..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Leyla'nýn iþi naz ve iþve; Mecnun'un gözü yaþý çeþme çeþme..." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Fuat Türker
Fuat Türker - Yöneliþ
Site Ýçi Arama:


Eleþtiri
  Televizyonlar ve Evlilik Programlarý (Fuat Türker) 27 Aðustos 2010 Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý 

Bazý annelerin toplumda yerleþmiþ olan "kýzýmý ne doktorlar ne mühendisler istedi vermedim" sözü kýzýný yüceltmek deðil aþaðýlamaktýr. Bu sözü annelerin gururlanarak söylemeleri onlarýn ne denli cehalet içinde ve Allah’tan uzak yaþadýklarýný gösterir. Allah’ý aþkla seven, O'ndan korkan ve O’nun sýnýrlarýný korumaya çalýþan bir annenin kýzýnýn eþi olacak insanda aradýðý özellikler bunlar olmamalýdýr.

  Kentlerde Yaþanan "Sessiz Din" (Fuat Türker) 2 Eylül 2010 Toplum ve Birey 

Toplumda küçük düþmek, ezilmek, dikkate alýnmamak gibi endiþeler yaþamlarýnýn en önemli sorunudur. Bu zaaflarýný gizlemek amacýyla da, "en iyi savunma saldýrýdýr" mantýðýna uygun davranýþlar sergilerler. Yapmacýk davranýþlarý, mimikleri, samimiyetsiz bakýþlarýyla kendilerini hemen deþifre ederler. Tek kelime etmeden mesaj verir, ilgi çekecek davranýþlarda bulunur, gösteriþ yaparlar.

  Elmanýn Gen Haritasý ve Darwinistler'in Halet-i Ruhiyesi (Fuat Türker) 8 Eylül 2010 Kesinlikle Karþýyým! 

31 Aðustos 2010'da, TRT 1'de, 13.00 Haber Bülteni'nde "Elmanýn Ýlk Kez Gen Haritasý Çýkarýldý" baþlýðý altýnda bir haber geçildi. Ardýndan, çýkarýlan haritaya göre, hayatta kalabilmek için elmanýn da deðiþikliðe uðramýþ olduðu açýklandý. Ancak her açýdan Darwinizm propogandasý kokan bu haberin devlet televizyonunda bu þekliyle yayýnlanmasý hata olmuþtur. Haberin devamýndaki bir cümleden zaten yapýlan araþtýrmanýn sonucunun bilimsel bir kanýt deðil yalnýzca Darwinistler'in DÜÞÜNCESÝ olduðu açýktýr. Cümle þöyle:..

  Çocuðunuzu Ateþe Atar Mýsýnýz?.. (Fuat Türker) 10 Ekim 2010 Çocuk Yetiþtirme 

Bugün toplumda birçok anne çocuðunu adeta ahiret ateþine atar gibi davranýr. Çocuðuna Allah’ý tanýtmaz, ona Allah sevgisi ve Allah korkusunu öðretmez. "Henüz küçük, ilerde nasýlsa öðrenir" diye düþünür ve Allah’ýn yasakladýðý davranýþlarda bulunmasýna ses çýkarmaz. Zaman ilerledikçe de çocuk çevresinden aldýðý yüzlerce telkin nedeniyle gördüðü her þeye alýþkanlýk gözüyle bakar, yaratýlýþýn delillerini göremez. Allah’a ve yaratmasýna karþý duyarsýz ve ilgisiz bir insan haline gelir.

  "Allah Evrimle Yaratmýþ Olabilir" Düþüncesi Neden Yanýlgýdýr? (Fuat Türker) 22 Ekim 2010 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Darwinizm, canlý türlerinin birbirine nasýl dönüþtüðünün açýklamasý deðildir. Darwinizm, gerçekte, canlý türlerinin kökenini madde faktörüyle açýklayabilmek için verilen bir mücadeledir. Allah’ý ve yaratmasýný inkar edip, canlýlarýn doðanýn bir ürünü olduklarý iddiasýný ’bilim maskesi’ altýnda insanlara kabul ettirme çabasýdýr. Bu nedenle evrim teorisi ile Allah inancý arasýnda hiçbir ortak nokta yoktur.

  Allah'a Saygýsýz Üslup Deðil, Derin ve Ýçten Saygý (Fuat Türker) 27 Ekim 2010 Kesinlikle Karþýyým! 

