..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak ne güzel þey be kardeþim. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýstanbul > Aysun Güven




19 Aralýk 2014
Zeus'un Kýzý; Bir Ýstanbul Seyahati 2  
Aysun Güven
Þirin, kara kuru, kocaman güllü elbiseli, 4 yaþlarýnda bir kýz çocuðu. Müdürünün yanýna götürmek istediklerinde gitmeyeceðini ve iyi akþamlar demeyeceðini söyledi. Onlar gittikten sonra kýzlarýmý, gözümün önünden geçirdim. Çaycý kadýnýn getirdiði çaylarý býrakmasýndan sonra, arkadaþým, yavaþça yaklaþtý. Bu kadýn, küçük kýzýn annesi deðil dedi. Annesi geçen sene intihar etti.


:AAIF:
Görkemli alýþveriþ merkezlerinin birinin üst katlarýnda çalýþýyordu arkadaþým. Ýçeri girdiðimde ona telefon ettim. Ýstersem aþaðýda oyalanabileceðimi, istersem yukarý çýkabileceðimi, ama biraz bekleyeceðimizi söyledi. Biraz ilerideki kalabalýða gözüm takýldý. Oldukça pahalý ev tekstili ve objeleri satan bir firmanýn içerisi týklým týklýmdý. Gençlerden bir kaçý yanýmdan geçerken “zannedersin ki bedava veriyorlar” diyordu. Ve ben arkadaþýma yanýna gelmek istediðimi söyledim. Güvenlik görevlisine kimlik kartýmý verip, ziyaretçi kartýmý aldým ve asansöre bindim. Þýk bayanlar ve baylar ile, ben en üst kata çýkýncaya kadar, kýsa bir beraberliðimiz oldu. Giriþinin Avrupa tarzý olduðunu söyleyebileceðim bu iþyeri, sanki bir film senaryosundan çýkmýþ gibiydi. Arkadaþýmýn yanýna oturduðumda ise, kutu gibi büroda da üç kiþinin çalýþtýðýný gördüm. Biraz sonra küçük bir kýz sesi duydum. Annesi olduðunu düþündüðüm bayan ile beraber yavaþ yavaþ sesleri bizim tarafa yaklaþýyordu. Sürekli sorular soruyordu küçük kýz. Burasý neresi? Burasý toplantý odasý.Neden ? Burasý neresi? Çalýþma odasý. Neden ýþýklarý yanmýyor? Çünkü orada çalýþan arkadaþýmýz erken çýkmýþ. Biraz sonra yanýmýzdalardý. Þirin, kara kuru, kocaman güllü elbiseli, 4 yaþlarýnda bir kýz çocuðu. Müdürünün yanýna götürmek istediklerinde gitmeyeceðini ve iyi akþamlar demeyeceðini söyledi. Onlar gittikten sonra kýzlarýmý, gözümün önünden geçirdim. Çaycý kadýnýn getirdiði çaylarý býrakmasýndan sonra, arkadaþým, yavaþça yaklaþtý. Bu kadýn, küçük kýzýn annesi deðil dedi. Annesi geçen sene intihar etti. Uzun bir süredir bunalýmda idi. Eþi yardým etmeye çalýþtý, ancak baþarýlý olamadý. Bu kadar küçük kýzý olan bir kadýn, nasýl hayattan bu denli soðuyabilirdi. Aklým almýyordu. Ýnsanlar, bu kadar sýradan bir hayata devam ederken, bu kadar isteksizken bile, ölümü düþünmeye fýrsat bulamazken, bu kadýn göz göre göre nasýl veda etmiþti. Hem de arkasýnda ona muhtaç birini býrakarak.
Dönme vakti gelmiþti. Havaalaný o kadar kalabalýktý ki. Güvenlik gerekçesi ile botlarý çýkarma telaþý bile, bu kargaþanýn önüne geçemiyor, aksine körüklüyordu. Yakýnda el bagajlarýnýn bile yasaklanacaðý konuþulurken, terörizmden sakýnmak için, sadece güvenliðin yeterli olacaðýný zannetmek, bence baþlý baþýna bir ihmaldi zaten. Uçaða almalarýný beklerken, oturmaktan sýkýlmýþ bir halde, ayakta bekliyordum. Genç bir kadýn bana doðru, uzun süre bakýnca, konuþma ihtiyacý hissettim. Kendisinin 16 yaþýnda evlendiðini, akrabalýktan dolayý sakat bir çocuðunun olduðunu ve rahim kanseri yüzünden ameliyat olmak zorunda kalýp, kontrollere, Ýstanbul’a geldiðinden bahsetti. Ve yüzü gülüyordu. 21 yaþýndaydý mutluydu. Ve çocuðunu özlemiþti. Ve ………………
03.12.2014



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýstanbul kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zeus'un Kýzý; Gidiyormuþ Gibi Durmak
Zeus'un Kýzý; Bir Ýstanbul Seyahati

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
2020 Bit Artýk
Zeuskýz; Yalan
Zeuskýz; Metaverse Dönüþüm Dontlookup
Zeuskýz; Prada Gýrgýr'a Karþý
Zeuskýz; Metaverse Dönüþüm Dontlookup
Iðdýr Harward Arasý Kaç Km?
Zeuskýz; Çaðrýþýmsal Eþik
Ertelenen Ýþlere Gün Doðdu
Zeuskýz; Sizi Dinlesinler
Ego Bitti Þarj Etmek Lazým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kara Mizah [Þiir]
Irmak [Þiir]
Bütün Yolculuk Boyunca Hasret Ayrýlmadý Benden - Bir Ucu Bir Kuyuda Kaybolan Rüzgarlý Bir Þosede [Þiir]
Ýnsana Dair [Þiir]
Bir Dolu Bir Boþ [Þiir]
2011 Yeni Doðan [Þiir]
Doðum Günüm [Þiir]
Doðum Günüm [Þiir]
Derdim Bu Olsun [Þiir]
Ne Diyeceðimi Bilemedim [Þiir]


Aysun Güven kimdir?

hayatýn içine sýðamayanlar kitaplarýn içine sýðabilir.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysun Güven, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.