..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak için topu toplam altý haftam kalsaydý ne mi yapardým? Tuþlara daha hýzlý basmaya bakardým. -Isaac Asimov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Fuat Türker
Fuat Türker - Yöneliþ
Site Ýçi Arama:


Deneme
  Kýyamet Saati Belirlenmiþtir (Fuat Türker) 16 Aralýk 2010 Din 

Evrendeki düzenin bozulmasý ve dünya üzerindeki canlýlýðýn yok olmasý için binlerce neden vardýr. Üstelik bu nedenler zaman ilerledikçe daha da artmaktadýr. Evren belirlenmiþ sona doðru hýzla hareket etmektedir ve bunun çok açýk alametleri vardýr.

  Acizliðimizi Kavramakta Neden Aciziz? (Fuat Türker) 17 Aralýk 2010 Din 

Ýnsan hiçbir bela ve musibeti kendisinden uzak görmemelidir. Bu felaketleri, zarar gören kiþiler de bela gelmeden önce muhtemelen kendilerinden uzak görmekteydiler. Her insan dünyada yaþayacaðý ortalama 60-70 yýl için, sonsuz hayatýný feda etme yanýlgýsýndan kurtulmaya çalýþmalýdýr. Çünkü ‘o gün’ herkes Kahhar olan Allah’ýn huzuruna çýkarýlacaktýr.

  Af Yolunu Benimsemek (Fuat Türker) 18 Aralýk 2010 Yaþam 

Af olmazsa sevgi diye bir þey kalmaz. Af olmasa o kadar çok insan birbirine darýlabilir, sürtüþtükleri o kadar çok konu olabilir ki… Ancak Allah, affedicilik özelliðiyle insanlarý saðlýklý yaþayabilecekleri þekilde yaratmýþtýr.

  Allah'a Takva Ulaþýr (Fuat Türker) 10 Aralýk 2010 Din 

Ýmtihan için yaratýlan olaylarla yüzleþme zamanlarýnda sabýr ve tevekkül gösterir. Býçak bedene saplanýr, acýyý ruh çeker; insan tam tevekküllü olursa acý duymaz. ‘Maddeye olan baðýmlýlýktan’ kurtulup Allah’a yakýn olduðunda insan, tüm sýnavlarýný nezaket ve sabýrla karþýlar.

  Hayat Bir Çatýþmadýr Diye Akýlsýzca Hükmetmiþler! (Fuat Türker) 11 Aralýk 2010 Toplum 

Dünya, amaçsýz mücadele için deðil, imtihan olmak için yaratýlmýþtýr. Ýnsan, karmaþa, açlýk, hayat pahalýlýðý içinde süründüðünü/periþan olduðunu söylerken, gerçek kurtuluþu aramakta mýdýr? Oysa sonsuz güç sahibi Allah insanlýða kurtuluþ yollarýný gösterir...

  Acizliklerimiz Neden Var? (Fuat Türker) 13 Aralýk 2010 Din 

... bu denli üstünlükleri bulunduðu halde; Neden korunma ihtiyacýnda, aciz bir bedene sahibiz?.. Neden gözle görülemeyecek kadar küçük mikrop ve virüsler bedenimize zarar verebiliyor?.. Neden yaþamýmýz süresince sürekli bedenimizi temizlemek, ona bakým yapmak zorundayýz?

  Allah'ýn Muhteþem Yaratmasý (Fuat Türker) 14 Aralýk 2010 Din 

... yerçekimi kuvveti bugünkünden daha fazla olsaydý ne olurdu?.. Koþmak ve hatta yürümek imkânsýz hale gelirdi. Ýnsanlar ve hayvanlar tüm bu hareketleri gerçekleþtirmek için þimdikinden daha çok enerji harcarlardý. Bu durumda baþta yeryüzündeki besin kaynaklarý olmak üzere enerji kaynaklarý hýzla tükenerek yok edilirdi. Çekim kuvveti daha zayýf olsaydý?.. O zaman da hafif þeyler yeryüzünde sabit durmayacaktý...

  Alýþkanlýk Mekanizmalarý (Fuat Türker) 20 Temmuz 2011 Din 

Oysa yeryüzündeki tüm varlýklarda sayýsýz yaratýlýþ mucizesi vardýr. Detaylardaki mucizeler, tüm canlýlýðýn yapýtaþý olan atomlarda baþlar, olaðanüstü denge ve düzene sahip gökyüzü, galaksiler, Güneþ, insan vücudu, bitkiler, daðlar, denizlerdeki sayýsýz detay ve özelliklerle devam eder.

  "Ol" Buyruðuyla Baþlayan Ýtaat (Fuat Türker) 30 Ekim 2010 Din 

Yüce Allah, kavrama sýnýrlarýmýzý aþan muhteþem büyüklükteki kainatý tek bir anda var etmiþ, tüm galaksileri, içindeki gezegen ve yýldýzlarý muazzam ihtiþamýyla yerlerine yerleþtirmiþtir ve hepsini sürekli dengede tutmaktadýr. Benzersiz güç sahibi Allah’ýn “Ol” emriyle ‘olan’ saydýðýmýz her þey Allah’a teslim olmuþ, itaat etmiþtir. Kýsacasý, yaratýlýþ ‘itaat’le baþlamýþtýr

  Her Sabah, Günü Allah'a Adamak (Fuat Türker) 17 Temmuz 2011 Din 

Oysa o sabah, dünya hayatýnda kiþi için belirlenmiþ son günün ilk saatleri olabilir. Ani bir kalp krizi ya da bir trafik kazasý sonucu, insan bir daha hiç "sabah" yaþamayabilir.

  Anne Babaya Ýtaat Nasýl Olmalý? (Fuat Türker) 16 Temmuz 2011 Din 

anne babaya itaatin bir sýnýrý vardýr. Ýnsaný Allah’ýn yolundan engelleyecek isteklerde bulunduklarý takdirde, anne ve babaya itaatin sýnýrlarý Allah’a itaat noktasýnda sona erer. Anne-babanýn, "Allah’ýn emirleri deðil, önce ve sadece benim isteklerim" þeklindeki bir isteðini kabullenmek, onlarý Allah’a þirk koþmak anlamýnda olabilir.

  Gözler Deðil, Sinelerdeki Kalpler Körelir (Fuat Türker) 18 Mart 2012 Din 

Allah dilerse bizim de kalbimizi mühürler. Bir saat sonra kalbimizin mühürleneceði söylense, panik halinde dua ederiz. O halde kýssada söz edilen geçmiþ kavimlerin hatalarýna düþmeyelim.

  O Tek, Yarattýklarý Çift (Fuat Türker) 7 Aralýk 2010 Din 

Yüce Allah adeta Tekliðini vurgular gibi, her þeyi çift yaratmýþtýr. Bu, üzerinde derin düþünmemiz gereken bir özelliktir . Tüm bu çiftlerin/zýtlýklarýn yaratýlýþ hikmeti ise aralarýnda kýyas yapabilmemiz, þükretmemiz ve güzel ahlaka yönelmemiz için birer vesiledir.

  Allah Aþký (Fuat Türker) 19 Aralýk 2010 Din 

Ölümle her þeyin biteceðini, yok olacaðýný düþünmek korkunç bir þeydir. Oysa sonsuza kadar Allah aþkýyla yanmak, sonsuza kadar ayný þiddetli aþkla yaþamak muhteþem güzel bir duygudur.

  Gerçek Dost (Fuat Türker) 15 Aðustos 2010 Din 

Gerçek dost samimidir; içiyle dýþý birdir, kalbinde ne hissediyorsa dilindeki de aynýdýr. Dürüst, açýk ve nettir; düþüncelerini hiç saklamadan, kendisini olduðundan farklý göstermeye çalýþmadan gerçek karakterini açýkça ortaya koyar. Kuran ahlakýna göre insan samimiyeti derecesinde deðerlidir, samimi olduðu için o kiþiye güvenilir ve sevgi duyulur.

  Aþk ve Korku (Fuat Türker) 16 Aðustos 2010 Sevgi ve Aþk 

Allah korkusu, Allah’a aþkla baðlý insanýn hissettiði korkudur. Allah’ýn hoþnutluðundan mahrum kalmaktan korkmaktýr... Aþýk sevdiðini gücendirmekten, onun sevgisinin yok olmasýndan çekinir. Allah korkusu böyledir, çok daha þiddetlidir. Ýnsan Allah’tan korkarsa O’nun buyruklarýna çok titiz olur, en çok O’nu sever ve en çok O’na saygý duyar. Egoist, bencil, nefsine düþkün olmaz. Þefkatli ve koruyucu olur, çýkarlarýnýn peþinde olmaz, affedici olur.

  "Rabb'ime Hicret Edeceðim" (Fuat Türker) 19 Aðustos 2010 Din 

Hicret, inananlarýn bulunduklarý toplumdan bedenen, kalben, ruhen ayrýlmasý, yola çýkmasýdýr. Allah’ýn kutlu elçilerinin ortak kaderidir; onlarýn yolundan gidenlerin de yaþamlarýnýn bir bölümünde, farklý biçimlerde tattýklarý, zafere ulaþtýran fiili duadýr. Hicret mücadeleden kaçmak deðil, Kehf Ehli gibi zulme direnmek, karþý durmak, zincirleri kaldýrmaktýr. Amaç; sonlu olan her þeyi terk ederek, sonsuz olana kavuþmaktýr.

  Cumhuriyetimiz Kutlu, Baðýmsýzlýðýmýz Daim Olsun (Fuat Türker) 29 Ekim 2010 Türkiye 

Mehmed Akif in dediði gibi yedi düvel saldýrsa da bu cephe sarsýlmayacaktýr, sarsýlmamýþtýr. Ýstiklal, Hakk’a tapan milletindir ancak... Cumhuriyetimiz kutlu, istiklalimiz daim olsun...

  Katýksýz Ýman Nasýl Yaþanýr? (Fuat Türker) 21 Aðustos 2010 Din 

Ýnsanlarda asýl sorun Allah’a kesin bilgiyle imandýr; iman ve itaat ana iskeleti oluþturur. Allah’a karþý muhabbet, Allah’ý çok sevmek, Allah’tan çok korkmak ve ahirete iman… Hiç kimse tatmin bulmuþ melekler gibi olamaz; insanýn birçok eksiði vardýr. Ýnsan eksiklerini unuttuðunda ise kendini üstün görmeye baþlar.

  Allah'a Teslim Olmak (Fuat Türker) 25 Aðustos 2010 Din 

...yaþanan olaylar karþýsýnda üzülmenin, sinirlenmenin, baðýrýp çaðýrmanýn ve gelecek kaygýsý duymanýn ne denli anlamsýz olduðu açýktýr. Ýnsan kendisini boþ yere üzmektedir. Ancak, "Nasýl olsa kaderimde ne varsa o olacak, benim bir þey yapmama gerek yok" þeklinde düþünmek ise, çarpýk bir kader anlayýþýdýr. Ýnsan yaþadýðý her olayda fiili dua mahiyetinde sebeplere sarýlmalý, elinden geleni yapmalýdýr.

  Gaflet (Fuat Türker) 26 Aðustos 2010 Din 

Dünya hayatýnda sahip olmak için çaba gösterdiðiniz ve zamanla eskimeyen, bozulmayan ya da çürüyüp yok olmayan bir þey var mý?.. Bu listeye ömrünüz boyunca bakým yaptýðýnýz, görünümüyle övündüðünüz, herhangi bir özelliði nedeniyle gurur duyduðunuz kendi bedeniniz de dahildir…

  Allah'ýn Kelimeleri Tükenmez (Fuat Türker) 28 Aðustos 2010 Din 

Allah’a dönecek olan –bazen bir bakteriden bile daha aciz- varlýklarýz, dünyada yapýp ettiklerimizden ve Allah’ýn sonsuz rahmetiyle bahþettiði tükenmeyen nimetlerden sorguya çekileceðiz. Bu kesinlikle unutmamamýz gereken en önemli gerçektir…

  Sonsuza Kadar Allah Aþký (Fuat Türker) 29 Aðustos 2010 Sevgi ve Aþk 

Aþýk sevdiðini gücendirmekten, onun sevgisinin yok olmasýndan çok çekinir. Allah’a aþkla baðlý insan, bundan daha þiddetle içi titreyerek Allah korkusunu yaþar. Allah’ýn hoþnutluðundan mahrum kalmaktan korkar... Allah’tan gücü yettiðince korkan insan, O’nun buyruklarýna uyma konusunda çok daha dikkatli olur; en çok Rabb’ini sever ve en çok O’na saygý duyar.

  "Rabb'ime Dua Etmekle Mutsuz Olmayacaðým" (Fuat Türker) 30 Aðustos 2010 Din 

Dua, önceden ezberlenmiþ belli cümleleri –bazen anlamýný dahi bilmeden- tekrarlayýp durmak deðildir. Kur’an’da açýklanan dua bundan tamamen farklýdýr. Dua edilirken, Allah’ýn varlýðý, birliði, büyüklüðü, gücü, her kulunu sürekli olarak görüp-iþittiði gibi hayati konular düþünülmeli ve Allah’ýn en hayýrlý þekliyle icabet edeceðinin bilincinde olunmalýdýr.

  Her Þey O'na Döndürülür (Fuat Türker) 31 Aðustos 2010 Din 

Dünya, Allah’tan korkup sakýnanlarla, O’na nankörlük ederek yüz çevirenleri ayýrt etmek için hazýrlanmýþ bir imtihan ortamýdýr. Ve her insanýn ahirette alacaðý karþýlýk, yaþamý boyunca Allah’a gösterdiði sadakati ya da sadakatsizliði oranýnda olacaktýr.

  Beni En Güze Yere Sen Ulaþtýr (Fuat Türker) 3 Eylül 2010 Din 

Yaþadýðý zorluk durumunda kendisini adeta karmaþýk bir labirentte çaresiz hisseden, çýkýþ yolunu bulamayan insan, karamsarlýða kapýlmamalýdýr. Þeytan, çýkýþ yolunu hiç bulamayacaðý, orada kalacaðý yönünde karamsarlýk telkini verir; ancak o ne olacaðýný bilemez, sadece fýsýldar. Ýnanan insan bilmelidir ki, yaþadýðý olay ne denli zor da olsa, kendisi için mutlaka bir güzellik, bir hayýr vardýr. Ve kendisine o labirentten çýkýþ yolunu gösterecek olan yalnýzca Rabb’idir.

  Zehir ve Panzehir (Fuat Türker) 4 Eylül 2010 Din 

Oysa þeytanýn –Allah’ýn dilemesiyle- verdiði her zehrin panzehiri vardýr; o ecza dolabýnda hiç eksik yoktur. Ýnsanýn yapmasý gereken, "Ya da sýkýntý ve ihtiyaç içinde olana, Kendisine dua ettiði zaman icabet eden..." (Neml Suresi, 62) ayetinin bilincinde olarak, her ne durumda olursa olsun hacetlerin bitirilmesi, ýzdýraplarýn giderilmesi için tek merci olan Allah’a güvenmek ve samimiyetle dua etmektir.

  Dost Olarak Allah Yeter (Fuat Türker) 5 Eylül 2010 Din 

... çoðu insan bu arayýþ sýrasýnda yanýlgýdadýr. Kendisini yaratan, yeryüzünü yarattýklarý için yararlý ve elveriþli kýlan sonsuz güç sahibi, her þeye gücü yeten Rabb’ini unutur. Kendisini aydýnlýklara çýkaracak olan Allah’ý deðil, karanlýklara sürükleyecek olan þeytaný dost edinir. Ýþte düþtüðü yanýlgý kiþinin sonsuz azapla son bulacak olan karanlýk, bela ve engebelerle dolu yaþamýnýn baþlangýcýdýr.

  Sunulan Güzelliklerin Farkýnda Mýyýz? (Fuat Türker) 6 Eylül 2010 Din 

Akýl ve hikmet gözüyle bakabilen bir insan, bir kuþun kanadýndaki muhteþem renklerde izlediði sanat karþýsýnda Allah’ýn eþsiz ilmine daha yakýndan tanýk olur. Allah, yarattýðý tüm canlýlara ayetlerini, güzelliklerini yerleþtirir ve varlýðýnýn delillerini insanlara gösterir. Ýnsanýn her hücresi sevgiye göre kodlanmýþtýr. Ýnsandaki Allah aþký, tüm uzuvlarýna yansýr; o aþkla bakabilenler, tüm detaylarý görebilirler.

  Güzellikler Ýçinde Mutsuzluk, Neden? (Fuat Türker) 7 Eylül 2010 Din 

Neden çoðu insan birbirine mutsuzluk ve sýkýntýdan baþka bir þey veremez? Neden her insan yalnýzca kendi çýkarlarýný gözetir? Neden çatýþan çýkarlar beraberinde hep mücadeleyi getirir? Ve neden insanlar güzel ahlâk sergileyemez ve birlikte yaþayamazlar?..Tüm bu sorularýn cevabý önemli bir gerçeði göz önüne serer. Koþullar ne olursa olsun, bu insanlarýn ortak noktasý, mutsuz bir yaþam sürmekte olmalarýdýr.

  Aþk Ehlinin Sonsuz Mekaný Cennet (Fuat Türker) 10 Eylül 2010 Din 

Ýnanan insan imtihana talip olur; imtihanda Rabb’ini gördüðünde, imtihanýný sever. Dünyada yaþadýðýmýz imtihanlarýn ise, sonsuz ahireti düþündüðümüzde hiçbir önemi yoktur... Cennet aþk ehli içindir; Rabb’ine deli aþýk olan insan cennetten zevk alýr. Acýlardan geçtikten sonra ise cennetten alýnacak zevk daha fazladýr.

  'Allah'ýn Ýpi'ne Sýmsýký Sarýlmak (Fuat Türker) 11 Eylül 2010 Din 

Ýman eden insan, bu "ipe tutunurken" arada darbeler alýr, sarsýlýr. Bu, insana, ipine asýlmýþ bir örümceði hatýrlatýr. Allah’ýn sonsuz ilmiyle yarattýðý kusursuz bir tasarým olan örümcek ipi de, tutunurken aldýðý her darbede çok kýsa bir süre döndükten sonra tekrar eski halini alýr; örümcek bu nedenle uzun süre sallanmaz. Ýþte inanan insanýn sarýldýðý ip de týpký örümceðin ipi gibidir, sarsýlma süresi kýsadýr...

  Zorlu Ýmtihanlar (Fuat Türker) 12 Eylül 2010 Din 

Ýnanan insanýn, karþýsýna çýkan görüntülerle yüzleþme zamanýnda göstereceði sabýr, ahiretteki sonsuz yaþamýnda kesinlikle karþýlýðýný alacaðý en güzel ahlak özelliklerindendir. Allah’a duyulan aþkýn en güzel ifade edilebileceði zamanlardýr zorluk anlarý…

  Allah Kendisini Hatýrlatýr (Fuat Türker) 15 Eylül 2010 Din 

Ýnsanýn, aklýný örten uyuþukluktan kurtulabilmesi için mutlaka kendi baþýna bir musibet gelmesini beklememelidir. Çünkü insan çevresindekilerin yaþadýðý zorlu olaylarla ya da baþka bir yerde yaþanan doðal afetlerle de uyarýlýr. Bu uyarýlarý önemseyen kiþi, ayný belanýn kendi baþýna gelebileceðini, ona güç yetiremeyeceðini ve ne denli acz içinde olduðunu düþünür. Bu da Allah’ýn gücünü gereði gibi takdir edip, O’na yönelmesine sebep olur.

  Çoðunluða Uyma (Ma) K (Fuat Türker) 16 Eylül 2010 Toplum 

Ýnsanlar genellikle, içinde yaþadýklarý toplumun kendileri hakkýnda ne diyeceðine, ne düþüneceðine baðýmlý olarak yaþarlar. Bu baðýmlýlýk, insanlarý din ahlakýnýn gereklerini yerine getirmekten alýkoyar. Kurallarýný toplumun koyduðu, adeta bir din gibi benimsenen ve uygulanan bu yaþam þeklinin dayanaðý, ‘çoðunluða uyma’ mantýðýdýr. Bu batýl gelenek toplumda öyle yerleþmiþtir ki, kiþiler kurallara itiraz etmeye dahi güç yetiremezler. Bu ‘din’in mensuplarýnýn toplumun sayýsal çoðunluðunu oluþturuyor olmasý, diðer insanlarý da yanlýþ yönlendirir. Çünkü insanlarda çoðunluðun yaþam þeklinin, uyduklarý ve uyguladýklarý kurallarýn doðru olduðu gibi bir inanýþ hakimdir. Oysa Kur'an...

  Gerçek Aþkýn Kaynaðý (Fuat Türker) 17 Eylül 2010 Yaþam 

Bu baðlar öylesine zayýftýr ki kaza sonucu sakat kalan ya da imkanlarýný kaybedip yaþam þartlarý deðiþen, dolayýsýyla artýk karþýsýndaki kiþinin beklentilerine yanýt veremeyen kiþi, gördüðü ilgi ve sevgiyi kaybeder. Çok sevdiðini söyleyen kiþi, bu konuma gelen insanla, deðiþik bahaneler ortaya koyarak tüm baðlarýný koparýr. Dinden uzak insanlarýn yaþadýðý sevginin, gerçek olmayan ‘sözde sevgi’ olduðu çok açýktýr.

  "Allah Dilediðini Yaratýr ve Seçer" (Fuat Türker) 18 Eylül 2010 Din 

Bir insanýn sahip olduðu bilginin kendisinden kaynaklandýðýný zannetmesi de yüzeysel bir bakýþ açýsýdýr. Bu þekilde düþünen kiþi, ilmin ve bilginin gerçek sahibinin Allah olduðu unutmuþ demektir. Sahip olunan her bilgi Allah’ýn öðrettiði bilgidir ve dilediði anda tümünü geri alabilir. Bunu göz ardý eden insan, kendisinin ve tüm insanlarýn Allah karþýsýndaki aczini kavrayamamýþ demektir. Oysa insanlar, “Dilediði kadarýnýn dýþýnda, O’nun ilminden hiçbir þeyi kavrayýp-kuþatamazlar.” (Bakara Suresi, 255)

  Doða Yasalarýný Yarataný Bulmak (Fuat Türker) 19 Eylül 2010 Doða ve Dünya 

Hep anlatýlýr; Archimedes ”buldum, buldum!” diyerek neyin heyecanýyla kendini hamamdan sokaða atmýþtý? Suyun kaldýrma kuvveti olarak bilinen doða yasasýný bulmanýn heyecanýyla! Ýnanan insan ise bu doða yasasýný Yarataný bulmuþtur. O halde daha büyük þevk ve heyecan taþýmalý, çabasý daha fazla olmalý, Rabb’inin nimetlerini durmaksýzýn anlatmalýdýr…

  Ey Bürünüp Örtünen Kalk ve Uyar! (Fuat Türker) 21 Eylül 2010 Din 

Peygamberimiz Hz.Muhammed(sav), insanlar için gönderilen son peygamberdir ve Yüce Allah’ýn son hak kitabý olan Kur’an’ý vahyettiði, güzel ahlaký, takvasý, Allah’a olan yakýnlýðý ile insanlara örnek kýldýðý resûlu/elçisidir. Ümmetinin zorluk çekmesi, Tevbe Suresi’nde ”…sýkýntýya düþmeniz O’nun gücüne giden, size pek düþkün, mü’minlere þefkatli ve esirgeyici olan bir elçi gelmiþtir.” ayetiyle haber verildiði üzere onun gücüne gitmektedir; O müminlerin dostu ve yakýnýdýr.

  Evlilik "Müessese" Midir? (Fuat Türker) 22 Eylül 2010 Sevgi ve Aþk 

Çok sevdiðini söylediði halde birbirine hakaret eden, saldýran, aþaðýlayan, üzen; maddi ve nefsani çýkarýyla çatýþtýðýnda anýnda sýrtýný dönen kiþilerin yaþadýðýnýn adý tutku deðildir. Ýman etmeyen kiþi gerçek aþký-hak dinlerden gelen tutku kavramýný- duymuþtur; bilinç altýnda onu arar, ancak bulamaz. Mümin ise bunu bilinçaltýnda bilir ve en önemlisi yaþar, Yüce Allah ona yaþatýr. Çünkü bu özel duyguyu ve özel sistemi Allah mümin için yaratmaktadýr.

  "Uyarýlanlarýn Yaðmuru Ne Kötüdür" (Fuat Türker) 23 Eylül 2010 Din 

Ýnsanlarýn deprem, sel, fýrtýna gibi olaylara karþý tedbir almasý oldukça doðaldýr; alýnan tüm tedbirler fiili birer dua anlamýna gelir. Ancak yalnýzca tedbirlere güvenerek, Allah’ýn sonsuz gücünü görmezden gelmeye çalýþmak hata olur. Aldýklarý tedbirlere güvenen ve kendilerinde güç gören kavimler, öðüt almak için birer örnektir.

  Güzelliklerin Gerçek Sahibi (Fuat Türker) 24 Eylül 2010 Yaþam 

Görüldüðü gibi dünya üzerindeki tüm güzellikler zamanýn yýpratýcý özelliði ile bir gün yok olur. Yeryüzünde zamanýn yýpratamadýðý hiçbir güzellik yoktur. Yüce Allah dileseydi sonsuz gücüyle sonsuza dek sürecek güzelliklerle dünyanýn her yanýný kuþatýrdý. Ancak, imtihan gereði, kullarýnýn Kendisi’ni tanýmalarý, gücünü anlamalarý ve cennet özlemi duymalarý için eksiklik ve acizlikleri de yaratmýþtýr. Gerçekte insanýn güzelliði arzu etmesi bir ‘kusursuzluk’ arayýþýdýr...

  Hangi Sesi Dinliyoruz? (Fuat Türker) 27 Eylül 2010 Din 

Kiþiye vicdaný her an doðruyu söylerken, þeytan hep yanlýþý telkin eder. Ancak bunu sezdirmeden, sinsice yapar. Örneðin bir insaný, "sen zaten iyi bir insansýn, Müslümansýn, cennete gidersin” telkiniyle ibadet etmesine gerek olmadýðýna inandýrmaya çalýþýr. Kiþi, bunun þeytanýn kasýtlý planý olduðunu anlamaz, kendi düþünceleri zanneder. Vicdaný insana her zaman gerçek dini yaþamasýný söyler ancak þeytanýn, nefsi aracýlýðýyla söyledikleri daha kolay geldiði için birçok kiþi onun söylediklerine uyar.

  Ýnsaný Aldatýp Yanýltan Nedir? (Fuat Türker) 28 Eylül 2010 Din 

Dünya, tüm detaylarýyla denizleri, gölleri, okyanuslarý, çiçekleri, aðaçlarý, daðlarý, canlýlarý ile birlikte insanýn bu kulluk görevini yerine getirip getirmediðinin denenmesi için Allah’ýn özel olarak yarattýðý bir mekandýr. Evren, evrendeki tüm sistemler, yýldýzlar, gezegenler, gök cisimleri de insanýn Rabbimizin büyüklüðünü ve sonsuz kudretini görmesi ve O’nun gücünü takdir edebilmesi için yaratýlmýþtýr. Bunlarýn yaný sýra insanýn dünya hayatý boyunca yaþadýðý tüm olaylar, bulunduðu tüm mekanlar da kiþinin dünyada yaþadýðý imtihanýn birer parçasýdýr.

  Kalpler Allah'ýn Elindedir (Fuat Türker) 29 Eylül 2010 Din 

Yüce Allah daha önce Kendisi’ne inanmayan, gaflet perdeleri nedeniyle gerçeklerden habersiz olan insanýn kalbini çevirerek samimi bir duruma döndürebilir. Rabb’ine uzak, dine iliþkin olumsuz düþünceler içindeki insan olumlu düþünmeye, daha önce O’nun buyruklarýný göz ardý etmekte iken bunlarý dikkatle uygulamaya baþlar. Allah’ýn varlýðýnýn ve eþsiz yaratmasýnýn kanýtlarýnýn, katýndan rahmetiyle sunduðu güzelliklerin, korumasýnýn, merhametinin farkýnda bile deðilken, artýk bunlarýn bilincine varýr. Adeta uykudan uyanmýþ gibi, sürekli Rabb’ini anmaya, þükretmeye baþlar.

  Sözün Güzeli (Fuat Türker) 30 Eylül 2010 Yaþam 

Güzel bir yaþam isteyen insanýn güzelliklere, iyilik isteyenin iyiliðe, doðruluk isteyen insanýn da diðer insanlarý doðruya çaðýrmasý zorunludur. Bu çaðrýyý yaparken bilinmesi gereken, güzel sözü insanlar üzerinde etkili kýlacak olanýn ancak Allah olduðudur.