Anlatýlan fýkralar, yapýlan espriler, Allah hakkýnda -haþa- arkadaþýymýþ gibi kullandýklarý sokak üslubu tarzý ifadeler oldukça rahatsýz edicidir. (Allah'ý ve Kur'an ayetlerini tenzih ederim.) Özellikle ahiret konusunda Kur'an dýþý anlatýmlar ve Allah huzurunda -haþa- Allah ile kulu arasýnda geçen konuþmalarýn ölen kiþinin aðzýndan-mýþ gibi- fýkra tarzýnda, eðlenerek nakledilmesi insaný dehþetten ürpertmektedir.

  Toplumda Ahlaksýzlýk Nasýl Özendiriliyor? - II (Fuat Türker) 4 Kasým 2010 Sinema ve Televizyon 

Televizyon programlarýnda ve magazin dergilerinde , her tür ahlaksýzlýk sergilenir, yolsuzluk yapanlar, eþcinseller kýsaca ahlaki deðerlerden uzak kiþiler özenilecek kimselermiþ gibi tanýtýlýr ve karanlýk yaþamlarý çekici gösterilmeye çalýþýlýr. Bu kimselerin ahlaksýzlýklarý cesaret ve modernlik olarak adlandýrýlýr. Reklam, sinema, edebiyat, mizah gibi kültürel araçlarda hep ayný mesajlar iþlenir, toplumlar din ahlakýnýn deðerlerini göz ardý etmeye, inançsýzlýk ve ahlaksýzlýða özendirilir.

  Güçlü Aile Güçlü Toplum (Fuat Türker) 9 Kasým 2010 Toplum ve Birey 

Kuran ahlakýna uygun yaþam süren bir ailede, bugün birçok ailede yaþanan sorunlar yoktur. Günümüzde, anne ve babaya itaatsiz, saldýrgan çocuklara ve onlara doðru ve yanlýþý anlatmayan, onlarla ilgilenmeyen, birbiriyle de geçimsiz olan anne babalara çok sýk rastlanýr. Bu evlerde, sevgi, saygý, hoþgörü, anlayýþ ve þefkat yerine tartýþma, kavga ve hakaret hakimdir.

  Zamanýn En Büyük Farzý: Ýttihad-ý Ýslamiye (Fuat Türker) 13 Kasým 2010 Dostluk ve Düþmanlýk 

O halde öncelikle yapýlmasý gereken, tüm Müslümanlar arasýnda birlik, beraberlik ve kardeþlik ruhunun yeniden hayata geçirilmesidir… Ve vicdanlý insanlarýn üzerine düþen görev çok açýktýr; ”fitne kalmayýncaya ve dinin hepsi Allah’ýn oluncaya kadar” fikir mücadelesi...

  Dini Eðlence Konusu Edinenler (Fuat Türker) 17 Kasým 2010 Kesinlikle Karþýyým! 

Din konusunda alaycý esprilerle eðlenen kiþi, o anda eþsiz bir güç tarafýndan kuþatýlmýþ olduðunu, Allah’ýn dilediði anda canýný alabileceðini düþünemez. Anlattýklarýyla ve yaptýklarý düzeysiz esprilerle çirkinleþen bu kimselerin arasýnda dindar olduðunu iddia edenler de vardýr. Vicdanlarýnýn sesine kulak vermeyen bu kiþiler, Allah’ýn ayetlerini -haþa- alay konusu edinerek insanlarý kendilerince eðlendirirler, hatta kendileri de eðlenirler. Dini eðlence konusu edinerek çirkinleþen kiþi, Rabb’i huzurunda sorgulanýrken, cehennemin kenarýnda onun uðultusunu iþitirken bu esprileri yapabilecek midir?..

  Ýnsan Dünyaya Yalnýzca Büyüyüp, Çoðalýp, Ölmek Ýçin Gelmemiþtir; Bunlar Hayvanlarýn da Özellikleridir! (Fuat Türker) 29 Kasým 2010 Kesinlikle Karþýyým! 

Dünya hayatý çok kýsadýr. Ýnsan imtihan mekâný olan dünyaya yalnýzca doðup, büyüyüp, çoðalýp, ölmek için gelmemiþtir; bunlar hayvanlarýn da özellikleridir. Ýnsanýn asýl amacý bunlar deðildir. Ýnsan doðar, Allah’a kul olur, Allah’ýn hoþnutluðunu kazanma çabasýyla yaþar, Kur’an ahlakýný yaþamaya çalýþýr, iyiliði emredip kötülükten sakýndýrýr ve Allah rýzasý için kendini feda eder.

