Pavlonya

Gözleri elaydı,altı mordu bulduğumda onu,yüzü nurdu,artık pustu siması,ölüme ramak kalaydı sarıldığımda aciz bedenimle.
Geç kalınmışlık değil erken varılmışlık gözyaşımızdı gamzemizden süzülen yaşlar.

Hayat dile geldi sanki ben acımasızım der gibi,ben dile geldim el açtım Halik'e ya Rabb hamdolsun. Gittik beraber şükür namazı kıldık,ben imamdım o müezzin.

İç çekilişlerin ardından bir yere gitti aklım ama sormak istemedim,gülüşünden anladım...
Kilo verdirmişler,yemeden içmeden düşürmüşler yarımı,yarimi yar bilir gönlümde ki yarama şifa bilirim,bu sefer şifa olması gereken benim.

Tabi kul bir hiçtir,şifa Şafinindir,ben sefilim o sefil,Allah ki hasbiyallahu ve niğmel vekil ve niğmel mevla ve niğmel nasir...amin ki kabul olunsun.

Ona zarar verenlere bir dersi verecek olan, sonsuz sabrı keremi olan ikram sahibimiz Rabbül Arşil azime beyanı borç bilirim.

Hayat dediler ki tesadüften ibaret,
Her olay ve manada tesadüf değil ki elbet,
Ki neden var o zaman imtihan
Tevafuktan ibaret ki
Hayy''ın hayat verdiği her şey
O'na döndürülendir her abdülhey.

Aramadan ne bulursun ki dünya da?
İyilik etmeden iyilik bulan görülmüş mü?
Hasrete kasvetle göğüs gerip vuslata selam eden olmuş mu?
Şu gafleti alemin pervayı seyyale döngüsüne birer şükür ve imtihan için taa Ezelinin ebediyetinden,galu belasindan tekrar ruhi mahşerine çağrılacak olan Adem nesli,insan zürriyeti ve filoları toplum ve lisana ayrılan,kalbe göre akla göre topluma göre şekillenen inanç ve inançsallaştırılmış olan,Hak ile batılı ayırmada Elçiler gönderilmiş olan kavim ve ümmetler... Vel hasıl ki şükredip tefekküre bürünebilir mi Adem aklı,emri bil mağrufa uygun hayat yaşanışı,tarzı ve şekili biçimi değil. Hayatın kandırmacasından her seferinde El Hayy'a El Vedud gidebildik mı,diri olan ve en çok sevilen huzurunda göz yaşı döküp,sahihane halisane samimice yakarabildik mi?
Küllü nefsin zaigatul mevt ayeti kerimesinin örneği olmadan,Azrail kapıyı çalmadan bir ömürde,dile kolay gelip yaşayana amel boyutunda ağır ve zorlu gelen şu hayat perdesi ve aleminde kaç seccade eskitebildik ki!


Onur Altan hakkındaki bilgilerin basılmasını istiyorum.
Eğer basılmamasını istiyorsanız tıklayın.

  Onur Altan kimdir?
Bir yerden başlamak lazım

 


Bu yazıyı basmak istiyorum.

İzEdebiyat'da yayınlanmakta olan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Tüm yazılardan birinci dereceden sayfa düzenleyicileri sorumludur. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Yazarların izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılmaması/yayınlanmaması önemle rica olunur.

© 2000-2002, İzlenim.com - Tüm hakları saklıdır.