..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþama karþý sýmsýcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Hasan Ali Sarýþen




28 Mart 2009
Bana Bir Þarký Çalarmýsýnýz  
Hasan Ali Sarýþen
Telefon ahizesini yerine koyarken, sabitleþen bakýþlarý ile pencerenin dýþýndaki gecenin karanlýðýný deler gibiydi gözleri.


:AIGI:
Vakit Oldukça ilerlemiþti. Artýk dýþarýdan gelen sesler de iyice azalmýþtý. Gürültülü bir þekilde biri birileri ile þakalaþan semtin gençleri evlerinin yolunu tutmuþ, seyrekleþen trafiðin meydana getirdiði uðultu ise iyice azalmýþtý. Odasýnda karanlýkta olan genç kadýn yavaþça yerinden kalktý. Yine düþüncelere dalalý kim bilir ne kadar zaman geçmiþti. Kapýnýn yanýndaki elektrik düðmesine bastý. Tepedeki hasýr sepetin içinde adeta saklý duran kýrk mumluk ampul, sarýmtýrak bir ýþýkla etrafý aydýnlattý. Hafifçe gözlerini kýstý. Gerçi göz kamaþtýracak kadar güçlü bir ýþýk yoktu. Ama saatlerdir karanlýða alýþmýþ olan gözleri, bir an için de olsa etkilenmiþti.
Duvarýn dibindeki Çek-yat ta açýk duran yataðý darmadaðýnýktý. Gözlerini odanýn en aydýnlýk yeri olan lambanýn altýndaki masaya doðru çevirdi. Masanýn üstünde akþam yemeði için hazýrladýðý sofra öylece duruyordu. Yemekler çoktan soðumuþtu. Belli belirsiz bir bezginlikle derinden bir iç çekti.
-“Yine ayný þey” diye mýrýldandý.
---
Yerinden kalktý ve ekmek kutusundaki ekmekten bir parça koparttý. Dönerek, oturmadan tabaðýný sýyýrdý ve masayý toplamaya baþladý. Bir an aklýndan bulaþýklarý yýkamak geçti, sonra vazgeçti her zaman ki gibi. Önce süngerle, ardýndan kuru bir bezle masayý sildi. Örtüsünü örttü, tam ortasýna geçen yýl ‘o’nun armaðan olarak getirdiði vazoyu koydu. Vazonun içinde çoktan kurumuþ kýr çiçekleri karmakarýþýk duruyordu. Pencereye doðru isteksizce yürüdü, portatif sandalyesine yavaþça oturdu.Çalýþma masasý gibi kullandýðý eski bir televizyon sehpasýný üzerinde gezdirdi gözlerini.
Ayrýldýklarýnda televizyonu eski eþi alýp götürmüþ, yeniden bir televizyon almak içinden gelmemiþti. Zaten ayrýlmalarýndaki en büyük neden, o’nun aþýrý televizyon tutkusu yüzünden kendisini sürekli olarak ihmal etmesi deðil miydi ?