  Ýçten Allah'a Yönelmek (Fuat Türker) 1 Ekim 2010 Din 

Ýnanan insanýn en büyük korkusu ancak Kendisine þükredilen, bütün varlýðýn diliyle yegâne övülen Allah’ýn sevgisini, rahmetini ve cennetini kaybetmektir. Yaþamýndaki tek hedef Allah’ý hoþnut etmek olan mümin, her olayý Allah’a baðlar, her iþinde Allah’a yönelip döner. Allah’a yönelmek, insaný tüm kötülüklerden arýndýracak, insanýn kalbine huzur ve güven indirecek ve ahirette kurtuluþa ermesine vesile olacak en önemli yollardan biridir.

  Tahammül Acý, Sabýr Zevk Verir (Fuat Türker) 2 Ekim 2010 Yaþam 

Ne çok þey söylenir sabýrla ilgili; “Sabrým taþtý”, “Ben sabýr taþý mýyým?”, “Sabýr taþý bile bu durumda çatlar"..... Oysa sabýr tahammül deðildir; yaþananlar karþýsýnda diþlerini sýkmak deðildir..Sabýr zorluk geldiðinde Yüce Allah’ý hatýrlamaktýr. Ardýndan gelecek kolaylýðý beklemektir. Ýmtihanýmýzda Allah’ý görürsek, o zaman imtihaný severiz. Ýmtihan olmamýz, Allah’ýn Kendisini hatýrlatmasýdýr, bizi unutmadýðýnýn iþaretidir. Ne kadar zorluk isabet ederse, Allah’a o kadar yakýnlaþýrýz.

  Yýkýma Götüren Duygu Kýskançlýk (Fuat Türker) 3 Ekim 2010 Ýliþkiler 

Kýskançlýktan arýnabilmek için, öncelikle bu duygunun temelinin tamamen dünyevi deðerlere dayandýðýný bilmek gerekir. Çünkü kýskanýlan maddi ya da manevi deðerlerin hepsi dünyevidir ve yok olacak þeylerdir. Samimi insan dünya hayatýnýn çýkarlarýna kapýlmaz ve gerçek yurt olan ahirete yönelir.

  Hazýr Bulduðumuz Güzellikler (Fuat Türker) 4 Ekim 2010 Yaþam 

Detaylarda Allah’ýn müthiþ yaratma sanatýný görmek mümkündür. Yakýndan bakýlan her þey, detaylardaki güzellikler Allah’a ‘yakin’ liðimizi saðlar... Allah en çok sevdiklerine en çok detay gösterir. Çünkü en çok onun Kendisini sevmesini ve kendisinden korkmasýný ister. Ýnsanda her hücre sevgiye göre programlanmýþtýr.

  Mutluluðun Anahtarý Ýmandýr Ancak Birçok Ýnsan Onu Kullanmaktan Kaçýnýr (Fuat Türker) 5 Ekim 2010 Yaþam 

Benson, inançsýz bir kiþi olmasýna raðmen, Allah’a olan inancýn ve ibadetlerin insan saðlýðý üzerinde baþka hiçbir þeyde görülmeyecek derecede olumlu bir etki meydana getirdiði sonucuna varmýþtýr. Benson, ayrýca “diðer hiçbir inancýn, Allah’a olan inanç gibi zihne huzur vermediði sonucuna” vardýðýný açýklamaktadýr. Seküler bir araþtýrmacý olan Benson’ýn vardýðý sonuç, kendi ifadesiyle, insan bedeninin ve zihninin “Allah’a iman etmeye göre ayarlý” olduðudur.

  Baþucumuzda Ölüm (Fuat Türker) 6 Ekim 2010 Yaþam 

Birçok insan ölümü görünce isyan eder. Yakýný ölür, “zamansýz öldü”, “içimde yaþýyor” der. Kaderi mi biliyor ki zamansýz olsun ölüm? Ruh ve beden daha önce de ayrýydý, þimdi ayrýlýnca neden garip olsun? Ölümün geleceðini biliyorken kabullenemez ölümü, “hak etmedi, yakýþmadý” der. Oysa felaketler, deprem, sel, ölüm hepsi haktýr; çünkü Hak’tan gelir.

  Allah'ýn Buyruðu; "Düþünün!" (Fuat Türker) 7 Ekim 2010 Doða ve Dünya 

Hiçbir þey boþuna yaratýlmamýþtýr. Ancak derin düþünen insan Allah’ýn yüceliðini, büyüklüðünü kavrar ve korkusu artar. Bütün bunlarý önemsemeden geçmek ve düþünmemek, Allah’ýn ayetlerinden yüz çevirmek anlamýna gelir. Kuran’da pek çok yerde, Allah’ýn ayetlerinden ve yaratýlýþýn delillerinden yüz çevirmenin, inkar olduðu vurgulanýr.

  Yaþam Allah'a Nasýl Adanýr? (Fuat Türker) 9 Ekim 2010 Din 

Ýnanan insanýn yüreði Allah aþkýyla doludur. Aþkýný en iyi ifade ettiði an da, dünyadaki imtihan ortamý gereði yaþadýðý zorluk zamanlarýdýr. Çile ve zorluklar müminin sevgisini vurgulama imkaný verir. Ýnsan sýcak evinde, keyif içerisinde, imtihan yaþamadan sevgisini kanýtlayamaz. O nedenle imtihan, mümin için Allah’tan nimettir, rahmettir. Çile insanlarý yýpratýr diye bilinir, oysa çile inceltir. Allah’ýn hoþnutluðunu kazanma yolunda çekilen çileler insana saðlýk verir, kiþinin þevk ve heyecanýný artýrýr...

  Allah'ýn Yardýmý Ne Zaman?.. (Fuat Türker) 11 Ekim 2010 Din 

Samimi bir çabanýn içinde olan müminler, Allah’ýn üzerlerindeki rahmetine/koruyuculuðuna yaþamlarýnýn her anýnda tanýktýrlar. En zor görünen olaylarý dahi güzel sonuçlandýrýr, kolaylýk ve baþarý verir. Allah’ýn her an kendilerine destek ve yardýmcý olacaðýnýn bilincindeki müminler hiçbir durum ve koþulda ümitlerini yitirmez, her olayýn kesinlikle hikmet ve hayýrla yaratýldýðýný ve yine hayýr ve hikmetle sonuçlanacaðýný bilerek Allah’a tevekkül ederler.

  Cennete Özlem (Fuat Türker) 12 Ekim 2010 Din 

Kuran’da, samimi iman sahiplerine vaat edilen cennet ortamýndaki güzellik ve estetik anlayýþý detaylarýyla bildirilir. Sonsuz güzellikleri sanatýnýn içinde yaratan Allah, cenneti insan ruhunun en çok hoþlanacaðý, en çok lezzet alacaðý ve en çok etkileneceði nimetlerle donatmýþtýr. Allah’ýn ‘en güzel surette’ var ettiði insan, her türlü güzellikten, estetikten ve sanattan zevk alacak yaratýlýþa sahiptir. Ýnanan insan da dünyada, cennet ortamlarýnýn benzerleriyle karþýlaþtýðýnda büyük zevk ve haz alýr.

  Sonsuz Güzellikleri Sanatýnýn Ýçinde Yaratan (Fuat Türker) 13 Ekim 2010 Yaþam 

Yürürken bir duvarda boyalarla oluþturulmuþ harika desenler görsek, bu desenler bir yelpaze görünümünde olsa ve aralarýnda göz desenleri bulunsa; bunlarýn rastlantýsal olarak ortaya çýktýðýný düþünür müyüz? Sanat deðeri olan ve insana haz veren bu desenlerin bir sanatçý tarafýndan bilinçli bir þekilde oraya resmedildiði açýktýr. Peki, ya tüy desenlerinde çok özel ayarlanmýþ bir tasarým bulunan tavus kuþundaki sanat?..Her resim ve desenin sanatçýsýnýn varlýðýný gösterdiði gibi, tavus kuþundaki desen de Yaratýcý’nýn varlýðýný kanýtlar.

  Neden Varýz? (Fuat Türker) 15 Ekim 2010 Din 

Ýnsan yaþamý kýsadýr ancak insanýn ruhu -Allah’ýn dilemesiyle- ölmeyecek, sonsuza dek yaþayacaktýr. Sonsuzluðun yanýnda ise, dünyada geçirilen 60-70 yýllýk bir yaþamýn hiçbir deðeri yoktur. Burada yaþanacak anlýk dünyevi zevkler için, sonsuz yaþamý feda etmek ise gerçekten hata olacaktýr.

  Karanlýk Basýnca Kalakalanlar (Fuat Türker) 16 Ekim 2010 Yaþam 

Zorluk zamanlarý, iman etmiþ bir insanýn gösterdiði sabýr ve tevekkülle, Allah’a olan sevgisini en güzel ifade edeceði zamanlardýr. Bu, iman edenleri etmeyen insanlardan ayýran en büyük sýrlardan biridir. Bu sýrrý kavrayan müminler dünyada inkarcýlardan tamamen farklý bir hayat yaþarlar.

  Allah'ýn Ýpine Sarýlmak... Daðýlýp Ayrýlmamak (Fuat Türker) 18 Ekim 2010 Yaþam 

Gerçek adalet, insanlar arasýnda hiçbir ayrým yapmadan adaletle hükmetmek, zulme asla rýza göstermemek ve mazlumun yanýnda olmaktýr. Sahip olduðu Kur’an ahlaký ölçüsünde ön yargýsýz, tarafsýz, dürüst, hoþgörülü, merhametli olan kiþi, duygularýnýn etkisinde kalmayacak, her durumda doðrudan yana olacak ve Nisa Suresi’nin 48. ayetindeki gibi, "insanlar arasýnda hükmedildiðinde adaletle hükmedilmesi " buyruðuna uygun adaletle hükmedecektir.

  "Ah Keþke" Dememek Ýçin (Fuat Türker) 19 Ekim 2010 Yaþam 

Ýnsan, hayati bir tehlike ile karþýlaþtýðý zaman -hep duyarýz- yaþamý film þeridi gibi gözleri önünden geçer. Bir anda, dünyadaki ömrünü ve bu süre içinde yaptýðý iþlerin muhasebesini yapar. Eðer bu kiþi dünyada Allah’tan yüz çevirmiþ ve O’nun dininden uzak yaþamýþsa, bir anda büyük bir piþmanlýða kapýlýr. Yaþamý boyunca hiç aklýna bile getirmediði gerçekler, þimdi apaçýk gözlerinin önündedir.

  Allah' Anmak En Büyüktür (Fuat Türker) 20 Ekim 2010 Din 

Ýman eden bir insan günlük hayatýn karmaþasý içinde Allah’ý geçici de olsa aklýndan çýkarmaz, Allah ile olan baðlantýsýný bir an bile koparmaz. Ýnsan Allah’ý anmadýðý her an zayýf düþer. O’nu anmak kalbe hoþ gelen, lezzetli ve yemek içmek gibi gerekli olan bir þeydir. Yiyip içerek bedenini beslemeyi unutmayan insan, Allah’ý sürekli anarak ruhunu da besler.

  Allah'ýn Adýyla Baþlamak (Fuat Türker) 21 Ekim 2010 Din 

Birçok insan Allah’a dönüp yönelmek yerine, ‘þans ya da tesadüf’ gibi kavramlarýn sayesinde iþlerinde baþarý kazanacaklarýný zannederler. Bunun için de birbirlerine “iyi þanslar“ diler, bazý olaylarý “tesadüfen” yaþarlar. Bir baþka yardýmcýlarý da ‘uðurlu sayýlarý’ ve ‘uðurlu giysileri’dir. Allah’ýn üstün gücünü ve kudretini kavrayamayan bu kiþiler, bu gibi kavramlardan ya da nesnelerden yardým beklerler. ..

  Allah Kolaylýk Diler Zorluk Dilemez (Fuat Türker) 24 Ekim 2010 Din 

Din kolaydýr; çünkü dinin özü güzel ahlaklý olmaktýr. Ýnsan ruhunun en çok zevk aldýðý durum güzel ahlaktýr. Bütün insanlar dürüstlükten, samimiyetten, þefkatten, merhametten, güzel sözden ve alçakgönüllülükten hoþlanýr. Sadakatsizlik, yalan, kötü söz, ikiyüzlülük ve kibir ise her insanýn canýný acýtýr. Ýnsanýn güzel olan özellikleri yaþamakta kararlýlýk gösterebilmesi yalnýzca vicdanýna uymasýyla mümkündür.

  Zýtlýklarýn Yaratýlýþýndaki Hikmetler (Fuat Türker) 25 Ekim 2010 Din 

Dünya hayatýnda olduðu gibi ahirette de zýtlýklar bir aradadýr. Yüce Allah, dünyadakinden farklý olarak, ahiretteki tüm güzellikleri eksiksiz/mükemmel þekliyle cennette bir arada yaratmýþtýr. Tümü insanýn en hoþlanacaðý mükemmelliktedir, kusursuzdur. Ýnsanýn hoþlanmadýðý, ruh ve bedeninin azap duyacaðý tüm ayrýntýlar da cehennemde bir arada yaratýlmýþtýr. Dünya hayatýndakinden farklý olarak ahiret zýtlýklarý birbirinden kesin çizgiyle ayrý tutulmuþtur.

  "Kaybolup Gidenleri Svmem" (Fuat Türker) 26 Ekim 2010 Yaþam 

Dünya hayatý hakkýndaki "ölümlü dünya", "iki günlük dünya" sözcükleri insanlarýn çok sýk kullandýðý deyimlerdir ancak samimiyetsizce söylenir. Dünyanýn geçiciliði onlara ahireti deðil, ölümle birlikte yitirecekleri zevkleri çaðrýþtýrýr. Bu nedenle kýsa olan hayatlarýný, ‘dünyaya bir daha gelinmeyeceði’ düþüncesiyle ‘doya doya’ yaþamaya çalýþýrlar.

  "Kaybolup Gidenleri Sevmem" (Fuat Türker) 26 Ekim 2010 Yaþam 

Dünya hayatý hakkýndaki "ölümlü dünya", "iki günlük dünya" sözcükleri insanlarýn çok sýk kullandýðý deyimlerdir ancak samimiyetsizce söylenir. Dünyanýn geçiciliði onlara ahireti deðil, ölümle birlikte yitirecekleri zevkleri çaðrýþtýrýr. Bu nedenle kýsa olan hayatlarýný, ‘dünyaya bir daha gelinmeyeceði’ düþüncesiyle ‘doya doya’ yaþamaya çalýþýrlar.

  Neye Kulluk Ediyorsunuz? (Fuat Türker) 28 Ekim 2010 Din 

Hýrsla dünyevi hedeflere yönelen insanýn, þuurunda olmadýðý bir baþka gerçek daha vardýr. Dünya hayatýnda kulluk ettiði onlarca putu býrakýp yalnýzca Allah’a kulluk etmediði sürece asla gerçek huzuru bulamayacaktýr. Çünkü insanýn nefsi sýnýr tanýmaz ve bitmek tükenmek bilmez tutkulara sahiptir. Bencil tutkularýnýn tatmini için yaþayan kiþi, herþeye sahip olsa da, nefsi asla tatmin olmaz. Sahip olduðu herþey daha da tatminsiz olmasýna yol açar; çünkü hepsinin daha iyisi ve daha kusursuzu vardýr.

  Samimiyetteki Sýr (Fuat Türker) 31 Ekim 2010 Yaþam 

Allah kolayýn en kolayýný bize nimet olarak vermiþtir; samimi olmayý. Ve gerçek anlamda samimi inananlar kurtuluþ bulacaklardýr. Samimi olan insana, Allah ne yapacaðýný, nasýl davranmasý gerektiðini zaten ilham edecektir. Rabbimiz sonsuz rahmetiyle imkanlarý insanlarýn önüne getirmektedir.

  Bütün Varlýklarýn Diliyle Yegane Övülen (Fuat Türker) 1 Kasým 2010 Din 

Ýnsaný, ‘Allah’la dost’ kýlacak ve Allah’a yakýnlaþmasýný saðlayacak önemli ibadetlerden biri Allah’ý anmaktýr. Ýnsan, yaþadýðý her an, Allah’ýn nimetini ve rahmetini hatýrlayýp O’na yöneldikçe, sürekli ibadet durumunda olduðundan Allah’a daha da yakýnlaþýr.

  Dünyaya Bir Kez Gelinir Ama Ahirete de Bir Kez Gidilir (Fuat Türker) 2 Kasým 2010 Yaþam 

Þu çok kesin gerçektir ki; Allah’ýn buyruklarýný yerine getirmeye vakit bulamadan, ölüm apansýz gelip çatabilir. Oysa insan kalbini Rabb’ine baðladýðýnda, her þeyi Allah’ýn yaratmakta olduðu gerçeðini düþündüðünde, Allah’ýn dilemesiyle hem dünyada hem de ahirette en büyük nimetleri kazanabilecektir.

  Gerçek Akýl Allah'ý Bilir (Fuat Türker) 6 Kasým 2010 Din 

Yarattýðý herþeyi emrine veren Rabbimiz’den yüz çevirerek yaþayan nankör kiþilerin durumu, bir akvaryumdaki balýklar gibidir. Balýklarýn yemlerini ve vitaminlerini veren, sularýný deðiþtiren, akvaryumun bakýmýný yapan biri vardýr. Ancak balýklar akýl sahibi olmadýklarýndan, bundan habersiz yaþarlar. Ýnkar edenler de balýklar gibi yalnýzca yerler, içerler, gezerler ancak bunlarý kim sayesinde yapýyor olduklarýný düþünmezler. Yaþadýklarý dünyanýn, kendilerinin ve diðer insanlarýn neden var olduðunu akledemezler.

  Zaman Birlik Olma Zamanýdýr (Fuat Türker) 7 Kasým 2010 Toplum 

Ýnsan hata yapabilen bir varlýktýr. Ýmaný kalbine yerleþtirmiþ samimi müminler de hata yapabilirler. Kardeþlerinin hatasýný gören diðer müminler, onun samimiyetini, iyi yönlerini ve Allah yolundaki salih amellerini düþünerek, hatasýný örter, güzel ahlakla ona destek olur, onu uyarýr ve iyiliðe yöneltirler.

  Bir Bilselerdi!.. (Fuat Türker) 11 Kasým 2010 Sevgi ve Aþk 

Hatasýz olmak sadece her þeyden müstaðni olan Allah’a aittir. Ýnsanlar ise hata yapabilen varlýklardýr. Ancak Allah, bu konuda da "tevbeleri kabul eden "olduðunu bildirerek büyük bir kolaylýk vermekte ve insanlara kurtuluþ imkaný saðlamaktadýr. Bu da Allah’a duyulan sevginin çok önemli nedenlerinden biridir.

  Gerçek Mutluluk (Fuat Türker) 12 Kasým 2010 Yaþam 

Allah dünyada sayýsýz güzellik var etmiþtir. Ancak bunlardan gerçek anlamda haz alabilmek için, bu güzellikleri takdir edebilecek bir anlayýþ gerekir. Örneðin bir çiçeðin yapraklarýndaki özel bir oran dahilindeki kusursuz dizilim, etkileyici kokusu, dokusundaki yumuþaklýk bu muhteþem güzelliðin büyük bir nimet olarak var edildiðinin göstergesidir. Bunu gerçek anlamda görebilenler ise ancak imanýn kazandýrdýðý net bir bakýþ açýsýna sahip olan insanlardýr.

  Allah Kolay Olaný Buyurur (Fuat Türker) 14 Kasým 2010 Din 

Kur’an tüm insanlýða aydýnlýðý, estetiði ve güzelliði anlatýr. Ancak karanlýk zihniyetli cahiliye insaný ortaya adeta bir kabus tablosu çýkarýr. Kendi kafasýndaki ve ruhundaki karanlýðý anlatýr bu kiþi, o din deðildir. Gerçek din pýrýl pýrýl aydýnlýktýr, huzur ve ferahlýktýr. Samimi müminler için kesintisiz bir mutluluk ve huzurla dolu olan Allah’ýn aydýnlýk ve dosdoðru yolu, yaþamlarýndan sonsuz ahirete uzanýr.

  Hz. Ýbrahim (As) ve Hz. Ýsmail'in (As) Örnek Teslimiyeti (Fuat Türker) 15 Kasým 2010 Din 

Kurban, Allah’a yakýnlaþmak niyetiyle, O’nun dýþýndaki her þeyi kurban etmektir. Bizler de Hz. Ýbrahim(as) ve Hz. Ýsmail(as) gibi, tam bir teslimiyetle teslim olalým ve o sapasaðlam/kopmayan kulba tutunalým…

  Hata Sevgiyi Azaltýr mý? (Fuat Türker) 18 Kasým 2010 Sevgi ve Aþk 

Müminler, acizliklerinin ve her an hata yapma ihtimali olduðunun bilincindedirler. Bu yüzden hata yapmak, asla küçük düþmelerine neden olmaz. Kendi yaptýklarý ya da þahit olduklarý hatalardan ders çýkarýr, ayný yanlýþa tekrar düþmemeye çalýþýrlar. Hata yapan bir mümini, týpký hastalanan çocuðunun kendi baþýna iyileþemeyeceði için yanýndan ayrýlmayan bir anne gibi- yalnýz býrakmaz, ona yardým ederler.

  Nedir 'Ölmeden Önce Ölmek'? (Fuat Türker) 20 Kasým 2010 Din 

Ýnsanýn kusursuz imtihan mekaný olan dünyanýn çekici süslerine aldanmayýp, ölümü sürekli hatýrýnda tutarak sonsuz ahiret yaþamý için hazýrlanmasý, bu gerçeklere göre yaþamasý ölmeden önce ölmektir. Ýnsanýn ölümle birlikte gerçekleri gördüðünde, yapmadýðý için piþmanlýk duyacaðý her þeyi yaþarken yapmasýdýr. Yaptýðý için ahirette piþmanlýk duyacaðý þeyleri de yaþarken yapmamasýdýr; insanýn dünyadan geçmesidir.

  Nefsin Tutkularý (Fuat Türker) 22 Kasým 2010 Din 

Ayette haber verildiði üzere, var gücüyle kötülüðe yönelten bu tehlikeye karþý insanýn sürekli olarak dikkatli davranmasý gerekmektedir. Kiþi eðer onu ‘örtüp sararsa’, sonunda yýkýma uðrayacaðýnýn bilincinde olarak yaþamalýdýr. Çünkü nefsin hevesleri, korkunç ve azgýndýr; insaný bataklýða iter.

  Yalnýz O'ndan Yardým Dileriz (Fuat Türker) 24 Kasým 2010 Din 

Cenneti umuyorsak çokça umutvar olmalýyýz; umut duamýz olur. Ýmtihan mekâný olan dünyada, baþýmýza her türlü musibet gelebilir. Ýlacýmýz ise yalnýz O’na sýðýnmak, yalnýz O’ndan yardým dilemektir…

  Þeytanýn Oyunu: Ertelemek (Fuat Türker) 25 Kasým 2010 Din 

Zaman, geçirmek deðil kazanmak içindir. Her saniye çok deðerlidir; çünkü tekrarý yoktur. Her yeni gün, yaþanacak yeni bir yirmi dört saat deðil, Allah’ýn hoþnutluðunun kazanýlabilmesi için yeni bir fýrsattýr.

  Kur'an'ý Yaþamýmýza Sokma Zamaný Gelmedi mi? (Fuat Türker) 26 Kasým 2010 Yaþam 

Allah, Kendisini tanýttýðý, sýnýrlarýný bildirdiði Kur’an’ý gereði gibi okumamýzý ister. Ancak insanlarýn çoðu Allah’ýn bu buyruðunu göz ardý eder.. Dünyanýn ‘en çok satan kitabý’dýr Kur’an, ancak en çok okunan kitabý deðildir.

  Ölçü Kur'an'dýr - I (Fuat Türker) 1 Aralýk 2010 Din 

Allah’tan korkan bir insan, her durumda vicdanýna uyan ve Kur’an ahlakýna uygun davranan insandýr. Kur’an, tüm insanlara karþýlýksýz olarak iyilikte bulunmalarýný, insanlara yardým etmelerini, yaþamý güzelleþtirmelerini emreder. Allah’ýn sýnýrlarý içinde yaþayan insan, Kur’an’ýn "Daha çok istekte bulunmak için iyilik yapma." (Müddessir Suresi, 6) buyruðuna uyarak, yaptýklarýnda dünyevi bir çýkar gözetmez. Yaptýklarýndan nefsani/dünyevi karþýlýk beklemeyen insanýn tek bir amacý vardýr; o da, Rabb’inin kendisinden hoþnut olmasýdýr.

  Ölçü Kur'an'dýr - II (Fuat Türker) 2 Aralýk 2010 Yaþam 

Toplumda, dürüstlüðün insaný kayba uðratacaðý gibi gerçek dýþý bir inanýþ yerleþmiþtir. Ýnsanlarýn çoðu küçük yaþtan itibaren bu telkinle yetiþtirilir. Bu yanlýþ mantýða sahip pek çok anne baba çocuklarýna vicdanlý, dürüst, samimi davranmayý deðil, yalnýzca kendi çýkarlarýný korumayý öðüt verir. Bu onlarýn ‘mantýklý’ hareket etme üzerine kurulu dünya görüþleridir.

  Gerçek Ýyilik ve Takva (Fuat Türker) 3 Aralýk 2010 Din 

Mü’min kendi ihtiyacý olsa bile yoksula ve yetime yardým eden, sevdiklerinden özveride bulunan samimi bir kuldur. Ýyilik ve yardýmý karþýlýksýz yapar ve baþkalarýný da iyiliðe özendirir. Tek hedefi, "Biz size, ancak Allah’ýn yüzü (rýzasý) için yediriyoruz; sizden ne bir karþýlýk istiyoruz, ne bir teþekkür. Çünkü biz, asýk suratlý, zorlu bir gün nedeniyle Rabbimizden korkuyoruz." (Ýnsan Suresi, 9–10) ayetiyle de bildirildiði gibi, Rabb’inin hoþnutluðudur.

  Din ve Vicdan (Fuat Türker) 4 Aralýk 2010 Din 

Din, kiþinin sadece kendi içinde yaþamasý gereken bir olgu deðildir. Dini bir yerlere hapsetme düþüncesi, Kur’an’dan habersiz olan ya da Allah’tan yüz çevirerek yaþayan kiþilere ait çarpýk bir görüþtür.

  Zorluklar... Kolaylýklar (Fuat Türker) 5 Aralýk 2010 Din 

Gözleri görmeyen insana bir operasyonla gözlerinin açýlabileceði ancak bu süreçte oldukça acý çekeceði söylense, itiraz eder mi? Asla itiraz etmeyeceði çok açýktýr. Kiþi çekeceði bütün acýlara göðüs gerer, sabreder; çünkü sonunda aydýnlýða kavuþmayý umut eder. Ýnanan insan da aydýnlýða kavuþacaðýný umut ederek yaþadýðý tüm zorluk ve sýkýntýlara sabýr gösterir

  Nefsimizin Kapýlarýný Þeytana Kapatalým (Fuat Türker) 20 Aralýk 2010 Din 

Ýmaný derinleþtirmek gerekir; derin iman önemlidir. Mümindeki imanî derinliði gören þeytan ona yanaþamaz. Çünkü þeytan sýðdakilere yanaþýr, onlarla uðraþýr. Allah’ýn dediðini yapmadýðýmýzda þeytan yanýmýzdadýr. Kurtulmak için Allah’a yöneliriz. Böylece tüm yaþadýklarýmýzdan ders alýrýz ve bozulan fýtratýmýz deðiþir, güzelleþir.

  Yaþamýmýzdaki Putlarý Nasýl Kýrabiliriz? (Fuat Türker) 21 Aralýk 2010 Din 

Sahte ilahlarýný terk ederek Allah’a yönelen bir insan, boþlukta sürüklenmekten kurtulur, tek gerçek ilah olan Allah’a sýðýnarak huzur ve güven içinde yaþar. Þirkin karanlýklarýndan –Allah’ýn dilemesiyle- nura çýkar...

  Allah'ýn Dini mi Toplumun Dini mi? (Fuat Türker) 22 Aralýk 2010 Yaþam 

Akýl ve vicdan, insaný din ahlakýný yaþamaya yöneltir; gerçek þan, þeref ve sonsuz mutluluk hak dindedir. Bunu yaþayabilenler ise kopmasý olmayan, sapasaðlam bir kulba yapýþmýþlardýr.

  Allah'ýn Vaadi Haktýr (Fuat Türker) 23 Aralýk 2010 Din 

Allah ayetlerinde Kendisine ortak koþmayan müminleri kesinlikle inkâr edenlere galip getireceðini ve onlarýn korkularýný gidereceðini vaat eder.

  Allah Korkusu Dünyevi Korkulara Benzemez; Izdýrap Deðil Mutluluk Verir (Fuat Türker) 24 Aralýk 2010 Din 

Rabb’inin darýlmasý cehennem ateþinin vereceði azaptan daha þiddetlidir. Dolayýsýyla mümin bundan çok çekinir. Allah, her samimi müminin sevgilisidir. O’nu darýltmak, Allah’ýn ona karþý olan sevgisini yitirdiðini bilmek çok büyük bir azaptýr, acýdýr. Ýþte mümin bundan kaçýnýr; yani Allah korkusunun kökeni budur.