  Sevgisizlik (Fuat Türker) 30 Kasým 2010 Toplum ve Birey 

Ýnanan insanlarýn çok ciddi bir tavýr sergilemesi gerekir. Ýnsanlarý güzel ahlaka davet etmek, Allah sevgisinin o kucaklayýcý sýcaklýðýna insanlarý yaklaþtýrmak, gerçek sevginin ve aþkýn güzelliðini insanlara anlatmak, her þeye Allah aþkýyla bakmak, Allah’ýn tecellisi olarak görmek dünyadaki güzel ve mutlu yaþam için esastýr...

  Karma ve Reenkarnasyon (Fuat Türker) 6 Aralýk 2010 Kesinlikle Karþýyým! 

Karma felsefesi, insanlara yaptýklarýnýn karþýlýðýný veren bir sebep-sonuç kanunu bulunduðunu iddia eder. Ancak bu kanunu belirleyen ve uygulayan bir Yaratýcý olduðunu kabul etmez; kanunun kendi kendine iþlediði zannedilir. Oysa bir kanun varsa- metafizik de olsa- bunu düzenleyen bir güç ve irade olmalýdýr.

  Darwinistler'den Ýþte Öylesine Hikayeler - VII (Fuat Türker) 15 Ocak 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

Ota Benga, 1904 yýlýnda, Samuel Verner adlý evrimci bir araþtýrmacý tarafýndan Kongo'da yakalandý. Adý, kendi dilinde "dost" anlamýna gelen yerli, evli ve iki çocuk babasýydý. Bir hayvan gibi zincirlendi, kafese konarak Amerika'ya götürüldü.

  Medya Kaçýncý Kuvvet? (Fuat Türker) 9 Mart 2011 Sinema ve Televizyon 

"Televizyon ne derse onu yapmaya baþladýnýz. Onun gösterdiði gibi giyiniyor, onun gösterdiklerini yiyorsunuz. Çocuklarýnýzý onun dediði gibi yetiþtiriyorsunuz; hatta onun istediði gibi düþünüyorsunuz. Allah aþkýna, sizler gerçeksiniz! Hayali olan ekrandakiler…”

  Uçak Yapýlmýþ, Kuþ Tesadüfen Olmuþ…öyle mi? (Fuat Türker) 16 Mart 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

Darwinistler, bir uçaðýn onlarca mühendis ve iþçi tarafýndan yapýldýðýný ama daha kompleks yapýda ve CANLI olan bir kuþun ise rastlantýlarla oluþtuðunu söylerler...

  Bilin (Mey) En Numaralar - I (Fuat Türker) 12 Nisan 2011 Toplum ve Birey 

... insanda biyolojik olarak eþcinsel eðilim yoktur ve eþcinsel kimlik, olmasý gereken cinsel kimlikten sapmadýr. Bu sebeple eþcinsellik, toplumsal olarak onaylanmamalýdýr."

  Bilin (Mey) En Numaralar - II (Fuat Türker) 13 Nisan 2011 Toplum ve Birey 

Genler ve davranýþlar arasýnda baðlantý iddiasý bilimsel deðildir. Ýnsaný, ipleri genlerinin elinde olan bir "kukla" gibi tanýmlayan bilim dýþý yaklaþým, materyalizmin insanlýk için ne denli yýkýcý olabileceðinin göstergesidir.

  Þeytanýn Çift Taraflý Kýskacý: Bir Yanda Ateizm Bir Yanda Yobazlýk (Fuat Türker) 16 Mayýs 2011 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Çözüm ne ateizm ne yobazlýktýr; samimi Müslümanlýk anlayýþý çözümdür. Allah’ýn Kur’an’da tarif ettiði gibi özverili, asil, hoþgörülü, hayýr gözüyle bakan bir anlayýþa sahip olan Müslümanlar Materyalizmi, yobazlýðý ve onlarýn put sistemlerini yok edecektir; asýl dindarlýk budur.

  Darwinizm Putunu Kýrmak Neden Önemlidir? - I (Fuat Türker) 6 Haziran 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

Ýnsanlar yýllarca bu telkinler nedeniyle Darwinizm’in bilim olduðunu zannettiler. Darwinizm’le mücadelenin de bilime açýlmýþ bir savaþ olduðunu düþündüler. Oysa Darwinizm’in ideolojisi, yukarýda da belirttiðim gibi, Allah’ýn varlýðýný ve yaratýþýný inkar üzerine kurulmuþtur ve savunulma amacý yalnýzca Materyalizm’e bir dayanak saðlanmasýdýr.

