..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bir kitabýn kaderi okuyanýn zekasýna baðlýdýr." -Latin Atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Ýnternet ve Gerçek Dünya > osman tatlý




17 Mart 2014
Sanal Sohbet  
osman tatlý
Sanal da seks arayýþlarýný çýkarýrsanýz, iki tarafýnda pek konuþacak konularý olmadýðý görülecektir.


:AFFB:

Ýletiþim, kiþinin kendini ifade etme yoludur. Bu konuþma ve beden dili yoluyla gerçekleþtirilir. Ýletiþimin en önemli kuralý kiþinin kendisini dile getirirken rahat olmasý ve karþýdaki insana kendisini en iyi þekilde anlatabilmesidir. Ýkinci önemli kural ise, karþýdakinin kendisinin anlayýp, anlamadýðýdýr.
Ýletiþim esnasýnda ve sonrasýnda önemli olan, kiþinin anlaþýldýðýný hissedip etmemesi ve sonrasýnda insanlara olan güvenin sarsýlýp sarsýlmamasýdýr. Çünkü iletiþimde baþarýsýz olanlar genelde öz güvenleri sarsýlýr ve kabuklarýna çekilirler. Hayattan, insandan korkmaya baþlarlar, bunlardan uzaklaþýrlar. Kendi iç dünyalarýnda yaþamaya baþlarlar. Ýç dünyalarýna kolay kolay insan almazlar, çünkü yaralanma korkusu vardýr. Tekrar baþarýsýz olma düþüncesi ön plandadýr.
Ülkemizde, öz güven sorunu yaþayanlarýn çoðunluðu ve kendini ifade edememe durumu nedeniyle, kendilerine sanal dünyada, kendilerini ifade etme yoluna baþvurmaktadýrlar. Ýlk etap da masum gibi görünen durum, sonrasýnda istenmeyen birçok sorunun kapýsýný aralamaktadýr.
Sosyal hayatta kendisini ifade edemeyen ürkek, pýsýrýk, korkak kiþiler sanal ortamda çok farklý bir kiþiliðe bürünerek, sosyal hayatta yaþadýklarýnýn tam tersini yaþamaya baþladýlar.
Aslýnda bakýldýðýnda küreselleþen dünyada, insanýn etrafýnda kendisini anlamayan, hitap etmeyenler olabilir. Kültürel, bilgi, dini görüþ gibi konularda uzaktaki insanlarla sohbet etmesi gayet normal bir durumdur. Ancak baþta da belirttiðimiz gibi internet bilgi için deðil eðlence amacýyla kullanmaktadýr.
Peki, insanlar internet üzerinde neden sohbette ihtiyaç duymakta ve hangi konular konuþulmaktadýr?
Sanal ortamda kadýnlar ve erkekler neler konuþur sorusunun araþtýrmalarýma göre þöyledir:
Her þer normal ve genel baþlar sonrasýnda ise kafalar uyuþursa, konular özelle doðru yönelir. Peki, bu özelde neler konuþuluyor?
Sanal ortamda erkekler kadar kadýnlarýn da aktif olduðunu unutmamak lazým. Gerçek hayatta ürkek, çekingen, utangaç ve gizemli olan kadýn sanal alemde kendini daha rahat hissederek, gerçek hayatta konuþamayacaðý konularý, sanal alemde sýnýrsýzca konuþabilmektedir. Kendine dair ne kadar özel sorun ve durum varsa adeta içini dökerek, anlatýr.
Dolaysýyla, sanal alemi tek taraflý yani sadece erkeklerin aktif kullandýðýný düþünmemek gerekir. Bazen ilk adým çoðu kere kadýndan gelir. Yeter ki kadýn, aradýðý ýþýðý bulsun. Sonrasýna yemini atar ve balýklarýn oltaya gelmesini bekler.
Biz iki tarafýnda sözde uyuþtuðunu düþünerek hareket edersek, en çok konuþulan konun cinsellik olduðunu söyleyebiliriz. Sanal ortamda istisnalar hariç en çok konuþulan ve aranan konu sekstir. Seksin her türlüsünün konuþulmasýndan zevk alan taraflar, sanal alemde kendilerini tatmin etme yolunu tercih ederler. Gerçekte tatmin edemedikleri duygularýný ve konuþamadýklarýný sanal yoluyla tatmin etme çabalarý görünmektedir. Sanal de iki tarafýn birbirini tanýmamasý ve belki de hiç tanýþamayacaklarý rahatlýðý bu durumun daha hýzlý yayýlmasýna neden olmaktadýr.
Sanal da seks arayýþlarýný çýkarýrsanýz, iki tarafýnda pek konuþacak konularý olmadýðý görülecektir.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýnternet ve gerçek dünya kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Facebook Dindarlýðý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Edebiyat Fakültesinde Dergi Çýkarmak
Ýklimler / Film Eleþtirisi
120 / Film Eleþtirisi
Üç Maymun / Film Eleþtirisi
Neþeli Hayat
The Ýmam"ýn Savaþý Kiminle
Doldurmanýn Tadý Adýndan Deðil, Malzemesinden Anlaþýlýr
Türkiye Sinemasý ve Sinemada Algý
Þiddetin Yükselen Yeni Adý: Testere
Suskun Sinema Yazýlarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yalnýzlýk Sözleri I [Öykü]
Hayalim Yazar Olmak [Roman]
Hayalim Yazarlýk [Roman]
Okuyorum Ama Yazamýyorum? [Roman]
Yazar Kimliði [Deneme]
Aþk ve Cinsellik Ayrý Þeylerdir [Deneme]
Aþk Yolculuðu [Deneme]
Yazar Konularý Nereden Alýr [Deneme]
Ýslamda Kadýna Kýrbaç [Deneme]
Aþkýn Kölesi Olmak [Deneme]


osman tatlý kimdir?

okuyucu ile beraber yolculuk yapmak


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman tatlý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.