..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey yaþam kadar tatlý deðildir. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik > M.Nazým Güler




17 Nisan 2009
Erdoðan: "Ben Kabile Reisi Deðilim"  
M.Nazým Güler
Bu lafý, Barazani ve Talebani’ye yakýþtýrýyorlardý.. Tabi ki kabile reisi olamazsýn Sayýn Erdoðan; sana kabile reisi olabileceðini söyleyen mi oldu?!


:BEEB:
ERDOÐAN: "BEN KABÝLE REÝSÝ DEÐÝLÝM" (!)

Bu lafý, Barazani ve Talebani’ye yakýþtýrýyorlardý..
Tabi ki kabile reisi olamazsýn Sayýn Erdoðan; sana kabile reisi olabileceðini söyleyen mi oldu?!

Sana Türk Akýncýlarýnýn Bey’i olmak yakýþýr.. Bir akýnlýk takatýn kalmýþ mýdýr Akýncý Beyi!.
Erdoðan'ýn karakteri ile Hamas'ýn karakteri aynýdýr sanki; belki kabile reisi olamaz; ama Hamas'ýn baþýna geçerse adrese uyar sanýrým.. Ancak, mevcut Hamas liderleri, onlarý, yerlerinden edebilir diye, ona da bir kulp yakýþtýrabilirler.. Onu, Abbas’tan beter ederler hem de… Hamas’tan daha Hamasçýdýr Erdoðan..

Eðer Erdoðan'ýn tavrý doðru ise ve verdiði mesaj, doðru adrese ulaþtýysa; neden Arap Birliði Baþkaný Amr Musa da, o anda, onun arkasýndan ayný toplantýyý terk etmedi? Peki, o zaman Erdoðan’ýn mesajý kimeydi veya neyin liderliðine oynuyordu? Acaba, bu mesajýyla, sadece yerel seçimlerde, oya tahvil etmeyi mi amaçlýyordu; onu da göreceðiz..

Aslýnda Erdoðan, Davos toplantýsýndan kaçtý, doðru olan budur; hem de ortalýðý karýþtýrarak kaçtý.. Kasýmpaþa'da bile bu kadar boþa nara atan kabadayý kalmamýþtýr.. Erdoðan'ýn oradaki kabadayýlýðý neye çözüm olabilir ki? Hiç bir þeye!..

Unutmayalým, Erdoðan’ýn toplantýyý terk etmesi, kendi hakkýndan çok, kendi suçudur.. Konuþmasýnda, TC Baþbakaný misyonuyla, tarafsýz, yapýcý ve arabulucu tavýrlý olsaydý, iþ o noktaya gelir miydi? Gelseydi ve toplantýyý o þartlarda terk etseydi, bu tepkisel davranýþý alkýþlanabilirdi elbette. Oysa, oluþan olumsuzuk zeminini kendisi hazýrladý. Davranýþlarý, diplomatik ve politik deðildi, devlet adamý havasýnda deðildi; duygusal, aþýrý ve panik atak bir dozdaydý…

Bu þekilde yaklaþýmlarýn, Türkiye’ye faydasý olmaz; askeri stratejik anlaþmalarý bile olduðu Ýsrail’i küstürebilir; ancak ikna etmez.. Filistin halkýndan çok, bir Hamas militaný gibi taraflý konuþtuðu için, Yahudi toplumuna da güven veremez. Araplarýn da ciddi bulacaðýný sanmýyorum. Nitekim Amr Musa tavrý ortadaydý, toplantýyý terk etmedi.

Orada, “politikacý gibi” duran Peres oldu; kabadayýlýk da ne yazýk ki, Erdoðan’a düþtü..
Ülkeye dönüþte Erdoðan “Osmanlý Tokadý” pankartýyla karþýlandý. Sahi, nerede o, tokadýyla ünlü Osmanlý? Onu da, panik atak kabadayýlarý mý tüketti?

Erdoðan’ýn bu tavrýna alkýþ tutanlar, Türkiye'deki maç sonrasý kontrolsuz holiganlar misali öngörüsüz yandaþlarýnýn yaný sýra, Ortadoðu’da sadece Hamas olabilir..