Sehpanýn üzerindeki telefon sessizce bekliyordu. Uzandý, telefonun yanýndaki el radyosunu açtý. Birden odanýn sessizliði bozuldu. Çalmakta olan þarkýnýn sözlerine takýldý aklý.
-“Nedense son günlerde bütün þarkýlar hep ayrýlýktan söz ediyor, acaba neden bu ayrýlýklar” diye düþündü. Sonra þarký bitti, hýzlý bir müzik baþladý. Birkaç saniye sonra müziðin sesi azaldý ve programdaki genç adam, telefonla yayýna katýlan dinleyici ile söyleþiye baþladý. Birkaç dakika isteksizce kulak verdiði konuþmadan sýkýldý.
-“Ne kadar da abuk sabuk þeylerden söz ediyorlar” diye sinirlendi. Radyonun sesini biraz kýstý, sehpanýn üzerinde duran kitabý aldý. Üzerine düzensizce telefon numaralarý karalanmýþ kartonla iþaretlediði sayfayý açtý. Kaldýðý yerden okumaya baþladý. Nedense bir türlü aklýný veremiyordu yazýlanlara. Hiç farkýna varmadan düþüncelere dalmýþtý.
---
Müþteri temsilcisi olarak çalýþtýðý banka ya geldiði ilk gün, hemen dikkatini çekmiþti. Oldukça yakýþýklý, iyi giyimli ve bakýmlý genç adam, iþlemleri tamamlanýp ayrýlýrken, gözlerinin içine bakýp, tatlý tatlý gülümsemiþti. Onu ikinci gördüðünde heyecandan kalbi çýkacak gibi olmuþ, eli ayaðýna dolaþmýþtý. Sonra her þey olaðan üstü bir hýzla geliþmiþ ve dört ay içinde evlenmiþlerdi.
Her þey o kadar güzeldi ki, göz açýp kapayýncaya kadar geçip gitmiþti balayý tatilleri. Tekrar iþine geri dönüp, yeniden çalýþmak zorunda kalýþýna bile, o kadar aldýrýþ etmemiþti. Ne olursa olsun önemli deðildi. Aþýktý ve çýlgýnlar gibi seviyordu genç kocasýný. Ama bir süre sonra o sevecen, iyi yürekli adam, sanki bir yerlere gitmiþ, yerine ilgisiz ve hoyrat bir adam gelmiþti.
---
Birden düþüncelerinden sýyrýldý. Saat gece yarýsýný çoktan geçmiþti. Telefona uzandý, numaralarý tuþladý. Ýkinci çalýþta, her gece olduðu gibi telefonun ucunda yine o tanýdýk ses vardý.
-“Eðer mümkünse, yine ayný þarkýyý çalabilir misiniz” dedi.
-“Ýsminizi söylememekte ýsrarlý mýsýnýz” diye soran programcýnýn biraz meraklý ama yumuþak ve sevecen sesini zorlukla duydu.
-“Evet, lütfen sormayýn” diye yanýtladý. “Bunun önemi yok”.
-“Pekiyi, sizi anlýyorum. Þarkýnýzý çalacaðým”.
Telefon ahizesini yerine koyarken, sabitleþen bakýþlarý ile pencerenin dýþýndaki gecenin karanlýðýný deler gibiydi gözleri.
Kýsa bir süre öylece kýmýltýsýz durdu. Sonra son derece yavaþ ve hissiz bir biçimde dönerek kendini yataðýn üstüne attý. Tam tamýna yedi ay olmuþtu. Çekip gitmiþti ve tüm hayallerini de birlikte götürmüþtü. Onu yalnýzlýðý ve çaresizliði ile baþ baþa býrakmýþtý.
Yeni gün’ün ilk saatleri geçip giderken, pencerenin önünde duran saksýdaki Aþk merdiveni, sanki hafif bir esinti olmuþçasýna hüzünlü bir biçimde sallanýrken, genç kadýný gül desenli yastýðý gözyaþlarý ile ýslanýyordu.
Radyoda istediði þarký çalmaya baþlamýþtý. Ama o duymadý bile. Duysaydý eðer,yüreðindeki derin acýnýn sesini duymuþ olacaktý.
“ALLAHIM… NEYDÝ GÜNAHIM… !”

Aralýk 1996



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sonbahar Hüzünlüdür
Mektup

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ayvalýk'ta Zaman [Þiir]
Karanfilin Türküsü [Þiir]
…... Burgaç [Þiir]
Çirkin "Þiir"! [Þiir]
Sahipsiz Bir Þarký [Þiir]
Ben Seni Sevdim [Þiir]
Yalnýzlýðýnýn Mabedinde [Þiir]
Yolcu [Þiir]
Olur Ya... [Þiir]
Düþün / Sus / Git [Þiir]


Hasan Ali Sarýþen kimdir?

Ali SEL bir 'Düþgezgini' dir. Düþ toplar yaþamlardan. Þiir yapar, Öykü yapar. Ali SEL bir 'Düþün SEL' dir. Düþler yapar düþlerinden. Þiir satar, Öykü satar. Para geçmez, duygu geçer. ------------Bir gülümseyiþ yeter. --------------

Etkilendiði Yazarlar:
Ýkinci Yeni Þairleri ve Cumhuriyet dönemi hikayecileri


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hasan Ali Sarýþen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.