..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dilerim, tüm yaþamýnýz boyunca yaþarsýnýz. -Swift
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - 1. Bölüm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý Simsiyah Hücremle Tanýþtýracaðým Ýnsanlarý Çünkü nasýl hayatta kaldýðýma dair formülleri kimse bilmiyor. Bu iþinize yarayacaktýr. Bu bedensel ve ruhani varlýðýnýzý tuzaklardan kurtarmanýza yardýmcý olabilir. Ruhsal kurtuluþ tek önemli þeyler hayatta. Gerisi yalandýr. Ve yaþam akýl almaz tuzak ve zehirlerle döþenmiþtir insanlar, þeytanlar ve kötücül enerjiler tarafýndan. Ýki intihar denemesi çok faydal

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm
41 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 17  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Küfür etmek, haksýzlýk yapmak, insanlara eziyet etmek, sözünde durmamak, içki içmek, zina yapmak, yetim hakký yemek, haram yemek, anaya babaya asi olmak, onlarý dövmek, emanete hýyanet etmek, ölçü ve tartýda hile yapmak, mirasçýlardan mal kaçýrmak, cimrilik..
42 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 21  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Yüzlerce insan yürüyordu ama hangarýn içinde çýt çýkmýyordu. Son iki kiþi çýkarken kamçýlý adam uyandý. Durumu görünce ayaða fýrladý, kamçýsýný alýp kapýya doðru koþtu, ama o son iki kiþi de çoktan dýþarý çýkmýþtý.
43 
 Mevsim Gülbahar - 1. Bölüm/1.  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Daðýn tepesinde, bir kaya kütlesi üstünde yer alan kale, bin yýlýn rüzgârlarýyla yerle bir olmuþtu. Kale surlarýna ait aþýnmýþ duvar taþlarý olmasa buranýn bir kale kalýntýsý olduðunu anlamak mümkün olmazdý; hiç kimsenin, oraya tarihi bir deðer biçtiði de yoktu zaten.
44 
 Bedel  (Barýþ Ünlü)

gece çökmüþtü berlin'e.Tüm canlýlar bir tarafa kaçýþýyordu.Kimse ne yapacaðýný bilmeden yaþayamaya çalýþýyordu ama umarsýzca hiçbir þeye bulaþmadan.Böyle kötü bir ortamda biri geliyordu herkes için umut getiriyordu.Düþmanlarýyla cesurca ve ölümüne savaþýyordu ama bu savaþýn sonunda kim ölürdü kim sað kalýrdý o bir bilinmezlik.Karanlýða bir güneþ gibi doðmayý umuyordu
45 
 Mevsim Gülbahar - 1. Bölüm/3.  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Ortalýðýn karanlýkla aydýnlýk aralýðýnda beklemeyi sürdürdüðü saatler, güneþ ýþýnlarý tepedeki kale kalýntýsý surlara deðiyor ama henüz Kayaköy’ün kale duvarlarýndan aþýrýlmýþ taþlarla inþa edilmiþ evlerine, aðýllarýna, ahýrlarýna, bahçe duvarlarýna deðmiyordu.
46 
 Mevsim Gülbahar - 1. Bölüm/9.  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

“Kardeþinle mi, abinle mi? Ali Elmas senden epeyi yaþlý da...” “Yok. Onbir yaþýnda o...”
47 
 Aþktan Korkan Adam  (ESRA BAYKAL)

Terk edilmemek için , terk eder O...Ve hep sevgiye aç kalýr ...Yeni arayýþlar içinde dolaþýr durur, her durak aslýnda O’ nu kendinden uzaklaþtýrýrdý.
48 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 22  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bir þekilde o gezegene gitmeye çalýþýyorum: Uzay aracýyla, uçakla, balonla ya da uçarak. Bu mümkün mü? Belki de böyle bir gezegen bize milyarlarca ýþýk yýlý uzaklýkta. Mevcut teknik bilgimizle oraya ulaþmamýz imkansýz.
49 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 20  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Rasgele yürüyorum. Amacým, hedefim yok. Ayaklarým beni nereye götürürse oraya. Bir ara kayboluyorum, aslýnda bu kaybolma sayýlmaz; çünkü nereye gideceðini bilmeyen bir insan kaybolamaz ki. . Olsun. Gene de bildik bir yer aranýyorum, sanki gitmek istediðim bir yer varmýþ gibi.
50 
 Mevsim Gülbahar - 1. Bölüm/4.  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Oflaya puflaya, alýnlarýndaki ter kalýn bir toz tabakasýyla karýþýncaya kadar topraðý kazmýþtýlar. Alican, ablasýnýn hayallerinde yer almak istemeyerek, “yok, “ dedi, “ben topraðý böyle eþeleyip durmaktan hoþlanmýyorum. Hem biþey de bulamýyorsun. Boþuna kaz, dur.” Gülbahar, “ Ýyi. Sen keçi çobanlýðýna devam et...” diyerek öfkelendi
51 
 Çikolata - 18  (Ezgi Yavuz)