  Darwinizm Putunu Kýrmak Neden Önemlidir? - II (Fuat Türker) 7 Haziran 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

Evrimcilerin ileri sürdükleri iddialara Müslümanlar yýllar boyu "evrim yok, Allah yarattý" diyerek cevap verdiler. Çünkü evrimin iddialarýný çökertecek bilgiye sahip deðillerdi ve bu nedenle Yaratýlýþýn delillerini gösteremediler.

  Evlilik Programlarý (Fuat Türker) 26 Aðustos 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

Bazý annelerin toplumda yerleþmiþ olan "kýzýmý ne doktorlar ne mühendisler istedi vermedim" sözü kýzýný yüceltmek deðil aþaðýlamaktýr. Bu sözü annelerin gururlanarak söylemeleri onlarýn ne denli cehalet içinde ve Allah’tan uzak yaþadýklarýný gösterir. Allah’tan korkan ve O’nun sýnýrlarýný korumaya çalýþan bir annenin kýzýnýn eþi olacak insanda aradýðý özellikler bunlar olmamalýdýr.

  Özrünüz Kabul Deðil! (Fuat Türker) 2 Eylül 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

Þeytani sistem bozgunculuk çýkarmaya, huzur ve düzeni bozmaya, barýþý engellemeye devam ediyor. Arap dünyasýndaki iç çatýþmalar, masum insanlarýn ölümleri, bireysel þiddet; bunlarýn tümü son dönemde sayýsý artan bozgunculuk örnekleri.

  Þarký ve Þiirlerdeki Olumsuz Sözler (Fuat Türker) 4 Eylül 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

Din ahlakýný yaþamayan, olaylarý imani bir akýlla deðerlendirmeyen kimi insanlar, þarký ve þiirlerde söz edilen kýskançlýk sonucu intikam almanýn, normal bir davranýþ olduðunu düþünebilirler. Medyada "aþký için ölen" ya da "çok sevdiði için öldüren" kiþilerin haberlerine sýkça rastlarýz.

  Yalanýn Rengi (Fuat Türker) 13 Eylül 2011 Güven ve Güvensizlik 

Yalanýn bu denli rahat söylenebilmesinin nedeni, Allah’ýn her þeyi bilen, gören ve iþiten olduðu gerçeðinin unutulmasýdýr. Oysa Yüce Allah, her an her þeye þahittir.

  'Allah Baba' ve 'Allah Seni Yakar': Çocuk Eðitiminde Ýki Yanlýþ (Fuat Türker) 20 Eylül 2011 Çocuk Yetiþtirme 

Çocuklara Allah’ý, peygamberimizi (sav), Kur’an’ý tanýtmadan yalnýzca dualarý Arapça olarak ezberletir, yaptýklarý her hatayý "günah" olarak nitelendirir ve sýk sýk cehennemi hatýrlatýrlar. Çocuklarý Allah ile korkutur, "Allah seni taþ eder", "Allah seni cehennemde yakar" gibi tehditlerle ýslah etmeye çalýþýrlar.

  Birlikte Allah'ýn Ýpine Sarýlma Zamaný Gelmedi mi? (Fuat Türker) 27 Eylül 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

Biz Müslümanlar aþaðýda bazýlarýný verdiðim ayetlerden de sorgulanacaðýmýzýn bilincinde miyiz? Bu ayetlere ne kadar itaat ettiðimiz konusunda tevilde bulunmadan kendimizi gözden geçirelim...

  Münafýk Matruþka Gibidir... (Fuat Türker) 13 Ekim 2011 Dostluk ve Düþmanlýk 

Münafýk matruþka gibidir. Baktýðýnýzda üzerinde giysileri, cüsseli yapýlý bir insan görürsünüz. Onun içinde boþ, iþe yaramaz kof bir kütük; daha içinde ise þeytan tarafýndan ele geçirilmiþ bir ruh vardýr.

