..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Küle değil, ateşe üflemelidir." -Divanü Lügat-it Türk, Savlar
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > İnceleme > Sanat ve Sanatçılar > Hakan Yozcu




12 Ağustos 2015
Aykırı Oyuncular Topluluğu  
Hakan Yozcu
Grup, 2011-2012 Tiyatro Sezonunda derleme bir oyun olan “Tükenmez Tebeşir” oyunuyla seyirciyle ilk defa buluşmuş. Oyun, ilkokul ve lise öğrencilerini hedef kitlesi saymış ve amaçlarına ulaşarak iyi bir seyirci sayısı yakalamış. Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de özel izinlerinin alınmasıyla il ve ilçelerdeki bütün öğrencilere oynama şansı yakalanmış.


:BJBF:

     Bu gün sizlere Sivas Aykırı Oyuncular Topluluğu’ndan söz etmek istiyorum.
     Aykırı Oyuncular Topluluğu 2011 yılında Sivas’ta Genel Sanat Yönetmeni Sema Çiftçi tarafından kurulmuş bir Tiyatro Grubudur.
     Grup, 2011-2012 Tiyatro Sezonunda derleme bir oyun olan “Tükenmez Tebeşir” oyunuyla seyirciyle ilk defa buluşmuş. Oyun, ilkokul ve lise öğrencilerini hedef kitlesi saymış ve amaçlarına ulaşarak iyi bir seyirci sayısı yakalamış. Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de özel izinlerinin alınmasıyla il ve ilçelerdeki bütün öğrencilere oynama şansı yakalanmış.
     2012 -2013 sezonunda ise Mehmet Baydur’un “Yangın Yerinde Orkideler” adlı oyunu sahnelenmiş. Daha sonra da ülkenin kanayan yaralarından biri olan şiddet konusunu ele alan bir oyun seçilmiş: Vedat Çiftçi’nin derlediği “Zor Zanaat İnsan Olmak” büyük bir beğeni kazanmış. Böylece grup Sivas dışını da taşınmaya başlamış. Ve bunu ileriki yıllarda birçok oyun takip etmiş.
     Bundan 5 ay önce Sema Hanım ile başka bir bayan arkadaşı durmamış, yılmamış ve Sivas Sanat Konağı’nı açmış.
     Sanat Okulu olarak kabul gören bu mekânda birlikte eğitim vermeye başlamışlar. Bölge insanına tiyatroyu ve diğer bazı sanatları tanıtıp sevdirmişler. Adeta gördükleri bir rüyayı gerçekleştirmişler. Tek istedikleri şey çalışmaları için halktan destek görmek imiş…
     Aykırı Oyuncular Topluluğu, Elazığ’da düzenlenen 3. Nejat Uygur Tiyatro Festivali’ne İç Anadolu Bölgesi’ni temsilen davet almış. Bu festivalin özelliği Türkiye’nin her bölgesinden bir ekibin o bölgeyi temsilen katılıyor olması.
     Festivalde sahnelenen oyun, izleyenler ve festival komitesi tarafından büyük taktir toplamış. Yine grup, 6. Ayvalık Tiyatro Festivali’ne “Zor Zanaat İnsan Olmak” oyunuyla katılmış.
     Grup sezon içinde biri çocuk oyunu, diğeri de dram olmak üzere yılda 2 oyun sahneliyor.
Daha sonra Grup, Şubat 2015’te Genel Sanat Yönetmeni Sema Çiftçi ve Halkla İlişkiler Müdürü Handan Özfidancı tarafından kurulan Sivas Görsel Sanatlar Ve Kültür Derneği’nin bünyesine geçmiş. Tiyatronun yanı sıra resim, bale, dans, folklor, heykel, fotoğrafçılık gibi alanlarda da faaliyetler yürütülüyor…
     Bu grubun beni çok memnun eden bir yanı da bu sene benim yazmış olduğum “Ormanda” adlı çocuk oyununu oynamaya karar vermiş olmaları oldu.
     Oyunun yönetmenliğini yapacak olan Sayın Sema Çiftçi Hanımefendi ve değerli eşleri Vedat Çiftçi Bey, benimle irtibata geçerek “Oyunumu oynamaya karar verdiklerini, bu nedenle izin vermem halinde, TC Kültür Bakanlığı’na gerekli iznin alınması için müracaat edeceklerini” bildirdiler.
     Bu haber, benim için gerçekten çok sevindiriciydi. Ne kadar mutlu olduğumu sizlere anlatamam. Daha önce de bu oyunu, Gazimağusa Meslek Lisesi Çocuk Eğitimi Ve Gelişimi Bölümü Öğrencileri ve Türkiye’den Sakarya 75 Yıl Ortaokulu Öğrencileri oynamışlardı. Yine aynı şekilde çok sevinmiştim.
     Özellikle de Türkiye’den oyunumun oynanması için yapılan izin istekleri beni daha da mutlu ediyor. Ben de gereken izni hemen veriyorum. Herhangi bir ücret veya telif hakkı talep etmiyorum. Zaten şu ana kadar yazdığım hiçbir oyundan bunu talep etmedim. Oyunumun seçilmesi ve oynanması benim için zaten bir ödüldür. Nezaketen bir izin istenmesi yetiyor. Çünkü bu üretenin emeğine bir saygıdır…
     Bu anlamda Sivas Aykırı Oyuncuları Tiyatro Grubu Sanat Yönetmeni Sayın Sema Çiftçi Hanımefendi’ye ve Saygıdeğer eşleri oyuncu ve yönetmen olan Vedat Çiftçi Bey’e de teşekkürlerimi sunuyor, kendilerine başarılar diliyorum…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın sanat ve sanatçılar kümesinde bulunan diğer yazıları...
Öykü Tiyatro ve Sanat Üzerine
Benim Gözümden "Tutunamayanlar"
"48 Saat" Üzerine
Çakırcalı Efe Üzerine
Âşık Osman Akçay İle Tanıştık
Çukurovalı Şair Ya da Çukurova Çocuğu
Şair Selçuk Üstün′ün Şiir Bahçesinden
Kalbim Bakü"de Kaldı
Samsun'da Kktc Etkinliği
Angela'nın Külleri Üzerine

