..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her þey ancak sevgiyle satýn alýnabilmelidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Savaþ ve Afetler > hüseyin hilmi arslan




22 Temmuz 2014
Gazze’yi Kurtarmaya Kendinden Baþlamak  
hüseyin hilmi arslan
Ýnsanlýk yeniden diriliþ gayretini yaþamadýkça, her insan kendi diriliþi ve gerçek kurtuluþu için çalýþmadýkça ne Filistinliler ne de diðer mazlum halklar kurtulamaz.


:AEEJ:

     Gazze bombalanýyor. Ýçimiz acýyor, öfkemiz kabarýyor, yumruklarýmýzý ve diþlerimizi sýkýyoruz. Bir þeyler yapabilmenin yollarýný arýyoruz. Hemen profil resmimize bir Filistin bayraðý koyuyoruz sosyal medyada veyahut ölen Filistinli çocuklarýn resimlerini paylaþýyoruz hani þu altýnda meþhur o içeceði, reklam olmasýn adýna gerek yok, almamayý tembihleyen sözler yazan resimler. Daha baþka ne yapýyoruz; biraz daha öfkeli olanlarýmýz mesela, bir meydanda toplanan kalabalýðýn arasýna karýþýp “kahrolsun Ýsrail” sloganlarý atýyoruz. Kýzýyoruz insanlara “Bakýn falan ülke insanlarý nasýl tepki gösteriyorlar, hadi sizde gücünüzü gösterin falan falan ürünleri sakýn almayýn toplumsal bilinç oluþturalým.” “Bütün Müslümanlar bir olsa tükürüðümüzle boðarýz, ama nerede! Biz birlik olamayýz ki!” “Hükümet samimiyse tepkisinde derhal þunlarý þunlarý yapmalýdýr!” diyoruz deðil mi?
     Peki, asýl bütün bunlarý yapmak yetiyor mu? Tepkilerin yeterli olup olmadýðýný sormuyorum. Yani o tepki denilen þeyin en yüksek düzeyi neyse, yapabilsek sesimiz bir tankýn önünü keser mi acaba? Hiç sanmýyorum. Çünkü biz tepkimizi artýrdýkça onlar etkilerini artýracaklar, ters bir orantý var bu iþte bana göre. Ne yapmalý o zaman oturup vaz mý geçelim mücadeleden? Hayýr, geçmeyelim. Ya nasýl olacak? Yukarýda saydýklarým bir mücadele deðil ki. Biz onlarý yapmakla mücadele etmiyoruz ki. Gürültü yapýyoruz sadece. Gürültü ancak kargalarý kaçýrýr.
     Mücadele dedim ya þimdi yine bazýlarýnýz dýþa dönük bir mücadele yapmamýz gerektiðini söyleyeceðimi düþünecek. Hayýr tam tersi. Gazze’yi de Suriye’yi de Doðu Türkistan’ý da vs. vs. kurtaracak mücadele, önce hepimizin içinde, tam da kalbinde baþlamalýdýr. Önce kalplerimizi diriltmeliyiz ve gerçek Müslümanlar olmalýyýz. Çünkü biliyoruz ki “Ýnanýyorsanýz Üstünsünüz” buyuruyor Allah Teala, çünkü biliyoruz ki: “Gerçek imaný elde eden kainata meydan okuyabilir.”. Bizi gerçek insan ve Müslüman yapacak ve hakiki imaný kazandýracak sýr kalbimize dönüp önce onu diriltmektir. Manen hasta ve ölü kalpler yani önce kendisini diriltememiþler ne kadar slogan atarlarsa atsýnlar Gazze’yi kurtaramayacak Ýslam birliðini diriltemeyeceklerdir.
     Dillerimiz yalan söyledikçe, alýnlarýmýz secde izleriyle süslenmedikçe, cüzdanlarýmýz sadaklarla bereketlenmedikçe, ruhumuz Kur’an’la kalbimiz zikirle dirilmedikçe emin olun her gün Müslüman ve mazlum kaný akmaya devam edecek.
     Kardeþim sen dirilirsen, evin dirilir. Evin dirilirse mahallen dirilir. Mahallen dirilirse camilerin dirilir. Camileri ayakta olan bir millet gerçek diriliþe uyanmýþ demektir. Býrakalým artýk televizyon baþýnda uyuklamayý. Sokaklarý amaçsýz bir þekilde arþýnlamayý. Kalkýn ayaða ve kendinizi kurtarýn önce, çünkü biz kurtulmadýkça zincirlerimizden kundaktaki bebekler hiç uyanmayacak, Gazze uyanmayacak aydýnlýk bir sabaha, Doðu Türkistan’dan muþtular gelmeyecek. Biz dirilmedikçe, kimse kusura bakmasýn, Hanzala yüzünü dönmeyecek ve hiç büyümeyecek. Vesselam.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Veliler, Çocuklar ve Tercihler
Muhalefet ve Tarafgirlik Meselesinin Özüne Bakýþ 2
Liyakatli Ýnsaný Bulma Meselesi
Muhalefet ve Tarafgirlik Meselesinin Özüne Bir Bakýþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kelimelerin Þehirden Kovuluþudur [Þiir]
Ýnsanca Bir Þeyler [Þiir]
Karacan [Þiir]
Yalnýzlýk Hallerinden [Þiir]
Rüzgar Görmemiþ Çocuklarýn Þiiri [Þiir]
Þehre Kopuk Gülüþler [Þiir]
Ölmek ve Uyanmak [Þiir]
tarýmsal Kalkýnma ve Eðitim [Deneme]
Ramazan ve Þiir [Deneme]
Okumama - Okuyamama Sorunu [Ýnceleme]


hüseyin hilmi arslan kimdir?

Üstadlarýn açtýðý yolda, onlarýn gösterdikleri ufuklarý aþmak hevesinde bir talebeyim

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl Kýsakürek, S. Ahmet Arvasi, Rasim Özdenören


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © hüseyin hilmi arslan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.