..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan kendini bilmeli. Gerçeði keþfetmeye yaramasa da, yaþamayý öðretiyor. Ve bundan daha güzel birþey yok. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar > Türk Þad Köktürk




20 Haziran 2004
Millî Meselelerde Çözüm  
Türk Þad Köktürk


:BGFF:
Ülkemizin meþhur gazetelerinin birinde meþhur bir gazeteci, millî dâvâlarýn çözümü üzerinde kalem oynatmýþ. Türkiyeli Baþbakan'ýn Batý Trakya'yý ziyaret edip orada yaþayan soydaþlarýmýza "Siz Yunanistan'ýn vatandaþýsýnýz. Yunanistan'ýn geliþmesi için çalýþýn." demesini öven bu gazeteci efendi diyor ki:

"...Ama bakýn cesur ve mantýklý siyasetçiler iþbaþýna gelince, uluslar arasýnda 'kan davasýna' dönüþmüþ meseleler bile nasýl yumuþuyor."

Öyle deðil mi bayým?! Doðru ya, biz o kadar zamandýr bunu nasýl düþünemedik!

Kýbrýs sorununu mu çözeceðiz? Veriririz Kýbrýs'ý sorun morun kalmaz(!)

Batý Trakya mý mesele? Çekeriz elimizi ayaðýmýzý, sorun çözülür(!)

Kerkük, Musul, Türkmeneli mi? Oralar zaten "yeni Irak" ýn bir parçasý. Bizim ilgilenmemiz bile ayýp(!)

Meðer sorunlarýn çözümü ne kadar basitmiþ, deðil mi? Atatürk Hatay sorununu çözmek için boþuna o kadar uðraþmýþ. Ertuðrul Özkök'e danýþsaydý muhakkak sorunun çözümü daha kolay olurdu, kimse kimseye kýrýlmazdý. Gerçi sýnýrlarýmýz biraz daha dar olurdu ama olsun, bizde topraktan bol ne var(!)

Ertuðrul Özkök ve onlarca Ertuðrul Özkök'ler!

Memleket meseleleri hatýr gönül iþi deðildir. Türkiyeli Baþbakan'ýn Yunan baþbakanýna "Kostas" diye hitap etmesiyle Batý Trakya meselesi çözülmüþ olmaz. Sorunlarýn çözümü haklarýndan vazgeçmek deðildir.

Kýbrýs'ý unutmayacaðýz! Batý Trakya'yý, Musul'u, Kerkük'ü de unutmayacaðýz. Esir Türk yurtlarýnýn hiçbirini unutmayacaðýz!

Batý Trakya Türkleri hangi ülkenin vatandaþý vatandaþý olurlarsa olsunlar Türk'türler. Elbette Yunanlýk için deðil Türklük için çalýþacaklardýr.

Dünya'nýn neresinde bir baþbakan mevcut sýnýrlarý dýþýndaki soydaþlarýný diðer ülke için çalýþmaya teþvik eder? Türk milletinin yýllardýr yürüttüðü millî dâvâlar, haklarýndan kaynaklanmaktadýr. Türk milleti baþbakaný, Türklerin haklarýný daha iyi savunmasý için seçmiþtir. Asýrlýk dâvâlardan bir baþbakanýn sözü ile vazgeçilemez. Hele seçimden önce hakkýnda demediðini býrakmadýðý kiþilerin seçimden sonra en büyük savunucusu olanlarýn bu konuda söz söylemeye hiç haklarý yoktur.

Millî meseleler nasýl çözülür? Güçle, inançla, dirençle... Bütün baskýlara direnmekle... Gücünü artýrmakla... Mevcut gücünü en verimli biçimde kullanmakla...

Vazgeçmekle deðil!..

Yunanlýlar Ýzmir'i iþgal ettiðinde Mustafa Kemal savaþacaðýna Ýzmir'i ziyaret edip halka "Siz Yunan vatandaþýsýnýz, onlar için çalýþýn" deseydi Ýzmir bugün bizde olmayacaktý. Lozan'da sýnýrlarýmýz dýþýnda kaldýðýný kabûl ettiðimiz Hatay'dan vazgeçseydik Hatay'da bugün Türk bayraðý yerine ya Fransýz ya Suriye Bayraðý dalgalanacaktý.

Kýbrýs'a 1974'te müdahale etmeseydik Kýbrýs'ta bugün Türk kalmamýþ olacaktý..