Yazarın İnceleme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
"Gün Olur Asra Bedel" Üzerine Bir İnceleme
Bir Şiir Emekçisi: İhsan Tevfik Kırca
Yozcuların Kökeni ve Çangaza Köyü
yaşar Kemal’in Ölüm Yıldönümü Münasebetiyle
Çeşitli Yönleriyle Prof. Dr. Erhan Arıklı
Kayacı Vadisi (Doktorun Yeri)
İskenderun Belediyesi Tiyatro Topluluğu
Diyetisyen Olmak
6. Türkoloji Buluşması
Angela’nın Külleri

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Vakit Gelince [Şiir]
Kara Güzel [Şiir]
Hayallerim [Şiir]
Gönlümün Tacısın Yar [Şiir]
Kurban Olurum [Şiir]
Acı Ektim [Şiir]
Nerdesin? [Şiir]
Yüreğimde İhtilal Var [Şiir]
Hayat Seni Çözemedim [Şiir]
Helallik İstiyorum [Şiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doğumluyum. Kuzey Kıbrıs'ta yaşıyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldum. 20 yıl çeşitli okullarda edebiyat öğretmenliği yaptım. Uzun yıllar Yenivolkan ve Güneş Gazetelerinde köşe yazarlığı yaptım. Şu an Habearkıbrıslı ve Güncelmersin Gazetelerinde yazıyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazılarım yayınlanıyor. Şiir, öykü ve tiyatro oyunları yazıyorum. Bu alanlarda çeşitli ödüllerim var. Kendime ait basılmış "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Başka" isimli iki adet öykü kitabım var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yıl Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevinde bulundum. Halen Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlığı'na bağlı Müşavirim.

Etkilendiği Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.