Bizimde Başbakanımız Var

BİZİMDE BAŞBAKANIMIZ VAR

Her devletin bir başbakanı vardır. Her başbakanda belli bir süre iktidarda kalır. Günü gelir başbakanlık biter.
İşte bizim başbakan ise ilçemizin başbakanı onun başbakanlığı ölünce ancak bitecek. Onunla ilgili bazı başından geçmiş olayları okurken biraz gülesiniz diye affınıza sığınarak birazda içersine laf çeşnisi katarak anlatmaya çalışacağım. Bunların bir kısmı tam gerçek olmayabilir fakat gerçeklilik payı olan kısa öz anekdotlardır.
İLÇEYE YENİ KAYMAKAM GELMİŞ
İlçeye yeni kaymakam tayin olmuş. Yazı işleri müdürüne talimat vermiş mahalle ve köy muhtarları ile toplantı yapalım muhtarlardan ilçe ve köyler hakkında bilgi alalım demiş.
Yazı işleri müdürü gerekli duyuruları yapmış. Bu yapmış olduğu duyurularla ilgilide Kaymakama bilgi verme ihtiyacı hissetmiş olacak ki kaymakam beyim işte şu köyün muhtarı İbrahim beye şu mahalle muhtarı hasan beye ve istiklal mahallesi muhtarı Başbakana da yazı yazdım demiş. Kaymakam bir anda şaşırmış demiş ne alaka demiş bu ilçeyi ilgilendiren toplantı Başbakana niye yazı yazıyorsun demiş. Yazı işleri müdürü hatasını analmış düzeltmeye çalışmış ama iş işten geçmiş . Kaymakama durumu izah etmiş.
İLDE KARDEŞ ZİYARETİ
Bizim başbakan vilayete gidecek. Defterdarlıkta çalışan kardeşinin yanına da uğrayacak vilayete de sık gitmediği için kardeşini telefonla arar ben geliyorum beni ilçe otobüslerinin geldiği garajda karşıla der. Kardeşi memur mesai olduğu için izin alması gerek. Önce amirinin yanına gidiyor ondan izin alıyor dairede de aynı bölüm arkadaşlarına amirimden izin aldım beni soran olursa bizim başbakan garaja gelecekmiş, onu karşılayacağım karşılamasam olmaz yemeğe götürür öyle dönerim diyor. Tüm arkadaşları şaşırıyor ya diyorlar hayret adama bak bizim başbakan diyor nasıl olur derken öğlen sonu oluyor bizim başbakan ve kardeşi daireye dönüyor.Abisini arkadaşlarına tanıştırıyor benim ağabeyim. Ya diyorlar hani sen başbakan karşılamaya gitmiştin. Diyor evet gittim işte bizim başbakan bu . Herkes bir anda kopuyor.
BİZİM BAŞBAKANIN HASTALIĞI
Bizim başbakan rahatsızlanıyor. İlçe hastanesinde İl hastanesine sevki uygun görülüyor. Hastane ambulansı ile İl Devlet hastanesine götürülmek üzere yola çıkıyor. Bunu duyan Kız kardeşinin kocası yani eniştesi İl devlet hastanesinde yatan torununun yanında refakatçi Damadını hastane telefonundan arıyor. Servis telefonunu hemşire açıyor. Bu eniştesi birazda heyecanla torunun yanında refakatçi damadım ile görüşmek istiyorum diyor. Hemşirede o tahlil sonuçlarını almaya gitti deyince ona söyleyin Başbakan rahatsızlandı ilçenin hastane ambulansı ile oraya geliyor acilde karşılasın ilgilensin diyor.
Bunu duyan hemşire önce acili sonra başhekim sekreterini arıyor. Tabi acildekiler ilçe hastanesini arıyorlar gerçek mi?
Niçin buraya geliyor rahatsızlığını bilelim gibilerinden oradan da ( ilçe ile o kadar özdeşleşmiş ki bizim Başbakan) onlarda doğrudur Başbakanı sevk ettik diyorlar. Acili düşünün Başhekim, hastanede tüm doktorlar acilde ve kapıda ; Ambulans yanaşıyor kapılar açılıyor başhekim soruyor ya hani Başbakan demiştiniz. Ambulans şöförü efendim evet işte Başbakan bu diyor.
( İlk yazı denemem hatalarım için şimdikten özür dilerim )


Üzeyir Aydın hakkındaki bilgilerin basılmasını istiyorum.
Eğer basılmamasını istiyorsanız tıklayın.

  Üzeyir Aydın kimdir?

 


Bu yazıyı basmak istiyorum.

İzEdebiyat'da yayınlanmakta olan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Tüm yazılardan birinci dereceden sayfa düzenleyicileri sorumludur. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Yazarların izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılmaması/yayınlanmaması önemle rica olunur.

© 2000-2002, İzlenim.com - Tüm hakları saklıdır.