  Aile ve Çocuk (Fuat Türker) 25 Aralýk 2010 Yaþam 

Ýnsanlarýn genelde söylediði gibi her anne-babanýn, çocuklarýnýn iyiliðini ve saðlýðýný gözeterek hareket ettikleri görüþü gerçek dýþýdýr. Her aile çocuk açýsýndan güvenli bir ortam sunmaz...

  Korku ve Ümit Arasýnda (Fuat Türker) 26 Aralýk 2010 Din 

Allah korkusu güzel ahlakla ilgili bütün özelliklerimizi yönlendiren en önemli güçtür. Örneðin, eðer içinde Allah korkusu olmazsa, musibete, çileye sabýr göstermeyebilir, baðýþlayýcý olmayabilir, öfkesini yenmeyebilir; yani iradesini birçok noktada kullanmayabilir. “Nasýl olsa Allah beni affeder, zaten cennete giderim” diye düþünür. Ancak Allah korkusu insandaki duygularý kontrol altýna alýr.

  Araf'ta Gibi Yaþamak (Fuat Türker) 27 Aralýk 2010 Yaþam 

Araf’taki gibi cennet ve cehennem arasýnda bir yerde kaldýðýmýzý düþünelim. Bir yanda bizi oraya sürükleyecek davranýþlardan hep korkuyla sakýndýðýmýz sonsuz cehennem… Diðer yanda yaþamýmýz boyunca umut ettiðimiz sonsuz cennet…

  Hz. Ýbrahim[as] Gibi Sadýk Dost Olabilmek (Fuat Türker) 29 Aralýk 2010 Din 

Allah, Kur’an ayetlerinde Hz. Ýbrahim’in Kendi sýnýrlarýný korumadaki titizliðini, zorluklar karþýsýndaki sabýrlý ve teslimiyetli kiþiliðini, koþulsuz itaatini över ve onu dost edindiðini haber verir...

  Yeni Yýla Girerken Yeni Bir Sayfa Açalým... Yeniden Niyet Edelim (Fuat Türker) 31 Aralýk 2010 Yaþam 

Bu gece gireceðimiz yeni bir yýl yeni bir baþlangýç olsun. Ýmanýmýzý tazeleyelim; iman bebek gibidir, bakým ister. Onu besleyip derinleþtirmeye niyet edelim. Allah’ýn þanýný, kudretini, gücünü gereðince takdir etme gücü isteyelim Rabb’imizden.

  Ateþle Ýmtihan (Fuat Türker) 4 Ocak 2011 Din 

Bediüzzaman’ýn da söz ettiði gibi, elmasla kömür burada ayrýlýr; bu, insanýn ateþle imtihanýdýr. Ham altýn ateþe konulduðunda iþe yaramayan, kötü kýsým üste çýkar. O kýsým atýldýðýnda saf/tertemiz altýn kalýr. Allah da insanlarý böyle zorlukla imtihan eder.

  Kur'an'la Öðüt Vermek (Fuat Türker) 5 Ocak 2011 Din 

Öðüt verilen kiþi Kuran’a uygun olmayan davranýþ bozukluklarý içinde de olsa, mümin Kur’an ahlaký gereðince yine de güzel ahlakla ve hoþgörüyle yaklaþýr. Yüce Allah Hz. Musa ve Hz. Harun’u, azabýnýn üstünde olacaðý konusunda uyarmalarý için Firavun’a gönderirken dahi onlara, belki öðüt alabileceðini ve bu nedenle güzel söz söylemelerini buyurur.

  Ýnsanlara Kur"an Ahlakýný Anlatmak, Allah ile Kul Arasýna Girmek Deðildir (Fuat Türker) 7 Ocak 2011 Yaþam 

Tam aksine ‘iyiliði emredip, kötülükten sakýndýrmak’ Allah’ýn buyruðudur, ibadettir. ‘ Fitne kalmayýncaya kadar’ fikri mücadele ve Kur’an ahlâkýný yaþamaya çaðrýda bulunmak, yeryüzündeki zulme ve adaletsizliklere karþý duruþtur.

  Dünyanýn Zahirine Aldanmayalým (Fuat Türker) 8 Ocak 2011 Din 

Allah kaybolup gidecekleri býrakmamýzý, ardýna düþmememizi istiyor; bizler ise O’nun istediklerini yapmayýp kendimize zulmediyoruz. Zulmeden pisliklerden kurtulduðumuzda, pýrýl pýrýl imana kavuþmamýz mümkün olacaktýr.

  Darwinistler'den 'Ýþte Öylesine Hikayeler' - I (Fuat Türker) 9 Ocak 2011 Gülmece (Mizah) 

... Kipling'in hikayeleri gibi, Darwinist'lerin hikayeleri de sadece hayal gücüne dayanýr. Suyun kenarýnda iki ayaklýlýk kazanan hayali atalarýn hikayesi, su kýyýsýnda hortumu uzayan fil masalýndan farklý deðildir.

  Darwinistlerden 'Ýþte Öylesine Hikayeler' - II (Fuat Türker) 10 Ocak 2011 Gülmece (Mizah) 

sürüngenin aðzý sulanarak avlamaya çalýþtýðý canlý, saniyede 1000 kez kanat çýrpan mükemmel kanatlara sahip bir sinek. Eee uçabilen canlý varmýþ, hem de mükemmel uçabilen. O zaman bu sürüngen ona özenmiþ olmalý. Nasýl özenmesin saniyede 1000 kez kanat çýrpmak, muhteþem bir sayý. Sinek bu sýrada ýsýnmýyor ve yanmýyor da üstelik.

  Darwinist'lerden Ýþte Öylesine Hikayeler - III (Fuat Türker) 11 Ocak 2011 Gülmece (Mizah) 

Sonunda yumurtanýn kabuðu çatladý. Diðerlerinden daha farklý olan yavrunun küçük kafasý göründü. Anne sürüngen yeni doðan yavruya bakarak ; "Umarým deðiþir.." dedi þefkatle. Zaman ilerliyordu ama yavrusu hala deðiþmiyordu. Çünkü o bir sürüngen deðil, bir KUÞtu :)

  Darwinistler'den 'Ýþte Öylesine Hikayeler' - IV (Fuat Türker) 12 Ocak 2011 Gülmece (Mizah) 

Doða bilimci (!)Darwin þöyle diyordu: "Ayý ýrkýnýn doðal seleksiyon yoluyla, suyla ilgili daha fazla alýþkanlýklar geliþtirmesinde, aðzýnýn gittikçe geliþmesi, ve sonunda yaratýðýn aðzýnýn kocaman bir balina aðzý olmasýnda bir zorluk görmüyorum."...

  Darwinistler'den Ýþte Öylesine Hikayeler - V (Fuat Türker) 13 Ocak 2011 Gülmece (Mizah) 

Bir canlýnýn, annesinin vücudundaki teri "yalayarak" ortaya süt gibi son derece iyi hesaplanmýþ, besleyici deðeri çok iyi ayarlanmýþ bir besini çýkarmasý, ancak öykülerde yeri olabilecek bir inanýþtýr. Dahasý, son derece kompleks bir mekanizma olan ve vücut ýsýsýnýn sabit tutulmasý için mutlak ihtiyaç duyulan terleme mekanizmasýnýn, sürüngenlerde hiç yok iken memelilerde nasýl ortaya çýktýðý bile evrimci mantýkla açýklanamaz.

  Darwinistler'den 'Ýþte Öylesine Hikayeler' - VI (Fuat Türker) 14 Ocak 2011 Gülmece (Mizah) 

Doðada bir maymuna gördükleri üzerinde düþünüp sonuç çýkarmayý, akýlcý çözümler üretmeyi, sevinmeyi, üzülmeyi, heyecanlanmayý, haz almayý, kýsacasý ruhun özelliklerini verebilecek bir güç var mýdýr?

  Sevgiye Sarýlalým (Fuat Türker) 17 Ocak 2011 Sevgi ve Aþk 

Ýnsanlarýn çoðunluðu için sevgi, bugün genellikle dillerde sözcük olarak kalmýþ, gerçek anlamda kalplerde yaþanmayan bir duygu. Sevgiden söz edildiðinde birçok insan genellikle sevgi için zamaný olmadýðýný, þimdi ekmek parasý kazanmanýn derdinde olduðunu söyler. Hayatýnda sevgi yoksa o zaman insan ne için çalýþýr?....

  Her Yeni Gün Bir Fýrsattýr (Fuat Türker) 18 Ocak 2011 Yaþam 

Zor zamanlar, içinde yaþadýklarý gaflet halini fark etmeleri ve Allah’a yönelerek baðýþlanma dilemeleri için insanlara tanýnan büyük fýrsatlardýr. Allah’tan uzak yaþayan kiþi, bu zorlu zamanlarda Rabb’i karþýsýndaki aczini anlar. Ardýndan vicdanýnýn sesini dinlediðinde ise, hatalarýný fark eder ve kendisini düzeltmeye gayret eder.

  Namazý 'Ýbrahim Makamý'nda Kýlmak (Fuat Türker) 18 Ocak 2011 Din 

Namaz, müminin Allah’a yakýnlaþmasý, O’na boyun eðmesi, dünyevi her þeyden sýyrýlarak Rabb’ini düþünebilmesi için bir yöneliþtir. Namaz gafleti kaldýrýr, insanýn bilincini ve þuurunu canlý tutar. Namazla imaný derinleþen, samimiyeti artan müminin ahlaký güzelleþir, nefsani tutkularýndan ve kötü düþüncelerinden arýnýr.

  Yaþlanma ve Ölüm Korkusu (Fuat Türker) 19 Ocak 2011 Yaþam 

Bu kiþilerin yaþlanacaklarýný hatýrlamak istememelerinin en önemli nedeni, yaþlýlýðýn, dünyada sonsuza dek var olamayacaklarýný ve ölümü kendilerine hatýrlatmasýdýr. Bu yüzden geç bile olsa karþýlaþacaklarý bu dönemden pek söz etmez; önlerinde uzun yýllar olduðunu, yaþlýlýðýn ve ölümün çok ileride olacaðýný düþünmeye çalýþýrlar...

  Sebepler Birer Perdedir (Fuat Türker) 20 Ocak 2011 Din 

Ýnsanýn meydana geliþi normal karþýlanýr ama yeni doðmuþ bir bebek aniden konuþup yürümeye baþlasa; bu, þahit olan her insanýn aklýnýn ihtiyarýný kaldýrýr. Ancak Allah, yýllarý sebep olarak yaratýr ve örneðin yaþlanma herkes için çok olaðan bir durum haline gelir.

  Çaðrýyý Ýþitebilmek (Fuat Türker) 21 Ocak 2011 Din 

... iþitiyorken yüz çevirmek ve Allah’ýn iþitme duyusunu alývermesi, hem dünyada hem ahirette yaþanacak çok büyük kayýp olur. Bu piþmanlýðý yaþamak istemeyen ve kendisine sadece Allah’ýn rýzasýný hedefleyen kiþi, ‘iþitiyorken’ itaat etmelidir.

  Ýnananlarýn Sözü (Fuat Türker) 22 Ocak 2011 Din 

Bir insan, Kur’an’ýn tüm açýklamalarýný öðrendikten ve bunlarýn doðru olduðunu da kabul ettikten sonra Allah’ýn hükümlerine uymakta direnirse, bu o kiþinin samimiyetsizliðinin bir delilidir. Çünkü hala, yanlýþ olduðunu öðrendiði bir sistemde yaþamakta ýsrar etmekte olan bir insanýn samimiyetinden söz edilemez.

  Hastalýk Ýlahi Hediyedir (Fuat Türker) 23 Ocak 2011 Din 

Geleceði için yaptýðý planlarýn her zaman tasarladýðý þekilde gerçekleþmesini bekleyen bir insanýn, bir hastalýkla karþýlaþtýðý anda tüm yaþamý alt üst olur. Çünkü yaptýðý planlarda hastalýk ya da kaza gibi bir olayýn yeri yoktur. Her gün binlerce kiþinin baþýna gelebilecek bu gibi olaylarla kendisinin de karþýlaþabileceðini hiç düþünmemiþtir.

  Duygularý Akýl ve Ýrade ile Terbiye Etmek (Fuat Türker) 24 Ocak 2011 Yaþam 

Duygusallýk, cahiliye toplumunda iyi insanlara has beðenilen bir özellik olarak görülür. Oysa duygusallýk, en önemli özelliklerden biri olan ’aklý’ tamamen devreden çýkarýr, kiþiyi tutkularýna, öfke ve zaaflarýna göre yaþamaya yönlendirir.

  Her Yeni Gün Bir Fýrsattýr (Fuat Türker) 25 Ocak 2011 Yaþam 

ürekli bencil tutkularýný doyurma çabasý içindeki nefsin, zor zamanlarda sesi pek duyulmaz olur; duyulan Allah’ýn ilhamý olan vicdanýn sesidir. Yaþadýðý zor anlarda kendisini Rabb’ine daha yakýn hisseden insanýn, O’na içten yönelmesi kolaylaþýr.

  Toplumdak Yanlýþ Telkinler - II (Fuat Türker) 27 Ocak 2011 Toplum 

Cahiliye toplumlarýnda ‘hayatýn bazý kesin gerçekleri’ olduðuna inanýlýr. Onlara göre ‘büyük balýk küçük balýðý yutar’, ‘iyilik yapmak saflýktýr’, ‘doðru söyleyen kaybeder’, ‘para her kapýyý açar’…Ýþte bunlar ‘hayatýn gerçekleridir’. Bu çarpýk prensipler cahiliye insanlarýnýn yaþamlarýna yön verir.

  Katýksýz Ýmaný Nasýl Yaþayabiliriz? (Fuat Türker) 28 Ocak 2011 Din 

Etrafýmýzdaki her þey kaybolup gidecek. Kaybolmayacak olan þey, yalnýzca Allah ve ondan bir parça olan ruhumuz. Kaybolacak þeylerden vazgeçemediðimiz için hepsi sýkýntý oluyor, eziyet oluyor. Allah kaybolup gidecekleri býrakmamýzý, ardýna düþmememizi istiyor; bizler ise O’nun istediklerini yapmayýp kendimize zulmediyoruz.

  Namaz Býkkýnlýk mý Veriyor? (Fuat Türker) 30 Ocak 2011 Din 

Allah’a olan yakýnlýðýmýn ve teslimiyetimin kanýtýdýr namaz ve Rabb’ime yakýnlaþmak için önemli bir yoldur. Ancak dünyadayken Rabb’ime yakýnlaþmaya yol aramaz ve O’na secde etmekten kaçýnýrsam, ‘o gün’ istesem de secdeye kapanmaya gücüm yetmeyecektir:

  Gözünü Gezdir, Bir Çatlaklýk Görüyor Musun? - I (Fuat Türker) 31 Ocak 2011 Yaþam 

Tüm evrende mucizevi bir uyum vardýr. Milyarlarca yýldýz ve galaksi kusursuz bir uyumla, tespit edilmiþ yörüngelerinde sürekli hareket ederler. Yýldýzlar, gezegenler ve uydular hem kendi etraflarýnda, hem de baðlý bulunduklarý sistemlerle birlikte dönerler. Hatta bazen içinde yaklaþýk 300 milyar yýldýz bulunan galaksiler birbirlerinin içinden geçerler; ancak evrendeki büyük düzen ve uyum asla bozulmaz.

  Gözünü Gezdir, Bir Çatlaklýk Görüyor Musun? - II (Fuat Türker) 1 Þubat 2011 Yaþam 

Güleriz, konuþuruz, yemek yeriz, düþünürüz ama bu iþlemler için bir çabamýz yoktur. Ufak bir gülümseme için dahi yüzümüzdeki onyedi kasýn ayný anda çalýþmasý gerekir. Bunlardan birinin çalýþmamasý gülmeyi farklý bir yüz ifadesi haline dönüþtürür. Sahip olduðumuz bilinç ve zekaya raðmen, bu iþlemler tamamen bilgimiz dýþýnda oluþur.

  "Allah Kuluna Yeterli Deðil Mi?" (Fuat Türker) 2 Þubat 2011 Din 

Yaþamýnýn temelini Allah’ýn hoþnutluðu üzerine kuran insanýn diðer insanlarla iliþkileri de farklý olacaktýr. Kur’an, diðer insanlara nasýl davranýlmasý gerektiðini de haber verir ve kiþi Allah’a duyduðu sorumluluk nedeniyle, adil, merhametli, özverili ve doðru davranýþlar sergiler.

  Bedenimizi Besliyoruz, Ya Ruhumuzu?.. (Fuat Türker) 5 Þubat 2011 Din 

Zaaflarýný yenerek Allah’ýn hoþnutluðu amacýyla kendisini kontrol edebilen insan, ruh terbiyesinin ilk adýmýný atmýþtýr. Yapmasý gereken; nefsini besleyerek et yýðýný bir beden olmaktan çýkmak, ruhunu beslemek, onu, kavuþmayý umut ettiði cennete uygun hale getirmektir.

  Kurtuluþa Nasýl Ulaþýrýz? (Fuat Türker) 6 Þubat 2011 Din 

Yalnýzca Allah’a kul olduðu ve vicdanýný tam kapasite kullandýðýnda insan, kendisini tutsak alan bütün dünyevi putlarýndan kurtulur, özgürleþir. Allah’a tam bir teslimiyetle teslim olmak, onlarca puta kulluktan kurtulmak; iþte bu, insanýn tüm baðýmlýlýklardan gerçek özgürlük ve kurtuluþa ulaþmasýdýr.

  Korkularýmýz (Fuat Türker) 8 Þubat 2011 Din 

... her yýl üniversite veya kolej sýnav sonuçlarýnýn açýklanmasýnýn ardýndan bunalýma giren gençlerin intihar haberlerini duyarýz. Bu son derece yersiz endiþeler ne kadar büyümektedir ki, bir insan yaþamýna son verebilmektedir?

  Gözler Deðil Sinelerdeki Kalpler Körelir (Fuat Türker) 10 Þubat 2011 Din 

Bir saat sonra kalbimizin mühürleneceði söylense, panik halinde dua ederiz. O halde Allah’ýn sonsuz merhametiyle yaptýðý hatýrlatmalardan, çevremizdeki inanan insanlarýn uyarýlarýndan ders çýkarmamýz gerektiðini gözardý etmeyelim.

  Ýblisle Baþlayan Ýsyan (Fuat Türker) 12 Þubat 2011 Din 

Þeytanýn tuzaðýna yakalanan kiþinin de þeytan gibi aklý örtülür, þuuru kapanýr ve Allah’ýn yolundan ayrýlýr. Allah’ýn sonsuz gücü karþýsýnda kendi aczinin bilincine varmasý ve Allah’tan içi titreyerek korkmasý imkansýzlaþýr. Böylece kiþi, kendisini sonsuz azaba götürecek olan isyan yolunu seçmiþ olur.

  Gerçek Sevgili (Fuat Türker) 13 Þubat 2011 Sevgi ve Aþk 

Ýnanan insan yýlda tek bir günü deðil, her gününü Sevgili'sine adar. Mutluluk ancak O'nun aþkýyla olur, bunun dýþýnda kalpler tatmin olmaz; kurtuluþ yolu bulunmaz. Ýnsan yüzlerce yol dener ancak baþka türlü mutlu olamaz. Yaþamasý gereken, bu samimi ve gerçek aþktýr.

  Ne Ýle Müjdelenmek Ýstersiniz? (Fuat Türker) 14 Þubat 2011 Din 

Sahip olmayý en çok istediðiniz þey nedir? Konforlu bir ev, güzel giysiler, zenginlik, rahat bir yaþam... Dilediðiniz her ne ise, hepsine istediðiniz an ve sonsuza dek sahip olacaðýnýz bir mekânýn varlýðý size müjdelense?.. Ve orada nefislerinizin arzuladýðý her þey sizin olsa... Bu, alacaðýnýz en büyük müjde olmaz mýydý?

  Þeytan Yanýbaþýnýzda! (Fuat Türker) 16 Þubat 2011 Din 

Ýçinizde bir sýkýntý hissediyorsanýz –ki bu Allah’ýn ilhamý olan vicdan yoluyla yapýlan rahmani uyarýdýr-ya da vicdanýnýz rahatsýzsa kendinize þu sorularý sorabilirsiniz:

  Vakit "Öldürmek" Deðil, Kazanmak Ýçindir (Fuat Türker) 17 Þubat 2011 Yaþam 

Yararsýz iþlerle uðraþmak, dinden uzak cahiliye toplumunda kullanýlan ifadesiyle "zaman öldürmek" insanlarýn çok yaygýn yaptýklarý bir davranýþtýr. Ancak mümin, Allah’ýn lütfettiði vaktini, yine O’nu anarak, yarattýklarý üzerinde derin düþünerek ve O’nun dinine hizmet ederek geçirir.

  Zulüm, Ýman Edenler Ýçin Ýmtihandýr (Fuat Türker) 18 Þubat 2011 Din 

Ancak onlarýn eziyetleri, baský ve zulümleri ’dün’ olduðu gibi bugün ve yarýn da iman sahiplerini üzmez ve onlara bir zarar veremez. Ýnkar edenler, aralarýnda kötülükleri örgütleyip-düzenler kurarlarken de, baský planlarý yaparlarken de, Yüce Allah onlarý görür ve iþitir. En çirkin iftiralarý atarak, müminleri yollarýndan geri döndüreceklerini zannederlerken de, Allah onlarýn akýllarýndan geçenleri bilir.

  Allah'ýn Laneti Zalimlerin Üzerine Olsun (Fuat Türker) 19 Þubat 2011 Din 

O halde zulme rýza göstermek, engel olmak için çaba göstermemek de o zulme ortak olmaktýr. Kur'an ahlâkýný yaþamaya çalýþan, insanlýk onuru taþýyan her insan zulümle mücadele etmelidir.

  Allah'a Ýtaat (Fuat Türker) 20 Þubat 2011 Din 

Boyun eðip itaat etmek için bir baþka nedene ihtiyacýmýz yoktur, Allah için itaat etmeliyiz. Çünkü itaati isteyen, tek büyük güç ve makam sahibi olan Yüce Yaratýcýdýr.

  Ýtaat mi, Ýsyan mý? (Fuat Türker) 21 Þubat 2011 Din 

Evrendeki canlý- cansýz herþey ve Katýndaki varlýklar Rabbimiz’e teslim olup secde ederken, herþey emrine verilmiþ olan insan Allah’a itaatte ve teslim olmakta direnmektedir.

  Hayata Deðil Allah'a Tutunmak (Fuat Türker) 23 Þubat 2011 Din 

Ölümün yakýnlýðýný hissedip Allah’a yönelmek yerine, "ben güçlüyüm", "bunu yenerim", -haþa- "bu benim kaderim olmamalý, bunu deðiþtireceðim" gibi akýl dýþý sözlerle Allah karþýsýnda ne denli acz içinde olduklarýný unutur, kendi güçleriyle bu durumu deðiþtirebileceklerini zannederler. Zor zamanlarda bu kiþilerin en çok söyledikleri söz de, "hayata tutunmaktýr."

  Þeytan ve Ýtaatli Fýrkasý (Fuat Türker) 24 Þubat 2011 Din 

Þeytanýn fýsýldadýklarýnýn kendi düþünceleri olduðunu zanneden bu kiþiler, aldýklarý emirleri hiç düþünmeden uygularlar. Ve bir süre sonra, artýk þeytanla ayný dili konuþur hale gelir, onun telkinlerine dahi ihtiyaç duymadan sistemine hizmet ederler.

  Kur'an Onlara Yetmiyor Mu? (Fuat Türker) 25 Þubat 2011 Din 

Kur’an oldukça sade ve kolaydýr. Anlamak için din eðitimi almak gerekli deðildir. Allah bize Kuran’ý doðruyu yanlýþtan ayýrmamýz için indirmiþtir ve yaþamýmýza dair her konu onda vardýr. Kur’an kalbimizi açar; bedenimizin ve ruhumuzun þifasýdýr.

  Din, Hurafe Ya da Masal Deðil, Hayatýn Gerçeðidir (Fuat Türker) 26 Þubat 2011 Din 

Dini Kur’an ve sünnet çizgisi dýþýnda hurafelerle yorumlayan kiþiler, kendi ruhlarýndaki karanlýðý ve þirk düþüncesini Kur’an’a ve Peygamberimizin hadislerine uygulamaya çalýþýrlar. Din, gerici ve tutucu bir üslup ile tanýtýlamaz. Bilim ve sanat dýþarýda býrakýlarak, baskýyla dini tanýtmak konuyu açmaza götürür.

  Hatadan Duyulan Piþmanlýðýn Kur'anî Ölçüsü Nedir? (Fuat Türker) 28 Þubat 2011 Din 

Ýnsanýn hatasýný düzelttikten sonra sürekli olarak o hatanýn ezikliðini ve suçluluk duygusunu yaþamasý mý gerekir?.. Ya da o hatayý unutmalý mýdýr?..

  Kur'an Sevgi, Þefkat ve Merhametin Sanatýný Öðretir (Fuat Türker) 1 Mart 2011 Din 

Kur’an, negatif duygularý görüldüðü yerde ezecek bir sistem kurmuþtur. Örneðin nedir öldüren sevgiyi?.. Affetmemek. Kur’an onu hemen ayetlerle ezer. Baþka nedir sevgiyi öldüren?.. Cehalet. Kur’an bu kez onun üstüne gider. Allah, sevgisizliði ortadan kaldýracak birçok önlem yaratmýþtýr.

  Çoðunluk Doðru Yolda mý? (Fuat Türker) 2 Mart 2011 Toplum 

Kur’an, insanlarýn büyük çoðunluðunun ‘alçaltýlmýþ’ kýlýndýðýný, samimi iman sahiplerinin ise ‘üstün’ olduðu gerçeðini vurgular. Kur’an’ýn ýþýðýnda/rehberliðinde yaþamayý seçen insan, çoðunluðun yaþadýðý sýkýntý ve karanlýktan kurtulur; Allah’ýn dilemesiyle aydýnlýða ve güzelliklere ulaþýr.

  Allah'ýn Buyruklarýnda Önem ve Öncelik Sýralamasý Yapmak (Fuat Türker) 3 Mart 2011 Din 

Dini yaþamanýn yalnýzca belirli ibadetleri kapsadýðýný düþünen ve kendini yeterli gören insanlar örnek Müslüman olamazlar. Allah Katýnda beðenilen ahlak özelliklerinin detaylý tarif edildiði Kur’an ayetlerinin göz ardý edilmesi, din dýþý yaþayan insanlarý dine ýsýndýrmak bir yana, dinden uzaklaþtýrýr.

  Ýman Derin Düþünmek Üzerine Kuruludur (Fuat Türker) 4 Mart 2011 Din 

Derin düþünmenin insana zarar vereceði yönünde yaygýn bir inanýþ vardýr. Öyle ki, insanlar birbirlerini “fazla düþünme delirirsin”, “fazla derine dalma boðulursun” gibi sözlerle uyarýrlar. Oysa düþünmek, Kuran’da çok fazla sayýda ayetle emredilen bir ibadettir.

  "Keþke!.. "" (Fuat Türker) 5 Mart 2011 Din 

Samimi piþmanlýk, insanda radikal deðiþiklikler meydana getiren bir duygudur. Ýçten piþmanlýk duyan kiþi, yaþamýnýn geri kalan bölümünün Allah’ýn kendisine verdiði bir fýrsat olduðunu düþünür ve eski hatalarýna geri dönmemeye gayret eder. Çünkü bu nankörlük onun aleyhine olacaktýr.

  Ne Kötü Yataktýr O! (Fuat Türker) 7 Mart 2011 Din 

Yetmiþ yýl yaþayan insanýn, yetmiþinci yýlýnýn son günlerinde dahi imtihaný ve yükümlülükleri sürer. Bu nedenle insan yaþamýnýn her anýnda Allah'ýn buyruklarýný gözetmeli, ibadetlerini yerine getirmeli ve yalnýzca O'nu hoþnut etmeyi hedeflemelidir. Çünkü insanýn yaþamý, ölümü, ibadetleri, her þeyi Allah içindir.

  Allah Yardýmýyla Destekler (Fuat Türker) 8 Mart 2011 Din 

Yaþadýðý musibet, diðer her þey gibi geçici, yok olucu ve sonludur. Ancak biteceði aný bekleyerek diþlerini sýkmak/tahammül etmek deðildir samimi müminin yaþadýðý. O Rabb’i için sabreder. Ve teslimiyetle, tevekkülle, yine O’nun yardýmýný bekler.

