mutluluk olmadýðýný düþünmeye baþlayýnca, mutluluða ulaþabilir. -George Orwell
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - M.Nazým Güler
M.Nazým Güler - M.Nazim Güler
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Dýmýþtad Yatýrý Þeyh Maksud Kimdir? (M.Nazým Güler) 15 Ekim 2014 Dinsel 

Dýmýþtad Yatýrý Þeyh Maksud’ un asýl adý Seyid Ali’dir. Babasýnýn adý Seyid Muhammed’ tir. Onun sekizinci atasý olan Seyid Hasan, kardeþi Seyid Mustafa ve Seyid Halid ile daha önce Dikan Köyünde oturuyorlardý. Ne yazýk ki, bu köyün yeri henüz tam tespit edilemedi. Ancak Seyid Halid, Dikan Köyünde kalarak, orada yaþamayý tercih ederken, diðer iki kardeþi Seyid Hasan ve Seyid Mustafa oradan ayrýlarak, bilinmeyen bir nedenle Qediþt (Kadýþt-Kýrým) Köyüne gelip yerleþiyorlar.

  Piþtgirîya Kurdên Îslamîst Ji Bo Xazze Û Welatparêzî (M.Nazým Güler) 27 Temmuz 2014 Politik Olaylar ve Görüþler 

Li himber zulm û zorê hatin, rewþek him Îslamî ye û him jî însanî ye.

  Bölgemizdeki Elektrik Sorunu, Neden Kesin Bir Çözüme Kavuþamýyor? (M.Nazým Güler) 14 Temmuz 2014 Politik Olaylar ve Görüþler 

DEDAÞ, “Güneydoðu Anadolu” illerinde, herhangi bir arýza durumu yokken de, kasten elektrikleri sýk sýk kesince, her yerde sosyal patlamalara neden oldu. Birçok yerde tepkilerle halk, DEDAÞ binalarýný taþlýyor, hatta binayý ateþe verecek kadar ileri gidilebiliyor. Halk, hakkýný arýyor ve acilen çözüm istiyor.

  Yerel Seçim Dersi, Rojava ve Bdp’ Nin Sonu - 3 - Son - (M.Nazým Güler) 29 Haziran 2014 Politik Olaylar ve Görüþler 

Parti içi gerçek demokrasi uygulanabilirse; her kadro ve her delege, demokratik bir ahlak ile davranýþ sergileyebilir ise; her konu ve her karar, en demokratik bir tarzda konuþulup, tartýþýlabilir ise, hiç bir problem yaþanmadan, tüm sorunlarýn hakkýndan gelinebileceðine inanýyorum. Eleþtiri ve özeleþtiri mekanizmasý, en samimi duygularla, içtenlikle doðru bir þekilde iþletilebilirse, bu sosyal bilimsel yöntem sayesinde, sayýsýz donanýmlý insanýmýz, hýzla yetiþecek ve sonuçta kazanan toplumuz olacaktýr.

  Yerel Seçim Dersi, Rojava ve Bdp’ Nin Sonu - 2 (M.Nazým Güler) 13 Haziran 2014 Politik Olaylar ve Görüþler 

Otuz yýldýr, sürekli yeni partiler ve yeni oluþumlar kurularak, sanki Kürt halký, gereksiz yere oyalanýyor. Adeta Kürt halkýna, saðlýklý düþünme fýrsatý verilmek istenmiyor gibi. Bu mantýk, demokratik deðildir; vicdani de olabilir mi?

  Yerel Seçim Dersi, Rojava ve Bdp’ Nin Sonu - 1 (M.Nazým Güler) 31 Mayýs 2014 Politik Olaylar ve Görüþler 

Lütfen, sakýn kimse beni yanlýþ anlamasýn; asla alay veya hakaret amaçlý da söylemiyorum. Benim, hiç kimsenin, hiçbir yapýnýn, þu veya bu þekildeki (bir derneðin bile olsa) düþüncesine karþý olmak gibi bir lüksüm yoktur, olamaz. Herkesin her söylemine (bize ne kadar ters gelse bile)saygýmýz olmalýdýr; en azýndan bir amaç uðruna, emek ve çaba ürünü olduðu için...

