..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýþimden büyük tat aldýðýmý söylemeliyim." -John Steinbeck
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar > Zafer Türksoy




6 Eylül 2008
Sýrrý Çýnar'ýn Özgeçmiþi  
Zafer Türksoy
Kendi sitesinde ve kitaplarýnda ki Sýrrý Çýnar'ýn kendi dilinden özgeçmiþi http://www.sirricinar.com


:AIGC:
Kendi sitesinde ve kitaplarýnda ki Sýrrý Çýnar'ýn kendi dilinden özgeçmiþi
http://www.sirricinar.com
Merhaba
Yaþamýn her anýný hiçbir þey yapmasak da düþünerek geçiririz. Her gün yirmi dört saatin en az on altý saatinde uyanýðýz ve bir þeyler yaparýz. Hatta uyuduðumuzda hiç unutamayacaðýmýz rüyalar da görürüz. Yaþadýklarýmýzý takvim hesabýyla adlandýrýr, yirmi, otuz, kýrk, elli diye de rakamla ifade ederiz. Gün gelir "özgeçmiþin" sorulduðunda ise bu koca zamaný belli baþlý kazanýmlarla dile getirmeye, bir sayfalýk yazýyla veya bir dakikalýk anlatýmla karþýmýzdakilere anlatmaya çalýþýrýz.Bunu, yaþadýklarýna, sevdiklerine, kavgalarýna, mücadelelerine, umutlarýna ve geçmiþinde kalan ama hafýzanýn, yüreðinin bir yerlerine nakþettiklerine ihanet etmenin ezikliðiyle anlatýrýz. Þimdi ben de bu ihanetin acýsýný, ezikliðini yaþayarak, benim sadece yazarlýk ve þairlik yönümle ilgilenenlere cevaben kýsa tarihimden söz edeceðim.


Ülkemizin yine çalkantýlý olduðu 1964 yýlýnýn karlý, soðuk ama bir o kadar da neþeli Ramazan bayramýna denk gelen 2 Þubat günü, tarihin, medeniyetin, kültürün, tabiatýn bütün güzelliklerini kendinde toplayan, Van Gölünün kýyýsýnda ki Ahlat’ta doðmuþum.

Yedikardeþli, analý, babalý evde, evin en küçüðü olmanýn avantajlarýný ve dezavantajlarýný yaþarken, Bayýndýr ilkokulunu, Selçuklu ortaokul ve lisesini okudum. Ýzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Ýþletme Fakültesinden mezun oldum. Yýl 1986’ýnýn Temmuzunu gösteriyordu ki, Ankara’ya geldim. Yedek subaylýðýmý Ýstanbul ve Edirne’de tamamlayýp döndükten sonra, Gazi Üniversitesi, Sosyal bilimler enstitüsünde Ýþletme Yüksek lisansýna baþladým.

Ticaretle uðraþan bir aileden gelmemin de etkisiyle kendimi bildim bileli hep ticaretle uðraþtým. Ankara ya geldiðimden beri sahibi olduðum þirketlerde bu ticari faaliyetlerim devam etti. Uluslararasý ve bütün ülkeyi kapsayan ticari faaliyetlerim oldu.

Ýnsanýn yüreðine ateþ düþmeye görsün, kavrulur, yanar, tutuþursun. Hep o ateþi söndürmekle meþgul olursun ama yaþam bu, baþka faaliyetlerde de bulunmak zorundasýn. O zorunluluktan ticaretle geçimimi saðladým ve kendimi bildim bileli içinde olduðum sosyal, siyasi, kültür, sanat çalýþmalarýmla yangýný söndürmeye çalýþtým. Bu hep böyle devam etti. Tiyatro oyunculuðu, halk oyunlarý eðitmenliði ve oyunculuðu, fotoðraf sanatý, halk müziði, þiir, roman, öykü, senaryo yazarlýðýyla iç içe olarak da gönlümün geçimini saðladým.

Birçok dernekte, vakýfta kurucu, yönetici, baþkan, baþkan yardýmcýlýðý, genel sekreterlik gibi görevlerde bulundum. Siyasi partilerde yönetici olarak görev yaptým. Bir süre gazete köþe yazarlýðý da yaptým. Birçok gazete ve dergide yayýnlanmýþ ve yayýmlanmakta olan yazýlarým da var. Halen ateþ korlanmadý, Roman, öykü, þiir ve senaryo çalýþmalarým devam etmektedir. Okumadan ve yazmadan durmanýn ne olduðunu unuttum gitti.


