..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sýrtýnda elbise yok." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Politika > Erdað Duru




5 Haziran 2019
Bilderberg – "Eyes Wide Shut"  
Erdað Duru
Komplo teorisyenleri, Bilderberg Grubunun finansal krizleri bilerek çýkartmak, insanlarý sürekli olarak gelecek korkusu ve baskýsý altýnda tutmak, güncel sorunlarla meþgul etmek, dünya nüfusunun, daha doðrusu sýradan insanlarýn yüzde 80'ini laboratuvarlarda üretilen hastalýklar, uzaktan ýþýnlanma, bölgesel savaþlar gibi çeþitli yöntemlerle yok etmek gibi planlarý olduðunu iddia ediyor.


:ABDC:
BBC’de yayýmlanan 1.6.2019 tarihli araþtýrmada Bilderberg’in dünyanýn en tartýþmalý ve en gizli örgütü olduðuna dikkat çekiliyor. Bilderberg Grubunun ilk toplantýsý 1954'te yapýldý. Amaç Ýkinci Dünya Savaþý'ndan sonra ABD-Avrupa iliþkilerini geliþtirip, güya küresel bir çatýþmanýn tekrarlanmasýný önlemekti. Gerçi üçüncü bir dünya savaþý bugüne dek çýkmadý ama ülkelerin tüm güçleriyle böyle bir savaþa hazýrlandýklarý bir gerçek.

Peki Bilderberg toplantýlarýný gizli yapmanýn gerekçesi ne ? Bir örgüt ya da toplantý dünya kamuoyundan gizleniyorsa orada insanlýk aleyhine her türlü karanlýk iþ, cinayet ve savaþ planlanýyor demektir. Yoksa neden gizli yapýlsýn ? Toplantýnýn her türlü pis iþ ve kara para aklamakla ünlenmiþ Ýsviçre'de yapýlmasý da olumlu bir gösterge deðil. 3 Haziran’da Montreux’de baþlayan toplantýlar 4 gün sürecek.
Toplantýlara dünyanýn bir çok ülkesinden politikacýlar, sanayi, finans, akademi ve medya sektöründen 130 konuk çaðrýldý. Ýyi de aslaným bunlarý kim davet ediyor, kim çaðýrýyor ? Esas çocuk kim ? Konuklar arasýnda Trump'ýn damadý Jared Kushner, Microsoft Baþkaný Satya Nadella, Google'ýn eski baþkaný Eric Schmidt, Paypal'in kurucusu Peter Thiel ve Henry Kissinger de var. Ben çaðrýlmadým. Siz de çaðrýlmadýnýz millet !

Komplo teorisyenleri, Bilderberg Grubunu finansal krizleri bilerek çýkartmak, insanlarý sürekli olarak gelecek korkusu ve baskýsý altýnda tutmak, güncel sorunlarla meþgul etmek, dünya nüfusunun, daha doðrusu sýradan insanlarýn yüzde 80'ini laboratuvarlarda üretilen hastalýklar, uzaktan ýþýnlanma, bölgesel savaþlar gibi çeþitli yöntemlerle yok etmek gibi planlarý olduðunu iddia ediyor. Ben de bu düþüncedeyim. Yoksa neden gizli olsun deðil mi ?

“Bilderberg Ýnsanlarý" nýn yazarý Prof. Andrew Kakabedse komplo teorilerinde büyük oranda gerçek payý olduðunu düþünüyor. Kakabedse'ye göre sað ve sol siyasal liderleri iþ dünyasý ile bir araya getirerek lüks, güvenli ve rahat bir ortamda beyin fýrtýnasý yaptýrmayý hedefleyen Bilderberg’in gücü, Davos Dünya Ekonomik Forumu'ndan çok daha fazla.

Tüm bunlar George Orwel’in “1984” romanýndaki gibi özel yaþamýn ve kiþi dokunulmazlýðýnýn tamamen orada kalktýðý bir dünyayý tek bir merkezden yönetmeye doðru mu gidiyor? Bir anlamda evet. Serbest piyasa ve Batý kapitalizmi formunda tek bir dünya hükümetine doðru güçlü bir hareket var. Sosyalizm, hümanizm ve komünizme geçit yok !