Mutluluk, korku, heyecan, tedirginlik ve bilmediðim daha bir sürü þey...
52 
 Göçe Göçe - Göçmenler Birbirine Düþtü - 20  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Gene geçtiðimiz yerler insan cesedi dolu. At, eþek, manda ve öküz leþlerine de rastlýyoruz. Köpekleri görüyorum, kâh insan cesetlerini yerken kâh hayvan leþlerini. Köpeklerin hepsi de birbirinden semiz. Nasýl olmasýnlar; onlar için her taraf yiyecek dolu. Bu yüzden birbirlerine, ne saldýrýyorlar ne de hýrlýyorlar. Bazýlarý da bir aðaç altýnda ya da yol üzerinde yatmýþ dinleniyor. Onlardan mutlusu yok!
53 
 Göçe Göçe - 10  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Topraða kök salmamýþ bir aðacý sökmek çok kolaydýr, köklenmiþ aðacý sökmek ise oldukça zordur. Milletler de böyledir. Eðer bir millet vatan bellediði topraklara kök saldýysa, onu oradan kolay kolay hiçbir güç söküp atamaz. Çünkü o milletin topraðýný kazarsanýz ya atalarýnýn kemiklerini ya da tarihi eserlerinin kalýntýlarýný bulursunuz. Ýþte bir milletin kök salmasý budur. Biz acaba bu topraklarda, Balkanlar'da kök salamadýk mý da bu felaketler baþýmýza geldi? Galiba öyle!
54 
 Demokratik Deliler Devleti - 17  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Giderdim de. Oradaki rengarenk çiçeklerle dolu çiçek bahçelerini, özgürce çaðýldayan þelaleleri, bir masal ülkesinden gelmiþ olan ilginç görünümlü hayvanlarý, kökleri havada olan aðaçlarý, birbirini kovalayan el büyüklüðündeki uður böceklerini, rastgele serpiþtirilmiþ yanan ama yakmayan ateþleri seyrederdim.
55 
 Mevsim Gülbahar - 1. Bölüm/2.  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Kayaköy muhtarý, yanýnda aðzý laf edebilen, eli ayaðý düzgün bir iki kiþiyle birlikte sabah erkenden Kabaloðlu çiftliðine ulaþtý...
56 
 Göçe Göçe - Göçerken Düðün Yapmýþlar - 42  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Atalarýmýn öve öve bitiremedikleri o memleketi görmek, bana nasip olmadý. Ancak, anlatýlanlardan oraya gitmiþ ve görmüþ gibi oldum sayýlýr. Birçok yönden bizim buraya benziyor. Çünkü Kýzýlpýnar da balkanlarýn dibinde. Dobramirka'daki yerleþme þekli, evler, sayalar, kullanýlan ev eþyalarý ve tarým araçlarý sanýrým buradaki gibi. Adetler, giyim-kuþam, þive, hatta yiyecekler bile ayný...
57 
 Köpeðin Adý Badi - 78  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Adý: Cihan. Çok baþarýlý bir cerrahmýþ. Hatasýz çok sayýda ameliyat yapmýþ. Baþarýlarý özel sektörün dikkatini çekmiþ ve bir özel hastaneye çok yüksek ücretle transfer edilmiþ. Mutlu bir aile hayatý varmýþ, karýsýný taparcasýna seviyormuþ.
58 
 Kurak Gönüller  (Özgür Tanrýverdi)

Ayný cümleler dökülüyordu aðzýndan ve buna engel de olamýyordu zaten. Akþamýn sessizliði ve karanlýðý daha yeni yeni çöküyordu yaþadýðý þehrin üzerine…
59 
 Çikolata - 17  (Ezgi Yavuz)

Sonra gülüyorum, elimde deðil. Bana karþý hissettiði bu duygular o kadar muhteþem ki. Çok kýymetli, çok eriþilemeyecek, çok saf duygular bunlar.
60 
 Çikolata - 14  (Ezgi Yavuz)

Brillant pour voir l'arc en ciel, vous devez vivre sous la pluie avant.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yanký
Ahmet Odabaþ
Roman > 1. Bölüm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.