..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dengeli bir rejimde yemeðin yeri çok önemli. -Fran Lebowitz
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Erotik > Ömer Faruk Hüsmüllü




19 Aralýk 2019
Dilsiz Fahiþe - 3  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Orospu denilmesine neden kýzýyorsun?


:HDF:
     Kendini yýlký atý gibi hissetmiþtin yýllardýr. Onlar yaþlandýklarý ve artýk bir iþe yaramadýklarý için doðaya býrakýlýyorlardý; soðukla ve yýrtýcý hayvanlarla yaptýklarý mücadeleleri kazanýrlarsa sað kalýyorlardý, tabii aksi olduðunda da ölüm kaçýnýlmazdý. Sen bir yýlký atý gibi yaþlý deðildin, iþe yaramaz da deðildin; ancak atýlmýþtýn, bir yuvanýn korunaðýndan yoksundun. O yüzden kendini yýlký atý gibi hissetmiþ olabilir misin?
     
     Yataktan fýrlayýp ayaða kalkýyorsun. Az önceki gördüklerin rüya mýydý, gerçek miydi? Yoksa hepsi bir sinema filmi miydi? Aslýnda yaþadýklarýnýn hiçbiri belki de hayatýn kendi deðildi; olsa olsa bir kâbustu. Evet, düpedüz bir kâbustu ve sen günlerdir/yýllardýr bu korkunç hayalin görüntüsüne bakýyordun.
     “Orospu” demeselerdi sifonu çekmezdin. Sana orospu denilmesine çok kýzýyorsun da nedense fahiþe denilmesine ayný tepkiyi göstermiyorsun. Oysa bu sözcüklerin ikisi de ayný anlamda deðil mi? Fahiþe de orospu da bedenini satmýyor mu? Halk arasýnda bedenini satanlar orospu iken, elit tabakada bedenini satanlar neden fahiþe olarak adlandýrýlýyor? Sen elit tabakadan olmadýðýn için mi orospusun?
     “Para karþýlýðý cinsel iliþkiye giren seks iþçisi” olarak orospuyu yani fahiþeliði tanýmlayanlar, bu konuya sanki daha iyimser bir yaklaþýmda bulunmuyorlar mý? Bunlarýn fahiþeliði bir meslek olarak kabul ettikleri belli, üstelik fahiþelik çoðunun nazarýnda dünyanýn en eski mesleði. Daha sevimli hale getirmek için “yosma” diyenler bile var. Tabii “ahlâksýz ve hayâsýz, namusunu korumayan, fuhuþ/zina yapan, erkeklerin cinsel zevklerine para karþýlýðý hizmet eden, kötü yola düþmüþ kadýn “ diyenler de tam tersi bir görüþte. Pekiyi, “hayat kadýný” diyenler acaba ne anlatmak neye iþaret etmek istiyorlar?
     Yýllar öncesine gidiyorsun...
     Herkes ona Abla diyordu. Gerçek adýný bilen de soran da yoktu. O, eski bir fahiþeydi ve hem seni hem de daha dört kadýný pazarlýyordu. Onu tanýdýktan birkaç gün sonra çalýþtýrdýðý kýzlarý yani seni ve dört kadýný evine davet etmiþti. O günkü konuþmasýndaki þu sözleri hiç unutmadýn:
     “-Hayat, tilkidir; biz insanlar ise tavuk. Tilkinin çevikliði, uyanýklýðý ve zekasýyla insanýnki ayný olabilir mi? Tilki, tavuklarý kümeste ya da bir köþede sýkýþtýrýrsa hemencecik iþlerini bitirir. Sizler, bu tilki ile mücadele etmek için gerekli olan silahlara sahipsiniz. Nedir silahlarýnýz? Para ve güzelliðiniz. Yerinde ve zamanýnda bunlarý kullanmasýný bilirseniz öldüremeseniz bile hiç olmazsa tilkinin size yaklaþmasýný engelleyebilirsiniz.”
     Böylesi bir hayatýn neden oldu? Bu sorunun cevabý aslýnda çok uzun, özetlemek de biraz zor. Buna raðmen hayat hikayenin satýr baþlarý geliyor aklýna sýrayla:
     Annenin evlendiði o adam, sana babalýk hiç yapmadý. Ýlk yýllarda onun için senin varlýðýnla yokluðun birdi. Onun umurunda bile deðildin. Seninle hemen hemen hiç konuþmazdý.
     Yýllar böyle geçti.
     Yaþýn on beþe geldiðinde boyun büyüyüp serpilmiþtin, öyle ki dikleþen göðüslerinin fark edilmesinden utanýyordun. Lise birinci sýnýfa baþlamýþtýn. Derslerinde baþarýlýydýn, okuyup iyi meslek sahibi olmak istiyordun. Okuldan gelir gelmez odana kapanýp ertesi günkü derslerine hazýrlanýyor, boþ zaman bulursan da roman okuyordun. Fazla boþ zamanýn da yoktu aslýnda; çünkü mutfak iþlerinde ve ev temizliðinde annene yardým da ediyordun. Arada sýrada bir þeyler de yazýyordun okuduðun romanlardan gelen ilhamla.
     Bir gün okuldan eve geldiðinde Hüseyin Usta ile karþýlaþtýn. Tabii þaþýrdýn. Nasýl þaþýrmayacaktýn? O bu saatte hep iþte olurdu ve eve gelmezdi. Annene seslendin, cevap alamadýn. Hüseyin Usta, annenin alýþveriþe gittiðini, geç geleceðini söyledi ve:
     -Git üstünü deðiþtir gel, sonra da biraz konuþalým, dedi.
(Devam edecek...)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn erotik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dilsiz Fahiþe - 7
Dilsiz Fahiþe
Dilsiz Fahiþe - 5
Dilsiz Fahiþe - 4
Dilsiz Fahiþe - 6
Dilsiz Fahiþe - 2

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Küçücük Hikâyeler - 2
Deliden Mektup Var
Acayip Bir Hikaye
Bir Murat Dört Surat
Korona Hikayeleri - 8
Küçük Hikâyeler - 1
Senin Hikayen
Prostat
Bir Ölünün Günlüðü - 8 Son Bölüm
Bir Ölünün Günlüðü - 7

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.