  Pêwîst E Her Kurdek Welatparêz Be (M.Nazým Güler) 21 Aralýk 2013 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ma hêzek, yan partîyek, bi þîara "yek parti, yek serok, yek nerîn" a xwe, li ser netewekî û hemî partî û hêz û rêxistinên wî gelî de ferz bike, qey pir rewa ye û yan jî, ew çawa demoqratîk dibe?

  Kürtçeyi Seçmeli Ders Seçememe Tuzaðý ve Süreç (M.Nazým Güler) 2 Ekim 2013 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bir “Süreç” in karanlýk tüneline sokulmuþuz; ne rotasý belli, ne de getirisi!… Atýlan her bir “demokratik” adým, bir iki adýmlýk ýrkçý tuzak eþliðinde yürüyor sanki. Niyetlerde þüpheler sýrýtýyor. Halkýn önüne ufaktan kýrýntýlar atýlýp, bir hayale çevrilen “çözüm süreci”, muðlaklaþtýrýlarak, süresi belirsiz bir zamana yayýlmaya çalýþýlýyor.

  Kýzýltepe Ýçin Bir Fakülte Çok Mu Görülüyor? (M.Nazým Güler) 1 Temmuz 2013 Politik Olaylar ve Görüþler 

Kimse gönül koymasýn; içimizi acýtan bu ihmal ve sorumsuzluklar, yeter artýk, dedirtecek noktaya gelmiþtir. Herkes, dönüp, benim de ihmalim var mý, diye kendisine baksýn. Bu, özel ricamýzdýr.

  Taksim - Gezi Parký Eylemi, Bir Halk Hareketi Deðildir (M.Nazým Güler) 13 Haziran 2013 Politik Olaylar ve Görüþler 

Görüntülerden çýkan manzarada, çevrecilerin masum ve haklý duyarlýlýklarý, polis teþkilatý içinden,( ya art niyetli, ya da bireysel sorunlu) kimi polislerin gerçekten aþýrý güç göstermesiyle, ortam radikalleþti. Ortalýk iyice karýþtý. Bu feci manzarayý gören, duyan sýradan halk kesimleri de bu öfkeye tepki gösterdiler ve haklý gördükleri “çevreci” gösteriye katýlým göstererek polisin bu orantýsýz güç uygulamalarýna karþý geldiler.

  Taksim - Gezi Parký Olaylarý ve Düþündürdükleri (M.Nazým Güler) 2 Haziran 2013 Politik Olaylar ve Görüþler 

Gezi Parký eylemi, ilk önce aðaçlar kesilmesin, þehir çehresi çirkinleþtirilmesin, diye çevreci ve haklý bir mantýk ile baþladý. Ancak polisin orantýsýz güç kullanmasý ve olayý abartmasý iþi çýðýrýndan çýkarttý. Sözüm ona, çevrecilere destek çýkanlar, olayý rotasýndan çýkartýp, deðiþik alanlara öyle bir çektiler ki, eylemi baþlatanlarý bile þaþýrtmýþlardýr.

  Kemalist "Solculuk" veya "Anti - Emperyalist" Yüzsüzlük (M.Nazým Güler) 22 Mayýs 2013 Politik Olaylar ve Görüþler 

Kýsaca, þu taktiklere karþý uyanýk ve duyarlý olmak elzemdir: Solcularýn, proletaryanýn vataný yoktur; sosyalizme geçildikten sonra Kürt sorunu dahil tüm halklarýn sorunlarý çözülecektir, söylemi ile Ýslamcýlarýn “dinde milliyetçilik” yoktur, biz ümmetçiyiz; dolayýsýyla þeriat geldikten sonra Kürtlerin de sorunu kendiliðinde çözülecektir, söylemi birbirine benzeyen sahtekârlýk ve ikiyüzlü birer aymazlýk örneði olarak görmek gerekmektedir.

  Aþtî, Go Çareserîyê Bixwere Bîne Watedar E (M.Nazým Güler) 20 Nisan 2013 Politik Olaylar ve Görüþler 

Kêþeya Kurd, pirsgirêkek girîft û pir mezin e; ji bo wê, ev sih salin go þerekî çekdarî tê dayîn û her du alî hêzên þervan jî, rawestîyan û betilîn û neçar man in. Ev roj, her du hêz hatine wê merhalê go dawî li vî þerî bîn in û çareserîyêkê derxînin holê. Gelên me û herêm jî bende vê mizgînîyê ye.