  Kararlýlýk (Fuat Türker) 10 Mart 2011 Din 

Kararlýlýk, amaca ulaþmak için engel ve zorluklarý aþmak, azimle çaba harcayýp, yapýlmasý gerekenleri tam olarak yerine getirmektir. Bu anlamda kararlýlýk, müminlerin yaþamlarý süresince ihtiyaç duyduklarý ve kendilerine Allah’ýn hoþnutluðunu kazandýracak olan üstün bir ahlak özelliðidir.

  Kur'an Sesleniyor: "Ne Az Þükrediyorsunuz?" (Fuat Türker) 11 Mart 2011 Din 

Her konuda þükrümüzü yalnýzca Allah’a yöneltelim. Ýçtiðimiz su için bile þükür içinde olalým. Allah, yaþam kaynaðýmýz olan suyu, tadý ve içimi hoþ, kokusuz, herkesin damak tadýna uygun yaratmýþtýr. Her insan suyu severek içer; “suyu sevmem” diyen insana rastlayamayýz.

  Kur'an Neden Deðiþtirilemez? (Fuat Türker) 12 Mart 2011 Din 

Allah her þeyi kusursuz yaratmaz; eksiklikler yaratmasýnda özel bir hikmet vardýr. Tevrat ve Ýncil’in tahrif edilmesi de Allah’ýn dilemesiyle geliþmiþ bir olaydýr. Bir hikmet üzere, özel bir imtihaný gereði bu durum yaratýlmýþtýr.

  Allah Neden Zarar Verici Þeyleri Yaratýr? (Fuat Türker) 13 Mart 2011 Din 

Kuþkusuz en önemli sebeplerden biri insanýn dünya hayatýnda zorluk ve sýkýntýyla eðitilmesidir. Hastalýk insana Rabb’inin üstün gücü karþýsýndaki aczini hatýrlatýr. Ýnsan, yakalandýðý hastalýðýn bedeninde meydana getirdiði zayýflýða engel olamadýðýnda, aczini ve Allah’ýn yardýmýna ne denli muhtaç olduðunu daha iyi kavrar.

  Ya Çok Geç Kalmýþsanýz? (Fuat Türker) 14 Mart 2011 Din 

Kýsacýk dünya hayatýný mý, sonsuz cenneti mi tercih ediyorsunuz?.. Dünya hayatýnda sahip olmak için çaba gösterdiðiniz ve zamanla eskimeyen, bozulmayan ya da çürüyüp yok olmayan bir þey var mý?

  Ne Kadar Aciziz!.. (Fuat Türker) 15 Mart 2011 Doða ve Dünya 

Japonya'da yaþanan büyük deprem görüntüleri korkuttu. Ve gerçekte tüm insanlara ölümü ve ahireti hatýrlattý. Özellikle son yýllarda dünyada sýk sýk mal ve can kaybýyla sonuçlanan doðal afetler gerçekleþiyor. Depremler, yanardað patlamalarý, seller, yangýnlar kýsa bir süre içinde canlýlarý yok ediyor ve büyük hasarlara yol açýyor.

  Çocuk, Ýnancýný Kendisi mi Seçmeli? (Fuat Türker) 17 Mart 2011 Din 

Birçok anne baba çocuklarýnýn gideceði okul -hatta yazýn hangi sosyal faaliyette bulunacaðý- konusunda dahi kararý kendileri verir. Ancak alacaðý eðitime dair kararlarý çocuða býrakmazken, dini eðitimi görmezden gelmek, neye inanacaðýný çocuktan kendi kararýyla almasýný beklemek oldukça ilginç bir mantýktýr.

  Sonuca Götürmeyen Hýrs (Fuat Türker) 18 Mart 2011 Din 

Yalnýzca insan rýzkýný kendi kazandýðýný düþünür. Kiþi rýzký kendisinin kazandýðýný düþündüðü için, kendinde güç görür, çalýþýr, yorulur… Oysa Allah rýzasý için çalýþan samimi insan yorulmaz…

  Ýmtihandaki Önemli Sýrlar (Fuat Türker) 19 Mart 2011 Din 

Ancak imtihandaki sýrlarý tam olarak kavrayamayan kiþilerin sýklýkla sorduklarý bir soru vardýr. “Allah neden kullarý için zorluklar yaratýr?.. Eðer Allah her þeye gücü yeten ise arzu ettiði takdirde bunu önleyebilmesi gerekir.

  Ýmtihan Olmasa? (Fuat Türker) 20 Mart 2011 Yaþam 

Ýmtihan gereklidir; insan bir þeyleri aþmalýdýr ki Allah’ýn huzuruna arýnmýþ olarak çýkabilsin. Belalar yaðmur gibidir; yaðan her yaðmurla mümin daha arýnýr. Yaþanan hiçbir bela kalýcý ve sonsuz deðildir. Samimi mümin, Rabb’i için sabreder; teslimiyetle, tevekkülle, yine O’nun yardýmýný bekler.

  Gerçek Sevgi Nimettir (Fuat Türker) 21 Mart 2011 Yaþam 

Ýnanan insanýn taþýdýðý güzel ahlak özelliklerinden en önemlisi baðýþlayýcý olmaktýr. Sevgi dünyanýn en etkili silahýdýr. Baðýþlamak, o silahýn emniyet mandalý gibidir. Baðýþlayýcý olunduðunda o silahý kullanmak için artýk hiçbir engel kalmaz.

  Kur'an Nefretin Karanlýðýndan Baðýþlayýcýlýðýn Aydýnlýðýna Çýkarýr (Fuat Türker) 22 Mart 2011 Din 

Allah, baðýþlayýcýlýk özelliðiyle insaný saðlýklý yaþayabileceði þekilde yaratmýþtýr. Nefretin þeytani bir tadý vardýr; insaný tutsak eder. Ýnsan tutkularýnýn tutsaðý olmuþken özgür olamaz. Ancak bu duygudan kurtulduðunda gerçek anlamda özgürleþir.

  Kutlu ve Güzel Yaþam Temennisi: Selam (Fuat Türker) 24 Mart 2011 Din 

Selam, Kur’an ahlakýnýn insanlar arasýndaki sosyal iliþkilere getirdiði bir güzelliktir. Ýnsanlarýn birbirlerine güzel dileklerde bulunup sevgilerini pekiþtirme ve baðlýlýklarýný artýrma vesilesidir. Bu þekilde insanlar arasýnda sýcaklýk ve yakýnlýk kurulur.

  Allah Kolaylaþtýrýr (Fuat Türker) 25 Mart 2011 Din 

Toplumda din ahlakýnýn yaþanmasýnýn zor olduðu þeklinde yanlýþ bir inanýþ vardýr. Bu bakýþ açýsýnýn temelinde insanlarýn dine dair iþittikleri hurafeleri, dedelerinden ve çevrelerinden kulaktan dolma edindikleri bilgileri ‘din’ zannetmeleri ve gerçek Ýslam’ý bunlardan ayýrt edememeleri yatar.

  Cihad Nedir? (Fuat Türker) 26 Mart 2011 Din 

Kur’an’ýn ýþýðýnda görürüz ki, Allah, evde oturan ya da camiden eve evden camiye tekdüze yaþayan bir Müslüman modeli tarif etmez. Allah’ýn rýzasý, rahmeti ve cennetini kazanmak için Kur’an’ýn deyimiyle "mücahid" olmak gereklidir. Mücahid, Allah’ýn dinini hakim kýlmak için fikir mücadelesi içinde olduðu ve ciddi bir çaba gösterdiði için mücahiddir.

  Konuþma Kiþiliði Yansýtýr (Fuat Türker) 27 Mart 2011 Yaþam 

Ýnsaný tanýtan en önemli özelliklerden biri konuþma tarzýdýr. Hayata bakýþý, inancý, fikir, görüþ ve düþünceleri, insanýn sözleriyle anlaþýlýr. Kalpte hissedilenler, zihindeki gizli düþünceler, istekler, idealler, hedefler ve korkular konuþmalara yansýr.

  Allah Korkusu Ne Kazandýrýr? (Fuat Türker) 29 Mart 2011 Din 

Dünyevi korkular hisseden kiþi, paniðe kapýlýr, aklýný kullanamaz, çaresiz duruma düþer. Allah korkusu ise, insanýn aklýný ve vicdanýný harekete geçirir.

  Merhamet Kapýsý: Tevbe (Fuat Türker) 30 Mart 2011 Din 

Baðýþlanma dilememek ise acizliðinin, hata ve günahlarýnýn þuurunda olmamaktýr. Bu gaflet içindeki ruh hali zamanla kiþinin kalbinin katýlaþmasýna, nefsinin bencil tutkularýný ilahlaþtýrmasýna, þeytanýn enaniyetli karakter özelliklerini taþýmasýna ve sonsuz azabýna sebep olabilir.

  Ýnkarýn Karanlýðý mý Ýmanýn Nuru Mu? (Fuat Türker) 31 Mart 2011 Yaþam 

Kendilerine verilen süreyi gereði gibi kullanmayan ve ölüm geldiði an hissettikleri endiþe, piþmanlýk ve korku nedeniyle tevbe eden kimselerin, bu istekleri kabul edilmeyecektir. Bu yüzden her insan geri dönüþü olmayan o aný yaþamadan önce Rabb’ine yönelip dönmelidir.

  Ýnsan Neden Kýskanýr? (Fuat Türker) 1 Nisan 2011 Ýliþkiler 

Kýskanç insan, Allah’ýn yarattýklarý üzerindeki kontrolünden gaflettedir; kendini ve etrafýný Allah’tan baðýmsýz zanneder. Güzelliði, aklý, zenginliði kiþiye ait sanýr ve kendisiyle kýyas ederek kýskançlýk duyar. Bu özelliklere sahip olduðunda üstünlük elde edeceðini düþünür. Oysa her þey Allah’a aittir ve her þey O’nun denetimindedir.

  Katýksýz Ýmaný Nasýl Yaþayabiliriz? (Fuat Türker) 2 Nisan 2011 Din 

Samimi iman eden ve aklýný kullanan insaný dünya hayatý aldatamaz. Dünya hayatýndaki hiçbir þey insana bir yarar saðlamaz. Maddeye olan baðýmlýlýk kiþiyi yýkýma taþýr.

  Ahirete Hazýrlýk Kursu (Fuat Türker) 3 Nisan 2011 Yaþam 

Bu imtihan hayatý süresince insan, karþýlaþtýðý her þeye sabýr göstermek, Rabb’ine tevekkül etmek ve güzel ahlak sergilemekle sorumludur. Her imtihanda Allah’ý görmek, tümünden zevk almaya, yaþanan her olayý þevkle karþýlamaya yol açar.

  Ýftiranýn Büyüðünün Karþýlýðý Büyük Azaptýr (Fuat Türker) 4 Nisan 2011 Din 

Ýftira atýlan Müslümanýn ise sabýr göstermesi, onun güçlü ve yüksek ahlakýnýn göstergesidir. Aleyhinde dedikodu olduðunda Müslümanýn makamý yükselir; iftira onu deðerli kýlar.

  Sýnýrlarda Nöbetleþmek (Fuat Türker) 5 Nisan 2011 Din 

Birbirleri için ilaç gibidirler; hava su gibi birbirleri için gereklidirler. Bilim ve ilim, verdikleri fikir mücadelesinde kýlýçlarýdýr; birbirleri için ise koruyucu kalkandýrlar. Birbirlerine güzel ahlâký hatýrlatýr, Kur’an’la öðüt verirler.

  Kur'an'dan Sorulacaksýnýz (Fuat Türker) 6 Nisan 2011 Din 

Birçok insan -Kuran’ý hiç bilmiyor da olsa- Allah’a inandýðýný söyler. Allah’ýn Kendisini tanýttýðý Kuran’dan yüz çeviren kiþi, Allah’ý nasýl tanýyýp, gücünü gereði gibi takdir edebilir? Kur’an bir çok ayetinde bu kiþilerin gerçekte iman etmediklerini bildirir:

  Ýnsanlar Ýçin Yaþamak Zordur (Fuat Türker) 7 Nisan 2011 Yaþam 

Kiþi, çevresindeki insanlarýn her birinin hoþnutluðu için ayrý çaba harcar. Deðiþik zevklere sahip insanlardaki uyumsuzluklar ve farklýlýklar binlercedir. Kýsacasý, ‘insan için yaþayan’ kiþi, aslýnda yüzlerce insan için yaþar.

  Zina Ýle Suçlanan Ýffet Sembolü (Fuat Türker) 8 Nisan 2011 Din 

Hiçbir iftiracý amacýna ulaþamaz; attýklarý çamurun asla bu deðerli insanlar üzerinde izi kalmaz. Çünkü halis kullarýný inkarcýlarýn iftiralarýndan temize çýkaran Yüce Allah’týr.

  Kur'an'da Arkadaþlýk (Fuat Türker) 9 Nisan 2011 Ýliþkiler 

Kötülüðe çaðýrýrken þeytanýn yaptýðý gibi, arkadaþýnýn ancak kendisine uyduðunda kurtuluþa ereceðini ve kendisinin doðru bir yol üzerinde olduðunu iddia eder. Ýnkara ve din dýþý ahlaka davet ederken arkadaþýna, onun iyiliðini istediði yalanýný söyler. Kendisine inanan arkadaþýný böylece mutsuzluða sürükler.

  Gerçek Adalet (Fuat Türker) 14 Nisan 2011 Anýlar 

Kur’an ahlakýný yaþayan kiþinin adalet anlayýþýnda kiþisel çýkarlar, dostluklar, arkadaþlýklar, akrabalýklar, insanlarýn fiziksel farklýlýklarý asla etkili olmaz. Kararlarý yalnýzca haktan ve doðrulardan yanadýr. Kur’an ahlakýnýn tam olarak yaþandýðý toplumlarda gerçek adalet ve güvenin hakim olacaðý çok açýktýr.

  'Sabredin ve Sabýrda Yarýþýn' (Fuat Türker) 15 Nisan 2011 Din 

Musibete sabretmek eziyet verici gibi görünse de, insan tevekkülü, teslimiyeti tam olarak yaþadýðýnda acý deðil, zevk duyar. Hayýrla yaratýlan olaylar karþýsýnda üzülmek, sinirlenmek kadere saygýsýzlýktýr. Yapýlmasý gereken, ardýndaki hikmetleri görmeye çalýþmaktýr...

  Yaþama Kur'an Penceresinden Bakmak - I (Fuat Türker) 16 Nisan 2011 Din 

Din, miras aldýklarý kurallarýn bir parçasý olduðundan, bu sistemin mensuplarý içlerinde Allah’a karþý saygý dolu korku taþýmazlar. Namaz, oruç gibi ibadetleri yapar ancak bunlarý vicdani bir duyarlýlýkla yerine getirmezler. Allah’ýn gücünü gereði gibi takdir etmez, ahirete de kesin bilgiyle inanmazlar; kalpleri bomboþtur.

  Yaþama Kur'an Penceresinden Bakmak - II (Fuat Türker) 17 Nisan 2011 Din 

Ýman edenler hayata Kur’anî bakýþ açýsýyla bakarlar. Samimi Müslüman’ýn farklý bir ’hayat felsefesi’ yoktur; þeytanýn deðil Allah’ýn sistemine baðlýdýr. Tek doðru yol Allah’ýn bizler için seçtiði hak yol olan Ýslam’dýr.

  Acý Azaptan Kurtaracak Ticareti Haber Vereyim mi? (Fuat Türker) 18 Nisan 2011 Din 

Yalnýzca dünyevi çýkarlar için yaþayan kimseler, daha ölümle karþýlaþtýklarý an yaptýklarý seçimin yanlýþlýðýný ve sonsuz olanýn, dünya hayatý deðil, ahiret hayatý olduðunu anlayacaklardýr. Bu kiþiler, dünya hayatýnýn kýsalýðýný ikrar edecekler, ölümden ve ahiret yurdundan ne denli gaflette yaþamýþ olduklarýna kendileri tanýk olacaklardýr.

  Allah'ýn Lütfu: Kur'an Ahlaký - I (Fuat Türker) 19 Nisan 2011 Din 

Allah’ýn razý olacaðý pek çok davranýþ þekli Kur’an ayetlerinde haber verilir. Bu davranýþlarýn her biri Yüce Allah’ýn buyruklarýdýr ve ibadettir. Ýnsanýn 23 saatini Allah’tan uzak yaþayýp, günün yalnýzca 1 saatini -namaz kýlarak- ibadet için ayýrmasý kuþkusuz yanýlgýdýr.

  Allah'ýn Lütfu; Kur'an Ahlaký - II (Fuat Türker) 20 Nisan 2011 Din 

Kur’an ahlâkýný yaþayan ve yayýlmasý için mücadele eden müminlerin hayatlarýný farklý kýlan en önemli özellik, Allah’ýn dilemesiyle sonsuza dek nimet ve güzellikler içinde devam edecek olmasýdýr.

  Çocuklar Gibi... (Fuat Türker) 21 Nisan 2011 Yaþam 

‘Aný yaþama’yý hayat felsefesi haline getirmiþ olan insanlar, Rabb’imizin ibret olmasý için yarattýðý görüntülere karþý duyarsýzdýrlar ve adeta at gözlüðü takmýþcasýna sadece baktýklarý yeri görebilirler. Kendilerine ait olan küçücük bir dünyalarý vardýr. Þahit olduklarý olaylar, onlar için ders çýkarýlmasý gereken uyarýlar deðil, ‘yaþamýn cilveleri’dir.

  Bugün Nefsin Hesap Sorucu Olarak Yeter (Fuat Türker) 22 Nisan 2011 Din 

Ýnanan insanlarla inkarcýlar arasýndaki en önemli farklardan biri burada ortaya çýkar. Müminlerin aksine inkarcýlar içlerindeki bu kötülüðe teslim olur, nefislerini örter ve tutkularýnýn tutsaðý olurlar. Yaþamlarýný nefislerinin telkinlerine göre düzenleyen kiþiler, adeta içgüdüsel bir yaþam sürerler.

  Caillou Tv Ekranýndan Size Þöyle Dese... [çocuklar Ýçin] (Fuat Türker) 23 Nisan 2011 Din 

Kayyu’nun televizyon ekranýndan size bir gün þöyle dediðini düþünelim: "Beni hiç kimse çizmedi. Vücudum, gözlerim, kollarým, görmem, konuþmam, gülmem her þeyim kendi kendine oldu. Bunlarý çizen bir ressam yok...

  Ölüme Dek Süren Tutku (Fuat Türker) 24 Nisan 2011 Din 

Yüce Allah’ýn sonsuz kudretinin bilincinde, mallarýný sýrtlarýna yüklenmeyip binek olarak kullanan insanlar kurtuluþ yollarýna doðru yol alýrlar. Ve Allah’ýn dilemesiyle binekleri onlarý Rabb’lerinin hoþnutluðuna, rahmetine ve cennetine ulaþtýrýr…

  Müminler Bir Binanýn Taþlarý Gibidir (Fuat Türker) 25 Nisan 2011 Din 

Mümin rüzgarda eðilen fidan gibi deðil, fýrtýnada dik duran çýnar gibidir. Müminler birlikte olduklarýnda ise ormaný oluþtururlar. Ormanlar gibi oksijeni artýrýr; ’göðsü sanki göðe yükseliyormuþ gibi dar ve sýkýntýlý kýlýnan’ kiþilere þifa olurlar. Ormanlar gibi yaðýþ getirir; kupkuru çorak kalpleri -Allah’ýn izniyle- bereketlendirirler.

  Rabb"im Benden Razý Ol (Fuat Türker) 26 Nisan 2011 Din 

Her imtihanýmda Seni göreyim; yaþadýðým her olayý beni eðitmek ve imanýmý olgunlaþtýrmak için hayýr ve hikmetle yarattýðýný bana unutturma. Zorlu görüntülerle yüzleþme zamaný geldiðinde, sabýr ve tevekkül göstermeme yardým et.

  Yaþama Kur'an Penceresinden Bakmak (Fuat Türker) 27 Nisan 2011 Din 

Ýman edenler hayata Kur’anî bakýþ açýsýyla bakarlar. Samimi Müslüman’ýn farklý bir ’hayat felsefesi’ yoktur; þeytanýn deðil Allah’ýn sistemine baðlýdýr. Tek doðru yol Allah’ýn bizler için seçtiði hak yol olan Ýslam’dýr.

  Yaþama Kur'an Penceresinden Bakmak - II (Fuat Türker) 28 Nisan 2011 Din 

Dini yaþamayan kiþilerden "benim ailem çok dindardý", " dedem dini konularda çok bilgiliydi" gibi açýklamalarý çok sýk iþitiriz. Ya da birine yaptýklarý bir iyilikten zaman zaman söz eder, haklarýnda "ne iyi insan" denilsin isterler. Tüm bu davranýþlarla karþýlarýndaki insanlar üzerinde iyi bir izlenim býrakmaya çalýþýrlar.

  Azaptan Kurtaracak Ticareti Haber Vereyim mi? (Fuat Türker) 29 Nisan 2011 Din 

Yalnýzca dünyevi çýkarlar için yaþayan kimseler, daha ölümle karþýlaþtýklarý an yaptýklarý seçimin yanlýþlýðýný ve sonsuz olanýn, dünya hayatý deðil, ahiret hayatý olduðunu anlayacaklardýr. Bu kiþiler, “Dediler ki: "Bir gün ya da bir günün birazý kadar kaldýk…” (Müminun Suresi, 113) ifadesiyle dünya hayatýnýn kýsalýðýný ikrar edecekler, ölümden ve ahiret yurdundan ne denli gaflette yaþamýþ olduklarýna kendileri tanýk olacaklardýr.

  Allah'ýn Lütfu: Kur'an Ahlaký - I (Fuat Türker) 30 Nisan 2011 Din 

Kur’an ahlâký, dünyada iyi bir yaþam sürebilmek ve sonsuz hayata hazýrlanabilmek için Allah’ýn kullarýna bir lütfudur. Din ahlaký insanýn fýtratýna en uygun yaþam tarzýdýr. Ýnsaný yaratan Allah, onun ihtiyaçlarýný, nasýl yaþarsa saðlýklý, mutlu ve huzurlu olacaðýný en iyi bilendir.

  Allah'ýn Lütfu; Kur'an Ahlaký - II (Fuat Türker) 1 Mayýs 2011 Din 

Kur’an’ýn tarif ettiði güzel ahlâk özellikleri, nefsin bencil tutkularýnýn deðil, vicdanýn sesi dinlenerek kazanýlabilir. Ýnsan ancak nefsani istek ve dünyevi hýrslarýný bir kenara býraktýðýnda diðer insanlara karþý anlayýþlý, þefkatli, sevgi dolu ve özverili davranabilir. Mümin, her durum ve ortamda Allah’ýn en fazla razý olacaðý tavrý tercih eder. Bu yüzden kimi zaman karþýsýndaki insanlarýn huzurunu ve mutluluðunu kendisinininden daha fazla düþünür.

  Çocuklar Gibi... (Fuat Türker) 2 Mayýs 2011 Din 

Ýnsan dünyaya gözünü açtýðý an, yaþamý için gerekli olan her þeyi hazýr bulur. Her þey korunmaya/beslenmeye muhtaç bu canlýnýn minik boyutlarýna ve yaþam koþullarýna uygundur. Annesinin sütü dahi doðduðu andaki tüm ihtiyacýna yönelik olarak hazýrdýr.

  Bugün Nefsin Hesap Sorucu Olarak Yeter (Fuat Türker) 3 Mayýs 2011 Din 

Müminlerin aksine inkarcýlar içlerindeki bu kötülüðe teslim olur, nefislerini örter ve tutkularýnýn tutsaðý olurlar. Yaþamlarýný nefislerinin telkinlerine göre düzenleyen kiþiler, adeta içgüdüsel bir yaþam sürerler.

  Ölüme Dek Süren Tutku (Fuat Türker) 4 Mayýs 2011 Din 

Samimi inanan insanlar mala farklý açýdan bakarlar; sahip olduklarýnýn Allah’tan geldiðini, yine O’nun dilemesiyle gidebileceðini bilirler. Bu bilinçteki mümin, kendisine mal verildiðinde büyüklenmez, kibir ve gurura kapýlmaz, þýmarmaz. Mallarý kaybetme korkusu da yaþamaz. Allah’ýn vermiþ olduðu tüm nimetlere þükreder ve hepsini O’nun rýzasý için O’nun yolunda kullanýr.

  Müminler Bir Binanýn Taþlarý Gibidir (Fuat Türker) 5 Mayýs 2011 Din 

Mümin rüzgarda eðilen fidan gibi deðil, fýrtýnada dik duran çýnar gibidir. Müminler birlikte olduklarýnda ise ormaný oluþtururlar. Ormanlar gibi oksijeni artýrýr; ’göðsü sanki göðe yükseliyormuþ gibi dar ve sýkýntýlý kýlýnan’ kiþilere þifa olurlar. Ormanlar gibi yaðýþ getirir; kupkuru çorak kalpleri -Allah’ýn izniyle- bereketlendirirler.

  Rabb"im Benden Razý Ol (Fuat Türker) 6 Mayýs 2011 Din 

Senin sonsuz gücünü hakkýyla takdir etmemi, Senden gücüm yettiðince korkmamý ve Seni gereði gibi sevmemi bana ilham et. Ben Senden razýyým Rabb’im; Sen de benden razý ol...”

  Ahir Zaman Müjdesi - I (Fuat Türker) 7 Mayýs 2011 Din 

Kur’an’da Ahir Zaman konusuna iþari olarak deðinilir. Kur’an evrensel, her döneme bakan ve çok fazla anlam yüklü mucize bir kitaptýr. Ýlk vahyin iniþ döneminden itibaren her çaðda yaþayan Müslümanlar’ýn, onda kendi dönemlerine bir iþaret bulmalarý Kur’an’ýn en büyük mucizelerinden biridir. Birçok ayet Peygamberimiz(sav) döneminin olaylarýna ve geliþmelerine baktýðý gibi, Ahir Zamandaki olaylara da bakar.

  Anne ve Çocuk Arasýndaki Yaþam Köprüsü (Fuat Türker) 8 Mayýs 2011 Din 

Anne ve çocuðu arasýndaki ilk yaþam köprüsü plesentadýr; anne bebeðini bu yolla besler. Doðduktan sonra da sütüyle onu doyurur. Anne, çocuðunu bedensel yönden beslediði gibi, ruhsal açýdan eðitmekle de yükümlüdür. Eðitimde ilk aþama ailedir ancak bu süreçte çocuk babadan çok annesiyle bir aradadýr. Bu nedenle çocuðun ilk öðretmeni annesidir.

  Ahir Zaman Müjdesi - II (Fuat Türker) 9 Mayýs 2011 Din 

Ahir Zaman’ýn ikinci döneminde ise yeryüzü güzelliklerle dolacaktýr. Ýnsanlar arasýnda hiçbir ayrým gözetmeden, haktan ve doðrudan yana üstün adalet anlayýþý ve barýþ tüm dünyayý kaplayacak, haksýzlýk ve zulüm yeryüzünden kalkacaktýr.

  Yaþama Kur'an Penceresinden Bakmak (Fuat Türker) 10 Mayýs 2011 Din 

Kur’an’ýn bize bildirdiði din ile bugün toplumda yaþanan din karþýlaþtýrýldýðýnda aradaki büyük farký görmemek imkansýzdýr. Kur’an’ýn tarif ettiði Allah’ýn hak dini, toplumun yaþadýðý din ise þeytanî sistemin kendi ürettiði batýl dindir. Toplumdaki bu sapkýn dinin ölçülerini ve bu dini yaþayan insan karakterlerini inceleyelim:

  Yaþama Kur'an Penceresinden Bakmak - II (Fuat Türker) 11 Mayýs 2011 Din 

Dini yaþamayan kiþilerden "benim ailem çok dindardý", " dedem dini konularda çok bilgiliydi" gibi açýklamalarý çok sýk iþitiriz. Ya da birine yaptýklarý bir iyilikten zaman zaman söz eder, haklarýnda "ne iyi insan" denilsin isterler. Tüm bu davranýþlarla karþýlarýndaki insanlar üzerinde iyi bir izlenim býrakmaya çalýþýrlar.

  Her Nefis Ölümü Tadýcýdýr; Tatmaya Hazýr Mýsýnýz? (Fuat Türker) 12 Mayýs 2011 Din 

Aile mezarlýðýmýz denize nazýr. Her tarafý mermer; tamamýný en kalitelisinden mermer kapladýk. Aðaçlar da diktik; muhteþem selvi aðaçlarý..." Aklýný kullanabilen bir insan için bu sözlerin ne kadar anlamsýz olduðu açýktýr...

  Þeytan ve Sözcüsü (Fuat Türker) 13 Mayýs 2011 Din 

Nefsin verdiði bir diðer telkin de, kiþinin ibadetlerini tam olarak yapamýyor olmasýna iþlerinin yoðunluðunun neden olduðudur. Bu mazeret ise asla geçerli deðildir. Kur’an’a tabi olmak isteyen her insan, önceliklerini yine Kur’an’a göre belirlemelidir.