Evliyim, Allah'ýn bana verdiði en büyük ödülüm olan iki kýzým var.


Özgeçmiþim diye sarf ettiðim her cümlenin yýllarýmý alýp götürerek bana kazandýrdýðý acý, tatlý tecrübelerimle "Ben bu kente geldim geleli gitmek aklýmda" dediðim Ankara'da yaþamaktayým.

web: wwww.sirricinar.com
Vikipedi'de ki özgeçmiþi,
SIRRI ÇINAR Þair ve yazardýr.

1964 Yýlýnda tarih, medeniyet ve kültür kokan Vangölü'nün kýyýsýna yaslanmýþ Ahlat'ta doðdu. Ýlk ve lise Öðretimini Ahlat'ta tamamladý. 1982 yýlýnda girdiði Ýzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Ýkdisadi ve Ýdari Bilimler Fakültesi Ýþletme bölümünü 1986 yýlýnda tamamladý. Ankara'ya geldiði gün iþ hayatýna baþladý. Yedek Subay olarak askerliðini yapýp tekrar Ankara'da iþ hayatýna býraktýðý yerden devam etti. Yoðun bir ticari hayatýn içinde Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Ýþletme Yüksek Lisansýna 1989 yýlýnda baþladý. Demokratik kitle örgütlerinde ve siyasi partilerde baþkanlýk, baþkan yardýmcýlýðý, genel sekreterlik gibi çeþitli görevlerde bulundu.Demokratik kitle örgütlerinden bazýlarý; ASÝAD, ÝZÝMDER, MÝSÝAD, MESANDER. Baþka birçok dernek üyesidir. Gençlik günlerinden baþlayan, Kültür ve sanatla ilgili bir çok çalýþmada bulundu. Fotoðraf, tiyatro, halk müziði, halk oyunlarý, þiir, edebiyat, resim, karikatür ve halk kültürü ile yakýndan ilgilendi.Birçok Tv programýna konuþmacý olarak katýldý.Radyo programý sundu. Türkiye'nin tamamýný ve Dünyanýn birçok ülkesini gezdi.Uzun yýllar Uluslararasý ticaret yaptý. Bir süre günlük bir ulusal gazetede köþe yazdý ve birçok yazýsý çeþitli gazete ve dergilerde yayýmlandý. 1993 Yýlýnda Serzeniþ,2004 yýlýnda Gökyüzü Kýrpýntýlarý, 2008 yýlýnda Düþen kelimeler ve 2008 yýlýnda Kan Salkýmý adlý dört þiir kitabý, 2008 yýlýnda Eksik Zamanlar, 2008 Yýlýnda Ana Kokusu adlý romanlarý, 2008 yýlýnda Sorgu adlý deneme kitabý yayýmlandý. "Koca Yürekli Adam, babam" adlý þiiri bütün Türkiye'de bilinen bir þiir oldu. Roman, deneme ve þiir olmak üzere yayým aþamasýnda olan kitaplarý, senaryo çalýþmalarý, Ýnternet sitelerinde ve Haber Ajanda Aylýk Dergide yayýnlanmakta olan yazýlarýyla kültür hayatýna devam etmektedir. Kendi adýna olan [1] web sitesi vardýr. [2]
Sýrrý Çýnar'ýn Kitaplarý



Ana Kokusu

Anayla geçirilen zaman hep azdýr, ananýn kaybý ne zaman olursa olsun hep erkendir. Dünyada ilk kýpýrdanýþýmýzý, ilk kalp atýþýmýzý bilen “ilk”imizdir. Bizi koruyan, kollayan, özleyen, sevendir.

Anne geçmiþimizdir, bilinmeyenimizdir, bilinenimizdir, hasretimizdir, unuttuklarýmýzdýr, hatýrlatanýmýzdýr, öðretenimizdir, damarlarýmýzda dolaþan kanýn sahibidir.

