..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doðmuþ insanlar tarafýndan savunuluyor. -Ronald Reagen
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > Ömer Faruk Hüsmüllü




20 Aralýk 2012
Hasan Kallimci ve Çocuk Edebiyatý - 1  
Ömer Faruk Hüsmüllü
(*)Hasan Kallimci Kimdir?1949’da Sarayköy’de (Denizli) doðdu. Masal, hikâye, roman, þiir, mani, tekerleme, bilmece, tiyatro eseri, efsane ve destan gibi edebiyatýn her dalýnda eserler vermiþtir. Gençler ve daha üst yaþtakiler için hikâye roman tiyatro, þiir, araþtýrma dallarýnda (13 kitap) olmak üzere toplam (95) kitap neþretmiþtir. Halen mahallî gazete ve sitelerde de yazýlar yazmaktadýr.


:ADEH:
(*)Hasan Kallimci Kimdir?

1949’da Sarayköy’de (Denizli) doðdu. Masal, hikâye, roman, þiir, mani, tekerleme, bilmece, tiyatro eseri, efsane ve destan gibi edebiyatýn her dalýnda eserler vermiþtir. Gençler ve daha üst yaþtakiler için hikâye roman tiyatro, þiir, araþtýrma dallarýnda (13 kitap) olmak üzere toplam (95) kitap neþretmiþtir. Halen mahallî gazete ve sitelerde de yazýlar yazmaktadýr.

**

Bu yazýmýzda Hasan Kallimci'nin 1. Sýnýf Öðrencileri Ýçin yazdýðý eserlerinden söz edeceðiz. Diðer eserlerini de daha sonra ele almaya çalýþacaðýz. Yazarýn bu kategorideki eserleri 2 set halinde yayýmlanmýþtýr:

1-METENÝN DÜNYASI

EÞYALAR KONUÞUYOR

Eþyalarý, insanýn arkadaþlarý olamaz mý? Mete onlarý arkadaþ edindi. Onlarla pek güzel anlaþýyor ve karþýlýklý konuþuyorlar. 16. sayfa. (Temin adresi: Farklý Yayýncýlýk)

EÐLENCELÝ TEKERLEMELER

Mete ve arkadaþlarý, okul bahçesinde birbirinden güzel tekerlemeler söyleyerek eðlendiler. Bu güne kadar hiç duymadýðýnýz, okumadýðýnýz o tekerlemeleri siz de öðrenmek ve söylemek ister misiniz? 16 sayfa. (Temin adresi: Farklý Yayýncýlýk)

DÜÞÜNDÜREN BÝLMECELER

Mete ile arkadaþlarý birbirine bilmeceler sordular. Kimi bildi, kimi bilemedi. Bakalým siz bilecek misiniz? 16 sayfa. (Temin adresi: Farklý Yayýncýlýk)

NEÞELÝ ÞÝÝRLER

Mete þiir okumayý çok seviyor. O, neþeli þiirlerini sýnýfta, arkadaþlarýna okudu ve alkýþ aldý. O þiirleri siz de arkadaþlarýnýza okumak ister misiniz?… 16 sayfa. (Temin adresi: Farklý Yayýncýlýk)

FÝDAN DÝKÝYORUZ

Aðaç dikmek, bu dünyanýn en güzel, en önemli iþidir. Mete de aðaç dikmenin önemini anlamýþ. Bir aðaç dikiyor, meyvesini de yiyor. 16 sayfa. (Temin adresi: Farklý Yayýncýlýk)

METE VE KIZILAY

Kýzýlay; bizim kara gün dostumuz. Mete, yaþadýklarý bir deprem sonucu, Kýzýlay ile tanýþýyor. Kardeþi aðýr yaralanýyor… 16 sayfa. (Temin adresi: Farklý Yayýncýlýk)

YENÝ BÝR GÜN

Yeni bir güne neþeyle baþlamak ne güzeldir! Mete, bir sabah uyanýyor, sabah sporunu yapýyor, sonra… Sonrasý bu kitabýn sayfalarýnda… 16 sayfa. (Temin adresi Farklý Yayýncýlýk)

SEVÝMLÝ DOSTLAR

Mete’nin sevimli dostlarý var; serçe, tavþan, minik köpeði Karabaþ, kedisi, ineði, keçisi, koyunu, kelebeði, kumru kuþu… Onlarla yaptýðý sohbeti okumak ister misiniz? 16 sayfa. (Temin adresi: Farklý Yayýncýlýk)

ÇEVREMÝZ:

Mete, annesinden izin alarak kardeþiyle birlikte gezmeye çýkýyor. O iyi bir gözlemci… Ýki tilki, üç maymun… Neler görüyor, neler… 16 sayfa. (Temin adresi: Farklý Yayýncýlýk)

PAZAR YERÝ

Mete, pazara çýkarak alýþveriþ yapýyor. Aaa, seyyar satýcýdan bir de dondurma alýp yemez mi! Her yerde dondurma yenir mi? Hasta olacak… 16 sayfa. (Temin adresi: Farklý Yayýncýlýk)

**

2-BÝLGE ÇOCUK SERÝSÝ

KAVGACI HOROZ

Bu kitapta dört tane küçük masal var. Bu kitabý okurken; kavgacý horozu, palavracý sineði, akýllý fareleri ve þarkýcý kuðuyu tanýyacaksýnýz. Kitap büyük boy, her sayfasý renkli resimlerle süslü ve 32 sayfa.

