..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak ne güzel þey be kardeþim. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Uðrun




30 Ekim 2005
Sevsem Seni "Tek" Baþýma  
Uðrun
Ýnsan seni tek baþýna sevebilir mi?


:AHDB:
[P] Merdivenleri usul usul çýksam... Her katta biraz daha yaklaþsam seninle yüzleþmeye. Elimde, yüreðime dokunduklarýmdan baþka bir þey olmasa...
Yüzüme bir güzellik bulup buluþturup kapýyý çalsam, beni bekliyor olsa o; senin çocuklarýnýn annesi; eski karýn ... Açsa, ayaklarýma terlik getirse; misafir terliði. ( Ben misafir olabilir miyim eski hayatýnýza?) Neden geldin hayatýmýzýn orta yerine dese; senin yüzün gelse aklýma, boþ ver desem içimden, hoþ buldum desem.
[P]Çocuklarýn-ýz- öðle uykusuna yatmýþ olsa. Mutfaða geçsek- hani birbirlerini yýllardýr tanýyan insanlar gibi, dertlerimizi bilir gibi, ayný yolda yürür, ayný yolda kaybolur gibi-Cam açýk olsa, pencereden baþka çocuklarýn sesleri gelse, o seslere tutunsam ben; en çok göç ettirilmiþ bir çocuðun sesinde sallansam... Hatýrýmdan çýkmayanlara sahip çýksam.
[P] Balkanlardan yine yaðýþlý bir hava gelmiþ olsa; yaðmur yine böyle usul usul yaðýyor olsa... Ýri iri ama usul usul; ipince ama sicim gibi. Toprak yine koksa böyle. (Belki bizim o tarifsiz sýcaklýðýmýz da böyle kokuyordur.) Bir ara “gitmeye” niyetlensem, döþün gelse aklýma, gidemesem.
[P]Ne içeceðimi sormasa, kahve getirse, sütsüz ve þekersiz;ayýlmak ister gibi, ayýltmak ister gibi. Yüzüme baksa ilk kez, yüzüne baksam...Yüzümde seni görse; suçüstü yakalansak sevgi izlerimizle. Yanaðýmdaki al, koyulaþsa... Ýlk söze baþlamayý, bana terketse içinden... Otur hele desem. Ellerini mutfak önlüðüne silse, yaklaþsa yanýma, oturamasa, gidip çocuklarýnýn üstünü örtse. Dönse tekrar ve anne olmaktan bahsetse; sözünü senle kessem; konuþamasam...
[P]Sokaktaki çocuklarý anneleri eve çaðýrsa, yaðmur kokusunu býrakýp gitmeye çalýþsa, ben dur desem yaðmurun kokusuna; kalsa.
[P] Sokaða baksam, senin cemalini görsem. “Bismillah” der gibi baþlasam anlatmaya. Sussam sussam sussam; o anlasa. Ütülerken çift iz býraktýðým beyaz gömleðinin içinde uyuduðumu anlasa, evimizin nice huzur dolu olduðunu anlasa, kendisinin bulamadýðýna üzülse, yansa;yenilgisini masaya yýksa, bir yudum alsa kahvesinden. Senin üzüldüðünü anlatsam ona; çocuklarýný göremediðin için. Tutmaktan vazgeçip býraksa yanaklarýna sularýný; yüzüne bakamasam, görmesem o iç sularýný. Yýllara dönmek istese o sicim gibi akýttýklarýyla, dönemese; bana dokunmak istese, dokunamasa. Kalkýp radyoyu açsa, sarý gelin türküsü çýksa. Ben aðlasam, o sevinse içten içe. “ Çok hasretlik çektim, baðrým ezikliði ondandýr” desem. Çocuklarý gelse aklýna, kalkýp ocaða yayla çorbasý koysa. Çocuklardan birinin aðlama sesi gelse içerden, gözlerine baksam eski karýnýn, ondan önce ben koþsam, baðrýma bassam... Çocuðu alýp oda kapýsýnýn arkasýna otursam, Seden Gürel’den bir þarký söylesem, uyunan ve aðlayan oðlan uyusa baðrýmda tekrar, uyurken elini göðsüme koysa. O da gelse; eski karýn, yanýma çökse, çekip almak istese oðlaný, kýyamasa ikimize.
[P] Sen gelsen aklýma, sevgin kocaman olsa içimde, sýðamasan koca koca evlere... Sýðamasam, taþamasam... Cama gitsem, toprak kokusuyla emzirsem oðlunu; doysa sevgiye, hiç acýkmasa. Uyansa, önce bana baksa sonra annesine... Ona gidecek sansam, gitmese baþýný sineme yaslasa...
Selda Baðcan çýksa radyoda. Herkes vatanýna dönse... Bütün gidenlerden, göç ettirilenlerden özür dilesem, cennete gitmeye aday olsam.... Tanrý sýrat köprüsünü söküp atsa adýnýn geçtiði her uçurumdan, kýldan köprüleri-ni- yýksa.
Dünya küçücük bir yer olsa
Ben iþin içinden çýkamasam...
Sevsem seni yalnýz,tek baþýma...




      



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevsem Seni Tek Baþýma [Þiir]


Uðrun kimdir?

Býktým artýk, her þeyi sadece sarýlarak anlatmaktan; yazdým. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Ýçini duyduðum herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Uðrun, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.