..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Paranýz varsa toprak alýn. Artýk üretmiyorlar. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Barýþ Ünlü




4 Nisan 2009
Ne Kadar Duyarlýyýz? - 3  
Barýþ Ünlü
Dünyada ve özellikle ülkemizde yaþanan terör belasý ve bu yüzden çektiðimiz acýlarý hafiften anýmsatan ve bu terör belasýna karþý ve bunlarý önleyemeyenler ya da önlemek istemeyenlere karþý duyarlý olmamýz gerektiðini söyleyen bir yazý...


:AGBI:
NE KADAR DUYARLIYIZ? – 3

TERÖR BELASI ÜZERÝNE

Duyarlý olma konusunda Türk milleti ve dünya insanlarý olarak bazen pekte iyi deðiliz.Ama bunun nedeni ve göstergesi geçmiþten gelen geleneklerimizden ve göreneklerimizden dolayý bazý konularý alýþkanlýðýmýz gibi es geçiþimiz ve de pekte önemsemeyiþimizdir.
Þimdi ise gerek dünyada olsun gerekse de Türkiye’mizde olsun her an ve her geçen saniye bomba patlamasýyla yaþamaya baþladýk.Bu bombalarýn patlamalarýyla birlikte ne huzurumuz ne de inandýðýmýz bazý gerçeklerinde doðruluðu kaldý.O yüzdendir ki terör illetiyle tüm dünyayý birlikte zorunlu bir þekilde yaþamak zorundaymýþýz gibi ve de terörü kabul edecekmiþiz gibi bazý saçmalýklarla terörden rant saðlayanlar masum insanlarý ve fakir ile orta sýnýf insanlarý sindiriyorlar.Hem de bunu orta sýnýf ile fakirlerden çokça zenginken yapýyorlar.Belki de bu yaptýklarýnýn sonunda halk tarafýndan bir bedel ödetilme ihtimalinin olduðunu da bilmiyorlardýr.
Ayrýca bu terör belasý yüzünden geliþen teknolojimiz ile ayakta kalmaya çalýþan ekonomimiz tekrar eski günlerdeki gibi geriye giderken ve de önemli bilim adamlarýmýz, siyasetçilerimiz ile yazarlarýmýz ölüyorken, öldürülüyoken daha nasýl iyi bir durumda olabiliriz ki bu hallerdeyken.Bu yüzdende ülkemizin geliþmesine, saðlam bir ekonomiye kavuþmasýna ve de demokrasi ortamýnýn saðlanmasýnýn önüne geçiyorlar bu belayý üzerimize salanlar.Bir de dünya’nýn üstün devletlerinin liderleri bizlere þirin bir yüze bürünerek bakýyorlar.Ülkemizde de böyle adice bakan bazý devlet adamlarý ve bazý askeri görevliler bu terör dediðin nedir ki 1 ayda biter diyorlar ama hiçte bu bir 1 ayý hemen getiripte þu beladan kurtulalým demiyorlar.Belki de ülkemizdeki bu tür adamlar kendilerine saðladýklarý rantlarý kullanmak ve bunun bitmesini engellemek için bir sürü masum sivilin ile masum askerlerin ölmesine de göz yumuyorlar.
Acaba daha kaç masumun ölmesi gerekiyor ki bu terör bitsin?Acaba daha kaçýmýz bu hassas konuda duyarlýlýðýmýzý gösteripte terörü bitiremeyenler ya da bitirmek istemeyenlere karþý sesimizi duyuracaðýz? Acaba daha kaç aydýnýmýz terörün dolaylý etkisiyle ya mafyalarca ya da istihbaratçýlarca ölecek ya da öldürülecek?Acaba diye diye geçirdiðimiz günler, haftalar ve aylar sonrasýnda halk olarak susup kaldýðýmýz sürece terörden rant saðlayanlar gerek Türkiye’de olsun gerek de dünyada olsun masum halklarý daha da sömürecek daha da insanlarý ayrý ayrý bir þekilde yalnýzlaþtýracak.
Ne olur ki birazda olsun sesimizi çýkartalým.Ama yüksek bir þekilde çýkartalým ki bu iþten kazancý olanlar duysun bizlerin acý feryatlarýný ve azda olsa insan olduklarýný hatýrlasýnlar bu sayede tüm dünyayý ve Türkiye’mizi biraz olsun toparlayabilelim.Biz susmadýkça bu terörün üzerine adým adým gittikçe bu terör hayli hayli biter ama öte türlü davranýrsak yani boþverirsek, umursamazsak, önemsemezsek ve de teröristlere bunlar birkaç kiþilik çapulcu topluluðu dersek onlar bir gün büyür bu gün büyüyüp bize dert olduklarý gibi her geçen an daha da þiddetlenerek artacaktýr bunu da asla ama asla unutmamýz gerekir.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Kadar Duyarlýyýz? - 2

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Kadar Duyarlýyýz?
Zar Adam ve Luke Rhinehart
Ne Kadar Duyarlýyýz? - 10
Ne Kadar Duyarlýyýz? - 8
Ne Kadar Duyarlýyýz? - 7
Ne Kadar Duyarlýyýz? - 5
Ne Kadar Duyarlýyýz? - 6
Ne Kadar Duyarlýyýz? - 9
Ne Kadar Duyarlýyýz? - 4

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yakalým Bedenlerimizi [Þiir]
Ýçinde Senin Olduðun Seviþmeler [Þiir]
Hayallerdeki Seviþmelerimiz [Þiir]
Topraða Düþen Yitik Hayatlar [Þiir]
Bir Mezar [Þiir]
Bir Sevda [Þiir]
Issýz Yürek... [Þiir]
Aç Kalbini Yüreðime Doðru Güzel Kýz [Þiir]
Deniz Gözlüm [Þiir]
Kýsa Bir Söz [Þiir]


Barýþ Ünlü kimdir?

Ben Barýþ Ünlü. 1990'dan beridir hayatla bir olup yaþayýp gidiyorum. Herkesin yazar olmasý için destek olmaya ve de kendiminde yeteri kadar hatta yeterinden daha fazlasýný yaparak sizlere ve bu siteye üye olan ya da olmayýpta bu sitede dolaþan herkese güzel þiirler, denemeler, öyküler ve de romanlar yazarak sizlere güzel þeyler yaþatmayý umuyorum. Bu yüzden buradayým ve de burada olmaya devam edeceðim. Ben sizlere ve sizin gibi okur severlere açýlýp oradan da hayalim olan yazarlýk serüvenine katýlýp büyük ve adý her daim söylenen hatýrda olan bir büyük yazar olmayý hedefliyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
ORHAN VELÝ'DEN BAÞKASI ASLA


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Barýþ Ünlü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.