  Cennette Yaratýlsaydýk? (Fuat Türker) 14 Mayýs 2011 Din 

Eðitimden geçtikten sonra cennete kavuþtuðunda insan, her þeyden zevk alýr. Çünkü acýyý, çileyi, zorluðu tatmýþtýr; zorluk yaþamayan insan gerçek mutluluðu bulamaz.

  100 Kiþiye Sorduk (Fuat Türker) 15 Mayýs 2011 Din 

Bir yarýþma programý ile yaþamýmýza giren, tam unutulmaya yüz tutmuþken bugünlerde bir baþka yarýþma programýyla yeniden gündeme gelen bu kalýplaþmýþ sözleri biz de sorduk.

  Allah Aþkýnýn Yansýmasý (Fuat Türker) 17 Mayýs 2011 Din 

Kadýn ya da erkek, eðer eþinde Allah’ýn tecellisi olan aklý ve güzel ahlaký görür, ruhu onunla tatmin bulursa, her türlü çileye, her türlü zorluða göðüs gerer, mutluluðu yaþar. Ýþte bu gerçek aþktýr, Allah aþkýnýn yansýmasýdýr. Bu aþký samimi yaþayan insan, ölümü de, acýyý da kabul eder.

  "Hak Rabb'inden Gelendir" (Fuat Türker) 18 Mayýs 2011 Din 

Cahiliye toplumlarýndaki insanlarýn din anlayýþý oldukça çarpýktýr. Kur’an dýþýndaki kaynaklardan edindikleri ya da etraflarýndaki kiþilerden duyduklarý bilgilerin din olduðunu zanneder, gerçek dinin güzelliklerinden yoksun kalýrlar. Herkesin doðrularý farklý olduðundan, toplumda birden fazla din yaþanýr.

  Ýslam Birliði Müslüman'ýn Özlemi ve Duasýdýr; Allah'ýn Vaadidir (Fuat Türker) 19 Mayýs 2011 Din 

Bu güzel dönemle müjdelenmek, kuþkusuz tüm Müslümanlar için üstün bir þereftir. Ancak hepimiz buna ne kadar vesile olduðumuzu, gerçekleþmesi yönünde ne kadar çaba gösterdiðimizi ve içten ne kadar dua ettiðimizi samimi olarak, tevilde bulunmadan düþünmeliyiz.

  Beni Anýn, Ben de Sizi Anayým (Fuat Türker) 20 Mayýs 2011 Din 

Bir Kuran ayetinde, (Bu nur,) Allah’ýn, onlarýn yüceltilmesine ve isminin zikredilmesine izin verdiði evlerdedir; onlarýn içinde sabah akþam O’nu tesbih ederler. (Nur Suresi, 36) ifadesiyle Rabbimiz’in, isminin yüceltilmesine izin verdiði evlerden söz edilir. O halde Allah’ýn buna müsaade etmesi de çok önemli þükür vesilesidir.

  Þevk Ýmanla Gelir; Bedeni ve Ruhu Besler (Fuat Türker) 22 Mayýs 2011 Din 

Müminlerin þevk ve coþkusu, cahiliyenin þevk anlayýþýndan tamamen farklýdýr. Dinden uzak kiþiler anlýk, kýsa süreli heyecanlar yaþarlar. Müminlerinki ise imandan kaynak bulan sürekli bir coþkudur. Neþesizlik imanla çeliþir.

  Þevk Ýmanla Gelir; Bedeni ve Ruhu Besler - II (Fuat Türker) 23 Mayýs 2011 Din 

Yaþanan olay olumsuz gibi görünüyorsa bu, kötü þans, uðursuzluk ya da iþlerin ters gitmesi nedeniyle deðildir. Evrendeki her olayýn Allah’ýn dilemesi ile gerçekleþtiðinin bilincindeki mümin, hiçbir konuda üzüntü ve ümitsizlik yaþamaz.

  Dünyadan Geçebiliyor Muyuz? (Fuat Türker) 24 Mayýs 2011 Din 

Yaþamýn kýsalýðýný ve belli bir vakitte öleceði gerçeðini geç bile fark etse, insan kendisini gözden geçirerek, yaþantýsýný Allah’ýn istediði þekilde yeniden düzenleyebilir. Önemli olan; fark ettiðinde telafisi olmayacak kadar geç olmamasýdýr.

  Rüyadaki Hikmetler (Fuat Türker) 25 Mayýs 2011 Din 

Bize göre karmaþýk ancak O’na göre kuþkusuz kolay olan bir sistem yaratarak, hemen her gece kullarýna uyarýlarda bulunur. Kuþkusuz bu uyarýlardan öðüt alabilenler vicdanlý ve samimi insanlardýr.

  Rüya, Maddenin Gerçeði Konusunu Anlamamýza Vesiledir (Fuat Türker) 26 Mayýs 2011 Din 

Rüyalarýmýz gibi gerçek hayatýmýzý da zihnimizde yaþarýz. Ýzlediklerimizin rüya olduðunu düþündüren, uyandýðýmýzda kendimizi yataðýmýzda bulmamýzdýr. Ancak bir gün bu gördüðümüz yaþamdan çýkýp kendimizi bambaþka bir yerde bulamaz mýyýz?

  Son Sözü Deðil, Güzel Sözü Söylemek (Fuat Türker) 27 Mayýs 2011 Din 

Güzel söz söylemek insanlarýn kalplerini birbirine ýsýndýrýr, aralarýnda dostluk ve güven oluþmasýna neden olur, sevgi ve baðlýlýðý pekiþtirir. Allah, bu güzel davranýþýna karþýlýk olarak, ona düþmanca bakanlarý dahi ‘sýcak bir dost’a çevirir.

  Ýnsan Güven Duymak Ýster (Fuat Türker) 28 Mayýs 2011 Din 

Nefis þeytanýn etkisindedir, þeytanýn sözcüsüdür. Dolayýsýyla nefsinin yanýnda olan kiþi, gerçek anlamda dost olamaz. Çünkü yaþanan bir olayda seçim yapmasý gerektiðinde, arkadaþýný deðil, kendisini ve çýkarlarýný seçecektir

  Tebliðde Ayrýmcýlýk Yapýlmaz (Fuat Türker) 29 Mayýs 2011 Din 

Teblið, ihtiyaç içinde olan her insana yapýlýr. Ýhtiyacý olan insaný görmezden gelmek, ayrýmcýlýk yapmak ya da "insanlar ne der?" diye düþünerek Allah’ý ve dini anlatmamak gibi bir tercih olamaz. Allah ahirette bunun hesabýný sorar.

  Din Allah'ýn Oluncaya Kadar... (Fuat Türker) 30 Mayýs 2011 Din 

Allah, Katýndan bir rahmet olarak, inkara karþý fikir mücadelesi içinde olan müminleri derece olarak üstün kýldýðýný müjdeler ve onlara cenneti vaat eder.

  Özleyen, Seven, Hatýrlayan, Beyin Deðil, Ruhtur (Fuat Türker) 31 Mayýs 2011 Din 

Ýman edenler, Allah’tan bir ruh olduðuna inananlar, inkar edenler, materyalistler, Darwinistler, yaþamý boyunca Allah’a karþý mücadele içinde olanlar, " yalnýzca nöron yýðýnýnýyýz", "ahiret yoktur, ölüm herþeyi kesip bitirecektir" , "ölüp toprak olacaðýz" diyenler, kýsacasý yeryüzünde yaþamýþ her insan, her ruh, Allah’ýn huzurunda yapýp ettiklerinin hesabýný verecektir.

  Kaçýþ Nereye? (Fuat Türker) 3 Haziran 2011 Din 

Son yýllarda dünyada sýk sýk yaþanan deprem, yanardað patlamasý, sel gibi doðal felaketler, Allah’ýn belirlemiþ olduðu "o günün" yaklaþarak gelmekte olduðunu haber veriyor.

  Vicdaný Diri Tutmak (Fuat Türker) 5 Haziran 2011 Din 

Etrafa çok samimi ve akýlcý bakmalýyýz. Allah her þeyi görür; insanlar görmüyorsa da Allah görür. Ýnsanlarýn görmediði yerde de Allah’tan korkmak çok önemlidir. Bu yüzden vicdanýmýzý sürekli diri tutmalýyýz.

  "Benim Kalbim Temiz" (Fuat Türker) 11 Haziran 2011 Din 

Gerçek kalp temizliði, insaný Allah’tan uzaklaþtýran engellerin kalpten arýnmýþ olmasý demektir. Böyle bir insan dünya hýrsýndan, bencillikten, korkudan, güvensizlikten uzak olur.

  Ýlimde Derinleþmek (Fuat Türker) 8 Haziran 2011 Din 

Bilim, evreni ve içindeki varlýklarý incelemenin ve Allah'ýn sanatýndaki kusursuzluðu, yaratýþýndaki üstünlüðü keþfederek insanlýða açýklamanýn yoludur. Yüce Allah, samimi inananlarýn gökleri, yeri ve ikisi arasýndaki her þeyi detaylarýyla araþtýrmalarýný, bilimsel gerçekleri öðrenmelerini birçok Kur’an ayetinde öðüt verir.

  Ýmanda Derinleþmek (Fuat Türker) 9 Haziran 2011 Din 

Derinlere iniþ zordur ancak inildikçe daha fazla güzelliklerle karþýlaþýlýr. Ýmani yönden derinleþmek için de Kur’an’la kendimizi eðitmeli, takva elbisesiyle donanmalýyýz. Ýþte o zaman -Allah’ýn dilemesiyle- derin denizlerdekilere benzer muhteþem güzellikler gözlerimizin önüne serilebilir.

  "Batýn"ý Görebilmek (Fuat Türker) 10 Haziran 2011 Din 

Þekilcilik dine de girmiþtir. Toplumun bir kesiminde zamanla gerçek Ýslam inancýnýn ve ibadetlerin anlamý boþaltýlýp þeklen yaþanan bir din geliþmiþtir. Yaþanan, Kur’an hükümlerinden uzaklaþmýþ, insanlarýn kendi yorumlarýna, hurafelere dayalý, baðnaz ve þeklen yaþanan bir dindir.

  Dirilerin Kitabý Kur'an (Fuat Türker) 12 Haziran 2011 Din 

Kur’an diri olanlarý uyarmak amacýyla indirilmiþtir ancak ilginç bir tevafuktur ki, Kur’an’ýn diriler için olduðu konusuna, ölenlerin ardýndan okunan Yasin Suresi’nin bir ayetinde dikkat çeker Yüce Rabb’imiz.

  Alnýnda Secde Ýzi (Fuat Türker) 13 Haziran 2011 Din 

Namazýn, Allah’ýn huzuruna çýktýðýmýz an olduðunu her kýyamda hatýrlayalým… Kur’an’da dikkat çekildiði üzere namazý “dosdoðru” kýlalým. Çünkü dünyadayken Allah’a bile bile secde etmemiþ olanlar, ne kadar isteseler de ahirette buna güç yetiremeyeceklerdir...

  Kime ve Neye Kulluk? (Fuat Türker) 14 Haziran 2011 Din 

Sahte ilahlarýný terk ederek Allah’a yönelen bir insan, boþlukta sürüklenmekten kurtulur, tek gerçek ilah olan Allah’a sýðýnarak, yalnýz O’na kulluk ederek huzur ve güven içinde yaþar. Þirkin karanlýklarýndan –Allah’ýn dilemesiyle- nura çýkar.

  Ölüm Sizi Bulur (Fuat Türker) 16 Haziran 2011 Din 

Yaþamlarý boyunca baðlandýklarý, peþinden koþtuklarý ve asla kaybolmayacaðýný zannettikleri her þeyin birer birer yok olduðunu gördüklerinde yýkýma uðrarlar. Þimdi artýk dünyadaki azgýnlýk ve enaniyetlerinden eser yoktur; baþlar öne eðilmiþtir:

  Gerçekten Yalnýz Mýyýz? (Fuat Türker) 17 Haziran 2011 Din 

Ýnsanýn, etrafýnda ne kadar çok sayýda arkadaþ bulunursa bulunsun, eðer kalbi Allah ile birlikte deðilse, Allah’ýn kendisini sarýp kuþattýðýndan gaflette ise ve kendisine her þeyden yakýn olduðunu düþünmüyorsa, o kiþi gerçekte dünyanýn en yalnýz insanýdýr.

  Sevdiðinden Ýnfak Etmek (Fuat Türker) 18 Haziran 2011 Din 

Beðenmediðimiz, bayaðý þeyleri baþýmýzdan savmak için vermek temizlik yapmaktýr; Allah katýnda beðenilen gerçek temizlik ve arýnma ise sevdiðimizi, bizim için deðerli olaný vermektir.

  Anne Babaya Ýtaat ve Sýnýrlarý (Fuat Türker) 19 Haziran 2011 Din 

Yüce Allah müminlere, iman etmeyen anne ve babalara dini konularda itaat edilmemesini, dünyevi konularda ise iyilikle davranmak gerektiðini haber verir:

  Ne Ýçin Yaþýyorsunuz? (Fuat Türker) 22 Haziran 2011 Din 

Allah’ýn hoþnutluðunu kazanan insaný ise artýk Rabb’i yönetir; kalbini, ruhunu ve bedenini Allah’a tam bir teslimiyetle teslim eden insan, her an mutluluðu ve güzelliði yaþar.

  Ölmeden Önce Yapýlmasý Gereken Þeyler[!] (Fuat Türker) 23 Haziran 2011 Din 

?.. Bu yerleri görmediðim, bu filmleri izlemediðim, bu lezzetleri tatmadýðým ve bu romanlarý okumadýðým için öldükten sonra piþmanlýk duyar mýyým?..

  Þeytanî Mantýk (Fuat Türker) 25 Haziran 2011 Din 

“Doðru söyleyen dokuz köyden kovulur” sözünü çevremizden sýkça duyarýz. Toplumda, dürüstlüðün insaný kayba uðratacaðý gibi gerçek dýþý bir inanýþ vardýr. Birçok anne baba çocuklarýna vicdanlý, dürüst ve samimi davranmayý deðil, yalnýzca kendi çýkarlarýný korumayý öðüt verir.

  Allah Korkusu Dünyevi Korkulardan Farklýdýr (Fuat Türker) 30 Haziran 2011 Din 

Mümin, Allah’ýn rýzasýný, rahmetini ve cennetini kaybetmekten korkar. Allah’ýn sevgisini kaybettirecek kötülüklerden Allah korkusu sayesinde sakýnýlýr. Örneðin bir ayette, “Allah, her büyüklük taslayýp böbürleneni sevmez” (Nisa Suresi, 36) buyrulur. Allah korkusu olan insan, büyüklük taslayýp böbürlenmekten þiddetle kaçýnarak Allah’ýn sevgisini kazanacaðýný umduðu bir hareket yapmýþ olur.

  Ýslam Kan Deðil Barýþtýr; Ýman, Akýl, Ýlim ve Sevgiyle Hakim Olacaaktýr - I (Fuat Türker) 30 Haziran 2011 Din 

Kan isteyeni Allah o kanda boðar. Allah, Kur’an ahlakýný kansýz hakim edecektir; insanýn buna kanaat getirmesi gerekir. Ýnsaný en etkileyen silah tehdit, saldýrý, yaralamak ve kan mýdýr; yoksa sevgi, þefkat ve merhametle yaklaþmak mýdýr?.. Kuþkusuz en büyük silah sevgidir. Ýman, akýl ve ilim, sevgi ile birleþtiðinde dünyanýn en büyük gücü oluþur.

  Ýslam Kan Deðil Barýþtýr; Ýman, Akýl, Ýlim ve Sevgiyle Hakim Olacaaktýr - II (Fuat Türker) 1 Temmuz 2011 Din 

Bu dehþet verici üslup sebebiyle tüm Müslümanlarýn bu yapýda olduðu zannedilmiþ, Ýslama karþý dalga dalga bir nefret yayýlmýþtýr. Bu cahil ve yobaz kesim yüzünden Müslümanlara karþý önyargý oluþmuþtur.

  Sýkýntýlarýn Gerçek Çözümü (Fuat Türker) 2 Temmuz 2011 Din 

Dünyada yaþanan sýkýntýlarýn asýl kaynaðý Allah’tan ve Kur’an’dan uzaklaþýlmasýdýr. Oysa insanlar Kur’an’a göre yaþam sürdüklerinde mutlu olacaklardýr. Ve en önemlisi, Allah dünyanýn mutluluðunu hak kitaba uyulup uyulmamasý üzerine baðlamýþtýr.

  "Bu Yaþta Din Yaþanýr Mý?" (Fuat Türker) 5 Temmuz 2011 Din 

Büyük bir kesimde yaygýn olan çarpýk anlayýþa göre dini, yalnýzca yaþlýlar, belli günlerde mevlût okuyan hocalar, köþesinde oturup tesbih çeken ya da Yasin Suresi’ni okuyan nine ve dedeler yaþar. Gençler öncelikle dünya zevklerinden yararlanmalýdýrlar; ileride isterlerse ibadetlerini yapabilirler.

  Allah'a Yakýn Olmak Ýçin (Fuat Türker) 5 Temmuz 2011 Din 

Yakýndan bakýlan bir çiçekte, bir kuþun kanadýnda hatta minik bir böcekte Allah’ýn yaratma sanatýndaki inceliði görmek mümkündür. Ýnsan da, herþeyi mükemmel detayla ve inceliklerle yaratan Rabb’imize karþý detaylý ve ince düþünmeli, kudretini gereði gibi takdir edebilmelidir.

  Hayatý Iskalamak (Fuat Türker) 6 Temmuz 2011 Din 

Ýnsan, gerçek hayatýn ahirette olduðunun ve sonsuz hayatý için hazýrlanmasý gerektiðinin bilincinde deðilse, imani yönden ilerlemeye ve ahlakýný güzelleþtirmeye çalýþmýyor, durumunu deðiþtirmiyorsa, hayatýný gerçekten ýskalamýþtýr.

  Size Ne Oluyor; Nasýl Hüküm Veriyorsunuz? (Fuat Türker) 9 Temmuz 2011 Din 

Allah’ýn sýnýrlarý içinde yaþayanlarla, insanlarýn koyduðu kurallara göre yaþayanlar arasýnda yaþamlarýnýn her anýnda derin ayrýlýklar vardýr. Kur’an, bu önemli farklýlýðý, “Þimdi Rabbinden apaçýk bir belge üzerinde bulunan kimse, kötü ameli kendisine ’süslü ve çekici gösterilmiþ’ ve kendi heva (istek ve tutku)larýna uyan kimseler gibi midir? (Muhammed Suresi, 14) ayetiyle vurgular.

  "Sihirli "Fasulye Aðacý (Fuat Türker) 10 Temmuz 2011 Din 

Bir süre sonra fasulyelerin çatladýklarý ve filizlendikleri görülür. Belli bir zaman sonra ise filizler ýþýða doðru iyice uzarlar ve her öðrenci bir ‘sihirli fasulye’ aðacýna sahip olur. Çocuklara çok doðal bir süreç olarak açýklanan bu olay, gerçekte olaðanüstü bir mucizedir.

  Zorluk Zamanlarýndaki Sýr (Fuat Türker) 11 Temmuz 2011 Din 

Dünya hayatýnda karþýlaþtýklarý zorluklar, hastalýklar, iman edenler için kendilerini Allah’a yaklaþtýran birer vesiledir. Oysa bu zor durumlar bazý insanlarýn Allah’a isyan etmelerine yol açar.

  Nankör Ýnsanlar ve Akvaryumdaki Balýklar (Fuat Türker) 12 Temmuz 2011 Din 

Allah’tan yüz çevirerek nankörlük eden kiþilerin durumu, akvaryumdaki balýklar gibidir. Balýklarýn yemlerini ve vitaminlerini veren, sularýný deðiþtiren, akvaryumun bakýmýný yapan biri vardýr. Ancak balýklar akýl sahibi olmadýklarýndan, bundan habersiz yaþarlar.

  Anne ve Çocuk Arasýndaki Yaþam Köprüsü (Fuat Türker) 14 Temmuz 2011 Din 

Anne ve çocuðu arasýndaki ilk yaþam köprüsü plesentadýr; anne bebeðini bu yolla besler. Doðduktan sonra da sütüyle onu doyurur. Anne, çocuðunu bedensel yönden beslediði gibi, ruhsal açýdan eðitmekle de yükümlüdür.

  Ýman Minnet Konusu Deðil Nimettir (Fuat Türker) 15 Temmuz 2011 Din 

Toplumda büyük kitlelerce tanýnan, belli yer edinmiþ insanlarýn kimi zaman deðiþik davranýþlarýna tanýk oluruz. Para kazanma ve þöhret hýrsýnýn takdirle karþýlandýðý, maddiyatýn ön planda olduðu ortamlarda yaþayan bu kiþiler, özellikle inanç konusunda birbirlerinden farklý tavýrlar sergilerler.

  Sevgiyi Yitirmiþ Ýnsanlar (Fuat Türker) 22 Temmuz 2011 Din 

Ekonomik yönden çýkmaza girmek ve her þeyini kaybetmek, hastalanmak, çocuklarý için endiþelenmek gibi korkulardan bir türlü kendisini kurtaramaz. Her gün yeni bir endiþe ve acý içerisindedir.

  Mutmain Kalp (Fuat Türker) 23 Temmuz 2011 Din 

“Dünyadaki amacýnýz nedir?” sorusuna muhatap olan insanlarýn büyük çoðunluðundan, “mutlu olmak” cevabýný alýrsýnýz. Hepsi gerçek mutluluðu yaþayabilmenin yollarýný arar; mutlu olabilmek için bir hedef belirler. Hedefe ulaþtýklarýnda mutlu olacaklarýný düþünürler ancak yanýlýrlar…

  Allah'ýn Yardýmcýlarý Kimlerdir? (Fuat Türker) 24 Temmuz 2011 Din 

Kur’an’da Hz. Ýsa(as) kavmine þöyle seslenir: "Allah için bana yardým edecekler kimdir?"

  Büyüklenmenin Karþýlýðý; Aþaðýlanma (Fuat Türker) 25 Temmuz 2011 Din 

Ýnsanýn, þeytani özellik olan kibirden kurtulmasýnýn çözümü "kovulmuþ þeytandan Allah’a sýðýnmasý", Allah’ýn sonsuz gücünü düþünüp kavramasý, bu sonsuz güç karþýsýnda kendi aczini anlayarak boyun eðmesi ve O’na teslim olmasýdýr.

  Ýnkâr Edenler Birbirlerinin Velileridir…ya Müslümanlar? (Fuat Türker) 27 Temmuz 2011 Din 

Geçmiþte de günümüzde de inkar edenlerin birlikteliklerinin asýl amacý, Allah’ýn beðendiði üstün özellikler olan özverinin, samimiyetin, dürüstlüðün, vicdanýn ve adaletin, kýsacasý Kur’an ahlâkýnýn yeryüzünde hakim olmasýný engellemektir

  Farklýlýk Renktir (Fuat Türker) 28 Temmuz 2011 Din 

Kur’an’da farklý halklar yaratýlmasýnýn hikmetlerinden birinin, insanlarýn "birbirleriyle tanýþmalarý" olduðu haber verilir. Farklý ýrk ve milletlerin bulunmasýnýn bir amacý, çatýþma ve savaþ deðil, kültürel bir zenginliktir.

  Kim Korkar Kýnanmaktan? (Fuat Türker) 29 Temmuz 2011 Din 

Cahil toplumdan aldýklarý karþý tavýr alma, manevi baský ve kýnama þeklinde ortaya çýkan tepkiler karþýsýnda müminler, dinlerinden en ufak bir ödün vermezler.

  Ýnsan Pek Zalim Pek Nankördür (Fuat Türker) 30 Temmuz 2011 Din 

Allah’ýn, bahþettiði bunca nimet karþýlýðýnda bizden istediði tek þey nankörlük etmememiz ve O’na þükretmemiz. Dahasý Allah þükredersek artýracaðýný da haber verirken

  Ramazan ve Ýsraf (Fuat Türker) 31 Temmuz 2011 Din 

zamaný “öldürmek”, sahip olunan ilmi insanlarla paylaþmamak, Allah’ýn emanet olarak verdiði bedene fiili dua anlamýnda iyi bakmamak, çocuklarý Allah’tan ve imandan uzak yetiþtirmek gibi Allah’ýn bahþettiði her nimetin, Allah rýzasý dýþýnda gereksiz yere harcanmasý israftýr.

  "Çocuklar Duymasýn" Hatta Ýzlemesin (Fuat Türker) 1 Aðustos 2011 Din 

Özellikle çocuklarýn severek izledikleri “Çocuklar Duymasýn” adlý televizyon dizisinde abartýlý bir eþcinsel karakter ekranlara geldi. Bunun gereði ve anlamý neydi?..

  Þimdi Hesap Anýdýr... (Fuat Türker) 2 Aðustos 2011 Din 

Yer, Rabbinin nuruyla parýldadý; (orta yere) kitap kondu; peygamberler ve þahidler getirildi ve aralarýnda hak ile hüküm verildi, onlar haksýzlýða uðratýlmazlar. Her bir nefse yaptýðýnýn tam karþýlýðý verildi.

  Ölüm ve Çocuk (Fuat Türker) 4 Aðustos 2011 Din 

Ölümü yok olmak ya da toprak olmak olarak anlamasý çocuk için yýkýmdýr. Anne - babasýnýn bir gün ölerek toprak olacaðýný zanneden çocuk, psikolojik açýdan dengesini yitirir.

  "Keþke Toprak Oluverseydim" (Fuat Türker) 6 Aðustos 2011 Din 

"Keþke düþünmüþ/akletmiþ olsaydýk, keþke ayetleri yalanlamasaydýk, keþke ayetlerden yüz çevirmeseydik, keþke bizi uyaranlarý dinleseydik, keþke..."

  Mülk Allah'ýndýr (Fuat Türker) 7 Aðustos 2011 Din 

... mallarýný adeta sýrtlarýnda taþýyan kiþilerin aksine, emanetleri inananlarýn binekleridir ve onlar karanlýktan aydýnlýða doðru yol alýrlar…

  Merhametin Kaynaðý Allah, Temeli Ýmandýr (Fuat Türker) 8 Aðustos 2011 Din 

Medeniyetler ancak merhametle yaþanabilir hale gelebilir. Toplumun bireyleri kendi nefislerinde bu þuurla yaþamalýdýrlar ki toplum huzur bulsun. Merhamet olmadýðýnda yaþanacak olan zulümdür; kargaþa, kan ve gözyaþýdýr. Bugün güvenini ve yaþama sevincini yitirmiþ insanlarýn baský ve zulüm altýnda yaþam sürmeleri de hep bu merhametsizlik nedeniyledir.

  Merhametli Olalým ki Merhamet Olunalým (Fuat Türker) 10 Aðustos 2011 Din 

Allah için yaþanan sevgi, süresiz ve sonsuzdur. Bu sevgi, önce dünyada ve ardýndan sonsuz yaþamda devam etmeye kilitlenmiþtir. Ve bu sevgiyi yaþayan müminler, ahirette de Rabb’lerinin rahmetiyle ödüllendirileceklerdir.

  Her Þey O'nu Tesbih Eder (Fuat Türker) 11 Aðustos 2011 Din 

Deniz dibindeki tek hücreli bir canlý da, göklerde süzülen bir martý da, karlarýn arasýnda boynu bükük bir kardelen çiçeði de Rabb’ine teslim olur, O’na itaat ederek yaþar.

  Þeytanýn Bir Telkini; Kýskançlýk (Fuat Türker) 14 Aðustos 2011 Din 

Duygusal kiþinin ise aklý flulaþýr, doðru kararlar alamaz. Kýskançlýk, bencillik ya da büyüklenme gibi nefsani diðer duygular yaþayan insanlar, Allah’ýn dosdoðru yolunda yürümek yerine, þeytanýn tali yollarýna saparlar.

  "Nasýlsa Baðýþlanýrýz" Mantýðý (Fuat Türker) 15 Aðustos 2011 Din 

Ahirette zor durumda kalma olasýlýðýna karþý, kendilerince çok akýllýca olduðunu zannettikleri bir rahatlama yolu bulmuþlardýr. Bu, “nasýlsa Allah affedecek" mantýðýdýr ve böyle düþünerek vicdanlarýnýn sesini bastýrmaya çalýþýrlar.

  Ýnsana Ruhundan Üfledi (Fuat Türker) 16 Aðustos 2011 Din 

Yüce Allah’a kesin bilgiyle iman eden, her þeyin karþýlýðýný O’ndan bekleyen, O’ndan gelenden hoþnut olan, O’nun sýnýrlarýný koruyan ve O’nun beðendiði ahlaký yaþayan samimi inananlar ruh güzelliðine sahip olabilirler.