  Kalpleri Ýslam'dan Soðutanlar (Fuat Türker) 11 Kasým 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

Saygýsýzca, düzeysiz espri ve basit fýkralarla insanlarda dine ilgi uyandýrma yöntemi çok tehlikeli. Deðil ilgi duymak, izledikleriyle adeta kaný donan insanýn Allah’a, Ýslam’a, Kur’an’a ve Müslümanlara karþý kalbi soður. Karanlýk kafalarýn hurafe dolu bu tarz bir teblið yöntemi, insanlarý dinden uzaklaþtýrýr, adeta cehenneme iter.

  Toplumda Yerleþik Kur"an Dýþý Sözler - I (Fuat Türker) 1 Aralýk 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

Kimi zaman düþünmeden bilinçsizce söyleniyor da olsa dine tamamen aykýrý olan onlarca söz yerleþmiþ toplumda. Duyduðunuzda bir anda irkilmenize yol açan, Kur’an’a ve dine karþý saygýsýz üslup içeren sözleri söyleyen kiþiyi kesinlikle uyarmak gerekir. Neden yanlýþ olduðu açýklanmalý ve kiþi Kur’an’la uyarýlmalýdýr.

  Toplumda Yerleþik Kur"an Dýþý Sözler - II (Fuat Türker) 2 Aralýk 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

"iþi Allah’a kalmýþ" sözü de ayný güvensizliðin sonucudur. Her insanýn her iþi Allah’ýn kontrolündedir. Bu þekilde düþünen kiþi de Allah dilemedikçe hiçbir þeye güç yetiremez. Hatta bu sözü dahi söyleyemez.

  Darwinizm, Komünizmin Bilimsel Kýlýfýdýr (Fuat Türker) 11 Aralýk 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

Tüm dünyada olduðu gibi ülkemizde de komünist örgütlerin hem propagandalarýnýn ve hem örgüt içi eðitimlerinin önemli bir parçasý Darwinist eðitim programlarýdýr.

  Pkk'nýn Hedefi; Komünist Toplum (Fuat Türker) 10 Ocak 2012 Kesinlikle Karþýyým! 

Kin, nefret ve öfkeyi hakim kýlmayý amaçlayanlarýn sinsi oyununu dostluk, kardeþlik, birlik, sevgi, saygýyý ve güzel ahlaký yaygýnlaþtýrarak bozalým.

  "Kahrolsun O Zan ve Tahminle Yalan Söyleyenler" (Fuat Türker) 15 Ocak 2012 Kesinlikle Karþýyým! 

Müþrik ve münafýklar, dini kendi istek ve arzularýna, çýkar ve baðnazlýklarýna göre deðiþtirmek, özünden saptýrmak isterler. Kur’an hükümlerinde kendilerince ilave ve deðiþiklikler yapmaya çalýþýrlar. Yaþadýklarý, hak dinle ayný ismi taþýyan ancak Ýslam dýþý batýl bir dindir.

  Dünyalýk Peþindeki Din Adamlarý (Fuat Türker) 21 Ocak 2012 Kesinlikle Karþýyým! 

Peygamberimiz (sav) birçok hadis-i þerifinde ahir zamanda dini bid’at ve hurafelerle kendince yorumlayan kiþilerden söz eder. Birçoðu toplumda din adamý olarak bilindiði için insanlarýn bu kimselere uyacaklarýný haber verir.

  Zulümden Yalnýzca Zulmeden Sorumludur (Fuat Türker) 31 Ocak 2012 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Geçmiþte yaþanmýþ hatalar nedeniyle gerilim yaþamak yerine sevgiyi ve baðýþlayýcý olmayý tavsiye ederek huzur ortamý oluþturmak ve buna sebep olmak en hayýrlý olandýr. Allah’ýn beðendiði güzel ahlak bunu gerektirir.

  Vakit, ‘öldürmek’ Deðil Kazanmak Ýçindir (Fuat Türker) 28 Mart 2012 Günlük Olaylar 

Hayat meþgalesi, armudun sapý, üzümün çöpü gibi konularla oyalanmak bizi bir yere vardýrmaz; boþ iþlerdir. Boþ iþler de, insaný kendisiyle birlikte azaba sürükleme çabasýndaki düþmaný þeytandandýr.

  "Dindar" Gençlik (Fuat Türker) 4 Nisan 2012 21. Yüzyýl Gençlik Kültürü 

Beyinleri berraklaþtýran, insanlarý izledikleri karelere daha duyarlý hale getiren ise yalnýzca inançtýr. Tüm bu güzel ve erdemli özellikleri kiþiliðinde taþýyan gençten korku duyarak, dindar gençlik yetiþtirme düþüncesini dayatma olarak görmenin akla ve mantýða uygun bir yaný olmadýðý açýktýr…

  Romantik Aþk ve Þirk (Fuat Türker) 8 Nisan 2012 Kesinlikle Karþýyým! 