AÐUSTOS BÖCEÐÝ ÝLE KARINCA

Bu kitapta üç tane küçük masal var. Aðustos Böceði ile Karýncanýn o meþhur hikâyesini bir de Hasan Kallimci’nin kaleminden okuyacaksýnýz. Teþekkür etmenin önemini bilen bir kartalý, aldýklarý bir davet üzerine sevinen kurbaðalarý da tanýyacaksýnýz. Kitap büyük boy, her sayfasý renkli resimlerle süslü ve 32 sayfa.

KURT ÝLE LEYLEK

Bu kitapta da birbirinden güzel üç masal ile bir Nasreddin Hoca hikâyesi var. Kurt ile Leylek, Aðaçlarýn Piþmanlýðý, Eþeðe mi Ýnanacaksýn ve Üç Ortak… Kitap büyük boy, her sayfasý renkli resimlerle süslü ve 32 sayfa.

BÝLGÝÇ KEDÝ

Ýþte size birbirinden güzel, dudaklarýnýzda gülümsemelerle okuyacaðýnýz dört masal daha: Bilgiç Kedi, Aptal Karga, Kavgacý Akbabalar ve Öfkeli Çiftçi. Kitap büyük boy, her sayfasý renkli resimlerle süslü ve 32 sayfa.

DÜÞÜNCESÝZ KÖPEK

Masal dünyasýnda gezinmeye bu kitapta da devam edeceksiniz. Düþüncesiz Köpek, Geyiðin Piþmanlýðý, Asmanýn Ýyiliði ve Korkak Tavþanlar bu kitaptaki masallar. Kitap büyük boy, her sayfasý renkli resimlerle süslü ve 32 sayfa.

ÞARKICI KUÐU

Bu kitapta da birbirinden güzel masalllar, bakmaya doyamayacaðýnýz resimler var. Þarkýcý Kuðu, Acemi Berber, Kümesteki Konuk ve Eþeðin Þikâyeti bu kitapta yer alan masallar. Kitap büyük boy, her sayfasý renkli resimlerle süslü ve 32 sayfa.

KABA KUYRUKLU TÝLKÝ

Kaba Kuyruklu Tilkinin baþýna gelenler, Övüngen Tavþanýn övünmeleri, Aslanýn hilesi, Akýlsýz Alakarganýn yaþadýklarý Kallimci’nin kaleminden bu kitapta… Kitap büyük boy, her sayfasý renkli resimlerle süslü ve 32 sayfa.

SÝVRÝSÝNEK ÝLE ASLAN

Bu kitapta dört masal, bir de Nasreddin Hoca hikâyesi var. Sivrisinek ile Aslan, Parayý Veren, Aptal Kurt, Bal Kuþu ve Ýki Arkadaþ… Diðerlerinde olduðu gibi, tekerleme tadýnda yazýlmýþ bu masallarý tekrar tekrar, beðenerek okuyacaksýnýz. Kitap büyük boy, her sayfasý renkli resimlerle süslü ve 32 sayfa.

MASAL GEZEGENÝ

Þiir ve düz yazý karýþýmý bir tarzda iþlenen, ilköðretim 1. sýnýf öðrencilerine hitap eden, ayný zamanda beþ – altý yaþlarýndaki çocuklara anne ve babalarý tarafýndan okunabilecek olan masallar, “Masal Gezegeni” adý verilen, hacimli bir eserde toplandý. Bilgeoðuz Yayýnevi tarafýndan yayýmlanan Masal Gezegeni’nde 31 tane anonim masal yer alýyor. Eser, büyük boy, 231 sayfa ve her sayfasý resimli.

**

Kitaplarý satýn almak için...

http://www.idefix.com/kitap/hasan-kallimci/urun_liste.asp?kid=43359

http://www.maxkitap.com/yazar-hasan-kallimci.html

http://www.hepcocuk.com/yazar-9400-hasan-kallimci.html

http://www.maxkitap.com/kitap-dusuncesiz-kopek--hasan-kallimci-bilgecan-cocuk-yayinlari.html
Kaynak: http://www.hasankallimci.com/



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn çocuk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hasan Kallimci ve Çocuk Edebiyatý - 2

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Küçücük Hikâyeler - 2
Deliden Mektup Var
Acayip Bir Hikaye
Bir Murat Dört Surat
Korona Hikayeleri - 8
Küçük Hikâyeler - 1
Senin Hikayen
Prostat
Bir Ölünün Günlüðü - 8 Son Bölüm
Bir Ölünün Günlüðü - 7

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.