..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir sanatçý baþarýsýz olamaz; sanatçý olabilmek bir baþarýdýr. -Charles Horton Cooley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Aysun Güven
Aysun Güven - KELEBEKETKÝSÝ
Site Ýçi Arama:


Öykü
  Zeus'un Kýzý; Durak (Aysun Güven) 31 Mayýs 2013 Bireysel 

Yaþamanýn herkese verdiði ayrý bir tat vardýr. Ve insanlar, hayatýn, birbirlerine verdiði tadýn ne olduðunu anlamaya çalýþmakla zaman kaybediyor. Anlamaktan usanmýþlar ise sarhoþ oluyor. Acaba kim haklý ?

  Gökkuþaðý (AYSUN) 30 Temmuz 2010 Toplumcu 

Asansörde çýt bile çýkmýyordu.Yýllanmýþ asansörün kendi sesi zaten o kadar iðrençti ki her seferinde konuþmuþ olmayý dilerlerdi.Ama bu ayin bozulursa sanki uðursuz bir þeyler olacakmýþ gibi kimsenin her seferinde hiç sesi çýkmazdý

  Alacakaranlýk ve Ötesi (AYSUN) 26 Kasým 2010 Baþkaldýrý 

Gözleri yerinden fýrlamýþ benim onu gördüðümü farketmiþ çýðlýk atmasýnýn iþe yarayýp yaramayacaðýný merak etmeye koyulmuþtu.Ben inanýlmaz bir gücü elinde bulunduran bir savaþçý,büyük bir af gücüyle donanmýþ bir peygamber gibi hissediyordum kendimi.Sonuç sadece bir halýflexin ucundan parmaðýmla bile oynatabileceðim bir aðýrlýkla fýndýk faresini özgürlüðüne kavuþturacaktým.Ya da onu orada ölüme terk edebilecektim

  Acýnýn Dramatik Süsü (Aysun Güven) 1 Haziran 2012 Beklenmedik 

Yalpalayarak giden at ya sakattýr ya da hasta!!!!Nasýl olsa ölecek !!Eðer bunlardan hiçbiri deðilse neden HAYATI adý gibi yaþayamýyoruz.? Hemen bir ayna bulun ve yaþayanýn siz olduðuna karar verin.

  Zeus'un Kýzý;hayal Balýðý (Aysun Güven) 14 Haziran 2012 Baþkaldýrý 

Vitrinin üzerinde duran ,tamamý camdan mavi melek balýðý kýzým tarafýndan çizgi filmdeki, hayalleri gerçek yapan hayal balýðýna benzetilmiþti. -Anne bu hayal balýðýna benziyor ! -Evet kýzým doðru zaten hayal balýðý. -Neden ? -Bizim de hayallerimiz var çünkü. -Neden ? -Peki senin hiç hayallerin yok mu ? -Ben Deniz Kýzý olmak istiyorum. Bir de Tinker Bell gibi havalarda uçabilmek. -Bak gördün mü iþte bizim de hayallerimiz var senin gibi .Biz de þimdi senin tam eksikliðini kavrayamadýðýn barýþý,mutluluðu hayal ediyoruz kýzým. Þaþkýn bakýþlarla bana bakan kýzýmýn kafasýný biraz karýþtýrdýðýmýn farkýndaydým. Önce benim hayallerim olmasý biraz tuhafýna gitmiþti. -Neden bu kadar þaþýrdýn biz büyüklerin hayalleri olamaz mý? -Anne siz büyüksünüz.Her istediðinizi yapabilirsiniz. -Peki anne ben de büyüyünce hayallerim olacak mý ? -Eðer benim gibi kalbinin ufacýk bir köþesinde bir çocuk saklayabilirsen olabilir. -Gerçekten mi? -Evet öyle olmasaydý ben seninle nasýl yataklarda zýplardým, bahçede saklambaç oynayabilirdim ,seninle dans edebilirdim, içimdeki küçücük yerde sakladýðým çocuk olmasa ,hayallerim olmasa …….. Artýk gözlerinde bir parýltý vardý.