"Aþk", "romantizm", "saf ve temiz duygular" gibi sözlerle masum gösterilen bu duygusal aþk, yüceltilip teþvik edilir; hatta bu aþka kutsallýk atfedilir. Özellikle gençleri etkileyen bu duygusallýk telkinleri Allah’ý ve Allah aþkýný tanýmayan, imaný bilmeyen, þirk koþmayý yaþam tarzý edinmiþ insanlar ortaya çýkarýr.

  Aile Ýçi "Þiddetli" Þefkat (Fuat Türker) 12 Nisan 2012 Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý 

Aile bireyleri için þefkat çok büyük bir nimettir, Allah’ýn inananlara verdiði özel bir duygudur, iç enerjisidir. Allah’ýn beðendiði ahlaktýr. Þefkat, Allah’ýn Rahman Rahim isminin tecellisidir.

  Radikalizm, Soy Koruyuculuðu ve Kur'an Ahlaký (Fuat Türker) 26 Nisan 2012 Siyah - Beyaz (En Uçlar) 

Vatan-millet sevgisi asil duygulardýr ancak bu duygularýn bir tür ýrkçýlýða dönüþmesi veya kendi ýrkýnýn kalýtsal olarak üstün olduðunu iddia etmek hatadýr. Bu görüþler Müslümanlarýn kardeþlik ruhunu zedeler, tesanüdü azaltýr, düþmanlýðý tetikler.

  Bu Bize Bir Uyarýdýr! (Fuat Türker) 1 Mayýs 2012 Kesinlikle Karþýyým! 

Allah, þeytanýn kýþkýrtýp-saptýramadýðý insanlarý "BENÝM KULLARIM" olarak tanýmlarken, siz þeytana mý aldanýyorsunuz?

  Kur'an'da Erkek Üstün Mü? (Fuat Türker) 2 Mayýs 2012 Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý 

Masum insanlarýn zina ile suçlanmalarý tarih boyunca yaþanan bir durumdur. Bu sebeple Kur’an, zina ve fuhuþ olaylarýnda dört þahit öngörür. Zinaya dört tane açýk þahit istenmesi, kadýn ve erkek tüm insanlar için müthiþ bir hayat garantisidir.

  Evrimci Replikler (Fuat Türker) 7 Mayýs 2012 Kesinlikle Karþýyým! 

Materyalizm’in "bilimde þüphe esastýr" kuralý, her nedense evrimcilerin kendi teorileri için geçerli deðildir. Ancak evrim teorisine þüpheyle yaklaþanlarý gericilik, dogmatizm, baðnazlýk ve bilim karþýtý olmakla itham ederler.

  Evlerin En Dayanýksýzý... (Fuat Türker) 11 Mayýs 2012 Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý 

... eþler, Allah aþkýndan kaynaklanan tutkuyu birlikte yaþarlar. Tutku, Allah aþkýnýn insan ruhunda meydana getirdiði þiddetli hazdýr. Müminin seçtiði eþ onun cennet arkadaþý, sonsuz cennetteki eþidir.

  Nefsin Bahaneleri (Fuat Türker) 19 Mayýs 2012 Kesinlikle Karþýyým! 

. Ýþi ya da okulu nedeniyle çok yoðun olduðu ve namaz kýlmaya, insanlara iyiliði emretmeye, müminlerle beraber olmaya zaman bulamadýðý bahanesine sýðýnan kimsenin düþünce yapýsýnda büyük bir çarpýklýk olduðu açýktýr

  Ýmani Zafiyet Ýçindeki Bazý Kiþilerden Bazý Replikler (Fuat Türker) 23 Mayýs 2012 Kesinlikle Karþýyým! 

Kur’an ahlakýný yaymak için yaptýðýnýz birþey yok. Oturduðunuz yerden çayýnýzý/kahvenizi höpürdetiyor, kendinizce akýl vermeye kalkýþýyorsunuz. Deccali fitne yeryüzüne hakim olmuþ; fitnenin beynini yok etmek için mücadele edenlere bari engel olmayýn. Gölge etmeyin!!!

  Ýmani Zafiye Ýçinde Kiþilerin Bazý Sözleri (Fuat Türker) 23 Mayýs 2012 Kesinlikle Karþýyým! 