Bu mektuplarý ben yazmadým, herkes yazdý. Tanýdýklarým ve bu topraklarýn üzerinde birlikte yaþadýðýmýz tanýmadýklarým da yazdý. Sosyal konumu ne olursa olsun, yüreðinde sevgi, hasret, dilinde doðruluk, dürüstlük, gözünde yaþ olan merhamet sahipleri yazdý. Unuttuðumuz, bilmediðimiz, yok saydýðýmýz geçmiþimiz, kültür deðerlerimiz ve içimizde ki o büyümeyen çocuk yazdý.

O yaþanýlanlarý ben yaþamadým, bu ülkede bu topraklarda yaþayan herkes yaþadý. Kitabýn içindeki “ben” aslýnda “biziz”. Düþünen, sorumluluk sahibi, aðlamasýný, sevmesini, gülmesini ve “insan” olduðunu bilen “biziz”.



Yayýn Yýlý: 2008
Ýthal Kaðýt
208 sayfa
Karton Kapak
ISBN:6050052275
Dili: TÜRKÇE Yayýnevi:Akis Kitap


Yazýlý kurallarý koyanlarý biliriz. Ama yazýlý olmayanlarý kimlerin koyduðunu bilme þansýmýz yoktur. Kimin koyduðunu bilmediðimiz bu kurallara uyum gösterirken sorgulama, amaç, sonuç iliþkilerini de düþünmeyiz. Topluluklarýn ve insanýn bu zaafýný bilen iyi niyetli veya art niyetliler toplumlarý yönlendirmede yazýlý olmayan kurallarý kullanýrlar. Yazýlý kurallarýn gölgesinde oluþturulurken, yazýlý kural koyucularýn tarafsýzlýðý, umursamazlýðý, yazýlý kurallardaki boþluklar kullanýlýr. Ýletiþimin bütün yollarý kullanýlarak "dikte" ettirdikleri, istedikleri gibi bir toplum oluþturma yollarýný ararlar. Genellikle bu çalýþmalarý baþarýya ulaþýr. Sonuçta; Günlük yaþamdan, mimari yapýya, þehir kurmaktan, devlet yönetimine kadar anlayýþ, kavrama ve uygulama faklýlýðýný görürüz.
Bütün bu olanlara karþý durmanýn yolu ise, birikimli, düþünebilen, birey olmanýn bilincine ulaþmýþ özgür düþünceden geçmektedir. Ýnsanlarýn özgürleþmesiyle sýnýrlar zorlanabilir. Sýnýrlar zorlanmalýdýr çünkü, adý üstünde sýnýrdýr ve mutlaka ötesi vardýr. Sýnýrlar ancak çok bilen, algýlamasý, analiz edebilme ve yorumlama gücü oluþmuþ beyinlerle mümkündür. Bu beyinlerin oluþmasý, çoðalmasý ise uzun ve yorucu bir süreci gerektirir. Ancak birinci ve en önemli adýmý ise mevcut durumcularýn baskýsýndan kurtulmak ve birey olmanýn bilincini yakalamaktan geçmektedir.



Yayýn Yýlý: 2008
Ýthal Kaðýt
168 sayfa
Karton Kapak
ISBN:9786050052299
Dili: TÜRKÇE Yayýnevi:Akis Kitap

Eksik Zamanlar

Zaman sýfýrdý. Yer ise kara deliðin tam ortasýydý. Her þey karanlýk, bilinenden öteydi. Salih yaþadýklarýný güzel ülkemin güzel insanlarýyla yaþamýþtý. Belki Trabzon’da, belki Antalya’da, belki Ýstanbul’da belki Ankara’da belki Erzurum’da. Zaman belki dündü, belki öteki gün, belki yarýn, belki yarýndan da sonraydý. Salih ve çevresindekiler belki komþunuzdu, belki ablanýz, belki dayýnýz, belki babanýz, belki de hiç tanýmadýklarýnýz.
Salih’i nerede tanýdým, nasýl tanýdým, niye tanýdým, ne zaman tanýdým ve Salih kim di? Salih’in hikayesi nerede baþlamýþ ve nerede bitmiþti.
Bütün bunlar zamanýn sýfýr olduðu, yer kürenin tepsi gibi düzleþtiði, yýldýrýmlarýn yerden göðe doðru çaktýðý zamandý. Baþladýðý ve bittiði yer belli deðildi. Belki de çok belirgindi. Ýçimizdeydi, yaný baþýmýzda, yüreðimizin üstündeydi. Ya da çok uzaklarda Kaf daðýnýn ardýnda.
Güzel olan hep güzel miydi, öyle mi kalýrdý? Ya çirkinlikler? O da deðiþir miydi? Yaþamýn neresi bizimdi? Ya da biz yaþamýn neresindeyiz?