  Zeus'un Kýzý;per - Kür Per - Taj (Aysun Güven) 28 Haziran 2012 Baþkaldýrý 

“ Ýnsaný insan yapan tartýþma becerisidir. Doðrulama eðilimi (confirmation bias)(doðrulamada taraflýlýk),bilimsel ve somut verilere karþýn, beyninizin yalnýzca önyargýlarýnýzý destekleyen bilgileri ayýklayýp seçmesi anlamýna gelir. Yani Türkçe meali insanlarýn inandýklarý þeyleri (diðer bir deyiþle zihinsel þablonlarýný)taraflý bir þekilde doðrulama eðiliminde olmalarýna iþaret eder. Son 20-30 yýl içinde doðrulama eðiliminin düþünce sakatlýklarýndan yalnýzca biri olduðu psikologlar tarafýndan kabul görüyor.

  Zeus'un Kýzý; Takvim Yapraklarý (Aysun Güven) 26 Temmuz 2012 Baþkaldýrý 

Bir fincan kahve vardý önünde falý kapatýlmýþ. Açmayý unutmuþ olduðunu farketti iþe daldýðýndan .Kurumuþtu ama yine de açtý fal kapalý kalmazdý ne de olsa deðil mi? Yudum yudum içilmiþti. Hayat gibi. Kimisi öyle yaþamaz mý hayatý keyfekeder. Kimisi dertlenir kederlenir en olmadýk þeylere üzülerek .

  Zeus'un Kýzý; Iþýk (Aysun Güven) 20 Eylül 2012 Baþkaldýrý 

Orta yaþlý bir erkek yürüyordu. Bembeyaz sakalý ona vermesi gereken hoþgörü ve sevimliliði yakýþtýramýyor, her an kendinden utanmýþ kaçacakmýþ gibi duruyordu. Belli ki bir yerlere yetiþmeye çalýþýyordu. Sanki yanýndan biri gelmiyormuþcasýna sadece karþýya bakýyor, görünmez bir zincirle beraberinde ki genç kýzla aralarýndaki mesafe hiç deðiþmiyordu. Ne önünde, ne yanýnda, ne çaprazýnda, onun arkasýnda bir yerde arkasýndan geliyordu.

  Zeus'un Kýzý; Kronoloji (Aysun Güven) 27 Eylül 2012 Varoluþçuluk 

Son durakta ineceðini bilen yabancý bir yolcu gibiydi. Otobüse biner binmez hangi durakta ineceðini söyler, oraya geldiðinde þoförün onu uyarmasýný bekler, kafasýný onunla meþgul etmek istemezdi. Ýneceði yere geldiðinde uyaracaðýndan emin, seçimle yeni iþbaþýna gelmiþ bir politikacý gibi. Belki de hiçbir þeyini emanet etmeyeceði tanýmadýk bir otobüs þoförüne, gideceði duraðý emanet etmiþ olurdu. En köþe koltuða geçer. Genelde güneþli olan bu þehirde güneþten ters tarafa oturmayý tercih ederdi. Oturduðu an küçük cep kitabýný çýkarýr. Kocaman parmaklarý ile sayfalarý çevirmeye uðraþýrdý, telaþlý telaþlý.

  Zeus'un Kýzý; Verilmiþ Sözler (Aysun Güven) 28 Þubat 2013 Aþk ve Romantizm 

Hep baþkalarýnýn hikayesini okursunuz. Peki ya bir gün, okuduðunuz hikayenin kendi hikayeniz olduðunu anlarsanýz sonunu okur musunuz ? Ya da sonu tekrar yazmak için mi uðraþýrsýnýz ? Ýþte bu böyle bir hikaye.

  Zeus'un Kýzý; Olta, Balýk ve Deniz (Aysun Güven) 14 Mart 2013 Sevgi ve Arkadaþlýk 

Ama balýklarý tutarken, aðýzlarýndan demir çengeli çýkarýrken, babamýn ameliyatlarda gösterdiði özeni gösteriyor, acýtmamaya dikkat ediyordum. Ve onlarý, asla çýkamayacaklarý , üstü kesilmiþ su dolu, plastik bidonun içine atarken hiçbir þey düþünmüyordum, onlarýn biten hayatlarý dýþýnda. Ýçeri týkýldýklarýnda, bir süre kurtulduklarýný düþünürler, azalan oksijen ve deðiþmeyen görüntü onlara her beþ saniyede bir yakalandýklarýný hatýrlatýr.