  Yaratýlmýþlarýn En Hayýrlýlarý (Fuat Türker) 17 Aðustos 2011 Din 

Nefsini deðil ruhunu besler mümin. Ruhu derinleþtikçe güzelliklerden ve nimetlerden daha fazla haz alýr, Allah’ýn gücünü ve sanatýný gereði gibi takdir eder. Yüzeysel insan, Allah’ýn lütfettiði nimetleri ve güzellikleri göremez.

  Gün Ýçinde Zorluklar Yaþarsanýz? (Fuat Türker) 18 Aðustos 2011 Din 

Olaylarýn akýþý istediðimiz yönde geliþmeyebilir veya kendimizi bir anda planladýðýmýzdan çok deðiþik bir ortamda bulabiliriz. Ýþte böyle bir durumda tevekküllü davranmak, karþýlaþtýðýmýz olayda hayýr aramak kazanç getirecektir.

  Rabb'imiz Bizim Kötülüklerimizi Ört (Fuat Türker) 20 Aðustos 2011 Din 

“Ey nefsim, sonra tevbe ederim ve iyi þeyler yaparým, diyorsan, ölüm daha önce gelebilir, piþman olup kalýrsýn. Yarýn tevbe etmeyi bugün tevbe etmekten kolay sanýyorsan, aldanýyorsun.”

  Þeytan "Ýnkar Et!" Dedi... (Fuat Türker) 21 Aðustos 2011 Din 

Þeytanýn emrindekiler, Kur’an ayetleri ve iman edenler hakkýnda alaylý tartýþmalar yapar, dini espri ve fýkralara konu ederek inkarlarýnýn bir üstünlük olduðunu düþündürmek isterler. Oysa alay, çaresizliðin ve güçsüzlüðün belirtisidir

  Ýmtihan ve Gaflet Hali (Fuat Türker) 22 Aðustos 2011 Din 

Belalar, insana Rabb’i karþýsýndaki aczini hatýrlatýr. Kiþi, Allah’a yönelir, dua eder. Zorluðu giderecek olan Allah’týr; bunun bilincinde O’ndan yardým diler. Zorluk kalkýncaya kadar yaþadýðý zaman, onu Rabb’ine daha yakýnlaþtýran eðitim sürecidir.

  Kalplerde Sevgi Kýlan Allah'týr (Fuat Türker) 23 Aðustos 2011 Din 

Allah’ýn hoþnutluðunu amaç edinmeyenler ve emrettiði güze ahlaký yaþamayanlar, gerçek sevgi gibi bir nimete ulaþamazlar. Ýnsanlarýn birçoðu sevginin taklidini yapar ve gerçek sevgiyi yaþýyormuþ gibi görünmeye çalýþýr.

  Ýnsanýn Fýtratý (Fuat Türker) 22 Eylül 2011 Din 

Henüz kainat oluþmadan, hiç bir insan dünyaya sunulmadan önce ruhlar aleminde, bütün insanlarýn ruhu Allah’ýn “Ben sizin Rabbiniz deðil miyim?” sorusunu, “Evet, Sen bizim Rabb’imizsin” diyerek cevaplar, söz verirler

  'Düþenin Dostu Olmaz' mý? (Fuat Türker) 24 Aðustos 2011 Din 

Bu söz, cahiliye toplumu bireylerinin zor zamanlarýnda ve ihtiyaçlarý olduðunda yanlarýnda gerçek bir dost bulamamalarý nedeniyle doðrudur. Oysa yaþamda dostluk, vefa ve sadakat gibi kavramlar çok büyük önem taþýr.

  Evleri Açýkta mý? (Fuat Türker) 25 Aðustos 2011 Din 

ne muhteþem düðün yaptý" demeleri için parasýný adeta "akýtýr". Baský ve zulümden kurtulmak için camiye sýðýnan Müslümanlara sýkýlan kurþunlarý görmezden gelir, þaþaalý düðününde havaya kurþun sýkarak yeri göðü inletir.

  "Hayat Okulu Mezunlarý" (Fuat Türker) 28 Aðustos 2011 Din 

Yaþamýnýz boyunca pekçok insandan ‘hayatýn bazý kesin gerçekleri’ olduðu sözlerini duymuþsunuzdur. Bu ’gerçek’leri kavramýþ olan kiþiler, genellikle yanlarýnda sizin yaþýnýz kadar insan çalýþtýrmýþlardýr ya da siz daha gelirken onlar dönmektedirler(!)

  'Vefa Nedir, Bilir Misin?' (Fuat Türker) 29 Aðustos 2011 Din 

Vefalý insan, beklentisi olmayan, çýkar gözetmeyen kimsedir. Müminin özverisi ve vefasý; onun, Allah’ý kendi nefsinden, yaþamýndan ve sahip olduðu maddi manevi herþeyden daha çok sevdiðinin açýk göstergesidir

  Ýslam Aleminin Asýl Bayramý... (Fuat Türker) 30 Aðustos 2011 Din 

Dünyanýn her köþesindeki her sorun, deccali/þeytani yöntemlerle deðil, rahmani yöntemlerle çözülür. Yeryüzünde Allah’ýn sistemi, þeytanî sistemin yerini almadýkça ýzdýrabýn, acýnýn önüne geçmek mümkün deðildir.

  Bedeninizde Neler Oluyor? (Fuat Türker) 31 Aðustos 2011 Din 

Tüm bu sistemlerin tesadüfen oluþtuðuna inanan kiþinin, tesadüfen çalýþan beynine, tesadüfen atan kalbine ve tesadüfen çalýþan tüm diðer organlarýna güvenerek rahatça yaþam sürmesi mümkün müdür?..

  En Büyük Nimet: Ýman (Fuat Türker) 5 Eylül 2011 Din 

Bakýldýðýnda inanan ya da inanmayan bütün insanlarýn günlük yaþamý ve yaptýklarý iþler birbirinin ayný gibi görünür. Ancak aralarýnda oldukça büyük bir fark vardýr. Bu, insan hayatýna dair çok önemli bir gerçektir ve iman etmeyen insanlar bu gerçeði kavrayamazlar.

  Hatayý Baðýþlamamak Sevgiyi Öldürür (Fuat Türker) 15 Eylül 2011 Din 

Yaptýðý hatadan ibret alan mümin, aczini görür, baðýþlanma diler ve tevbe ederek Allah’a yaklaþýr. Hata, yanlýþýný fark edebildiði için müminin þükretmesine, baðýþlanma dilemesine, tevbe etmesine ve tevekkülüne vesile olur.

  Akýlcý Bakan Dünyayý Görür (Fuat Türker) 16 Eylül 2011 Din 

Akýlcý baktýðýmýzda, dünyanýn bu kadar çýlgýnlýk ve hýrs yapýlacak bir yer olmadýðýný görürüz. Deliler gibi baðlanmaya deðecek dünyevi/maddi hiçbir þeyin olmadýðýný görürüz.

  Kur'an'ý Kitap Yükü Gibi Taþýmayalým, Kalbimize Yerleþtirelim (Fuat Türker) 17 Eylül 2011 Din 

Cep telefonunuza bir mesaj gelse. O an iþiniz de olsa merak eder, mesajý okursunuz...

  Dünyada Baþlayan Azap (Fuat Türker) 18 Eylül 2011 Din 

Ýstek ve tutkularýný tatmin için yaþayan insan, hedeflerine ulaþmak için büyük bir hýrsla çalýþýr ve bunlar için herþeyi göze alýr. Çevresinde bulunan insanlarý hatta yakýnlarýný kýrmayý bile göze alabilir. Fakat istediðini elde ettiði an, o þey her ne olursa olsun önemini yitirir.

  Rabb'lerine Kalpleri Tatmin Bulmuþ Olarak Baðlananlar (Fuat Türker) 19 Eylül 2011 Din 

Dünyevi herþeyden uzaklaþarak, yalnýzca Allah’a yönelen müminler, kaderlerinde meydana gelen olaylardan ders çýkarýr, yaþadýklarý olaylardaki hikmet ve hayýrlarý görerek Rabb’lerine teslim olurlar.

  Duadaki Sýrlar (Fuat Türker) 23 Eylül 2011 Din 

Allah, insanýn kendi öngörüsüyle olmasý imkansýz gibi görünen her þeyi sonsuz gücüyle yaratabilir. Allah sebeplerden münezzehtir ve yarattýðý hiçbir olay birbirine baðlý olmak zorunda deðildir.

  "Cennete Koþan Yok Mu?" (Fuat Türker) 25 Eylül 2011 Din 

Kur’an ve hadislerde yapýlan cennet tasvirleri, insanlarýn daha iyi anlayabilecekleri þekilde, dünyadaki nimetlere benzetilerek yapýlýr. Ancak tümü cennette çok daha mükemmel ve kusursuz olacaktýr.

  Kalpteki Hastalýklar: Kin ve Nefret (Fuat Türker) 26 Eylül 2011 Din 

Allah’ý gönülden seven insan, O’nun yarattýðý insanlarý da sever. Bu sevgi, þefkati, merhameti, acýmayý, özveriyi, güzelliklerden zevk almayý, huzur ve mutluluðu beraberinde getirir.

  Korku Edebiyatý Yapanlar (Fuat Türker) 28 Eylül 2011 Din 

Dileðimiz; insanlarýn korku duymadan, güvenle ve barýþ içinde yaþadýklarý bir dünya. Bu, Allah’ýn dilemesiyle gerçekleþecek olan bir olay.

  Nimetlerin Zevkini Ýnkar Karanlýðýnda Yok Etmek (Fuat Türker) 30 Eylül 2011 Din 

Onlara göre yaþam "kavga" verilmeden sürdürülemeyen "sarp bir yokuþ"tur. Ortam bir "mücadele ortamýdýr", "ekmek aslanýn aðzýndadýr". Hayat onlarý "yormuþ"tur, "harcamýþ"týr; bu nedenle hiçbir þeyden zevk alamadýklarýný söylerler.

  Batýla ve Tutkulara Dalýp Gidenler (Fuat Türker) 1 Ekim 2011 Din 

Birçok insan sahip olduðu serveti kendi çabasý ve aklýyla kazandýðýný zanneder ve Rabb’ine nankörlük yapar. Dünyevi her ’madde’ onun böbürlenmesine, gururlanmasýna yol açar. Oysa hepsi insan için birer imtihan sebebi.

  Allah'a Kopmaz, Sarsýlmaz Baðla Baðlanmak (Fuat Türker) 2 Ekim 2011 Din 

Rabb’ine sýðýnan insan, hýzla akan nehirde akýntýya kapýlýp sürüklenmeyen bir yaprak gibidir. Ara sýra akýntýnýn þiddetinden sarsýlsa da, güçlüdür, sürüklenip gitmez.

  Kýnanmak Müminleri Yýldýrmaz, Þevklendirir (Fuat Türker) 3 Ekim 2011 Din 

Ýnananlarýn niyetlerinden kuþkuda olanlar, olaylardaki hikmetleri göremeyen, iman gözüyle yorumlayamayan, dünyevi çýkar peþinde koþan, Kur’anî bakýþ açýsýna sahip olmayan kiþilerdir. Karþý tavýr alma, kuþku duyma, kýnama þeklinde açýða çýkan bu baský ve kýnamalar Allah’a tam bir teslimiyetle teslim olmuþ ve kararlý bir imana sahip olan müminleri yýldýramaz.

  Dünya Hayatýna Sevinenler (Fuat Türker) 4 Ekim 2011 Din 

Mülkün gerçek sahibi olan Allah’týr ve dilediði kiþiye dilediði kadarýný verir. Bu, kiþinin þükredici olup olmayacaðý ve Allah’a gereði gibi kulluk konusundaki imtihanýdýr.

  Allah'ýn Tarafýnda Olmak (Fuat Türker) 5 Ekim 2011 Din 

Mümin negatif ya da nötr deðil, her an pozitiftir. Negatif ya da nötr olmak hüzün, karamsarlýk ve ümitsizliktir. Dolayýsýyla Allah’ýn tarafýnda olmamak dehþet vericidir. Allah’ýn yolunda yaþamayan insan, sevgisini, þefkatini, muhabbetini kalbinde öldürür.

  Müslümanýn Tatil Anlayýþý (Fuat Türker) 8 Ekim 2011 Din 

Ýnsan eðer Allah’ýn hoþnutluðunu esas almýyorsa, gittiði tatilde Allah’ý, Kur’an’ý, Ýslam’ý unutuyorsa, ve orada aniden ölüm onu yakalarsa, nasýl açýklar Rabb’ine?

  Takdir Edilmiþ Kader ve Tevekkül (Fuat Türker) 9 Ekim 2011 Din 

Her þeyin Allah’ýn kontrolünde olduðunu bilen mümin, bedenini ve ruhunu Allah’a emanet eder. Rabb’ini vekil tutarak tevekkülü yaþayan mümin, hem cesur, hem de oldukça rahattýr.

  Allah Ýçin Sabretmek Güzelliktir (Fuat Türker) 11 Ekim 2011 Din 

Allah her konuda sýnayabilir. Açlýkla, canlardan mallardan imtihanla... Bunlar sýnav baþlýklarýdýr. Ýmtihanlara hazýr olmak gerekir. Ýmtihan karþýsýnda göstereceðimiz sabýr, alacaðýmýz nottur.

  Hak Olan Çaðrý Yalnýzca O'nadýr (Fuat Türker) 12 Ekim 2011 Din 

Duada samimiyet çok önemlidir. Gerçek anlamda samimi dua, gerçekleþmesi imkansýz gibi görünüyor olsa da, Allah’ýn sonsuz güç sahibi olduðuna ve dualara icabet ettiðine kesin bilgiyle inanarak istemektir.

  Ýnsanlar Neden Kur"an"dan Kaçarlar? (Fuat Türker) 19 Temmuz 2012 Din 

Oysa her insan, aniden ölüm melekleriyle karþýlaþabilir, mezara giderken de dünya hayatýnda sahip olduðu hiçbir þeyi yanýna alamaz. Yapayalnýz bir þekilde Allah’ýn huzuruna çýktýðýnda ise, sadece dünyadayken yapýp ettikleri önüne getirilir.

  Allah'ýn En Büyük Müjdelerinden... (Fuat Türker) 4 Aralýk 2011 Din 

Rahman ve Rahim olan Allah’ýn Kur’an’da haber verdiði bir diðer müjde ise kötülükleri iyiliklere çevireceði. Bu, günahlarýn baðýþlanmasýndan da öte, Rabb’imizin sonsuz merhametini kavrayabileceðimiz çok büyük bir müjde.

  Allah Öðüt Alýnabilecek Kadar Süre Tanýr (Fuat Türker) 16 Ekim 2011 Din 

Allah’tan yüz çevirerek yaþayan kiþi, bu sýkýntý anlarýnda aczini anlar. Ardýndan vicdanýnýn sesine kulak verdiðinde ise, hatalarýný görür ve kendisini düzeltmeye gayret eder. Zor zamanlar, gerçekleri kavrayan insan için tevbe etmeye ve Allah’a yönelmeye bir fýrsattýr.

  Yaþayanlar Ýçin Umut Her Zaman Vardýr (Fuat Türker) 17 Ekim 2011 Din 

Asla yarar saðlamayacak konularda yýllarca çaba gösterirken, baþýma gelebilecek olasý felaketler için önlem alýp, en þiddetli afet için bile sýðýnaðýmý hazýrlarken, kaçýp sýðýnabileceðim tek bir güvenli yer dahi bulamayacaðým o günü nasýl da göz ardý etmiþ olduðumu anlýyorum.

  Namazla Rabb'e Hicret (Fuat Türker) 18 Ekim 2011 Din 

Allah’a olan yakýnlýðýmýzýn ve teslimiyetimizin kanýtýdýr namaz ve Rabb’imize yakýnlaþmamýz için önemli bir yoldur. Namaz yalnýzca fiili olarak yapýlan bir ibadet deðildir; amaç Allah’ýn sonsuz gücü karþýsýnda acizliðini kabullenmek ve O’nu yüceltmek olmalýdýr.

  Temiz Akýl Sahibi miyiz? (Fuat Türker) 19 Ekim 2011 Din 

Allah’ýn dosdoðru yoluna tam olarak uyan, Kur’an hükümlerini bir ucundan deðil titizlikle yerine getiren, vicdanýna tabi olan ve Rabb’inin sýnýrlarý içinde yaþayan samimi inanan insan, temiz akýl nimetiyle ödüllendirilir.

  Þahid Ol Ya Rab! (Fuat Türker) 21 Ekim 2011 Din 

Allah her an, kalplerimizde sakladýðýmýz niyete, aklýmýzdan geçen her düþünceye þahittir. Doðduðumuz andan itibaren, son nefesimize kadar yaþadýðýmýz her olaya þahit olan Allah, ahirette tüm yapýp ettiklerimizin karþýlýðýný vereceðini þöyle bildirir

  Duyarsýz Yaþayanlar (Fuat Türker) 22 Ekim 2011 Din 

Baþlarýna gelen musibetler, belalar, felaketler bu kiþilerde hiçbir iz býrakmaz. Bela üzerlerinden kalktýðý an, öðüt almak bir yana, yaþadýklarýný tamamen unuturlar. Kendilerinden oldukça emindirler; oysa Yüce Allah’ýn azabýndan asla emin olunamaz.

  Ýstiþaredeki Hikmetler (Fuat Türker) 27 Ekim 2011 Din 

Akýl almak, eleþtiri kabul etmek, güzellikleri övmek, güzel sözle onore etmek, Allah Katýnda beðenilen, çok güzel özelliklerdir. Müminler, birbirlerinin görüþlerine saygýlý olarak, birbirleriyle istiþarede bulunarak kararlar alýrlar.

  Cehennem Dünyadan Daha Gerçektir; Dünya Sonlu, Cehennem Sonsuzdur (Fuat Türker) 28 Ekim 2011 Din 

Cehennem insan için en büyük tehlikedir. Kuþkusuz Allah’ýn hoþnutluðunun en çoðunu arayan insanýn en önemli amaçlarýndan biri bu tehlikeden uzak kalma isteðidir.

  Kurban Ýtaat ve Teslimiyetin Kanýtýdýr (Fuat Türker) 6 Kasým 2011 Din 

Kurban, Allah için O’nun adýna, O’na yakýnlaþmak amacýyla, O’nun dýþýndaki her þeyi kurban etmektir. Allah’tan baþka Ýlah edinilen putlar, tutsaðý olunan bencil tutkulardýr kurban edilenler…

  Cennet Yurdunun Anahtarý (Fuat Türker) 31 Ekim 2011 Din 

Bugüne kadar din ahlakýný yaþamaktan kaçýnmýþ ve hatalar yapmýþ olabiliriz. Ancak kesin ve samimi bir tevbe sonrasý Allah’a yönelebiliriz. Bu kararý aldýðýmýzda ise ‘güzel bir yaþam’a kavuþmamýz mümkün olabilir.

  Kelebeðin Kitabý (Fuat Türker) 2 Ekim 2012 Din 

Her kelebek ve her canlý Allah'ýn güzel isimlerini okutan þirin bir kitabýdýr. Her bir kitapta, Rabbimizin manen "okumamýz" için bize gönderdiði yüzlerce esma-i ilahî yazýlýdýr. Bu açýdan baktýðýmýzda topraktan boy veren minik bir kýr çiçeði dahi bir kitaptýr. Onu okuyabilene, Yaratýcýmýzýn mesajýný getirmiþtir.

  Ýnsanlar Baþaklara Benzer; Ýçleri Boþken Baþlarý Havadadýr, Doldukça Eðilirler... (Fuat Türker) 1 Kasým 2011 Din 

Samimi insan ruhunu besleyip derinleþtirdikçe, Allah’ýn sonsuz kudretini ve kendi aczini kavrar. Boyun büker, Rabb’ine teslim olur, O’na kul olur.

  Güzellik Yapana Daha Güzeli Vardýr (Fuat Türker) 3 Kasým 2011 Din 

Bunun ne kadar büyük bir ödül olduðunu anlayabilmek için ‘sonsuz’luðu anlayabilmek gerekir; ancak bunu aklýmýz tam olarak kavrayamaz. ‘Sonsuz’, asla bitip tükenmesi olmayan bir süre.

  Ýçten Allah'a Yönelene Müjde Var (Fuat Türker) 5 Kasým 2011 Din 

Allah’a gönülden baðlanmak; her durum ve koþulda imani baðlýlýk ve sadakatten vazgeçmeyecek kadar çok sevmek ve O’na karþý içi titreyerek korku duymaktýr. Allah’a bu þekilde gönülden baðlanan insan, O’nun hoþnut olmayacaðý davranýþ sergilemekten þiddetle kaçýnýr.

  Ýsmail"i Aþkla Allah"a Adayacak Ýbrahim miyiz? (Fuat Türker) 9 Kasým 2011 Din 

Kurban; iman, takva, itaat ve teslimiyet imtihanýdýr. Kurban, Ýsmail’i aþkla Allah’a adayacak Ýbrahim olabileceðimizi kanýtlama imtihanýdýr…

  O Vahiddir (Fuat Türker) 12 Kasým 2011 Din 

Kimi Güneþ’i daha üstün görmüþ, ona tapmýþ; kimi de heykelcikler önünde ‘bel büküp eðilmiþtir’. Hatta kimileri aczini görmeden, güç sahibi olduklarýný düþünmüþlerdir.

  Yaþayan Ölüler (Fuat Türker) 14 Kasým 2011 Din 

Her kalp Allah’ý anmak ister ancak mühürlü olan kalbe Allah lafzý girmez. O’nu anmak kalbe çok hoþ gelir; çok lezzetlidir ve kuþkusuz Allah’ýn buna izin vermesi çok önemlidir.

  Hicret, Zulme Direnmek, Zincirleri Kaldýrmaktýr (Fuat Türker) 15 Kasým 2011 Din 

Benzer bir durumla karþý karþýya kalsak, Kur’an’da hicretleri anlatýlan müminlerin gösterdikleri güven ve teslimiyeti gösterebilir miyiz? Bir anda yaþamýmýz boyunca kurduðumuz düzeni, sahip olduðumuz herþeyi, yalnýzca Allah’ýn hoþnutluðu için býrakýp, kararlýlýkla O’na yol alabilir miyiz?..

  Kim Dünyada Körse Ahirette de Kördür (Fuat Türker) 16 Kasým 2011 Din 

Sabah kalktýðýnýz ve banyoya gidip aynaya baktýðýnýzda, ölüm hali gibi bir uykudan sonra yeniden canlanan ve tüm yaþamsal faaliyetlerini sürdürmeye devam eden bedeninizi görürsünüz. Bedeniniz yaklaþýk 100 trilyon hücreden oluþan, içerisinde yüzlerce karmaþýk iþlem meydana gelen simetrik ve estetik yapýsýyla dünkünden farklý olmayan haliyle karþýnýzdadýr.

  Baþýnýzý Çýkarýp Dýþarýya Bakýn! (Fuat Türker) 18 Kasým 2011 Din 

"Rahatça ibadet ediyoruz, huþu içinde namaz kýlýyoruz," diyen Müslümanlar; baþýnýzý camiden çýkarýp dýþarýya bakýn!.. Ne görüyorsunuz?.. Akan kanlarý, aç ve susuz insanlarý, harap olmuþ evleri ve içlerindeki yoksul insanlarý görüyor musunuz? Ya açlýktan ölen masum çocuklarý… Peki tecavüze uðrayan kadýn ve çocuklarýn çýðlýklarýný iþitiyor musunuz?..

  Yaðmur Topraða, Hikmet Kalplere Hayat Verir (Fuat Türker) 23 Kasým 2011 Din 

Hikmet, yaþla orantýlý olarak kazanýlan bir nimet deðildir. Allah, yaþý kaç olursa olsun imanýnda samimi olan kuluna hikmet verebilir.

  Duamýz Olmasaydý?.. (Fuat Türker) 21 Kasým 2011 Din 

Dua, bazý kiþiler için yalnýzca zor zamanlarda; korku duyduklarý ya da tehlikelerle karþý karþýya kaldýklarýnda hatýrladýklarý bir ibadettir. Oysa dua yaþamýn ayrýlmaz bir parçasý olmalýdýr. Ýnsan Rabb’i karþýsýndaki aczinin bilincinde olarak hem kolaylýkta, hem de zorlukta O’ndan yardým istemelidir.

  Yine de Düþünmeyecek Misiniz? (Fuat Türker) 22 Kasým 2011 Din 

Sonuç olarak; derin düþünen insan Allah’ýn yaratýþ sýrlarýný, dünya hayatýnýn gerçeðini anlar. Ýnsanlarýn büyük çoðunluðunun aksine, varlýk nedenini düþünerek yaþar. Karþýlaþtýðý olaylarýn zahirinde kalmaz, Allah’ýn emrettiði þekilde düþünerek, hikmetlerini kavrar.

  Allah’a Halisane Teslim Olmak (Fuat Türker) 25 Kasým 2011 Din 

Tevekkül ederek yani her iþte Rabb’ini vekil edinerek teslimiyeti yaþayan mümin korkusuz, rahat ve sakin ruh haline sahip olur. Geleceði yaratanýn da Rabb’i olduðunu kavramasý tevekkülünü artýrýr.

  "Uyanýk" ve Çýkarcý Karakter (Fuat Türker) 26 Kasým 2011 Din 

Gerçek anlamda ‘uyanýklýk’, yalnýzca Allah’ýn hoþnutluðunu gözetmek, þeytanýn telkinlerine ve nefsinin bencil tutkularýna aldanmamak, imanýný ve güzel ahlak özelliklerini artýrmak, dinin ve müminlerin çýkarlarý için çaba göstermektir.

  Asýl Düþük Akýllýlar (Fuat Türker) 27 Kasým 2011 Din 

Yaþanan durum Allah’ýn kanunudur, bir sýnamadýr. Peygamberler, elçiler, sahabeler, Allah yolunda çalýþan her Müslüman bu uygunsuz üslup, alay ve suçlamalarla karþýlaþmýþtýr.

  Yaþamdan Zevk Almak (Fuat Türker) 28 Kasým 2011 Din 

Önemli bir sýnavda veya yoðun trafikte birçok insan heyecanlanýr veya öfkelenirken, iman edenler Allah’a tevekkül etmenin derin rahatlýðýný yaþarlar. Baþlarýna her ne gelirse gelsin, bunun ’her iþi evirip çeviren’ Yüce Allah’tan olduðunu bilirler.

  ‘kader Kalemi Ýle Yazýlmýþ Ölçüler (Fuat Türker) 29 Kasým 2011 Din 

Allah kudret ve kader kalemini öylesine kusursuz kullanýr ki gözle göremediðimiz mikroskobik alanlarda muazzam rakamlar ve detaylar saklar. Örneðin atomun çekirdeðinde evrendeki en büyük kuvvet saklý. Minik bir tohumda devasa bir aðaca dair tüm bilgiler kodlu. Yine çýplak gözle göremediðimiz kar tanelerinin herbiri bir diðerinden farklý ve her biri birer sanat harikasý.

  Allah'ýn Ýyi Kullarý (Fuat Türker) 30 Kasým 2011 Din 

Dünyadaki tüm kötülüklerin kökeninde, Allah’a olan baþkaldýrý ve dünyevi çýkarlar elde etme tutkusu vardýr. Ýyilik ise ancak Allah’a derin sevgi ve saygýyla, Allah korkusuyla, ahirete imanla ve Allah’ýn hoþnutluðu amaçlandýðýnda gerçek anlamda yaþanabilir.

  Dünya Müminin Gönlünde Deðil Elindedir (Fuat Türker) 3 Aralýk 2011 Din 

Toplumda, Müslümanlar garibandýr, eziktir, yoksuldur; parasý olsa bile zevksizdir, giyinmeyi, eðlenmeyi bilmez, güzellikten, estetikten anlamaz gibi bir imaj var. Mümin her þeyin en güzelini elde ederek, bu görüþü yýkar. Bu inkarcýlar için büyük öfke konusudur, müthiþ azaptýr. Çünkü müminlerin baþarýsý ve gücü onlarýn çok aðýrýna gider, canlarýný acýtýr.

  Ýþte "Sen!" (Fuat Türker) 5 Aralýk 2011 Din 

"Ben yaptým." "Ben çalýþtým. Ben kazandým." "Ben bitirdim. Ben baþardým." "Ben dua ettim; o yüzden oldu." Ben, ben, hep ben... Bilmez misin ki her þeyi Allah yapar; bizi de yaptýklarýmýzý da O yaratýr.

  Kendi Refahýnýn Peþine Düþenler (Fuat Türker) 7 Aralýk 2011 Din 

Ýnsan kendini Allah’a teslim etmeli, hayatýný Allah’a adamalýdýr. Özveride bulunmak, dürüstlük, vefa -avami deyimle- enayilik deðildir; güzelliktir. Allah bu güzel ahlaka sahip kullarýnýn iþlerini kolaylaþtýrýr, yollarýný açar, bereket verir.