Kur’an ahlakýný yaymak için yaptýðýnýz birþey yok. Oturduðunuz yerden çayýnýzý/kahvenizi höpürdetiyor, kendinizce akýl vermeye kalkýþýyorsunuz. Deccali fitne yeryüzüne hakim olmuþ; fitnenin beynini yok etmek için mücadele edenlere bari engel olmayýn. Gölge etmeyin!!!

  Ey Alem-i Ýslam, Uyan! (Fuat Türker) 10 Haziran 2012 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Milyonlarca Müslüman böylesine büyük zulüm yaþarken ve çözüm Ýslam Birliði iken çaba göstermemek vicdansýzlýk olur. Her Müslüman, Allah'ýn emri gereði, Ýslam ahlâkýnýn yaygýnlaþmasý için gayret etmeli. Dünyada bu sorumluluðu üzerine almaktan kaçýnan insan ahirette bu sorumsuzluðunun altýnda ezilebilir.

  Çocuðu Güneþten Koruyup Ateþe Atmak (Fuat Türker) 28 Haziran 2012 Çocuk Yetiþtirme 

Zaman ilerledikçe çocuk, çevresinden aldýðý yüzlerce telkin nedeniyle gördüðü her þeye alýþkanlýk gözüyle bakýyor, yaratýlýþýn delillerini göremiyor. Allah’a ve yaratmasýna karþý du

  Ateþ Seni Çaðýrýyor! (Fuat Türker) 24 Haziran 2012 21. Yüzyýl Gençlik Kültürü 

Gece, Ýstanbul’un Anadolu yakasýndan Avrupa yakasýna baktýðýnýzda yüzlerce binanýn, gökdelenlerin, eðlence merkezlerinin ýþýklarýný görürsünüz. Rengârenk neon ýþýklarý, laserler, boðazý, gökyüzünü ve hatta Anadolu kýyýsýný bile aydýnlatýr. Bir mü’min kardeþimin ayný görüntü üzerine tefekkürünü hatýrlýyorum.

  Yaþlý Sanatçýnýn Vasiyeti (Fuat Türker) 11 Temmuz 2012 Günlük Olaylar 

Geçenlerde 40 yýllýk bir radyo sanatçýsýnýn konuk olduðu bir tv programý izledim. Çok ilginç diyaloglar yaþandý programda. Bir bölümünü sizlerle paylaþmak için not aldým... Programda sunucu, birçok ünlünün þu an yaþamadýðýný ama eserleriyle aramýzda olduklarýný, yaþlanmanýn ve bir gün ölümün kaçýnýlmaz olduðunu anlatýyor,

  Makam ve Mevki Hýrsý (Fuat Türker) 13 Temmuz 2012 Kesinlikle Karþýyým! 

Cahiliye toplumlarýna ait bir aldanýþ olan makam ve mevki hýrsý, samimi inananýn asla kapýlmayacaðý nefsani bir tutkudur. Gerçek makam Allah Katýdadýr.

  Neye Sýmsýký Tutunuyorsunuz? (Fuat Türker) 14 Temmuz 2012 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Saçý dökülen, gözleri bozulan, kulaðýnda sorun bulunan, midesi aðrýyan, böbreðinde taþ, midesinde ülser ya da asit fazlalýðý bulunan hatta kanser olan milyonlarca insan. Allah, dünyaya baðlanmamalarý için insanlara o kadar çok acz vermiþtir ki, saysanýz binlercedir.

  Dünyanýn Ýmtihan Mekaný Olduðunu Unutmayalým (Fuat Türker) 15 Temmuz 2012 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Kalp atýþý hýzlanýr; acaba enfarktüs mü geçirmektedir? Karnýnýn aðrýyor olmasý acaba apandisit belirtisi midir?... Her an yeni bir endiþe ve yeni bir acý yaþayan kiþi, yalnýzca kendisi için deðil, ailesindeki tüm bireyler için de ayný korkularý tek tek yaþar. Dolayýsýyla sinirleri çok bozuktur, sürekli gergindir. Bu yüzden sigara, alkol hatta uyuþturucu kullanýr; hýrçýn ve saldýrgandýr.