  Erdoðan, Tüm Kürtlerin Hamisi Olabilir mi? (M.Nazým Güler) 7 Nisan 2013 Politik Olaylar ve Görüþler 

Erdoðan Hükümeti, Öcalan ile anlaþýrken, sadece Türkiye içindeki Kürtlerin sorunlarýyla ilgili tek deðil, tüm Kürdistan parçalarýyla ilgili bir plan ve proje etrafýnda yoðunlaþmýþ olabilir mi?. Özellikle Suriye ve Ýran Kürdistaný’ nýn geleceði açýsýndan… Görüþülen tüm konularý, kamuoyunun bilmesi gerekmiyor elbette; ama bölgenin geliþme seyri ve doðru öngörülerle bölgesel geliþmelere bakacak olursak, bütün bunlarýn olmasý gerektiðini düþünmek mantýklý bir tahmin olur.

  Sürecin Hassasiyetinin Farkýnda Mýyýz? (M.Nazým Güler) 4 Þubat 2013 Politik Olaylar ve Görüþler 

“Ýmralý Süreci” yavaþ mý gidiyor; yoksa iyi ve doðru piþirilerek mi yürütülüyor, onu bilemiyoruz. Ancak bu nazik sürecin çok hassas dengelere dayalý olduðunun bilincinde davranmak gerektiði çok açýktýr.

  Barýþ Yolundaki En Ciddi Adým ve Paris Tuzaðý (M.Nazým Güler) 17 Ocak 2013 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bu son Apo-MÝT görüþmesinin düðmesine nerede basýldýysa; bu sefer atýlan adým gayet ciddi görünüyor ve düðmeye basan el, her kimin eli ise, karþý konulamayacak kadar güçlü ve kararlý olduðu anlaþýlýyor. Bu kez, hiçbir provokasyon veya tezgâhýn bu süreci durduramayacaðýný umut ediyoruz. Durum bunu gösteriyor.

  Her Halk Ýçin Birlik ve Beraberlik (M.Nazým Güler) 2 Ocak 2013 Politik Olaylar ve Görüþler 

Birlik ve beraberlik, jargonu ne kadar anlamlý, önemli ve gerekli bir söylem olsa da; yakýn tarihimizde, bir o kadar da içi boþatýlmýþ ve gerçek anlamýndan uzaklaþtýrýlmýþ bir söylem haline sokulmuþtur.

  Çözümden Baþka Yol Yoktur (M.Nazým Güler) 15 Aralýk 2012 Politik Olaylar ve Görüþler 

Kürt sorunu çözülmek isteniyor mu acaba? Yoksa Kürt sorunuyla oynanýyor mu hâlâ? Ortada, hiçbir tarafta sanki bir ciddiyet görülmüyor, ne yazýk ki…

  Ölüm Oruçlarý ve Baþbakan Ýnadý (M.Nazým Güler) 10 Kasým 2012 Politik Olaylar ve Görüþler 

Eskiden ýrkçý “faþistler”, Kürt devrimci ve demokratlarýný aþaðýlamak için; “Ermeni dölü”, “Moskof” vb. yakýþtýrma söylemler kullanýrlardý. Sayýn Erdoðan da, tutturmuþ ikide bir, “onlar Zerdüþt’türler” söylemiyle ayný ýrkçý ve köhnemiþ politik ahlaký sürdürmeðe çalýþýyor.

  Rotasýz Tezkerenin Rotasý Neresi Olabilir (M.Nazým Güler) 9 Ekim 2012 Politik Olaylar ve Görüþler 

Türkiye ise, sanki bu savaþa taraf olmaya çoktan razý bir istemle kollarýný erken sývamýþ ve kimi destek adýmlarý atmýþ da, müttefiklerinin rýzasý bir türlü çýkamadýðý için, bir çýkmaza düþmüþ gibidir.

 

 



Göðe çýnar gibi yükselir,
Dosta eðilen selamýmýz.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © M.Nazým Güler, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 13:20:16