..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mutlu insanlar tatlý þeylerden söz ederler. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Deniz Ak




30 Aðustos 2011
Bir Aðacýn Gölgesinde!..  
Deniz Ak
....Danýþmak, yol bilmek Dünya'nýn kanunudur, zincirin devamý için bir öncesine uyulur!.. Þayet bizler de çok hasar almadan birer hayat istiyor isek gölgeleri takip etmeliyiz, gölgelerin üzerimizdeki haklarý için, yani bizim için!.. Ben içimde ve dýþýmda hep bunu savunurum, ve size de tavsiye ederim, þayet huzurlu ve mutlu bir ömür sürmek istiyorsanýz!.. selam ve dua ile!.. yolcu.


:BJHE:



BÝR AÐACIN GÖLGESÝNDE!..


Bizden önceki yüzyýllarda Dünya”nýn sorunu açlýk, zulüm, savaþlar ve hastalýklardý. Þimdi ilk sýrayý kocaman bencillikler ve içi boþ insan topluluklarý aldý.
Özellikle maneviyatý güçlü olan toplumumuzda son on yýlda büyük çöküþler yaþýyoruz yaþam deðerlerimizde. En azýndan benim bir birey olarak gözlemlediðim son on yýlda.
Biz ilkokulda ansiklopedilerden bir þeyler bulabiliyorduk, okurduk onlarý merak ile! Þimdi üniversite öðrencileri cümle kurmaktan ve konuþabilmekten aciz durumdalar. Evlerimize teknoloji girdiðinden beri annelerimiz bulaþýk yýkamaktan yakýnmaz oldu. Ýçerisinde misafir aðýrlamadýðýmýz evlerimizi müze haline getirdik ve çok hedeflenen çekirdek aileler olduk sonunda
büyük sevinçler ile insaný zenginlik bilen inancýmýza raðmen. Dýþýmýz basmakalýp içimiz günü birlik çekiþmeler ile savaþta! Hepimiz her þeyi biliyoruz sorgulamaya gerek yok. Babaannelerimizin yatsý namazlarýndaki tesbihlerini sayarak uyuyamýyor çocuklarýmýz yada avunduklarý hikayeleri yok baþlarý okþanarak söylenen! Hikaye mi “þurada bir internet çýktýsý vardý neredeydi hayallah!” Yaþlýlarýmýz ya ayrý evlerde ya da evlerimizin hizmetçisi konumunda söz verilince sadece onaylayan evin küçük annesine. Hatta eþe de danýþmaya gerek yok zaten eve az ekmek getiriyor aklý kýt, ne çirkinleþtik.
Yeni filizlenmiþ bir fidan düþünün, bir de yanýnda kocaman bir çýnar aðacý! Çocuklar ve biz gençler o küçük fidanlar, babaanneler dedeler de birer çýnardýr her zaman hangi kültürden ve milletten olursanýz olun. Dünya’nýn kanunudur yani, kýdemli gibi. Düþünün ki çýnarlar o yaþa gelinceye kadar ne aþamalardan geçmiþ, ne yollar katetmiþ, ne çetin kýþlar, ne sýcak yazlar geçirmiþler! Kaç küçük kuþ kovuklarýnda barýndýrmýþ, kaç ýslýklý rüzgara yoldaþ, kaç canlýya gölgelik etmiþler! Ve bunca þeyi yaþamýþ çýnarlarýmýzý biz þimdi yaþantýlarýmýzda tanýmaz olduk ne cahillik. Evlerine izinlerimizle gelir oldular, torunlarýna bizim müsadelerimizle gölgelik ediyorlar. Kendi topraklarýnda kurallarý biz koyuyoruz.. yeni nesiller de bu yüzden bencil yetiþiyorlar ciddi bir yanlýþtýr bu.Gölgeliksiz eðilmeden büyüyorlar hep!.. Hani aðaç yaþken eðilirdi, evet atasözleri de unutulmuþtu deðil mi unuttum!..
Danýþmak, yol bilmek Dünya’nýn kanunudur, zincirin devamý için bir öncesine uyulur. Þayet bizler de çok hasar almadan birer hayat istiyor isek gölgeleri takip etmeliyiz, gölgelerin üzerimizdeki haklarý için, yani bizim için vesselam!




Semra Arslan.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kelebeðin Ömrü Birgün Ýmiþ!..
Ey Leyl Býrakma Bizi!..
301 Can - In Hesabý!.
Birand'ýn Anlattýklarý!..

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Vefa Ýstanbul da Bir Semt Adýn Kaldý!..
Dünya Aþk Üzere Ýmiþ!..
Bir Kuþun Ýki Kanadýndadýr Yaþamak Dediðin!..
Duy - Arlý - Ýnsan!..
Yaratan Yaþlýlar Kitaplar ve Çocuklar!..
Bir Derdin mi Var!..
Sence!..
Kürt Meselesi ve Bizim Aklý - Evveller!
Ýþçi Bayramýnda Sosyal Açýklarýmýz!..
Ekmek Arasý Çið Balýk, Üstü Dumaný Tüten Dünya!..

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gurbetlik Meseleler!.. [Deneme]
Ýnsan Muhakeme Demektir Nerdesin Ey Muhakeme? [Deneme]
Ýstanbul'da Kar!.. [Deneme]
Dinime Küfreden Müslüman Olsa!.. [Ýnceleme]
Bir Sanatçýnýn Aklýnda Dolaþalým Haydi Birazda Hep Merak Edilir!.. [Ýnceleme]


Deniz Ak kimdir?

Ýçten birkaç kelime!. .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Deniz Ak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.