  "Nefsime Yenildim" Sözü Ýman Zafiyetidir (Fuat Türker) 8 Aralýk 2011 Din 

Gayrimeþru olan herþeyde inanan insanýn adeta ruhu kilitlenir, vücudu kasýlýr. Vicdaný çok rahatsýzlýk duyar. Zaten bile bile günah iþlediðinde insan nasýl rahat olabilir? Ýnsanýn beyni, bir konuya karþý net tavýr görürse vücudu kilitler. Ancak imaný zayýf, imaný gelip giden kiþi nefsin etkisinde kalýr. Gerçekten iman eden insanýn bu konuda yaratýlýþtan sistemi güçlüdür.

  Güzel Sonuç Müminlerindir (Fuat Türker) 9 Aralýk 2011 Din 

Her Müslüman’ýn fikir mücadelesi yapabilecek bilgi donanýmý ve kararlýlýða sahip olmasý gereklidir. Zayýf býrakýlanlar, masum ve savunmasýz insanlar açlýk ve sefalet içinde yaþarken, eziyet ve iþkence görürken vicdanlý insanlar bunlarý görmezden gelemezler.

  Dinin Çýkarlarýný Gözetmek (Fuat Türker) 12 Aralýk 2011 Din 

Münafýk mücadeleden kaçmak için savaþmayý bilmediðini söyler, oysa yalnýzca çýkarlarýný gözetir. Örneðin karþýlýðýnda para verilse savaþa çýkacaktýr; bu tam bir münafýk karaktersizliðidir.

  Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler (Fuat Türker) 13 Aralýk 2011 Din 

Allah’a samimi ve kesin bir bilgiyle iman eden insanlarýn, çekiþmeden, istiþare ile, birlikte ve uyum içinde hareket ederek, içten ve hikmetli sözlerle dini anlatmalarý vicdanlarý harekete geçirecektir.

  Son Perde (Fuat Türker) 17 Aralýk 2011 Din 

Dünyada yapýlanlarýn hepsi bir gün yok olacak ve yalnýz Allah rýzasý için yaptýklarýnýzla Rabb’in huzurunda hesap vereceksiniz. Ya hatanýzý ‘o gün’ fark ederseniz?

  Ýþte Yýkýma Uðrayanlar (Fuat Türker) 18 Aralýk 2011 Din 

Aðzýyla iman ettiðini söylemesi, insaný içinde yaþadýðý sýkýntýlý durumdan kurtarmaz. Bunun için iman kalbe gerçek anlamda yerleþmelidir. Ýnsan, kalbini Allah’a tam bir teslimiyetle baðlamadýðý ve Kur’an’a uymadýðý sürece yaþadýðý hüzün, karamsarlýk, ümitsizliktir; kýsacasý azaptýr.

  Takva Ýle Kuþanýp Donanmak (Fuat Türker) 19 Aralýk 2011 Din 

Kuþkusuz takva sahibi için Allah’ýn sevgisini yitirmek, cehennem ateþinin vereceði azaptan daha þiddetlidir. Allah, her samimi müminin sevgilisidir. O’nu darýltmak, O’ndan uzak olmak çok büyük bir azaptýr, acýdýr. Ýþte takva sahibi mümin bundan þiddetle kaçýnýr.

  Allah Ne Ýster? (Fuat Türker) 21 Aralýk 2011 Din 

Yüce Allah, Kendisine yegane sýðýnýlan, ihtiyaç olunandýr. O dilemedikçe insan hiçbir þey dileyemez, hiçbir þeye güç yetiremez. Ýnsan ancak Allah’ýn lütfu ve rahmeti ile yaþayabilir. Kendisinden yardým beklenilen, istekte bulunulan yalnýzca O’dur.

  Gençlik Nereye mi Gidiyor? (Fuat Türker) 22 Aralýk 2011 Din 

Yeryüzüne hakkýn geleceði, batýlýn, zulmün ve karanlýðýn yok olacaðý, Kur’an ahlakýnýn güzelliklerinin tüm insanlar tarafýndan yaþanacaðý zaman yakýn. Bu dönem yaklaþtýkça, yaþanan küçük büyük her olay, lehte yapýlanlar kadar aleyhte yapýlan tüm faaliyetler Ýslam’a hizmet ediyor...

  Teslimiyet Allah'a mý Putlara mý? (Fuat Türker) 20 Aralýk 2011 Din 

Araþtýrma, derin düþünme kýsaca bilim olmadýðýnda iman taklidi olarak kalýr. Evrendeki mucizevi dengeler, kusursuz canlýlar, tek bir hücre, atomun içinde saklý olan evrendeki en büyük güç; tümü bir mesaj verir bize.

  Hayat Bir Tiyatro Sahnesi mi? (Fuat Türker) 23 Aralýk 2011 Din 

Yaþamýmýzýn her anýna sýzabilecek bu karanlýk sistemden korunmak için, öncelikle dikkatli ve samimi olmamýz gerekir.

  Ehl-i Kitab'a Teblið (Fuat Türker) 25 Aralýk 2011 Din 

Ehl-i Kitap’la ilgili Kur’an ayetlerini ve Peygamberimiz (sav)’in Ehl-i Kitap’a davranýþlarýný göz ardý eden baðnaz kiþiler, Allah’ýn tüm Musevi ve Hristiyanlarý lanetlemiþ olduðu gibi sapkýn bir görüþü ileri sürerler. Ve bu inancý yaygýnlaþtýrarak, Ehl-i Kitap ve Müslümanlar arasýna kin ve nefret tohumlarý ekmeye çalýþýr, savaþ ve kan sloganlarý atarlar. Devirlerinin en azgýn kimseleri olan Firavun ve Nemrut’a bile teblið yapýlmýþ, güzel sözle Allah’a davet edilmiþlerken Ehl-i Kitab’a neden Ýslam anlatýlmasýn?

  Ýyilikleri Tavsiye Etmek (Fuat Türker) 2 Ocak 2012 Din 

Kuran ahlakýnda, insanýn gerçek iyiyi ve kötüyü yalnýzca kendisinin bilmesi ve yaþamasý yeterli deðildir. Müminler, diðer insanlarý da din ahlakýný yaþamaya davet etmekle sorumludurlar. Ayrýca, karþýlarýndaki kiþinin nefsine aðýr gelebilecek de olsa, Kur’an dýþý davranýþlarýný engellemek amacýyla uyarýlarda bulunurlar.

  Allah Adaletle Hüküm Yürütenleri Sever (Fuat Türker) 3 Ocak 2012 Din 

Ýçinde Allah korkusu taþýyan ve hesap günü Rabb’inin huzurunda sorgulanacaðýnýn þuurunda olan insan gerçek adaleti saðlayabilir. Dünyada hak arama telaþýnda olan birçok insanýn, asýl ahirette Hakkýn karþýsýna çýktýðýnda ne yapacaðýný düþünmesi gerekir.

  Yeni Yýlda Yeni Niyet Yeni Sayfa (Fuat Türker) 31 Aralýk 2011 Din 

2012 tüm dünya için insanlýk, barýþ, huzur, sevgi, merhamet, bilim ve sanatýn gerçek anlamda yaþanacaðý kutlu dönemin baþlangýcý olsun inþaALLAH.

  Kanýt Olmaksýzýn Allah Hakkýnda Tartýþanlar (Fuat Türker) 1 Ocak 2012 Din 

Ýnsanlarý Allah’tan uzaklaþtýran inkarcý görüþlere karþý mücadele etmek yerine, Müslümanlarla uðraþan ve onlarý dinden soðutmaya çalýþan münafýk ve müþrikler, gerçekte sürekli aþaðýlanýr, rezil olurlar.

  Allah, Müminleri Görünmez Ordularýyla Destekler, Zafere Ulaþtýrýr (Fuat Türker) 4 Ocak 2012 Din 

Allah, inkarcýnýn iþlerini zorlaþtýrýr, müminin iþlerini ise kolaylaþtýrýr. Dilerse hikmet ve kalplere hitap eden konuþma yeteneði verir. Karþýsýndaki kiþide, o mümini sebep kýlarak kalp duyarlýlýðý yaratýr.

  Korkmayýn ve Hüzne Kapýlmayýn (Fuat Türker) 5 Ocak 2012 Din 

Nedenini anlayamadýklarý olaylarla karþýlaþmak ve bunun sonucunda yaþadýklarý sýkýntý, kuþku bataklýðýna düþen kiþilere mutsuzluk getirirken, müminlerin kalpleri mutmaindir. Kalplerin tatmini yalnýzca Allah’ýn zikriyledir.

  Ýman Edenler Hep Az Sayýdadýr (Fuat Türker) 7 Ocak 2012 Din 

Ýnsanlarýn, elçilerden ve onlarýn tebliðlerinden yüz çevirmelerinin birçok nedeninden biri, toplumda güç, servet ve iktidar sahibi olan ’önde gelenler’in ya da toplumun genel baskýsýdýr. Bu baskýlar ’boyun eðici’ olarak yaþayan kiþilerin, elçilerin ve beraberlerindeki inananlarýn yanýnda olmalarýný engeller.

  Kalbi Allah'a Baðlamak (Fuat Türker) 8 Ocak 2012 Din 

Allah’a teslim olmak, kiþinin kendisini olaylarýn akýþýna býrakarak hiçbirþey yapmamasý anlamýna gelmez. “Teslim oldum” diyerek hiçbirþey yapmamak þeytani bir tevekkül olur. Mümin fiili dua anlamýnda tedbirini alýr, elinden geleni yapar, sebeplere de sarýlýr. Çünkü Rabbimiz yalnýzca sonucu deðil, sebepleri de yaratmaktadýr.

  Ýnsanýn Ölümsüz Kýlýnma Ýsteði (Fuat Türker) 9 Ocak 2012 Din 

Dünya hayatýný asýl hayat olarak görenler, öldükten sonra geride isimlerini sürdürecek çocuklar býrakmayý isterler. Soylarýnýn devamý için kýz deðil, özellikle erkek çocuk isterler. Bu, dünyevi geçici bir hevestir

  Kiþiye Göre Din (Fuat Türker) 12 Ocak 2012 Din 

Hatta bazen bu kiþinin gününün neredeyse 23 saati Kur’an ahlakýndan uzak geçerken, din ahlakýný yaþamaya ancak bir saatini ayýrýr. Oysa insanýn yaþamý, ölümü, ibadetleri ve kulluðu yalnýzca Allah için olmalýdýr.

  Ýnsan Azar; Kendini Yeterli Gördüðünden (Fuat Türker) 13 Ocak 2012 Din 

Hiçbir zaman "iþte en iyisi budur" diyemeyiz. Ýnsan kendini yeterli görmeye baþladýðýnda, geliþmek bir yana, ahlakýnda ve davranýþlarýnda bozulmalar baþlar.

  Ýyiliðin Karþýlýðý Kaç Kat? (Fuat Türker) 14 Ocak 2012 Din 

Zaman zaman marketler promosyonlar düzenliyorlar. Hatta artýk mahalle bakkallarýnýn kapýlarýna bile üzerinde, "1 ekmek alana 1 yumurta bedava" yazýlý levhalar asýlýyor. Marketlerdeki promosyonlarýn ise çapý gibi etkisi de daha büyük kuþkusuz.

  Tüm Övgü ve Ödüller Allah"a Aittir (Fuat Türker) 16 Ocak 2012 Din 

Hamamdan “Eureka, eureka” diye baðýrarak çýkan Archimedes suyun kaldýrma kuvvetini bulmanýn sevincini yaþamýþtý. Ýnanan insan ise o kanunu koyan gücü bulmuþ olmanýn sonsuz sevincini yaþamalý, lütfettiði nimet için O’nu övüp yüceltmelidir. "... Mülk O’nundur, hamd (övgü) de O’nundur. O, herþeye güç yetirendir. (Tegabün Suresi, 1)

  "Hep Gönül Alýþ, Hep Aþk, Hep Huzur Var Burada" (Fuat Türker) 17 Ocak 2012 Din 

Ancak Müslümanlarýn bir kesiminin Allah aþkýndan söz ettiðini duyuyor musunuz? Ýnternette sitelerinde ve sayfalarýnda yazdýklarý yazýlarda ve yorumlarda tek kelime Allah sevgisinden, Allah aþkýndan bahsettiklerini görüyor musunuz?

  "Senden Geriye Kalan Senin Sayýlmaz" (Fuat Türker) 19 Ocak 2012 Din 

Toplumda inanan insanlar için deðerlendirme ölçüsü takva iken, din dýþý yaþayan kesimler için kýstas paradýr. Kýstas çarpýk olunca kuþkusuz görüþler de çarpýk mantýða dayanýr. Örneðin kiþi, ahlak dýþý yaþama sahip olan basit biri de olsa "saygýn"dýr.

  Allah Katýnda Üstünlük (Fuat Türker) 25 Ocak 2012 Din 

Ýnsanlýk tarihi boyunca yaþanan savaþ ve çatýþmalarýn birçoðunun altýnda, farklý ýrklar arasýnda süregelen düþmanca duygular yatar. Irkçýlýk ya da etnik düþmanlýk, bu çatýþmalarýn kaynaðýdýr.

  Allah Zaman ve Mekandan Münezzehtir; Her Ýþi Evirip Çevirendir (Fuat Türker) 26 Ocak 2012 Din 

Allah, kimi insanlarýn zannettiðinin aksine, yarattýðý her þeyi sürekli kontrolü altýnda tutar. Uzaydaki olaðanüstü sistemler ve dengelerden, insan bedenindeki mükemmel iþlemlere kadar tümünü an an yaratan ve denetiminde tutan Yüce Rabb’imizdir.

  Kur"an Ahlaký Ara - Sýra Yaþanmaz (Fuat Türker) 29 Ocak 2012 Din 

Ýnsanýn yaþamý, ölümü, ibadetleri ve kulluðu yalnýzca Allah içindir. Ancak söz konusu insanlar günün neredeyse 23 saatini Kur’an ahlakýndan uzak geçirirken, dinÝ yaþamaya ise neredeyse bir saatlerini ayýrýrlar.

  Sýnanmadan Cennete Gireceðinizi mi Sandýnýz? (Fuat Türker) 30 Ocak 2012 Din 

Ýnanan insan imtihana talip olur; imtihanda Rabb’ini görür ve imtihanýný sever. Dünyada yaþadýðýmýz imtihanlarýn ise, umut ettiðimiz sonsuz cenneti düþündüðümüzde hiçbir önemi yoktur.

  Allah Ýle Baðlantý Kurmanýn En Kolay Yolu (Fuat Türker) 1 Þubat 2012 Din 

Allah, kendi öngörümüzle gerçekleþmesi imkansýz gibi görünen her þeyi sonsuz gücüyle yaratabilir. Allah sebeplerden münezzehtir ve O, dilediðini dilediði gibi ve dilerse sebepsiz yaratmaya gücü yetendir.

  Müslümanlar Birbirleriyle Deðil Ýnkarcýlarla Mücadele Etmeli - II (Fuat Türker) 4 Þubat 2012 Din 

Þefkat, sevgi, barýþ ve kardeþliði esas aldýðýmýzda, Allah inancý ve sevgisi hakim olduðunda dünya adeta cennete benzeyecektir. Allah’ýn dilemesiyle fetih ve zafer geldiði zaman, "sizinle birlikte deðil miydik?" diyenlerden olmamak için bu mücadelede herkes safýný belirlemelidir.

  Müslümanlar Birbirleriyle Deðil Ýnkarcýlarla Mücadele Etmeli - I (Fuat Türker) 3 Þubat 2012 Din 

Allah, Müslümanlar’a birlik olup güç kazanmalarýný buyuruyor, bazý Müslümanlar güçlerini kardeþlerine karþý kullanýyorlar. “Birlikte Allah’ýn ipine sarýlmak" yerine, din kardeþlerinin ipini çekmeye çalýþýyorlar.

  Yoksulluðun Çözümü (Fuat Türker) 6 Þubat 2012 Din 

Mekke‘li Müslümanlar, evlerini ve mallarýný geride býrakarak Medine’ye hicret etmek zorunda kalmýþlardý. Medine‘li Müslümanlar, hicret eden kardeþlerine büyük bir fedakarlýkla yardým etmiþ, her þeylerini onlarla paylaþmýþlardý.

  Ýnsanlardaki Yaratýlýþ Zenginliði (Fuat Türker) 8 Þubat 2012 Din 

Allah, bir insaný hayýr ve hikmet üzere içe dönük bir yapýda yaratmýþ olabilir. Ýnsan Allah’ýn verdiði azimle gayret ederek, düþünerek dýþa dönük, neþeli bir karakter elde edebilir.

  Dünya ve Ahiret Müjdesi (Fuat Türker) 9 Þubat 2012 Din 

Zenginlik, ihtiþam, güzellik ve nimetler cennet özellikleridir; Yüce Allah sevdiði kullarýna bu þekilde cenneti hatýrlatýr, cennet özlemlerini artýracak nimetlerin benzerlerini bu dünyada da onlar için yaratýr.

  Ölümü Günde Kaç Kez Düþünüyoruz? (Fuat Türker) 7 Þubat 2012 Din 

"Yaþ 35, yolun yarýsý eder" der þair. Oysa 35 yaþ yolun sonu bile olabilir hatta insan 35 yaþýný hiç göremeyebilir. Geriye dönüp baktýðýmýzda, yaþadýðýmýz yýllarýn ne kadar da çabuk geçtiðini düþünürüz. Yaþayacaðýmýz yýllar da ayný hýzla geçecek unutmayalým. Ki yavaþ da geçse ölüm sonunda bizi bulacak...

  Onlarýn Kalpleri Tutkuyla Oyalanmadadýr (Fuat Türker) 11 Þubat 2012 Din 

Allah’ý anmaya, namaz kýlmaya, insanlara iyiliði emretmeye zaman bulamadýðý mazeretine sýðýnan bir kiþi, örneðin televizyon karþýsýnda saatlerini düþüncesizce israf edebilir.

  O’na Ýbadette Kararlý Ol (Fuat Türker) 12 Þubat 2012 Din 

Kararlýlýk, inanan insanlarýn hayatlarý süresince ihtiyaç duyduklarý ve kendilerine Allah’ýn hoþnutluðunu kazandýracak olan üstün bir ahlak özelliði. Amaca ulaþmak için engel ve zorluklarý aþmak, azimle çaba harcayýp, yapýlmasý gerekenleri tam olarak yerine getirmek kararlýlýktýr

  Dini Yaþamada Kararlý Mýyýz? (Fuat Türker) 15 Þubat 2012 Din 

Kur’an imanlý, sadýk ve kararlý olmanýn önemine çokça dikkat çeker. Cennette de sonsuza kadar Allah’a iman eder mümin, asla Allah’tan kuþkusu olmaz. Her zaman Allah’a sadakat ve kararlýlýkla baðlýdýr.

  Geçici Dünya Hayatýný mý Seçiyorsunuz? (Fuat Türker) 16 Þubat 2012 Din 

Kendince bu geçici dünya hayatýný doya doya yaþamak amacýndaki kiþi, aslýnda düþündüðü þekilde hayatýn tadýný da çýkaramaz. Eksikliklerle dolu olan dünya hayatýnda, Allah’a tevekkül etmediði için sürekli sýkýntý ve endiþe içinde yaþar. Þeytanýn etkisiyle, her zaman içinde gelecek korkusu taþýr.

  Müminin Davasý Özveri Ýster (Fuat Türker) 18 Þubat 2012 Din 

Yaþadýðýmýz ahir zamanda Müslümanlar arasýnda yaygýn bir korku görüyoruz. Bu yüzden Ýslam’ý anlatmayý, Ýslam’a hizmeti ve dolayýsýyla davayý býrakýyorlar. Kimi kaçýyor, kimi saklanýyor, kimi susuyor, kimi hakkýn tam aksi yönde konuþuyor, kimi inkarýn asýl kaynaðý olan Darwinizm’in propagandasý yapmaya baþlýyor.

  Bu Dava Ýman Davasýdýr (Fuat Türker) 19 Þubat 2012 Din 

Bu dava insaný ve imanýný kurtarmaktýr. Kaldý ki imanýný kurtarmak, insaný ölümden kurtarmaktan binlerce kat daha büyük ve deðerlidir.

  "Kafayý Daðýtmak [mý] Lazým? (Fuat Türker) 20 Þubat 2012 Din 

Allah’a yakýn olmadýkça, O’nu gücü yettiðince sevmedikçe insanýn kalbi bunalýr. Din ahlakýndan uzak olmak, insana ’stres’ denilen azabý yaþatýr.

  Korkularýmýz (Fuat Türker) 21 Þubat 2012 Din 

Allah dilemediði sürece hiçbir insan hastalanmaz, iþini, mallarýný, ailesini yitiremez. Geleceðe dair insanýn yaptýðý planlara Allah dilememiþse kimse müdahale edemez. Ve yine Allah dilemediði sürece, O’nun belirlemiþ olduðu vakit gelmeden kimse ölemez.

  Ne Ýle Müjdelenmek Ýstersiniz? (Fuat Türker) 26 Mart 2012 Din 

Sahip olmayý en çok istediðiniz þey nedir? Konforlu bir ev, güzel giysiler, zenginlik, rahat bir yaþam... Dilediðiniz her ne ise, hepsine istediðiniz an ve sonsuza dek sahip olacaðýnýz bir mekânýn varlýðý size müjdelense?..

  Din, Hurafe Ya da Masal Deðil Hayatýn Gerçeðidir (Fuat Türker) 1 Nisan 2012 Din 

Din, gerici ve tutucu bir üslup ile tanýtýlamaz. Bilim ve sanat dýþarýda býrakýlarak, baskýyla dini tanýtmak konuyu açmaza götürür.

  Hayata Deðil Allah'a Tutunmak (Fuat Türker) 29 Mart 2012 Din 

Bazý kiþiler de Allah karþýsýndaki aczlerini görmezden gelerek, ölümü ve ahireti kendilerince hafife alýrlar. En güzel yerdeki en güzel mezarý satýn alýr, öldükten sonra en iyi yerde olacaklarýný düþünürler. Hatta güzel manzaralý mezarlarýyla insanlara gösteriþ yaparlar.

  Balayý Bitti! (Fuat Türker) 3 Nisan 2012 Yüzleþme 

Evlilik öncesi her buluþmalarýna uzun bir bakým sonrasý giden erkek ve kadýn, nikahýn ertesi günü, sabah birbirlerini gördüklerinde ilk þaþkýnlýklarýný yaþarlar.

  Samimiyet Kurtuluþtur (Fuat Türker) 6 Nisan 2012 Din 

Samimiyetin kuþkusuz bir merkezi vardýr; Allah aþkýndan kaynak bulur. Ancak belli bir çapý, bir sýnýrý yoktur. Samimiyet, insaný, adeta yaþadýðý kapalý kutunun içinden çýkarýr.

  Tükenmeyen Ümit Kaynaðý; Ýman (Fuat Türker) 11 Nisan 2012 Din 

Mevlana’nýn güzel ifadesiyle sopayla kilime vurmaktan amaç tozunu almaktýr. Allah tozumuzu alýr, bizi arýndýrýr, neden kötü hissetmeli?

  Kalpteki Samimi Niyet (Fuat Türker) 10 Nisan 2012 Din 

Allah kolayýn en kolayýný bize nimet olarak vermiþtir; samimi olmayý. Ve gerçek anlamda samimi inananlar kurtuluþ bulacaklardýr. Samimi olan insana, Allah ne yapacaðýný, nasýl davranmasý gerektiðini zaten ilham edecektir.

  En Güzel Hayat (Fuat Türker) 13 Nisan 2012 Din 

Dünya hayatý lunaparklardaki korku tünelleri gibi. Biliriz ki önünden hýzla geçtiðimiz hiçbir þeyin gerçekte bir etkisi yoktur ama yine de korkarýz. Biliriz ki yolun sonu aydýnlýktýr ama biz aydýnlýða çýkamayacak olmaktan korkarýz

  Kalplerin Yumuþamasý Zamaný Gelmedi mi? (Fuat Türker) 18 Nisan 2012 Din 

Çoðu insan Allah’a inandýðýný söyler. Kur’an’ý hiç bilmeyen kiþilerin yanýtý da genelde aynýdýr. Oysa Allah’ýn Kendisini tanýttýðý Kur’an’dan yüz çeviren kiþi, Allah’ý nasýl tanýyýp, gücünü kavrayabilecektir?

  Kendini Allah’a Vakfetmek (Fuat Türker) 22 Nisan 2012 Din 

Ýnsan, nefsinin bencil tutkularýnýn ardýna takýldýðý oranda þeytana yakýn, Allah’tan ise o denli uzaktýr. Allah kuluna þahdamarýndan yakýnken, insanýn O’ndan uzak yaþamasý ne büyük yanýlgýdýr. O insan kendisine zulmeder, kendi elleriyle kendisini cezalandýrýr, mahveder.

  Ýtaatten Alýkoyan Nefis (Fuat Türker) 24 Nisan 2012 Din 

Nefsi ezmek, dünya hayatýndan vazgeçmek,”Tek güç sahibi olan Allah’ý hoþnut edecek ne yapabiliriz?” diye düþünmek… Bir mümin, yaþama bu pencereden bakar ve Kuran ayetlerinde de çok söz edildiði gibi, kurtuluþa giden yolda nefsini arýndýrabilmek için, kendisini Allah’tan uzaklaþtýracak her þeyden uzak durur.

  Hayýr, Allah'ýn Murat Ettiðindedir (Fuat Türker) 27 Nisan 2012 Din 

Ýnanan insan, kullarý için hayýrlar, güzellikler dileyen Allah’ýn hikmetlerle dolu kaderini teslimiyet, tevekkül ve sabýr içinde izler. Çünkü yarattýðý zorlu durumlarda dahi inananlar için, Allah hayýr murat eder.

  "Boþver"meyin! (Fuat Türker) 28 Nisan 2012 Din 

Ýnsanlar, "boþver, aldýrma” diyorsa da inanan insan için hiçbir þey boþ deðildir. Allah bir görüntüyü izletiyor ve bir þey iþittiriyorsa mutlaka bir nedeni vardýr.

  Baðýþlayalým (Fuat Türker) 29 Nisan 2012 Din 

“Dinler, insanlara diðer kiþileri affetmeyi öðütler. Bu yüzden dini inancý olanlar, sorunlarýný içlerinde biriktirmez ve hayatla daha kolay baþa çýkar. Bu da depresyon ve stres gibi rahatsýzlýklarla daha az karþýlaþmalarýný saðlar.”

  Cehennem Onlarý Dünyada Sarýp Kuþatýr (Fuat Türker) 30 Nisan 2012 Din 

Ýnsan dünya arzularýndan birine baðlý kaldýðý ve geçici lezzetlerden birinin peþine takýlýp gittiði sürece ahireti sevemez. Mal yýðýp-biriktirme hýrsý olan insan, her zaman sýkýntý ve üzüntü içinde olur. Dünya malýna duyduðu sevgi, Allah ile arasýndaki perdedir çünkü. Allah’tan uzak yaþayan insan, inkârýn karanlýðýnda boðulur, güzellikleri göremez.

  Allah Kadýný Ýþitti (Fuat Türker) 4 Mayýs 2012 Din 

Kur’an, kadýný koruma altýna alýr, toplumda olmasý gereken saygýn yeri iþaret eder. Tüm bunlar Allah’ýn kadýnlar üzerindeki sonsuz rahmetidir. Kadýný kimse iþitmese de Allah iþitir.

  Allah'ýn Kadrini Hakkýyla Takdir Ediyor Muyuz? (Fuat Türker) 5 Mayýs 2012 Din 

Bahar mevsiminde bütün aðaçlarý çiçek ve meyvelerle süsleyip onlarýn latif elleri olan dallarýyla, çeþit çeþit en tatlý, en sanatlý meyveleri bize takdim etmesi, zehirli arýnýn eliyle þifalý en tatlý balý bize yedirmesi, en güzel yumuþak bir kýyafeti elsiz ipek böceðinin eliyle bize giydirmesi, rahmetin büyük bir hazinesini küçük bir çekirdek içinde bizim için saklamasý Allah’ýn rahmetinin eserleridir.

  Nefis Üç Köþeli Diken (Fuat Türker) 6 Mayýs 2012 Din 

Biz neden emrolunduðumuzu yapamýyoruz? Nefsimiz yüzünden mi? Nefis üç köþeli diken, ne türlü koysak batýyor. Bizden çalýyor, bizden yiyor ama hiç doymuyor; lanet olsun ona!..

  Allah Savaþ Alevini Söndürür (Fuat Türker) 8 Mayýs 2012 Din 

Müslümanlar tarihte hiç bir zaman "bozguncu" olmamýþ, gittikleri her yere, her insana güvenlik ve huzur götürmüþlerdir. .. Kur’an merhameti, adaleti, güzel ahlaký, hoþgörüyü, barýþý öðretir. Ýslam bozgunculuðu lanetler, Ýslam barýþtýr.

