..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkesin derdi baþka. -Orhan Veli
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > BURCU ÝNCESU




24 Temmuz 2003
Aylardýr Akýyorsun...  
BURCU ÝNCESU
Tek bir yýldýz dahi þavkýmýyor karanlýðýnda gecelerimin.Hafýzalarýn duldasýz zulasýnda, ýlgýn kokuþlu günler biriktiriyorum bir gün dönersin umuduyla.Samimiyetsiz tebessümler dudaklarýmda intihar ederken, derin bir acý, içten bir özleyiþ ve sýð düþüncel


:CADH:

Tek bir yýldýz dahi þavkýmýyor karanlýðýnda gecelerimin.Hafýzalarýn duldasýz zulasýnda, ýlgýn kokuþlu günler biriktiriyorum bir gün dönersin umuduyla.Samimiyetsiz tebessümler dudaklarýmda intihar ederken, derin bir acý, içten bir özleyiþ ve sýð düþüncelerimin ziyan edilmiþ tüm renkleri kanat çýrpýyor kirpiklerinde.Emri hakk fermaný buyrulmadýkça semadan, fersude sevdamýn, esrik naralarý, buhuru meryemlerin dallarýný çýnlatacak.Bukaðýlý sevdam hezaran sularýnda yýkanarak kapadý gözlerini sonsuz uykuya. Papatyalarýn narin elleri ile kefenleyip, anamýn gözünden sakýndýðý gülhatmilerin dibine yatýrdým, örttüm üzerini saçlarýmýn bahar kokusu ile.Felek, ateþ böceklerinin aðýtlarýndan yýrtýldý atlas bir kumaþ gibi boydan boya.Her tan sökende, yavrusunu okþar gibi ýþkýnlarý uyandýran güneþ, bir daha dönmemeye and içerek karanlýklarýn ziyasýný aldý üzerine.
Sevdamý modasý geçmiþ, eprimiþ bir gömlek gibi yüreðinden çýkarýp attýðýn günden bu yana amansýz bir þirpence büyüyor içimde.Kanatlarý marazlý umutlar, marazlarýndan utanarak gamzelerime sýðýndýlar.Yüzümü döndüðüm tüm gözler "O gelmez" dedikçe, güzelavrat otlarý, ýsýrganlar, çakýr dikenleri sarýyor her yanýmý.Bir anda ateþleniyor dünyanýn bütün silahlarý, ses kulaklarýmý saðýr ediyor anlýk.Cansýz cerenlerin muhlis gözlerinde ölümü görüyorum, kan boþalýyor bedenimden onlar vuruluyor yaralarý bende kanýyor...Son soluðuma tutunup kaldýrýyorum baþýmý, boþ bir beþik gibi hasretle bekliyorum seni...Bir mýsranýn ucunu yakýp uçuruyorum sonra, perdeleri açýlmayý bilmeyen pencerene konacaklar bir seher vakti.Apartman boþluðunu yuva belleyen kumrular her sabah tekrarlýyorlar emanetim mýsrayý "Kara gözlerine benide götür" .Erzurum garýný, aðýr yaralý sevdalarý soluklandýran banklarýný bu mýsra hatrýna daha bir seviyorum.
Üzerimdeki herþey iðreti duruyor, yakýþýksýz bir cümle, zamansýz ölüm gibiyim.Tüm giysilerimden kurtulup anadan üryan atsam kendimi sokaklara, koþsam, ciðerlerim çatlayana kadar koþsam.Yitik bir kente varsam, haritalarda bile yer edinememiþ kendine, yaþayanlarýnýnda varlýðýndan haberdar olmadýðý, hiçbir otobüsün yolunu bilmediði, daðlarýnda direncin bedeni kardelenlerin zemherilere direndiði bir kente...Unutulsam unutulmuþluðum gibi ve öðrensem orada unutulmayý...
Ey mülkün tek sahibi, uzaklardan medet uman kalbimi sustur artýk, dindir oluk oluk gözlerimden boþalan kaný, yaþamak için kendimi heder ettiðim ama yaþayamadýðýým bu müsadesiz sevdayý sök al yüreðimden, unuttur beni kendime, yoksa isyan edeceðim...
Gözlerim bir tek senin türkünü söyledi oysa senin dudaklarýn bir baþka türküde esirdi.Esareti en iyi sen bilirdin, hangi Sen'in esir olduðunu bilmesende.Sen, Senlere esirdin...Sen, sana karþý yalanladýkça varlýðýný, utanýr diðer Sen gerçeklerinden, haya edip cevapsýzlýðýndan sorularýnýn, düþerken bir yaprak daha baharýn takviminden, yenildin Sen'lerinin savaþýnda, tüm Sen'lerini çalýp benden çekip gittin....
Oysa ben, tüm Sen'leri, Sen gibi acýya bileylediðim yüreðimde bir baþka sevmiþtim...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Sevindim..
Gönderen: ÖRSAN BAYDAR / ÝSTANBUL
19 Haziran 2004
Yazýnýzý okuyunca mutlu oldum..Ey aþk beni yaðmala.. Ateþ et aþk..Beni parçala.. Daðlarým yaralarýmý....vs. vs. Yazýlarýnýzýn tümünü okuma güdüsü oluþtu.. Farklý bir anlatým..Gecenin buðusu..

:: Bosluktaydim
Gönderen: Umut BARLAS / istanbul
26 Temmuz 2003
yazdiklarinizi anladigimi dusunuyorum cunki bunlari yasiorum ve bunlari oyle guzel bi sekilde dile getirmissiniz ki ... once size sonra yureginize ve kaleminize saglik.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýþte Geldim iþte Yokum Artýk
Hiçbirþey Olmak Üzerine
Elveda Hüzün
Benden Seni Çaldýn
Üç Damla Yaþ Ýle Ölen Adam
Yalnýz Bendim
Arka Mahalle ve Arka Mahalledeki Yüreðin Ahvali
Öykünün Başı
Türküler Söyler Sevdamýzý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yosun Gözlüm Hoþgeldik... [Þiir]
Hoþgeldin Aþk [Þiir]
Caným Mýsýn Cananým mýsýn? [Þiir]
Mýþlý Geçmiþ Zaman [Þiir]
Sen... [Þiir]
Sitem [Þiir]
Ay Iþýðý [Þiir]
Ceylan Ýstanbul ve Yangýn [Þiir]
Aþk Aslýnda [Þiir]
Sen Susunca... [Þiir]


BURCU ÝNCESU kimdir?

KÜÇÜK BÝR ÇOCUK , ELÝNDE YARIM BÝR ELMA ÞEKERÝ,KÜÇÜK BÝR KADIN ELÝNDE KÜÇÜK BÝR ÇOCUK ÇOCUÐUN ELÝNDE YARIM BÝR ELMA ÞEKERÝ ,KÜÇÜK ÇOCUK, KÜÇÜK KADIN VE HÝÇBÝTMEYEN BÝR ELMA ÞEKERÝ. . . .

Etkilendiði Yazarlar:
AÞK


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BURCU ÝNCESU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.