..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Materyalist bir dünyada yaþýyoruz, ve ben de materyalist bir kýzým -Madonna
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Osman KESKÝN




28 Haziran 2021
Secret War  
Gizli Savaþ

Osman KESKÝN


Sarýkamýþ Harekatýnýn sýrlarla, gizemlerle ve yeri geldiðinde kara büyü efsaneleriyle ve hatta Alman-Nazi mitleriyle örtülü karanlýk mý karanlýk gizli mi gizli sayfalarýnda geçen gerçek öyküsünü anlatacaðým.


:AJGH:
genelkurmay-sarikamis-ta-60-bin-asker-sehit-oldu-1143421-488_o


Secret War

Bugün sizlere saklý kalmýþ ya da gizlenmiþ tarih kitaplarýnda bile yazýlmamýþ bir öyküden bahsedeceðim. Anlatacaklarým öyle ilginç þeyler ki okuduktan sonra çok ama çok þaþýracaksýnýz.
Bahsini ettiðim olay hepimizin bildiði veya okuduðu tarih kitaplarýna Sarý Kamýþ Harekâtý olarak geçmiþtir. Bu harekât baþarýlý olmak için her þeyi göze almýþ bir komutanýn neleri göze alabileceðinin, kimine göre destansý kimine göre hatalarla örülü öyküsüdür. Ben ise sizlere bu öyküyü; sýrlarla, gizemlerle ve yeri geldiðinde kara büyü efsaneleriyle ve hatta Alman-Nazi mitleriyle örtülü karanlýk mý karanlýk gizli mi gizli sayfalarýnda geçen gerçek öyküsünü anlatacaðým.
Ne derler bilirsiniz, tarih sana göre ve bana göre diye ikiye ayrýlýr. Bu ayrým her türlü tarihsel olayý kapsar. Birinin askeri dehâlarla dolu dediði bir savaþ baþka biri için sýradan bir savaþtýr. Bu ikilik her türlü tarihi olay ve þahsiyet için aynýdýr. Bu tip ikilemlerden dolayý bilinen tarihe hiç alýþamadým ve güvenemedim. Kendimi bitmemiþ öyküler diyarýna adayan gizli tarih mitleri üzerine pahalý ve zor bulunan kitap, yazýt, belge vs… bulmak için adamam iþte bundan ötürü. ‘Gerçek, gerçekte neydi?’
Þimdi her ne kadar saklý tarih, gizli tarih, kara büyü tarihi üzerine sadece bizim öykümüzü ilgilendirdiði kadar deðinecekte olsam kýsaca bilinen tarihi anlatmam gerekiyor.