  Münafýklar Yalnýzca Kendilerini Aldatýrlar (Fuat Türker) 21 Temmuz 2012 Dostluk ve Düþmanlýk 

Þeytan da Allah'tan korktuðunu söyler, ancak kýyamete kadar tüm insanlarý saptýrmaya çalýþýr. Yaptýklarý için Allah'tan baðýþlanma da dilemez. Bu kendi fýrkasý olan münafýklarla arasýndaki bir diðer önemli benzerliktir.

  Münafýk Þeytan Benzerliði (Fuat Türker) 26 Temmuz 2012 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Münafýklar, müminlerden çýkar beklentisi içinde olan ve onlarýn arasýnda yaþamaya çalýþan kiþilerdir. Ancak beklentileri gerçekleþmediðinde ya da müminlerin baþýna bir zorluk geldiði zaman, onlardan ayrýlýrlar ve iþte gerçek yüzleri o anda ortaya çýkar. Mümin topluluðundan ayrýlýrken, onlara zarar vermeye, aralarýndaki birliði bozmaya çalýþýrlar. Amaçlarýný gerçekleþtirmek için diðer münafýklarla ve inkarcýlarla iþbirliði yaparlar.

  Çocuklar ve Camiler (Fuat Türker) 9 Aðustos 2012 Çocuk Yetiþtirme 

Dün e-mail kutuma "Ýmamlar Dikkat!" konulu bir e-mail düþtü. Yazý, Fikir Haber yazarý Sevilay Arýkan Kara’ya ait bir yazýydý. Okumaya baþladýðýmda -hemen her çocuðun camiye dair hoþ olmayan bir anýsý olmasý sebebiyle-yine cami cemaatinden birinin incittiði bir küçük kalp üzerine bir yazý olduðunu düþünmüþtüm. Ne güzel ki yanýlmýþým.

  Kalplerinde Hastalýk Olanlar (Fuat Türker) 14 Aðustos 2012 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Manevi yaralar sonsuz yaþamý tehdit eder hale gelir, günah kalbe iþler ve Bediüzzaman’ýn ifadesiyle siyahlandýrarak imanýn nurunu çýkarýncaya kadar kalbi katýlaþtýrýr. Ancak insan tedavi için çaba göstermek yerine, hastalýðýný daha da artýracak ortamlarda bulunursa, hastalýk durumu sürer.

  Yazacaklarým Nedeniyle Rabb'imi Tenzih Ederim, Överim, Yüceltirim! (Fuat Türker) 18 Aðustos 2012 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Kur’an’dan sonra hangi hadise inanacaklar" diyen insan Kur’an’a inanýyor demektir. Ne anlarýz, ölçüsü Kur’an’dýr. Peygamberimizin O’na iftira mahiyetinde birçok hadisi vardýr. Hadisin doðruluðu Kur’an’ýn teyid ediyor olmasýdýr. Tamam, Diyanet de bununla ilgileniyor þu sýralar. Peki ölçüsü Kur’an ise insanýn aþaðýdaki sözleri neyin ifadesidir?

  Ateþe Çaðýran Liderler (Fuat Türker) 25 Aðustos 2012 Kesinlikle Karþýyým! 

Yeryüzünde, kötülerin önderleri toplanarak samimi insanlarý zor durumlarda býrakacak kararlar alýr ve kendilerine ellerindeki sosyal silahlarý kullanarak taraftar toplar, güçlerini artýrýrlar. Tarih boyunca kötülerin bu gücünden etkilenen ya da çekinen/korku duyan insanlar bu önderlere uymuþlardýr.

  Bayram Ne Zaman "Bayram" Olacak? (Fuat Türker) 21 Aðustos 2012 Dostluk ve Düþmanlýk 

Ýsar ahlâký kazanmamýz gereken yüksek ahlâktýr. Aralarýnda kan baðý olmamasýna raðmen Mekke’li müminleri kucaklayan, onlarýn nefislerini kendi nefislerine tercih eden, imaný gönlüne yerleþtirmiþ Medine’li Ensar’ýn ahlâkýdýr bu. Allah, bu güzel ahlâký yaþayan, bu üstün ahlâkýn yayýlmasýný hedefleyen ve bu hedefe ulaþmada gayret gösteren müminleri derece olarak üstün kýlacaktýr.

 

 



Allah'ýn beðendiði güzel ahlâký yaþamak ve yalnýzca O'nun hoþnutluðunu kazanmak için iyiliði tavsiye edip, kötülükten sakýndýrmak tek amacým. Gerçek iyiliðin bu olduðuna inanýyorum.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 17:56:01