..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak ne güzel þey be kardeþim. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Post-Modernizm > Semin Sinem Ay




15 Temmuz 2011
Deneme Bir, ki  
Semin Sinem Ay
Kendimi kategorize etmeyi sevemedim ben bir türlü. Tanýtmayý tanýmadan üstelik. Becerebilseydim bu kutucuða tanýtýmý sýðdýrabilmeyi ya da "esas alana geçelim, hadi ama yavaþtan soðuyor ateþim ' tanýtým yazýlarýyla' dememeyi, sanýrým yasamý da kývýrabilirdim. Demem o ki allayýp pullar iken her þeyi özünü biraz yitiriyor gibiyiz. Gerisini de sanat tarihçileri doldursun.


:BEBG:
Kendimi kategorize etmekten hiç hazzetmem. Koca puntolarla yazýp kendimi anlamlandýrmaya çabalamam, yine de büyük puntolu yazýlarý okumayý severim. Çeliþki deðil kolay okunuyor ve kolay okunmasý için yazýlýyorlar büyük puntolu yazýlar. Eh þimdi her zaman yaptýðým gibi kafamýn içerisinde yasama ne kadar uyum saðlayamadýðýmý ya da sorumluluklarýn aðýrlýðý altýnda ezilmenin dayanýlmaz acýsýný mý yazacaðým?

Yaþamýn garip bir yol aldýðý doðru ha keza sanat ya da insan. Bir yýðýn karmaþa, bir yýðýn duygu zelzelesi. Bazen durup derin bir nefes almak gerekli ya da gökyüzüne bakmak öylece. Hiç size olmuþ mudur bilmem, Benim bazý geceler yataðýma sýðamadýðým olur. Yataðý bir kenara býrakalým, odaya sýðamadýðým olur, Alice'in harikalar diyarýnda birlikte küçülür ve büyür gibi... Kocaman kürek gibi ellerim olur birden, kollarým pencerelerden dýþarýya uzanýverir. Bedenimin orantýsýzlýðýyla baþa çýkmaya uðraþýrken, ruhum odanýn içinde hayli sýkýþýr (küçük oda büyük oda fark etmez). Nefesim kesilir, tam bu duruma alýþacakken , baðý çözülmüþ bir balon gibi küçülmeye baþlarým. Sonsuzlamasýna küçülür bedenim. Dev yataðýn altýnda karanlýkta kalmýþ karýncanýn kocaman gözleri ellerim kollarým þimdi ben ne yaparým demeye kalmadan kürek gibi ellerim geri gelir. Bu bir süre böyle devam eder sonra uyuya kalýrým yatakta. (Alice'in yazarý olabilirdim pek tabii arada kalmýþlýðým sýzlanýr.)Artýk alýþtým. Günlük bir olay gibi geliyor sanýrým alýþtýðýmdan olsa gerek git gide seyreliyor.

Yazýyý karmaþýklaþtýrmak istemiyorum. Olay örüntülerine uzaðým. Sýrala yamýyorum düþüncemi alfabeyi baz alarak. Eh düþünce bu daha karmaþýk oluyor üstüne üstlük uçuþuyor. Mavi bir gökyüzünde pervasýzca savrulan yavru aðzý bir fularýn rüzgarla çarpýk iliþkisine hiç mi hiç benzemiyor.

Her gun alisverise cikiyorum. Rutin dir ya hersey. Ben su anda yasadigim sehre bundan 6 ay once 5 gunlugune gelmistim. Hergun ayni yol uzerinden gectigimden yolun kenarinda yasli bir adami otururken gorurdum. Kaldirimda ustelik manzara trafik arkasinda yikik dokuk bir kac ev. Hep orda ayni yerde sag yaninda bir poset ekmekle. Ben sehir degistirdim bir cok sey yasadim buraya dondum yasli amcayi hala kaldirimda oturuyor buldum. Iki haftadir buradayim 8 civari eline ekmegini alip orayi terkediyor. Sabah kacta geliyor bilmiyorum. Ise gider gibi cumartesi pazar farketmiyor.Yasli adam kaldirimda oturuyor. Ben kosusturuyorum, kaygilaniyorum, agliyorum, guluyorum, birseylere yetismeye ya da birseyleri yetistirmeye calisiyorum yasli adam hala kaldirimda. Stres yapiyorum, depresyonda oluyorum yoldan gecerken onu goruyorum.
Dedim ki kendime bu gun eh be yavrum sen ne yapiyorsun
yasli adam evi varmi ki bilmem karisi cocugu bilmem onemli mi o oturuyor. Neyle neyi yargiliyorsun hangi kurallarla baskalarini ?
Selam mi versem acaba dedim sonra bozmayayim huzurunu adamin dedim calisyor. Bu gece ben eve gec dondum. Fazla mesaideydi oda isten eve gecikmismi diye dusundum :) Yuzunde ki rahatliga bakilirsa yetisecegi hic bir sey yok. Kaygilanacagi hic bir seyin olmadigi gibi.
Yasli amca benim gordugum en postmodern olaydir bugunlerde.
Yasam biz omuzlarimizda agirliklar tasirken farketmeden geciyor. Kaldirimda oturan adam bunu biliyor.
Sizde biliyorsunuzdur eminim ama hicbiriniz kaldirimda oturmuyorsunuz. Bildiklerimizi ne zaman yasayacagiz isigi anlimizda ne zaman hissedecegiz bilinmez. o bilinmeyen gune kadar gorusmek uzere.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Soyut Resmi Anlamak?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Þiirimsi [Þiir]
Bukleli Þiir [Þiir]
Hüsn - Ü Hüzün [Þiir]
Hüzün [Þiir]


Semin Sinem Ay kimdir?

Hepimiz biraz yazar biraz çizer deðil miyiz.

Etkilendiði Yazarlar:
Oðuz Atay , Turgut Uyar , Frederick Nietczhe, Nazim Hikmet , Orhan Veli, Cemal Süreyya, Charles Bukowski, Herman Hesse


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Semin Sinem Ay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.