..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat hem bir coþma, hem bir yadsýma iþidir. -Camus
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Semra Arslan




11 Mayýs 2012
Kelebeðin Ömrü Birgün Ýmiþ!..  
Semra Arslan
....Bilirmisiniz kelebeðin ömrü birgün imiþ. Ördüðü kozadan çýkmayý, gün ýþýðýna kavuþma sabrýný, çiçeklerin özlemini yaþarmýþ onca vakitte birgün sürermiþ sefasý. Bilmezmiþ ikinci gününde olduðunu, bilmezmiþ güneþin yeniden doðacaðýný...


:BDBC:

Kelebeðin Ömrü Birgün Ýmiþ!


Bilir misiniz kelebeðin ömrü bir gün imiþ. Ördüðü kozadan çýkmayý, gün ýþýðýna kavuþma sabrýný, çiçeklerin özlemini yaþarmýþ onca vakitte bir gün sürermiþ sefasý. Bilmezmiþ ikinci günde olduðunu, bilmezmiþ güneþin yeniden doðacaðýný. Bilmezmiþ o sadece uçuþurmuþ baharýn sarhoþluðuyla. Kelebek bu ömrü bir gün koþacak çiçekte çiçeðe, düþünmeyecek ilerisini gerisini. Onu ilgilendiren çiçeklerin ne kadar parlak olduðu kadife gibi, hangisinde daha fazla polen var yada daha güzel hangisi, kelebek bu derdi bu bir gün!..
Biz insanlar ne çok düþünüyoruz farkýndamýsýnýz. En fazla yaþayacaðýmýz haydi diyin doksan sene, yarýsý öðrenmekle geçiyor geriye kaldý kýrk beþ sene, onun yarsýysa yemek içmek uyumak, kaldý yirmi beþ sene e on yýlý da idrak edebilmeye verin etrafý, kaldý on beþ sene e bitti ömür bakýn. On beþ yýl için on binlerce kaygý, mal mülk derdi, dünyada kalacaðýz zannetmeleri, aldatmalar, aldanmýþlýklar ki doðru yaþadýðýmýz kaygýsý da olmadan. Öbür Dünya derdimiz de olmasýna raðmen. Ne akýllý þu insanoðlu ki bir kelebek ömrü kadar düþünemiyor, görevini irdelemiyor, aynaya bakamýyor ne garip. Daha sonraya daha sonraya hep hayaller, hep ötelemeler hep idealler idealler. Ben size bir þey diyeyim mi öyle bir þey yok hayatta, sora diye bir þey yoktur. Ya yaþarsýnýz kýsmetinizde ne var ise yaþarsýnýz, yada hayal kurarsýnýz. Üçüncü bir alternatif yoktur. Denilen þeyler bir aldatmadan ibarettir. Ya kendimizin kendimizi aldatmasý, ya da hayalci zemini saðlam olmayan toplumlarýn bizi aldatma safsatalarý. Belki bir yýl sonra anneniz olmayacak býrakýn boþ koþuþturmalarý, kýzýnýzýn boyuna bakýn büyümüþ mü bu gün kaç santim. Kaçýrdýðýmýz þeyleri bir sonraki vakit yakalayamayýz çünkü her saniyemizin bir lezzeti vardýr. Þayet görmezseniz somurtkan yüzlerle dolaþýrsýnýz yarýn yarýn diye. Tamam insanoðlu yerleþik hayat sürer, ayaðý topraða basmalý bir taraftan ama çok mu abartýyoruz artýk bu mal mülk meselelerini ne dersiniz. Ýnsan düþünen varlýk deðimliydi?.. Düþün ne durumdasýn!..
Kýzgýn yazlardasýn haberin yok, terlerinden göller oluþtu, derin yüzülüyor haberin yok, ahretin gidiyor elinden haberin yok. Derdin var haberin yok, dermanýn var haberin yok, þurada yaþayacaðýn üç gün ondan da haberin yok. Tutturmuþsun bir yarýn yarýn diye oda bilinmezlik çünkü gaybý yalnýz Allah biliyor onda da haberin yok. Yoldaki taþýn dahi hesabý sorulacak ama biz bir rahatýz bir rahat kelebekten kaygýsýz. Hadi bir nefes alýnda þu dediklerimi bir düþünün. Belki bir serçenin yerde arandýðý rýský kadar neþeyle yaþamak için hayatý, bir baþlangýç olur bu kelebek þarkýsý!


Semra Arslan.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: yazarýn ricasý!..
Gönderen: Semra Arslan / , Türkiye
11 Mayýs 2012
Okudugunuz yazýlara kýsa yorumlar, rica edirim..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Aðacýn Gölgesinde!..
Ey Leyl Býrakma Bizi!..
301 Can - In Hesabý!.
Birand'ýn Anlattýklarý!..

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Vefa Ýstanbul da Bir Semt Adýn Kaldý!..
Dünya Aþk Üzere Ýmiþ!..
Bir Kuþun Ýki Kanadýndadýr Yaþamak Dediðin!..
Duy - Arlý - Ýnsan!..
Yaratan Yaþlýlar Kitaplar ve Çocuklar!..
Bir Derdin mi Var!..
Sence!..
Kürt Meselesi ve Bizim Aklý - Evveller!
Ýþçi Bayramýnda Sosyal Açýklarýmýz!..
Ekmek Arasý Çið Balýk, Üstü Dumaný Tüten Dünya!..

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gurbetlik Meseleler!.. [Deneme]
Ýnsan Muhakeme Demektir Nerdesin Ey Muhakeme? [Deneme]
Ýstanbul'da Kar!.. [Deneme]
Dinime Küfreden Müslüman Olsa!.. [Ýnceleme]
Bir Sanatçýnýn Aklýnda Dolaþalým Haydi Birazda Hep Merak Edilir!.. [Ýnceleme]


Semra Arslan kimdir?

Ýçten birkaç kelime!. .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Semra Arslan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.