  Ben Asla Ýflah Olmam (Fuat Türker) 25 Mayýs 2012 Yaþam 

Ne denli günahkar olursa olsun, hiçbir insan Allah’ýn hoþnut olduðu bir kul olabilmek için asla geç kalmýþ deðildir. Yaþamý süresince Allah’tan uzak, O’nun sýnýrlarýný ihlal ederek, hata ve günah içinde yaþamýþ da olsa, samimi bir tevbe ile Allah’a gönülden yönelmek baðýþlanma ümididir

  Toplumun Gençlere Telkinleri (Fuat Türker) 27 Mayýs 2012 Ýliþkiler 

Ýnsan, derin akla ve derin imana derin bir tutkuyla baðlanýr. Bunlar olmadýðýnda eþlerin birbirlerine sevgileri kýsa sürede biter. Genç kýz evliliðe, toplumdaki "mantýk evliliði" kýstasýyla deðil akýlcý yaklaþmalýdýr.

  Sevgi Allah'a Yakýnlaþtýkça Artar (Fuat Türker) 28 Mayýs 2012 Sevgi ve Aþk 

Sürekli nefsinin isteklerini tatmine çalýþan insan, hýrs yaþar, sýkýntý duyar, yýpranýr. Güven ve huzur yerine, her an endiþe, korku ve tedirginlik içinde bir hayat sürdürür. Sahip olduklarý kendi elde ettiði þeyler deðil, Allah’ýn lütfudur; ancak o bunun bilincinde deðildir. Bu nedenle tevekkülsüzdür, her an maddi ya da manevi kayba uðramaktan duyduðu korku ruhsal dengesini alt üst eder.

  'Kulaklýklý' Gençlik (Fuat Türker) 30 Mayýs 2012 Din 

Çoðu genç sürekli sýkýntýlý, hiçbir ortama uyum saðlayamayan, karamsar ve herþeyden þikayet eden bir ruh haline sahip oluyor. Hiçbir þeyi beðenmiyor ve baþta ailesi olmak üzere herkeste bir kusur buluyor. Ýçine kapalý ve düþüncelerini açýða vurmayan genç, daha çok odasýnda ’takýlýyor’ sürekli kulaklýkla müzik dinliyor.

  Korkularla Yaþamak (Fuat Türker) 4 Haziran 2012 Din 

Yaþlýlýk nedeniyle meydana gelebilecek bu olasýlýklarýn bir tanesi dahi, ciddi korkulara neden oluyor. Ýyice yaþlandýðýmýzda ise, ciddi bir hastalýkta ya da bakýma muhtaç olma durumunda, çocuklarýmýzýn bizimle ilgilenmeyeceðinin endiþesini taþýyoruz. Ayrýca ölümümüzün þekli ve yeri konusunda da kaygýlanýyoruz. En ciddi korkularýmýzdan biri de eþimizi

  Cennet Kimlerin Yurdu? (Fuat Türker) 3 Haziran 2012 Din 

Birçok insan Allah’ýn sýnýrlarý içinde yaþamadýðý, O’nun rýzasýný gözetmediði halde "iyi bir insan" olduðunu, kimsenin kötülüðünü istemediðini ve kötülük yapmadýðýný, bu nedenle de cennete gireceðini düþünür. Bunlar kuþkusuz güzel ahlak özellikleridir ancak Kur’an’daki gerçek iyilik kavramý yalnýzca bu özelliklerle sýnýrlý deðildir. Ýyilik, zaman zaman ya da kiþi istediðinde yapýlan bir eylem deðil, bir ibadettir

  Kendinizi Nasýl Bilirsiniz? (Fuat Türker) 6 Haziran 2012 Din 

Pazar günü ulusal bir gazetedeki bir test dikkatimi çekti. Ardýndan önceki haftalarda yayýnlanmýþ olanlara da bir göz attým. Sorular insanýn yaþamýna dair konu baþlýklarýndan oluþuyor. Adým adým sorularý izliyor, her soru için verilmiþ olan dört seçenekten birini iþaretleyerek sonuçta kendinizi tanýyorsunuz(!)

  Allah'a Kopmaz Bir Baðla Baðlanmanýn Yolu (Fuat Türker) 5 Haziran 2012 Din 

Ýnsan, "iþittim, iman ettim" dediðinde konunun kapandýðýný zannetmemeli. Þimdi onu bekleyen bir baþka tehlike vardýr; þirk,. Özellikle de gizli þirk tehlikesi.

  Müminler Neden Hep Mutludur? (Fuat Türker) 12 Haziran 2012 Din 

Allah’tan uzak yaþayan her insan sahte bir mutluluk portresi çizer. Çok mutlu olduðunu söylediði anda bile kalbi tatmin deðildir. Yaþaadýðý mutluluðun geçici ve sonlu olduðunun bilincindedir.

  Birbirinden Saklanan Ýnsanlar (Fuat Türker) 13 Haziran 2012 Din 

Bu yabancýlaþma yüzünden insanlar birbirlerinin gerçek yüzlerini bilemiyorlar. Zaten insanlar yüzlerinde birer maske ile ve son zamanlarda da koyu renkli güneþ gözlükleriyle dolaþýyor, kim

  Ýman Etmek (Fuat Türker) 14 Haziran 2012 Din 

Filizlerin yerçekimine ters yönde hareket ederek güneþ ýþýðýna doðru büyümesi, köklerin ise yerçekimine uygun hareket ederek topraðýn içlerine doðru ilerlemesi; bir bitkinin iki ayrý organýnýn birbirine tamamen zýt yönlere doðru büyümeleri oldukça düþündürücü bir olaydýr.

  Ýslam Ýle Þereflenen Bir Hicret Ehli'nin Öyküsü - II (Fuat Türker) 15 Haziran 2012 Din 

Kur’an’ý alýp, öpüp saygýyla baþýna koyan insana, “öptüðün kitabýn içinde ne yazýyor, haberin varmý..?” diye soruyor, þaþkýnlýk içinde bakarak “hayýr” diyen Müslümanlarla karþýlaþýyor. “Kur’an’a saygýlarýný göstermek için onu defalarca öpüp baþýna koyan bu insanlar, nasýl oluyor da yine Kur’an da emredilen namazý boþ verip baþlarýný Allah için secdeye koymuyorlar?

  Allah Güzeldir, Güzel Olaný Sever. Ya Siz? (Fuat Türker) 16 Haziran 2012 Din 

‘Yarattýðý herþeyi en güzel yapan’ Allah, hissedip zevk alabilmemiz için yarattýðý tüm güzellikleri evrenin her santimetrekaresine yerleþtirmiþtir. Baktýðýmýz her yerde O’nun Cemil (güzel), Musavvir (tasvir eden, þekil ve suret veren), Sani (Sanatçý) ve Bedi (örneksiz yaratan) isimlerinin tecellilerini görebiliriz. Güneþ doðar ve batarken gökyüzünde oluþan görsel þölende, Allah’ýn Sani isminin tecellisini izleriz.

  Günü Allah'a Adamak (Fuat Türker) 20 Haziran 2012 Din 

Uyumadan önceki zaman, insanýn baðýþlanma dilediði son anlar olabilir. Ýnanan insan bu gerçeðin bilincinde olduðu ve ölümün her an gelebileceðini asla unutmadýðý için -belki de son fýrsatý olan- bu anlarýn deðerini bilir. Ýçtenlikle Rabb’ine yönelir, baðýþlanma diler; tevbe eder.

  Kýyamda Hicreti Secdede Miracý Yaþamak (Fuat Türker) 18 Haziran 2012 Din 

Aczimizin bilincinde Allah’ý övdüðümüz secde aný, manevi anlamda en üst aþamadýr. Ýþte insan huþû ile secdeye indiðinde bir nevi miraca yükselir.

  Ýnsan Zalim Kader Adildir (Fuat Türker) 19 Haziran 2012 Din 

Allah’ýn yarattýðý kaderde sebepler de sonuçlar da þahit olunan süreç de çirkinlikten, eksiklikten, kusurlardan münezzehtir, zulmedici deðildir. Þer gibi görünen de batýnýnda güzellik ve hayýr içerir. Ýnsan, olaylarýn zahirinde kalýr zulmeder ancak ilahi kader gerçek sebeplere bakar, adildir.

  Özgürlük Deðil Þeytana Tutsaklýk (Fuat Türker) 22 Haziran 2012 Din 

Allah’ýn emirlerine uymadan, yalnýzca nefsinin bencil tutkularýný gözeterek yaþayan bir kiþi özgür bir yaþamý umarken, yaþadýðý cahiliye toplumunun koyduðu birçok zorlayýcý kural tarafýndan zincirlendiðinin farkýna bile varmaz.

  Düþünmeyi Unutmak (Fuat Türker) 23 Haziran 2012 Din 

Çalýþabilmesi için gerekli olan yakýtý, yaðý, suyu, havasý, ayrý ayrý yerlerden otomobile konmaktadýr. Ancak insanda öylesine mükemmel bir mekanizma vardýr ki, tek yerden alýnan besinler, vücutta moleküler düzeyde ayrýþtýrýlmakta ve muhteþem komplekslikte sistemler vasýtasýyla gerekli yerlere iletilmektedir. Bu bilinçli yönlendirme ve plan Yüce Allah’ýn üstün ve kusursuz yaratmasýdýr:

  Caillou Tv Ekranýndan Size Þöyle Dese... [ Çocuklar Ýçin] (Fuat Türker) 27 Haziran 2012 Din 

Sevgili genç kardeþlerim, bugünkü yazým sizler için... Caillou(Kayyu)yu hepiniz tanýrsýnýz deðil mi? Kayyu’nun televizyon ekranýndan size bir gün þöyle dediðini düþünelim:

  Sevgiyi Gerçek Anlamda Yaþamak (Fuat Türker) 25 Haziran 2012 Din 

Ýnananlar, iman etmeyen insanlarýn yaþadýklarý endiþeden, korkudan, güvensizlikten uzaktýrlar. Çünkü isteklerini insanlarýn deðil, Allah’ýn yerine getireceðini bilerek, yalnýzca O’na yönelip dönerler. Allah’ýn sevdiði gibi bir yaþam sürdüklerinde, kendilerine en güzel karþýlýðý vereceðini umut ederler. Allah’ýn nimetlerinden biri olan sevgiyi bu þuur ve bilinçle, derin ve güzel yaþarlar.

  Hayatýmýzdaki En Önemli Þey Nedir? (Fuat Türker) 30 Haziran 2012 Din 

Ýnsan dünyaya Rabb’ine aþkla baðlanmak, O’na kul olmak için gelir. Allah’ýn, ahiretin, cennet ve cehennemin varlýðýndan emin olan bir insan, Allah’ý hiçbir zaman unutamaz.

  Ruh Güzelliði (Fuat Türker) 1 Temmuz 2012 Din 

Ýnsanýn nefes almasýný, kalbinin atmasýný saðlayan Yüce Allah, bunlarý bir an bile unutmuyorken- ki Yüce Allah ‘Hafýz’dýr, asla hiçbir þeyi unutmaz-, samimi inanan insanlarýn da O’nu anmayý unutmamasý gerekir.

  Oruç Kuyusunda Sabret Ki… (Fuat Türker) 3 Temmuz 2012 Din 

Ramazan sadece nefsin deðil tüm organlarýn terbiye edildiði aydýr. Arýnma ayýdýr. Vererek bereketlenme ayýdýr. Gelirinin ‘ihtiyaçtan artakalaný’ ne kadarsa içinde bir burkuntu duymadan ihtiyaç sahiplerine veren mümin, bunu da Allah’a yakýnlaþmak için yapar. Vicdanýný kullanarak samimiyetle yapýlan infak, Rabb’imiz Katýnda gerçekten bir yakýnlaþma vesilesidir.

  Ýman Kafidir (Fuat Türker) 4 Temmuz 2012 Din 

Dünya hayatý inanan insan için eðitim sürecidir. Zorluklarýn imtihan için yaratýldýðýný, göstereceðimiz sabýr ve tevekkülün güzelliklerle karþýlýk bulacaðýný unutmamalýyýz. Mevlana’nýn güzel ifadesiyle sopayla kilime vurmaktan amaç tozunu almaktýr. Allah tozumuzu alýr, bizi arýndýrýr, neden kötü hissetmeli?

  Hayata Tv Ekranýndan Bakmak (Fuat Türker) 5 Temmuz 2012 Din 

Ýnsanlarýn çok fazla düþünmeleri istenmiyor. Zihinleri eðlenceyle, tv dizi ve programlarýyla meþgul ediliyor. Birçok insan ekranda gördükleri dýþýnda pek bir þey bilmiyor; ne verilirse onu alýyor. Bugün ne giyeceðini, ne yiyeceðini, nereye gideceðini ekrandan öðreniyor. Akþam yemeði sonrasý yine ekran baþýnda saatlerce dizi filmler izleniyor.

  Karanlýk Kuyularda Yanan Iþýk (Fuat Türker) 9 Temmuz 2012 Din 

Karanlýklarýmýz anne karnýnda baþlar. Sonrasýnda eðitim mekaný olan dünyada, kimi zaman Yusuf gibi karanlýk kuyularda, kimi zaman Yunus gibi balýðýn karanlýk karnýnda; ancak hep Allah’ýn korumasý altýnda sürer hayatýmýz. Her türlü tehlikelerden kullarýný selamete çýkaran Allah, günü geldiðinde anne karnýndan çýkardýðý gibi, zifiri karanlýklardaki kulunu aydýnlýklara çýkarýr.

  Rahmet Peygamberi Nasýl Bir Babadýr? (Fuat Türker) 10 Temmuz 2012 Din 

"Benden bir parça" dediði Fatýma’sý doðduðunda, her kýz çocuk doðduðunda karalara bürünen dönemin þirk geleneðine karþý durur, toplumun putlarýný kýrar ve þöyle der: "Bir çiçektir O; ki ben koklarým, Allah rýzkýný verir." (Ýbn Abdrabbih, 2/438)

  Var Olan Her Þey Neyi Ýþaret Ediyor (Fuat Türker) 12 Temmuz 2012 Din 

Evrendeki her þeyin belirli bir ölçüyle yaratýldýðýný ve tüm evrende kusursuz bir dengenin olduðunu, düþündünüz mü?... Veya þu an ayaðýnýzý bastýðýnýz yerkürenin, saatte 1670 kilometre hýzla hareket ettiðini... Yeryüzünün süsleri olan çeþit çeþit bitkilerin nasýl yaratýldýðýný... Çamurlu topraktan tadýyla, kokusuyla ve rengiyle insanýn zevkine uygun meyvelerin nasýl olup da çýktýðýný...Meyvelerin kabuklarýnýn aslýnda mükemmel birer ambalaj olduðunu...

  Binayý Tamir Etmek (Fuat Türker) 18 Temmuz 2012 Din 

Birçok insanýn düzeni kendi hayat anlayýþý, dünyaya bakýþ açýsý ve felsefesi üzerine kuruludur. Kolay kolay da deðiþtirilemeyen bu düzen, hayatýn da tamamen deðiþmesi anlamýna geleceði için bu kiþiler farklý görüþlerin karþýsýnda olurlar. Ýnsanlýk tarihi boyunca Allah’ýn peygamber ve elçilerine reddiyenin kaynaðýnda da bu düþünce bulunur.

  Her Þey Hayýrla Yaratýlýr (Fuat Türker) 20 Temmuz 2012 Din 

Hayat pamuk ipliðine baðlý iken her an baþýna bir þey gelebileceðini düþünen insanýn gecesi gibi gündüzü de kabustur. Ýnsanýn bu konuda huzurlu yaþayabilme nedeni, kendisine can veren Yaratýcýnýn, her þeyi kontrolü altýnda tutuyor olmasýdýr.

  Rengârenk Gökkuþaðý Yaðmurdan Sonra Çýkar (Fuat Türker) 30 Temmuz 2012 Din 

Katýksýz imaný yaþadýðýmýzda ise ne çile yýpratýr ne de ateþ dokunur; Hz. Ýbrahim (as) gibi. Ýnsaný yakan ateþ deðil, gafletidir çünkü.

  Ey Nefsim; Fena Et, Feda Et! (Fuat Türker) 24 Temmuz 2012 Din 

Allah’tan baðýmsýz bir gücü olduðunu düþünmek ve nimetlerin kendine ait olduðunu zannetmek büyük yanýlgýdýr. Ýnsan hem aczinin farkýnda olup hem de enaniyet yapamaz. Farkýnda deðilse, "malým mülküm, katým, yatým" der, ancak günü gelir, Allah onun ayaklarýný yere bastýrýr, küçük düþürür.

  Ramazan Bereket Sofrasýdýr (Fuat Türker) 27 Temmuz 2012 Din 

Allah’ýn Katýndan sunduðu bu sofranýn asýl misafiri insandýr; o yüzden þükür içinde olmalýdýr. Ýnsan kendisi için hazýrlanmýþ bir yemek masasý gördüðünde hazýrlayana teþekkür etmez mi?. Nasýl bir gaflet halidir ki hazýrlayaný görmeden karnýný doyurmaya bakar insan.

  Kur"an"dan Kaçanlar (Fuat Türker) 31 Temmuz 2012 Din 

Allah’ýn mesajýndan uzak yaþayan kiþiler “kendilerinin gerçekten hidayette olduklarýný sanýrlar" (Zuhruf Suresi, 37), yollarýnýn doðru olduðunu düþünürler. Ancak gerçekler farklýdýr ve Rabb’leri huzurunda sorgulanacaklarý gün, gerçekler konusunda uyarýlarý dinlememiþ insanlar için sonuç hüsran olur.

  Ey Bütün Kapýlarý Açan (Fuat Türker) 5 Aðustos 2012 Din 

Ey bir kapýyý açmadan diðerini kapatmayan Yüce Rabb’imiz! Sebepleri hazýrlayan, kalpleri istediði tarafa çeviren, yolunu þaþýranlara yol gösteren, yardým isteyenlere yardým eden, mahzunlarý sevindiren Allah’ým. Sana tevekkül ettim, iþimi sana havale ettim. Ey rýzký veren Allah’ým, bize hayýr kapýlarýný aç!..

  Oruç Aczi Hatýrlatýr, Kulluðu Bildirir (Fuat Türker) 3 Aðustos 2012 Din 

Ramazan, kulluðun ve ibadet sorumluluklarýnýn bilincine varma zamanýdýr. Ramazan, insaný bataklýða sürükleyen azgýn tutkulara sahip nefsin terbiye zamanýdýr.

  Yanmak Var 'Yanmak' Var! (Fuat Türker) 8 Aðustos 2012 Din 

Dünyaya Allah’a aþkla baðlanmak, yalnýzca O’na kul olmak, O’na þevkle ibadet etmek, Rabb’imizin aþký ile yanmak için geliriz. Mutluluk Allah aþkýyla olur, bunun dýþýnda kalpler tatmin olmaz, kurtuluþ gerçekleþmez.

  Umutvar Olmak Ýnsanýn Ýnancý Ölçüsündedir (Fuat Türker) 13 Aðustos 2012 Din 

Gerçekte þeytanýn her zehrinin panzehiri vardýr; ecza dolabýnda hiç eksik yoktur. Ýnsanýn yapmasý gereken, Allah’a sýðýnmak, O’na güvenmek ve samimiyetle dua etmektir. Allah, insanlara rahmetinden umut kesmemelerini buyurur.

  Galibiyet Müminlerindir (Fuat Türker) 12 Aðustos 2012 Din 

Münafýklar, kimi zaman müminlerin felaket haberlerini dýþarýdan beklerler. Müslümanlara yapýlacak bir saldýrý, bir hakaret, bir oyunu sadece uzaktan izler; dýþarýda olduklarý için de kendilerini güvende görürler. Müslümanlar, o göðüs göðüse mücadelede galip geldiðinde haset ederler ancak Müslümanlara bir saldýrý olduðunda haz alýr, “Allah bizi korudu” derler.

  Allah"ýn Yardýmý Pek Yakýndýr (Fuat Türker) 11 Aðustos 2012 Din 

Dünyada ve ahirette insanýn tek bir gerçek dostu vardýr. Bu dost her an onunla beraberdir, onu hiçbir zaman býrakmaz, asla terk etmez, her zorlukta yanýndadýr, yakýnýndadýr, ona destek ve yardýmcýdýr. Doðduðu andan sonsuza kadar onunla birliktedir.

  Ölüm Herkese Yakýþýr (Fuat Türker) 16 Aðustos 2012 Din 

Þiirimsi bir yazýsýnýn sonunda þöyle diyor dün aramýzdan ayrýlan Müþfik Kenter: “Ölünce ne diyecekler?* Muhtemelen, “ölüm sana yakýþmadý”. Normal tabi, dirimizi beðenmediler ki ölümüzü beðensinler” ... Birçok insan ölümü görünce isyan eder. Yakýný ölür, “zamansýz öldü”, “içimde yaþýyor” der. Kaderi mi biliyor ki zamansýz olsun ölüm?

  Allah"tan Razý Olalým ki... (Fuat Türker) 22 Aðustos 2012 Din 

Dünyevi deðerlerini kaybetme ya da kazanma endiþesi içinde olan kiþiler, müminler gibi Allah’a gönülden teslim olup, yalnýzca Allah için yaþayamazlar. Allah’ýn buyruklarýna deðil, kendi nefislerine uygun olaný seçerek kendilerince din ahlakýný yaþamaya çalýþýrlar. Yaþamlarýnda bir zorluk oluþtuðunda, deðerlerinin zarar görebileceði bir durumda öncelikleri, dünyevi çýkarlarý ve nefislerinin bencil tutkularýdýr.

  Bu Bayramda Kalben Barýþýnýz! (Fuat Türker) 20 Aðustos 2012 Din 

Bayram sevinç günüdür. Bizler bu sevinci yalnýzca kendi kalplerimizde yaþamak yerine acý, gözyaþý, þiddet, savaþ, ekonomik zorluklar ve yoksulluðun gölgesinde yaþayan, bayram sevincine hasret din kardeþlerimizin kalplerine de ayný sevinci koysak?

  Dünyada Ýman, Ahirette Mekan (Fuat Türker) 24 Aðustos 2012 Din 

Hayýr baþlýkta bir yanlýþlýk yok. "Dünyada mekan, ahirette iman" denir ama tam aksini düþünüyorum. Çünkü dünyadaki imanlý hayat-Allah’ýn dilemesiyle-ahirette en güzel ve sonsuz barýnma mekaný olarak karþýlýk bulur. Kur’an’ýn bu konuda verdiði örnek olarak hatýrýma Firavun’un eþi geliyor. Bu kutlu kadýn, Kuran’ýn iman edenler için örnek verdiði üstün ahlâklý kadýnlardandýr.

  Yýllar Ne de Çabuk Geçiyor (Fuat Türker) 26 Aðustos 2012 Yaþam 

Bu yaþýna kadar neler yaþadýðýný anlatmasý istense, anýlarý muhtemelen birkaç saatte bitecektir. Ýþte o uzun yýllarýn tamamý yalnýzca bu kadardýr.

  Kâinat Merhametle Baþlar (Fuat Türker) 27 Aðustos 2012 Din 

Kâinat "Rahman Rahim olan Allah'ýn Adýyla", Bismillâhirrahmanirrahim" ile baþlar. Kâinat ayetleri gibi Kur'an ayetlerini içeren sureler de Bismillâhirrahmanirrahim" ile baþlar. Besmele, tüm âlemin ve Kur’anî hakikatlerin kilitlerini açan anahtardýr.

  Ona Ruhundan Üfledi (Fuat Türker) 1 Eylül 2012 Din 

Ýnsaný genç ve diri tutan imandýr. Estetik ameliyat ya da kozmetik ürünlerle olduðundan genç de görünse insan, asla imanýn verdiði nuru üzerinde taþýmaz. Hem ruhen hem fiziksel anlamda güzel olanlar, Allah’ýn, “Kendisinden güzellik geçmiþ bulunan” kullarýdýr…

  Ýlahi Rahmetin Parýltýsý (Fuat Türker) 3 Eylül 2012 Din 

Allah, her bebeði son derece korunaklý, sakat kalmayacaðý, acý duymayacaðý bir yere; anne rahmine, ona hiçbir zarar gelmeyecek þekilde yerleþtiriyor. O Ýlâhi rahmetin tecellisiyle anne de daha doðmadan çocuðunu þefkatle sarýyor, koruyor, gözü gibi sakýnýyor. Doðduktan sonra da þefkat kanatlarýný üzerine geriyor. O munis kadýn, çocuðuna yönelik bir tehlike durumunda ise adeta aslan kesiliyor. En þiddetli özveriyi gösteriyor, kimi zaman kendisini feda ediyor.

  Samimi Ýnsan Aðzýyla Söylediði Kalbinde Olandýr (Fuat Türker) 10 Eylül 2012 Din 

Bir insan bilgisiz olabilir, deneyimsiz hatta saf olabilir. Ancak kiþinin Allah’a samimiyetle baðlý olmasý çok önemlidir. Allah, Kendisi’ne yönelmek isteyen kullarýna mutlaka doðru yolu gösterecek, onlarý hidayete ulaþtýracaktýr.

  Kalbin Fethi (Fuat Türker) 14 Eylül 2012 Din 

Allah, samimi olan, gönülden imaný dileyen ve Kendisi’ne yol arayan kulunun kalbini yumuþatýr, kalbine imaný ve sevgisini yerleþtirir. Daha önce Kendisi’ne inanmayan, gaflet perdeleri sebebiyle gerçeklerden habersiz olan insanýn kalbini çevirerek samimi bir duruma döndürebilir

  "Ya Sabur" (Fuat Türker) 24 Eylül 2012 Din 

Vauvenargues, sabrýn umut etmek sanatý olduðunu söylüyor. William Shakespeare ise sabrý olmayanlarýn fakirliðinden söz ediyor.

  Aldanma Günü (Fuat Türker) 25 Eylül 2012 Din 

Tüm kainatýn, içindeki canlýlarla birlikte yok olacaðý gün; o gün Kýyamet Günü. Kur’an’ýn kimi ayetlerinde kavuþma, kiminde mü’mini kafirden, haklýyý haksýzdan ayýrma günü, kimi ayetlerde de hasret günü olarak geçen o büyük gün. Tegabun Suresi o günün kimileri için ise bir aldanma günü olduðunu þöyle haber veriyor:

  Ýç Huzuru (Fuat Türker) 10 Ekim 2012 Din 

Kalbi içtenlikle Allah’a baðlamak, her þeyi Allah’ýn yaratmakta olduðu gerçeðini düþünmek, insanýn gerçekleri görmesini engelleyen perdeleri bir bir kaldýrýr; dünya ve ahiretin güzelliklerini önüne serer.

  Bir Baþka Candýr Ölüm (Fuat Türker) 12 Ekim 2012 Din 

Yaþýmýz kaç olursa olsun, hepimiz ölüme ayný yakýnlýktayýz. Ýnsanlarýn bir taraftan ölürken, diðer taraftan yenilerinin dünyaya geliyor olmasý bizi gaflete düþürmemeli. Hiç doðan olmasaydý, sürekli ölümlere þahit olsaydýk ve çevremizdeki insanlarýn sayýsý gittikçe azalsaydý, nasýl panik olurduk.

  Kadere Dair (Fuat Türker) 5 Kasým 2012 Din 

Tevbe Suresi’nde, “Allah’ýn bizim için yazdýklarý dýþýnda, bize kesinlikle hiçbir þey isabet etmez” buyrulur. O halde musibet geldiðinde feryat etmek yerine, Allah’a tevekkül etmeli. Ardýndaki hayýr ve hikmetleri görmeye çalýþmalý.

  Dua Ýbadetin Beyni ve Ýliðidir (Fuat Türker) 14 Ocak 2013 Din 

Örneðin beynimiz; öyle bir iletiþim aðýna sahip ki yeryüzünde 100 milyar kullanýcý bu iletiþim aðý yoluyla haberleþiyor. Orada trilyonlarca baðlantý gerçekleþiyor, dahasý bilgisayarýmýzdaki gibi baðlantý sorunlarý yaþanmýyor.

  Korkma Ebedi Varsýn (Fuat Türker) 10 Þubat 2013 Din 

Ahiret inancý ise insana zorluklara karþý dayanýklýlýk, güvenli ve mutmain bir ruh hali kazandýrýr. Ölümle birlikte karar kýlacaðý hayat sonsuzdur çünkü.

 

 



Allah'ýn beðendiði güzel ahlâký yaþamak ve yalnýzca O'nun hoþnutluðunu kazanmak için iyiliði tavsiye edip, kötülükten sakýndýrmak tek amacým. Gerçek iyiliðin bu olduðuna inanýyorum.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 06:53:59