Peki, Erdoðan, bu tavrýnda tutarlý mýdýr?
Dünyaya bakýþ çizgisinde ciddi midir?
Söylediði gibi, mazlum halklardan yana olduðu doðru mudur?

Erdoðan, Türkiye’nin Baþbakanýdýr; Þimon Peres ise, Ýsrail’in Devlet Baþkanýdýr; birlikte karþýlaþtýralým...

Türkiyede, mazlum Kürt halký vardýr; Ýsrail’de ise mazlum olan Filistin halkýdýr...
Ýsrail, yýllarca süren kanlý çatýþmalardan sonra, Filistin halkýný “resmen tanýma” notasýna geldi ve onunla ayrý devlet kurma hakký dahil kendi kaderini tayin etmek konusunda, (dün terörist gördüðü) Filistin temsilcileriyle barýþ masasýna oturabildi, oturuyor.. Buna en çok yandaþ olan Peres ve baþýndaki Ýþçi Partisi olmuþtur.

Türkiye Cumhuriyeti, Kürt halkýný, hala “resmen” tanýmýyor; kendi eseri olan PKK’in þahsýnda Kürt halkýný terörize etmeyi sürdürüyor. Onun coðrafyasýnýn tarihsel adýný telafüz bile etmiyor, ettirmiyor... Dilleri Kürtçe, hala yasak; W, X, Q harflerini kullandýlar diye hala insanlarý tutsaktýr.. TRT Þeþ, Kürtlere þaþý baktýrýyor; çünkü yasaklý Kürtçe harfleri sadece kendisi kullanabiliyor(!) Anayasal güvencesi yoktur; kullandýðý Kürtçe resmi dil yapýlmamýþtýr..

Batý Þeria ve Gazze’de yerleþim merkezleri tahrip oldu; siviller mi öldürüldü? Doðrudur.
TC’de de, 3.000’den fazla Kürt köyü yakýldý-yýkýldý; 10.000’den fazla “fail-i meçhul” Kürt imha edildi ve 3 milyondan fazla insan yerinden göç ettirilmiþtir. ( Çatýþmalarda ölen 40.000 kurban sayýsý da resmi kabul görmüþtür.) ÝHD vb. raporla bunlar kanýtlanmýþtýr. Bu sayede Ýstanbul, “En Kalabalýk Kürt Þehri” ünvanýný (Muhteþem Sülo’dan) almýþtýr.

Ýsrail, “terörist baþý” dediði Filistinlilerle, (Yaser Arafat, þimdi de Abbas) Filistin Devlet Baþkaný sýfatýyla, ayný masaya oturmuþtur. Terörist gördüðü Hamas’ýn seçime girmesine karýþmayarak, hükümet olmalarýna bile izin vermiþtir. (Tersine, Hamas baþa gelince, býrakýn Ýsrail’i, El-Fetih’i bile dýþlayacak kadar kendini kaybetti.)

TC ise, “terörist baþý” dediði þahsý, sadece “baþ mahkum” yapmýþtýr.

Ýsrail, Gazze’ye bomba yaðdýrdý, (TC medyasýnýn iddiasýna göre) “misket” ve fosfor bombalarýný da kullandýlar..

Aynýsý TC için de söyleniyor; Kandil’de “misket”, Cudi vd. bölge daðlarýnda “kimyasal” bombalarýn kullanýldýðý iddia ediliyor.

Her þey iddialarda kalsýn da; gerçek olan Ortadoðu’da Filistin ve Kürt halklarýnýn mazlum, mahrum ve mahkum olduðudur. Ýki halkýn durumu da ortada; iki egemen devletin, demokratik, siyasi ve hukuksal yaklaþýmý da ortadadýr.

Þimon Peres, “Filistin Devleti” diyebiliyor; Erdoðan ise, Kürt ulusunu ve anadili Kürtçeyi yok sayarcasýna hala, “Tek Millet, Tek Dil” diye meydanlarda baðýrýyor; tehdit savuruyor..

