..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
640K bellek herkese yetmelidir. -Bill Gates, 1981
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sanat > Seval Deniz Karahaliloðlu




23 Haziran 2014
Küçük Ýþler Büyük Düþler  
Her mutluluk anýna bir puan verirsek, büyük düþler acaba kaç puan eder?

Seval Deniz Karahaliloðlu


Hayatlarýmýz henüz kirlenmemiþti. Saf, temiz bir þeylerin tadý damaðýmýzda bisikletlerimizi binip, özgür, tasasýz alabildiðine pedallara asýlýrdýk. Mahallemiz güzeldi, sokaðýmýz temizdi, dünya henüz barbarlýk çaðýna girmemiþti. “Küçük iþlerimiz ama büyük düþlerimiz” vardý. Rengarenk uçurtmalar yapýp uçurmayý, limonata yapýp kapý önünde satmayý iþ edinirken geleceðe dair anlatacaðýmýz gökkuþaðýnýn tüm renklerine buladýðýmýz düþlerimiz vardý ve çok güzeldi.


:ADDB:
Küçük Ýþler Büyük Düþler

Seval Deniz Karahaliloðlu

Pembeye çalan mavi zamanlardý. Yüreðimizin küçük kýzlarý ve kýsa pantolonlu oðlanlarý uçurtmalarýn peþinden bisikletlerimize biner koþardýk. Baharýn içimizi ýsýttýðý o güzelim öðleden sonralarýnda saçlarýmýz uçuþurken ve henüz toprak yeþil çimenlerle barýþýkken uçurtmalar, bisikletler, elma þekerleri, koz helvalar, aðýz dolusu kahkahalar, mutluluk çýðlýklarý, sonsuza kadar saklayacaðýmýz anýlar hep bizlerleydi. Hayat kadar kýsa bir an, çok uzak geçmiþte kalan yaþanmýþlýklarý Tijen Hasçilingir’in çocukluðumuzun bisikletlerini anýmsatan davetiyesine bakarken bu küçük mutluluk parçalarý ýþýk hýzýyla beynimi yalayýp geçti.

Hayatlarýmýz henüz kirlenmemiþti. Saf, temiz bir þeylerin tadý damaðýmýzda bisikletlerimizi binip, özgür, tasasýz alabildiðine pedallara asýlýrdýk. Mahallemiz güzeldi, sokaðýmýz temizdi, dünya henüz barbarlýk çaðýna girmemiþti. “Küçük iþlerimiz ama büyük düþlerimiz” vardý. Rengarenk uçurtmalar yapýp uçurmayý, limonata yapýp kapý önünde satmayý iþ edinirken geleceðe dair anlatacaðýmýz gökkuþaðýnýn tüm renklerine buladýðýmýz düþlerimiz vardý ve çok güzeldi. Þimdi o küçük kýzlar ve kýsa pantolonlu oðlanlar yok. O küçüklerin aksi sedalarý þimdi gökkuþaðýndan bir yola yansýyor. Arkalarýnda uçuþan saçlarýn esintisi, kahkahalarýn týnýsý ve mutluluðun kokusunu býrakarak bisikletlerine binip gittiler.

Dünden geriye elimizde küçük anlara sýðmýþ büyük düþler kalýyor. Þeytan ayrýntýda gizlidir derler. Küçük ayrýntýlar, hayatýn kýsa anlarýna tekabül eder. Bu küçücük anlarý toplayýn karþýnýza kocaman bir hayat çýkar. Kýsa anlar, yaþanmýþ mutluluklardan yana ne kadar çoksa o kadar iyi. Her mutluluk anýna bir puan verirsek, büyük düþler acaba kaç puan eder? Mesela bir düþe bir gökkuþaðý rengi denk gelsin. Yedi rengi tamamlayana bir gökkuþaðý verelim. Altýndan geçerken sonsuz dilekler dileyelim. Sonra yeþil çimenlerin üzerine serilip kocaman düþler kuralým. Tijen Hasçilingir bu gökkuþaðýnýn altýndan kaç kere geçti acaba? Çimenlerin üzerinde, pufuduk pufuduk giden güleç beyaz bulutlara bakýp neler anlattý. O beyaz bulutlarla güzel zamanlar dair ne öyküler paylaþtýlar kim bilir? Her bir pufuduk öykü bir renk oldu, biçim oldu, desen oldu tuvallerde yerini buldu. Beyaz pufuduk bulutlarýn anlattýklarý hikayeleri merak edenler, Tijen Hasçilingir'in “küçük iþlere sýðdýrdýðý büyük düþlerinin” öykülerini Datça Liman Sanat Galerisi’nde 30 Haziran 9 Temmuz tarihleri arasýnda gezebilirler….






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sanat kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Tiyatronun Sesi Radyosu" Canlý Yayýnda Sevgili Dinleyiciler…
"Farz Edelim ki Ben Schubert"im"
Astor Piazzolla Dinlenecek, Tango Öðrenilecek ve Sonra da Öl
Saksafoncu Sevgilim
Piyano Taburesindeki Kurt : Emre Elivar
Bir Trompet Dolusu Maffycik…
Yýldýz Kenter, Oscar ve Pembeli Meleði
Ruhumuza Bakan Atatürk ve Korkut Uluð
Tijen Hasçilingir"den Ters Köþeye Yatýran Resimler
Efesli Olmanýn Binlerce Yýllýk Keyfi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tiyatro, Gabriel Garcia Marquez, Üç Silahþörler Balesi ve Annem
Tarla Cadýsý, Anneanne ve Neveser Haným
Çocukluðunu Cebinde Taþýyan Adam : 60. Sanat Yýlýnda Prof. Dr. Özdemir Nutku
Aþkýn Üreme Mevsimi
Özgeçmiþ...
Pazar"larýn Shakespeare"li Kýymalýsý
Çizgiler
Bana Parlak Kýrmýzý Pabuçlar Veren Allahým….
Beþ Çayý
Anneee…

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýbneler ve Çocuk Cesetleri [Þiir]
Komþu Çocuðu [Þiir]
Bir Bardak Soðuk Suyun Hatýrýna… [Þiir]
Ýhtiyaçtan [Þiir]
Deli mi Ne? [Þiir]
Sakýz Reçeli Seven Yare Mektuplar [Þiir]
Bir Nefes Alýp Verme Uzunluðunda… [Þiir]
Lord'umun Suskunluðunun Sebeb-i Hikmeti... [Þiir]
Pimpirikli Hanýmýn, Pimpiriklenmesinin Nedeni… [Þiir]
Yere Göðe Sýðamýyorum… [Þiir]


Seval Deniz Karahaliloðlu kimdir?

Bazý insanlar için yazmak, yemek yemek, su içmek kadar doðal bir ihtiyaçtýr. Yani benimki ihtiyaçtan. Bir vakit, hayatýmla, ne yapmak istiyorum diye sordum kendime? Cevap : Yazmak. Ýþte bu kadar basit.

Etkilendiði Yazarlar:
Etkilenmek ne derecede doðru bilemem ama beyinsel olarak beslendiðim isimler, Roland Barthes, Jorge Luis Borges, Braudel, Anais Nin, Oscar Wilde, Bernard Shaw, Umberto Eco, Atilla Ýlhan, Ýlber Ortaylý, Ünsal Oskay, Murathan Mungan,..


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Seval Deniz Karahaliloðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.