Tarih: 25 Aralýk 1914
Yer: Sarýkamýþ
Eksi 30 derecede dinmek nedir bilmeyen bu soðukta ilerleyen askerler bata çýka ve umutsuz görünüyordu. Uzayýp giden asker sýrasýnda birbiri ardýna askerler yere düþüyordu. Düþenlerin çoðu donmuþ ayaðýna hükmedemediði için kalkamýyordu. Rüzgâr ve tipi en babayiðit askeri bile iliklerine kadar üþütüyordu.
Bazý tanýklar ve kaynaklar bir günde 10.000 kiþinin soðuktan donduðunu yazýyor. Cesetler, toprak donduðu ve kazýlamadýðý için kaderine býrakýlmýþtýr.
Köprüköy ve Azap Muharebeleri
1 Kasýn 1914 günü Ruslarýn saldýrýsý baþladý. Kasým ayýnýn baþlarýnda 3. Ordumuz Ruslarý geri çekilmeye zorladý ama uzun vadede bir baþarý söz konusu olmadý.
3. Ordu Komutaný Hasan Ýzzet Paþa harp sanatý gereði durmasý gereken yeri biliyordu. Soðuða hazýrlýksýz orduyla yarý aç yarý çýplak düþman üzerine gitmemeye karar verdi ve Köprüköy’de beklemeye koyuldu.
Enver Paþa hisleriyle hareket ediyor ve 40 yýldýr düþman elinde olan Kars’ýn ve Sarýkamýþ’ýn kurtulmasýný istiyordu. Bu gerekçe ile harekâtý gerçekleþtirmek istemeyen tüm üst sýnýf askerleri emekli etmiþ ya da istifaya zorlamýþtý. Enver Paþa yerlerine kendi adamlarýný 10. Ordu Komutaný olarak Hafýz Hakký Beyi, 9. Kolordu Komutanlýðýna Ali Ýhsan Paþayý ve 11. Kolordu Komutanlýðýna Abdulkerim Paþayý Atamýþtý. 3. Ordu Komutanlýðýný da bizzat kendi üzerine almýþtý.
3. Ordu gerçekten kötü haldeydi. Erzak yetersizdi. Özellikle kýyafet konusunda ihtiyaçlar vardý. Kýlýk kýyafet taþýyan gemiler Karadeniz’de Ruslar tarafýndan batýrýlmýþtý.
Enver Paþanýn kuþatma kollarýný 15 km kaydýrmasý adamlarýnýn Sarýkamýþ’a geç ulaþmasý ve ciddi asker bilgisizlikler harekâtýn baþarýsýzlýkla bitmesine sebep oldu.
Þimdi öykümüzün bilinmeyen, gizlenen kýsmýna geçebiliriz. Enver Paþa Sarýkamýþ Harekâtýndan önce Alman Bronzard Paþa ile görüþmüþtü. Nazi Almanyasýnýn gizli deneyler yaptýðýný herkes bilir. Bu etik dýþý deneyler 3 kola ayrýlýrdý. Bunlardan biri askerlerin sað kalmasýný kolaylaþtýracak deneylerdi. Hipotermi ilebaþedebilmek için esirler kullanýlarak sözde dondurma deneyleri yapýldý.
Diðer bir kol ise Alman askerlerinin sahada karþýlaþabileceði yaralanmalar ve hastalýklara karþý çareler bulmak ve Alman askerlerini daha üstün bir baðýþýklýða-dayanýklýlýða kavuþturmaktý.
Diðer kol ise Almanlarýn Ari ýrk dediði mükemmeliyeti yakalamýþ ýrký yakalamak için yapýlan deneyleri kapsýyordu.
Almanlar iþi o kadar þizofren boyutlara getirmiþti ki, týbbi deneylerin yaný sýra; boyut atlama, görünmezlik ve zaman yolculuðu yapma deneylerini üstlenen Thule adýnda gizli bir örgüt kurmuþtular.
Thule örgütünün çalýþmalarý hep bir sis perdesi altýnda kalmýþtýr ve bu durum birçok spekülasyonun oluþmasýna neden olmuþtur. Sizlere bu spekülasyonlardan bahsetmem gerekiyor. Çünkü öykümüzün yönünü belirleyen ana etken buradan çýkýyor.
Thule örgütünün, zamanda yolculuk yapabilen üstün yaratýklarla iletiþim kurduklarý söylenir. Ýþte bu noktada Thule’nin en gizli üyelerinden olan ve Enver Paþanýn Sarýkamýþ Harekâtýný destekleyen Bronzard Paþadan biraz bahsetmem gerekiyor. Bronzard Paþa, Sarýkamýþ dolaylarýnda Dünyanýn merkezine hapsedilmiþ bir kavmin olduðunu duymuþtu. Thule’nin yaptýðý bu araþtýrmaya dayanarak bu kavmi kontrol etmek ve Almanlarýn giriþtiði tüm savaþlarý kazanmak hedefindeydiler. Bu kavmi kara büyü yaparak kontrol altýna alacaklar ve askeri bir güç olarak kullanacaklarýd. Yaptýklarý birçok deneyi deneme yanýlma yöntemine döken bu ezoterik örgüt, Enver Paþaya bu olayý üstü kapalý þekilde anlatmýþ ve inandýrmýþtý.
GÝZLÝ SAVAÞ
Orman, rüzgârýn ve fýrtýnanýn esiriydi. Aðaçlar üþümemek için birbirlerine sokulmuþ gibiydiler. Enver Paþanýn Thule örgütünün verdiði bilgiler doðrultusunda gizemli yer altý kavmini dýþarý çýkarma görevi verilen Kazým Ali Paþa dürbünüyle etrafý izlemeye çalýþýyor bir yandan da merceðe gelen karlarý temizliyordu. Vahþi hayvanlarýn sesleri ara ara duyuluyordu. Askerler Kazým Ali Paþanýn ýslýðýyla gizlendikleri yerden çýktýlar. Çevreyi keþfe baþladýlar. Kazým Ali Paþa cebinden çýkardýðý haritayý inceliyordu.