  Zeus'un Kýzý; Aklý Baþýnda Ýntiharlar (Aysun Güven) 5 Nisan 2013 Beklenmedik 

Ölmek istiyor biliyorum. Bunu, bana, her hücresinde hatýrlatýyor. Öyle ki içtiði sudan yediði ekmeðe kadar her þeyi alalade yapýyor. Gülümserken istekli deðil, el sýkarken, özellikle müzik dinlerken, o kadar çok ayný þarkýlarý dinliyor, o kadar sýradan bir zevki var ki onlarý, duyduðuna dair þüphelerim günden güne artýyor. Sabahlarý kalkarken, saate nefretle bakmamý istiyor benden. Caný olduðunu düþünsem, gün içinde baktýðý tüm insanlar gibi ona da acýyacaðým.

  Zeus'un Kýzý; Ýtibar ve Kariyer (Aysun Güven) 12 Nisan 2013 Aný 

“ Benlik düzeyimiz yaþamýmýzý kendisine çeker. Ve her þey senden kaynaklanýr. Gördüðün ve dokunduðun her þey senin varlýðýnýn, noksanlýðýnýn ve içindeki boþluðun dýþa yansýyan görüntüsüdür. Yaþamda boþluklar yoktur. Eðer sen, kendini yeni bir biçimde düþünmeye ve davranmaya zorlayarak bunlarý doldurmazsan,bunu senin adýna tüm zalimliðiyle o yapacaktýr.” Tanrýlar Okulu/ Stefano E.D’Anna

  Zeus'un Kýzý; Bayram mý O Ne Ki? (Aysun Güven) 12 Aðustos 2013 Bireysel 

-Oðlum bir millet kin ve öfke duyarsa içinde kendini sevmiyor ve saymýyor demektir. Öldürmek veya öldürülmek seçtiðin tarafla ilgili deðil aslýnda, yaþadýðýn kadarla ilgilidir. Sen sen ol deðer verdiðin þeyler için savaþýrken dik dur her zaman.

  Zeus'un Kýzý; Yaðmuru Öldürmek (Aysun Güven) 12 Eylül 2013 Kent 

2013 Aðustos’da öldürülen, birbirinden farklý hikayesi olan,26 kadýnýn anýsýna. Koþuyordum, yaðmurda koþuyordu. Ben yatay, o dikey. Ýkimizin de derdi baþkaydý. O, beni düþünmüyordu ki. Ben, onun farkýndaydým, ýslandýðým için. Gözyaþlarýmýn tuzunun, kendine, karýþtýðýný bilse, bu kadar fütursuzca yaðar mýydý bilmem.

  Zeus'un Kýzý; Paravan (Aysun Güven) 31 Ekim 2013 Kent 

-Bir kadýn olmak, ayný zamanda, biraz erkek de olmak demektir. Bir erkek için ise, daha çok kadýn olmak gerekir ki, anca doðuþtan itibaren yerleþtirilen, o katýlýk hissi yumuþasýn.

  Zeus'un Kýzý;kadýnýn Gölgesi (Aysun Güven) 9 Ocak 2014 Kent 

“Hindistan’nýn Yeni Delhi þehrinde 16.12.2012 yýlýnda bir otobüste, çete tarafýndan tecavüze uðrayan genç kadýn ve tüm tecavüze uðrayan kadýnlarýn anýsýna…..”

  Zeus'un Kýzý;gökkuþaðý (Aysun Güven) 15 Mayýs 2014 Kent 

Asansörde çýt bile çýkmýyordu. Yýllanmýþ asansörün kendi sesi zaten o kadar iðrençti ki her seferinde konuþmuþ olmayý dilerlerdi. Ama bu ayin bozulursa sanki uðursuz bir þeyler olacakmýþ gibi kimsenin her seferinde hiç sesi çýkmazdý. Aþaðý vardýklarýnda hemen iþe koyulmazlardý. Önce biraz aþaðýya psikolojik olarak alýþmanýn verdiði zamaný kullanýrlar. Bunu yaparken kimse birbirine bakmaz, çýplaklarmýþ gibi hareket ederler, bu alýþma devresi bir tür kýyafet giyme seremonisine döner, herkes giyinince iþe koyulunurdu.

 

 





 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysun Güven, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 13:13:26