30 yýl öncesine kadar Türkleri katleden Rumlar, Yunanlýlar ne kadar çabuk deðiþtiler ve medenîleþtiler ki Batý Trakya'daki soydaþlarýmýzý gönül rahatlýðýyla onlarýn eline býrakýyor ve o topraklardan elimizi çekiyoruz?! Yunanlýlar gerçekten bu kadar güvenilir midirler?

Madem ki baþbakan böyle bir laf etti ve Ertuðrul Özkök'ün deyimiyle artýk "Yunanistan'da yaþayan soydaþlarýmýzý bir "beþinci kol" olarak görmeyi" resmen býraktýk, Yunanlýlar da bu iyi niyetimize cevap versinler.

Meselâ Yunan baþbakaný da bir Ýstanbul ziyareti gerçekleþtirip desin ki: "Bu þehrin adý 'Konstantinopolis' deðil 'Ýstanbul'dur ve burasý bir Türk þehridir. Ýzmir de, Doðu Karadeniz de öyle..."

Ama bunu istersek "faþist" ya da "statükocu" oluruz deðil mi? Ýstemeyelim o hâlde..

Millî dâvâlar unutuluyormuþ... Enflasyon düþük ya, boþverin millî dâvâlarý gitsin!.. Kime ne, bize toprak mý lâzým!? Haydi: Yaþasýn baþbakan, demokrasi, AB, AKP, R.T.E. ve saire...

Sözlerimizi Atsýz'dan bir alýntýyla noktalayalým:

"Ölürken, gözlerimizdeki son ýþýk millî mîrasýn hâyâli olacaktýr."

Tanrý Türk'ü Korusun!

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: çözüm??
Gönderen: tülayogan / /
4 Kasým 2007
doðru diyorsunuz da baþý geçim derdinde,çoðu elleri cepte,kimi evlat hasretinde..bu kadar insan kalkýp demez mi 84 yýllýk bir cumhuriyete bir tek mustafa kemal mi yetecekti. madem siz okuyordunuz madem diðerleri alimdi.. neden 50 yýldýr bize sadece barbar,fakir,anlayýþsýz damgasý yapýþtýrmalarýna izin verildi... neden benim çocuðum okulda türkçe derslerinde bir parça olsun kimliðini öðrenemiyor. yabancýlarýn yapýþtýrdýðý yaftalarý giyip çýkartmaktan yoruldu bu millet. ne mutlu türküm diyene evet ne mutlu bana ki türküm.ama bunu torunlarým ayný þevkle söyleyemeyecek. neyi bekliyorlar hala,tamamen yok edilmeyi mi yoksa biz yanlýþ zeminlerde mi dolaþýyoruz.. ilke ve inkýlaplarý iyi anlayamamýþ,ona düþman insanlar hapislerden çýkarýlýp baþýmýza "bizi" diye temsile çýkýyorken,kendisi müslüman mýdýr belli olmayan meçhullerin dindar,ýlýmlý islamcý diye cirit oynattýðý,.. evet çok umutsuzum, yarýnlar kimlere kucak açýyor görmek o kadar da zor deðil.. ve neyazýkki karamsarým da bu konuda biliyorsanýz ne yapýlmasý gerektiðini,ve yapmýyorsanýz siz koyun kendi adýnýzý.. saygýlarýmla...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yazarlar ve yapýtlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Oktay Sinanoðlu'nda Yanlýþlar Zinciri

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ümmetçi - Kürtçü Dayanýþmasý
Maddecilik - Þeriatçýlýk ve Millî Güç
Ab Yeryüzü Cenneti mi
Seçim Sonuçlarýnýn Düþündürdükleri
Laikliðe Saldýrýlar ve Yanýtlarýmýz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Türk Duasý [Þiir]
Atayurtta Sabahlamak [Þiir]
Mavi Ejder [Þiir]
Çanakkale'de Erler [Þiir]
Tarihin En Büyük Kahramanýna [Þiir]
Türk'ün Kaderi [Þiir]
Sýr [Þiir]
Vurun Beni [Þiir]
O Günleri Özlemek [Þiir]
Üç Mayýs'ýn Altmýþýncý Senesi [Þiir]


Türk Þad Köktürk kimdir?

Türk'üm Türkçüyüm Atatürkçüyüm

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Türk Þad Köktürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.