Erdoðan, Kürt illerinde, meydanlarda kýzgýnca ve yüksek sesle kendi baðýrmalarýna “bu bir hitabet türüdür” derken; Davos’ta, Peres’in sesini yükseltmesine, “suçluluk psikolojisi” demeði yakýþtýrabiliyor (!).

Erdoðan’ýn, mazlum halklardan yana olup olmadýðýný, onun bu yöndeki karakter tahlilini, Kürt halký da yapacaktýr. Onun, çifte standartlý tavrýný da, Türk aydýnlarýnýn ve dünya kamuoyunun deðerlendirmesine býrakýyorum.. Çünkü, Mesut Barzani’ye, bütün dünya, “Federal Kürdistan Baþkaný” ; bölgesine de “Kürdistan” derken, Erdoðan dahil, TC’nin tüm askeri ve sivil bürokratlarý Mesut Barzani’ye, “ Kabile Reisi”; bölgesine de “Kuzey Irak” diyor ve bunu söylerken bile, zorlanacak kadar ýrkçý duygularýný gizleyemiyorlar.

Þimdi Erdoðan, “ben kabile reisi deðilim” derken, lafýnýn nereye gittiðini Kürt halký herkesten daha derinden anlamayacak mýdýr? Eðer, Erdoðan, kabile reisi bile kabul edilseydi; ayný toplantýda bulunan Amr Musa da, onun peþinden o toplantýyý terk etmesi gerekirdi. Demek ki, onun “kabile yandaþlýðý” bile kabul görülmemiþtir.

Bence de Erdoðan, kabile reisi deðildir; olamaz da. Ne zaman, Emine Hanýmý, “türban”ýyla askeri protokollere sokabilirse, Sahte Kabadayýlýktan, Kabile Reisi olabilme yolunda ilerleme saðlayabilecektir. Sonrasýna Allah Kerimdir.

M.Nazým GÜLER

http://www.mnazim.com/showthread.php?tid=284



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn özgürlük ve eþitlik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kendi Ýrademiz Varsa Özgür Olabiliriz.
Seçim Sürecinde "Demokratik" Yalanlar Yarýþý Baþlayacaktýr!..
Yeni Anayasa, Son Anayasamýz Olmayacaktýr.
Kürt Sorunu ve Yerel Seçimler

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sadece Yazmak, Yazarlýk Mýdýr?
Bu Ülkede Barýþý Ýsteyen Var Mýdýr?
Tahammülsüzlük, Gelecek Korkusundandýr!
Hatip Dicle Olayý, Açýlýma ve Çözüme Çomak Sokmak Mýdýr?
Demokratik - Kürt Açýlýmý Nereye Kadar?
Kocaman Bir Asýr Heba Edildi; Neden veya Kimler Ýçin?
Kürtleri Temsil Sorunu ve Çözüm Sürecine Dair
Bilge Köyü Vahþetinin Gerçek Sorumlularý Kimlerdir?
Seçimin Sonucu, Halklar Arasý Barýþ ve Diyaloðu Dayatýyor
Tarihsel Aþklar ve Sevgi Üzerine

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðime Lehimliyorum Seni [Þiir]
Veda Edemem! [Þiir]
Seni Arýyor Gözlerim [Þiir]
Uyan Ey Zergan Deresi! [Þiir]
Daðlar Yüreðimi, Bu Daðlar! [Þiir]
Esirin Olmuþum [Þiir]
Tu Her Bijî Yilmaz Guney [Þiir]
Sende Buharlaþmaktayým [Þiir]
Ben, Kendim Olmak Ýstiyorum. [Þiir]
Zor Kabulleniriz [Þiir]


M.Nazým Güler kimdir?

www. mnazim. com ------- M. Nazim Güler Kitap okumak, Þiir yazmak, Resim yapmak özel zevklerim arasýndadýr. Vücudumu zinde tutacak ve koruyacak kadar spor yaparým. .

Etkilendiði Yazarlar:
Yoktur, kimsenin günahýný almayayým.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © M.Nazým Güler, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.