Yayýn Yýlý: 2008
Ýthal Kaðýt
216 sayfa
Karton Kapak
ISBN:9786055880026
Dili: TÜRKÇE Yayýnevi:Akis Kitap


Düþen Kelimeler

Senden çok uzaklarda,
Elinin yetmeyeceði, gözünün
görmeyeceði kadar,
Uzaklardayým…
Takvim hesabý tutanlar, koca yýllarý
Devirdi aramýza,
Örttü sevdamýzý bin yýllýk kaygýlar,
Savrulduk, ufaldýk, daðýldýk,
Uzaklara daldýk…

Yasemin kokulu bohçalarda sakladým hatýraný,
Sevda türkülerini hep sana yaktým,
Sayýkladým,
Her sözüm adýna vardý…

Sen ötelere dönmüþken yüzünü,
Ben,
Yüreðinin dibindeydim,
Þahdamarýnýn yanýnda,
Kirpiðinin ucunda,
Parmaklarýnýn arasýnda…

Yayýn Yýlý: 2008
Ýthal Kaðýt
96 sayfa
Karton Kapak
ISBN:9786050052282
Dili: TÜRKÇE Yayýnevi:Akis Kitap



Kan Salkýmý

Susadým, ay ýþýðýndan bir kâse içsem,
Ya da afyon yutsam aç karnýna,
Kan içsem, doymam sana,
Ya da umarsýzca yokluðuna koþsam,
Unutsam gözlerini, kokunu, gökyüzüne sallasam parmaklarýmý,
Kanayan gökyüzünü içsem,
Önümde kan salkýmlarý olsa da,
Kirpiklerim kavuþuncaya kadar,
Bir an, bir nefes seni görsem.
Sonrasý, bir hiç,
Sonsuzluða yürüsem…

Yayýn Yýlý: 2008
Ýthal Kaðýt
128sayfa
Karton Kapak
ISBN:9786050052251
Dili: TÜRKÇE Yayýnevi:Akis Kitap


Gökyüzü Kýrpýntýlarý

Koca yürekli adam, babam
korkusuzca girdiði kavgalardan
yara almadan çýkan.
Eþkiya, hain, çiyanlarý
heybetiyle kovan
Çilenin ablukasýndan
alýný açýk, baþý dik çýkan.
Koca yürekli adam

Kan aðlarken yüreði,
gözünde nem görmediðim.
Beþ parasýz günlerin sabahýnda,
kýsmet tellallarýna minnetini duymadýðým.
Dünyanýn kalleþ þövalyelerine restini çeken,
Koca yürekli adam, babam

Yayýn Yýlý: 2004
Ýthal Kaðýt
110sayfa
Karton Kapak
ISBN:9758845047
Dili: TÜRKÇE Yayýnevi:Çatý Yayýnevi


SERZENÝÞ (ÞÝÝR) 1993 Yücel Yayýnlarý



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Zafer Türksoy kimdir?

Ýnsanýn yüreðine ateþ düþmeye görsün, kavrulur, yanar, tutuþursun. Hep o ateþi söndürmekle meþgul olursun ama yaþam bu, baþka faaliyetlerde de bulunmak zorundasýn. O zorunluluktan ticaretle geçimimi saðladým ve kendimi bildim bileli içinde olduðum sosyal, siyasi, kültür, sanat çalýþmalarýmla yangýný söndürmeye çalýþtým. Bu hep böyle devam etti. Tiyatro oyunculuðu, halk oyunlarý eðitmenliði ve oyunculuðu, fotoðraf sanatý, halk müziði, þiir, roman, öykü, senaryo yazarlýðýyla iç içe olarak da gönlümün geçimini saðladým.

Etkilendiði Yazarlar:
a


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Zafer Türksoy, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.