Bazý askerler durumdan rahatsýzlardý. Günlerdir sýr gibi saklanan bir yeri arýyorlardý. Kazým Ali Paþanýn ne aradýðýný merak ettikleri için büyük bir huzursuzluk hâkimdi. 9.10. ve 11. Kolorduyla olan uzaklýklarý, yardýma gelecek kimsenin olmamasý fýsýltýlarla konuþuluyordu. Bir saldýrý olursa destek gelmeyeceði için aðýr askeri zayiat verileceðini herkes biliyordu.
Eski bir Kafkas askeri aðaçlara bakarak haritada gösterilen yere ulaþýlmasýna yardým ediyordu. Kazým Ali Paþa bu Kafkas askerine çok ýsýnmýþtý. Ona Kafkas diye hitap ediyordu. Kafkas, Kazým Ali Paþaya bir þeyler anlatýyordu. Ormanýn derinliklerinde bir yerdeler. Eski yerler. Halkýnýn buralarýn lanetli olduðuna inandýðýný söylüyordu. Onlarý hissettiðini söylüyordu. Burada olduðumuzu biliyorlar. Diyordu.
Ormanýn derinliklerine ilerledikten sonra, belli bir noktada duruldu. Kafkas Havayý kokladý. Burada büyük bir ateþ yakýlmasý gerektiðini söyledi. Kazým Ali Paþanýn emriyle gösterilen noktada bir ateþ yakýldý.
Kazým Ali Paþa, yerin altýndan çýkacak kavmi Sarýkamýþ Harekâtýnda kullanýlmak üzere Enver Paþaya götürecekti. Enver Paþanýn bilgisi vardý. Bu plan iþe yaramak zorundaydý. Diðer türlü Sarýkamýþ Harekâtý delilikten öteye gidemezdi. Çünkü, askerin ayaðýnda çarýk, sýrtýnda palto bile yoktu. Sýrf imanlarýndaki coþkuyla devlet ve millet uðruna çetin bir kýþ zamanýnda böylesi bir görevi kabul etmiþlerdi. Tüm askerler delice bir þeyin peþinden gittiklerini biliyorlardý.
Derken dev ateþ yavaþ yavaþ sönmeye baþladý. Derinlerden uðultular geliyordu ama henüz onlar bu sesi duyamýyorlardý. Çünkü fýrtýna ve tipi hiç durmadan devam ediyordu. Sonra büyük bir patlama oldu. Tam ateþin söndüðü noktadan birbiri ardýna yarý insan yarý hayvan yaratýklar çýkmaya baþladý. Askerler korkuyla ve þaþkýnlýkla etraflarýný saran bu yaratýklara bakýyordu. Yaratýklarýn reisi bizi mûhkem bir yere hapsetmiþlerdi bizi þimdi kim dýþarý çaðýrdý diyordu. Kazým Ali Paþa kendisine bizzat Bronzart Paþa tarafýndan verilen lisanýný daha önce hiç duymadýðý bir el yazmasýný okumaya baþladý. Yaratýklarýn reisi derin derin gülmeye baþladý ve kaçýnýlmaz olan savaþ baþladý. Çünkü Yaratýklarýn reisi söz dinleyecek yola gelecek bir mahlûk deðildi.
Özünde, Almanlarýn Ruslarý yenmek için çaðýrdýðý þeytani yaratýklar þimdi Türk Askerine saldýrma baþlamýþtý. Hýzlý hareket etme kabiliyetine sahip bu yaratýklar diðer tüm kolordu askerlerini de tehdit edebilirdi. Zaten mucizelere baðlý olan harekât çok çok büyük zayiatlarla bitebilirdi.
Çok kanlý bir savaþa tutuþuldu. Yaratýklarýn reisi akýn akýn yeraltýndan çýkan birliklerini ormanýn iç kýsýmlarýna çekmiþti. Kazým Ali Paþa ise tüm askerli ile ve aðýr silahlarýyla saldýrýyordu. Savaþ çok korkunç geçiyordu. Çünkü yaratýklar yakaladýðý askerleri ya parçalayarak öldürüyor ya da donduruyordu. Ýçlerinden gelen dondurucu nefesi bir kere üflemeleri ani bir ölüm yetiyordu. Binlerce asker donarak ölmüþtü.
Kazým Ali Paþa kalan son askerleriyle bir intihar saldýrýsý planladý. Kafkas dâhil geriye kalan herkes bu ölüm emrini tereddütsüz kabul etti. Tüm askerler üzerlerine baðladýklarý patlayýcýlarla Allah Allah nidalarýyla yaratýklarýn üzerine koþtular. Askerlerin hepsi vatan ve millet uðruna bu adi pis yaratýklarý geldikleri yere gömmek için sýrayla pimi çekti.
Büyük ve korkunç bir patlama ormanýn derinliklerinden kilometrelerce uzaða kadar yayýlan büyük bir ses dalgasýyla son buldu.
Bilinen Tarih
Enver Paþa, basýna sansür uygulayarak Sarýkamýþ Harekâtýnýn baþarýsýzlýðýný tam 7 yýl gizlemeyi baþardý. Ýhtiraslarý ve askeri beceriksizliði büyük bir yýkýma sebep oldu.
Thule örgütüyle yapýlan gizli anlaþma tarihin bilinmeyen kütüphanesinde yerini adlý. Oraya ulaþmak, o bilgileri elde etmek gerçekten çok zor. Bu tip gizli bilgileri öðrenenlere neler olduðunu kestirmeniz pekâlâ mümkün. Sizlere gerçek tarihin ýþýðýný gösterebilmek adýna öðrenebildiðim her þeyi bu kara kaplý kitaba aynen aktarýyorum.
Eric YORGENSEN