“Komplo Teorilerine Kabataslak Rehber" adlý kitabýnda James McConnachie, Bilderberg’in dünyanýn gideceði yönü þekillendirmeye çalýþan gizli bir örgüt olduðunu belirtiyor. Times gazetesi yazarý David Aaronovitch ise bu tür örgütlerin gücüne inanmanýn bazý kesimleri kurban haline getirdiðini, rasyonel bir dünya görüþüne sahip olmayý engellediðini savunuyor:

"Bilderberg’e böyle güçler yakýþtýrmak çok hayali. Bazý insanlarýn tanrýsal güçlere sahip olduðunu çaðrýþtýrýyor. Bu bir çeþit saðaltým olabilir ama insanlara bilim dýþý bir bildirim veriyor" diyor. Aaronovitch, zengin ve güçlü insanlarýn buluþtuðu Bilderberg toplantýlarýna bakýp diþ gýcýrdatmanýn gülünç olduðu görüþünde. Doðru, diþ gýcýrdatmak yerine onlarýn tüm mallarýný ve mülklerini kamulaþtýrmayý önermek daha ciddi bir yaklaþým olur.

Bilderbergciler gizliliðin gerekli olduðunu savunuyor. Çünkü ancak bu þekilde , sözlerinin hiç bir siyasal sonuç doðurmadan, eleþtiriden muaf, medyanýn sözlerini çarpýtabileceði (!) kaygýsý duymadan, birbirleriyle dürüst (!) ve açýk (!) bir þekilde konuþabileceklerine inanýyorlarmýþ ! Doðrusu çok komik. Yani koruma ordularýyla tepeden týrnaða en son teknolojiyle korunan bu seçkinler medyadan mý korkuyor ?
Hangi gazeteyi okursanýz okuyun, hangi televizyon kanalýný ya da sosyal medya hesabýný izlerseniz izleyin, toplantýya katýlanlarýn hiçbirinden toplantý içeriði hakkýnda tek bir sözcük duyamayacaksýnýz. Dýþarýya bilgi sýzdýrmaya kalkýþanlar trafik kazasý, hastalýk, kafaya saksý düþmesi, erken bunama, beyin kanamasý, ani cinnet, vs gibi nedenlerle bir þekilde tasfiye edileceðine kesin gözle bakabiliriz.

Tüm bilimsel, teknik geliþme, istihbarat ve nano teknolojiye karþýn dünyada hala gericiliðin, Neo-Nazizm, Neo-Siyonizm, Ku-Klux-Klan, ýrkçýlýk, apartheid, yabancý düþmanlýðý, nefret söylemi, terör örgütleri, uyuþturucu madde ticareti gibi sorunlarýn var olmasý, bunlarýn yaygýnlaþmasý, yeni sorunlarýn türemesi, tüm iyi niyet çabalarýna raðmen sorunlarýn bir türlü yok edilemeyiþini de Bilderberg gibi yapýlanmalar ile seçkinlerin bunlarý el altýndan desteklemesine, insanlarý sindirmek ve kendi çýkarlarý için kullanmasýna baðlýyorum.
(Kaynakça: BBC Türkçe Haber, 1.6.2019, gazeteci Tom de Castella'nýn yazýsýndan derlenmiþtir.)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politika kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Her Milletin Ayrý Bir Devleti Olmalý mý?

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Osmanlý Saray Edebiyatý Divan Þiirinde Erotizm ve Cinsellik - 1
Holokost Yorgunluðu
Osmanlý Saray Edebiyatý ve Divan Þiirinde Erotizm ve Cinsellik - 2
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (16. Bölüm)
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (13. Bölüm)
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (15. Bölüm)
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (17. Bölüm - Son)
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih - Ermeni Sorunsalý (6. Bölüm)
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (11. Bölüm)
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (12. Bölüm)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Avrupa'nýn Baðrýnda Yýrtýk Dondan Fýrlayan Neo - Siyonist Bir Ülke: Fransa [Eleþtiri]
Sanal Ýnternet Hapishanesi: Facebook [Eleþtiri]
Facebook Neden Bana 30 Gün Tart Cezasý Verdi? [Eleþtiri]
Eskiþehir Büyükþehir Belediyesi Senfoni Orkestrasýna Neden Bilet Bulunamýyor? [Eleþtiri]
Eyfel Kulesi Havada Takla Atarak Kýçýyla Gülerdi! [Eleþtiri]
Ýsrail Nereye? (1. Bölüm) [Eleþtiri]
Apartheid - Siyonist Irkçýlýðýn Avdeti [Eleþtiri]
Ermeni Apostolik Kilisesi Karanlýk Geçmiþiyle Yüzleþmelidir (4. Bölüm) [Eleþtiri]
Endlösung: 65 Yaþ Üstünden Kurtulmak! [Eleþtiri]


Erdað Duru kimdir?

Galatasaray Lisesi, Ý. Ü. Edebiyat Fakültesi

Etkilendiði Yazarlar:
Kant, Russell, Montaigne, Voltaire


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Erdað Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.