Kara bir kapakla kaplý kitabý bitirdiðimde dilim damaðým kurumuþtu. Ýçinde yazan þeyleri bir solukta okumuþtum. Çok heyecanlýydým. Kafam çok karýþýktý. Þu an bu kitabý ele geçirmek için verdiðim uðraþý düþününce deðdiðini biliyorum. Benimle ayný gerçeklik kaygýsýný hisseden bir araþtýrmacýnýn yazdýklarýný okuduktan sonraki ruh halim böyleydi. Onun korktuðu ölüm korkusu beni de sarmýþtý ve günlerce de geçmemiþti.

Kýsa Bilimkurgu Öykü
Yazar: Timur KOHEN



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kayýp Yol
Reli Hermanni'nin Ýlginç Hikâyesi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kemer

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Beyaz Melek 4. Bölüm [Roman]
Kýsa Saç '. Bölüm [Roman]
Beyaz Melek 8. Bölüm [Roman]
Tüm Iþýklarý Yak! [Roman]
Renkli Düþler Dükkâný [Roman]
Nicole Beatrix'in Atarisi 2. Bölüm [Roman]
Beyaz Melek 6. Bölüm [Roman]
Beyaz Melek 7. Bölüm [Roman]
Nicole Beatrix'in Atarisi [Roman]
Kod. X [Roman]


Osman KESKÝN kimdir?

Çalýþmalarýmý neredeyse her gün gözden geçiriyorum. Büyük bir emekle yazdýðým romanlarýmý nasýl daha çarpýcý, sürükleyici, gizemli ve fantastik hale getirebileceðimin çalýþmasýný yapýyorum. Okuyucunun geçmiþte, þimdi ve gelecekte vermek istediðim düþünceyi almasý için elimden gelen her þeyi yapýyorum. Zamana yenilmeyecek, yaþamaya devam edecek eserler oluþturmak için uðraþ veriyorum. Ýmgeleri merak öðesiyle iþlemeyi seviyorum. Gizemin ve merak öðesinin son ana kadar fantastik bir atmosferde sürüp gitmesini seviyorum. Okuyucunun gözünde ve ruh dünyasýnda küçükte olsa bir yer etmek için gizemle yazma serüvenime devam ediyorum.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman KESKÝN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.