..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn her aný hakkýný ister. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe > Bayram Kaya




16 Ekim 2021
Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 16  
Bayram Kaya
Suya girenin ýslanmasý gibi soðukta olanýn üþmesi gibi kolektif alan da kolektif alan içindeki kiþilere iþleyimle olan bir tahrik gücü yükler. Tahrik gücü neydi? Ýçinde olduðunuz bir duruma harcadýðýnýz iþgücü enerjinin; içinde olamadýðýnýz diðer durumla olan iþgücü enerjilere karþýlýk olmasýydý. Ýþte kolektif alanýn estirdiði bu manyetik aký, üreten kolektif alan içinde yokuþ yukarý olan enerjiyi kiþilere yükler. Kolektif enerji tahrik kuvvetinden doðan güç ile kiþilere depo enerji etkisi yapar. Tahrik kuvveti depo enerjiden karþýlanmasý olan bir kolektif alan etkisidir. Tahrik gücü ürettiðinize karþýlýk, üretmediklerinizle var. Tüketip kullanýmlarýnýza karþýlýk tüketip kullanmadýklarýnýzla vardýr.


:EGJ:
Ýnsan zihni de bütün olan bilgi enerjiyi an sal parçalarýna bölerek anlam eþletmeleriyle anlar. Anlam olanda, anlam eþleþmesi yapanda enerjinin birbirine fark durumla salýnýmlý potansiyel enerji düzeyi olmalarýdýr.

Bu potansiyel enerji düzeyi o olgu ve oluþun kapasitesini kübik deðerlerini oluþur. Bu kapasite bizde þema, çizim modülasyon gibi anlam eþleþmeleri olmakla enerji kiþinin öznesine im, imge ve imaj tipi enerji parçacýklarý olarak yansýr, geçiþir. Ve bir baþka enerji türü olan zihnin protein kalýplarýna dönüþür.

Yansýyan, imajdan resmedilen (protein kalýplarýna çevrilen) bilgi; o öznenin biliþ ve davranýþça yol haritasý olmakla bilgi kiþiye; pusula eylemli davranýþça diyagramlardýr. Kolektif alan ve giriþmeleri bir enerji ve enerji düzenidir.

Bu enerji düzeni kiþinin temel durumlu saðlama gereksinimlerinden olan parçalý bilgi olup; bileþimin gücüyle bir akýþ ve akýþa karþý parçalý firen etkileri nedenle bileþim çevresinde (EMK) enerji biriktirir. Kolektif ortama etki edip yaptýran kuvvet bununla doðal ortamdan yalýtýlan doðal etkilerdir.

Sürecin akan enerjisiyle akýþý durduran frenleyen sürtünme kuvvetinden kaynaklý elektro motor kuvveti (EMK) imge, imaj þeklinde kiþi bilincine yansýyan bilgi modülasyonlarýdýrlar.

Böylesi kýlýktan kýlýða enerji koþullarý olan devim ve davranýþlar içinde ve çevredeki baþlangýç koþullarý içinde kimi hayat aç kalmakla göçer. Bu göçüþle hayat dýþ çevreyi, dýþ mekâný deðil ama yalýtýmla olan iç dünyasýný yeni çevreye göçtürür. Göçerler iç dünyasýyla bile sürü etkileþmeli enformasyonlarý da beraberlerinde göçtürürler.

Veya hemcinslerimizde olduðu gibi hemcinslerimiz totem yapýlý kolektif alan bilgisini ve modülasyon imajlý yöneylemeler olan totemdik soyut çizim veya þemaya dek diyagramdý öznel imajlý enerjileriyle birlikte göçerler. Soyut olan enerji somut inþanýn üniforman bir yaptýran ve taþýyýcý bilgi kaynaðýdýr.

Somut olan enerji biçimleri soyut olan boþluk enerjisi üzerinde soyut üs sel durumla; þekil, çizim ve þema diyagramdý enerji parçacýklarýyla enerji; paket bilgi ya da bilgiye örnek biçim kalýplarýdýrlar.

Varlýk yoklukla, somut soyutla, boþluk dolulukla vs. vardý. Somut eylemli enerjinin soyut biçimi, boþluðun enerjisidir. Somut doluluksa, soyut boþluktu. Somut enerji; imaj ve çizim bindiriþti üs sel diyagramlarla veya yalýn olarak soyut enerjiye dönüþür.

Soyut enerji yani boþluðun soyut parçacýklý enerjisi; taþýnan somut ortamlý bilgi enerjisine aktarýmla, giriþir. Soyut enerji bilgi taþýyan bindiriþin imaj biçimi ruh-eter türü anlamla enerji biçimi somut enerjiyle giriþir. Böylece bu tür frekans salýným durumlar etkisiyle somut enerji de biçim alýr.

Üs sel durumlarý içindeki bir salýnýmýn genliði, dalga boyu sýklýk ve geniþliði diðer bir frekansa baðlý dalga boyu genlik geçiþmesine boþluk doluluk, giriþme veya giriþememe alanýný oluþturmaktadýr. Müesses inþa da dediðimiz kurucu inþa kolektiftir.

Kolektif alan kiþi davranýþlý salýným genlikleriyle iç içe geçiþen giriþmelerdir. Aç insanýn salýnan frekanslarý savunma durumunda olan kiþinin salýným frekanslarý arasýndaki boþluklu tanecikli kýsýmlarla giriþen eylemiyle kolektif ortamýn iþlerge kuvveti dediðimiz tahrik enerjisini ortaya koymaktadýr.

Ýþlerge tahrik kuvveti kiþilerdeki yalýtýmlý öze gönderle olma üzerine kolektif bir öz göndergeye sahiptir. Ýlk kolektif inþanýn kolektif öz göndergesi içinde DÝLENCÝLER yoktur. Yoksulluk olmadýðý için yoksula yardým, yoksula sadaka, fitre, zekât vs. de yoktur.

Ýlk kolektif inþalar çocuk, yaþlý, güçsüz, hasta vs. olmayan organizeni bir emek gücü ile hep birlikte farklý iþleyime dek iþlerce tahrik kuvvetleriyle davranýlmakla hep birlikte eylemlerdi. Yavrular, güçsüzler, cinsellik kiþinin sosyal iliþkisi içinde kolektif ortam içine geldiler.

Temel ihtiyaçlarýn doðada karþýlanma süreci iþleyim kuvvetlerinin organize edilebilme çeþitliliði olarak; hasta, yaþlý, güçsüz, çocuk dýþýnda kalan kiþilerle HEP BÝRLÝKTEYDÝ. HERKESLE BÝRLÝKTEYDÝ. NÝMETTE DE KÜLFETTE DE HEP BERABERDÝ.

Bunlarýn böyle olduðunu köleci sistem içine düþen ayrýmlarla anlayýp; birlikte olmayanla birlikte olaný birbirinden köleci sýnýrlarla ayýracaktýk. Köleci parçalar kolektif inþa üzerine olmakla kolektif anlamdan tersine dönüþümlerleydi.

Doðada yararlanýþ nasýl tüm canlý cansýz herkesleyse; KOLEKTÝF ALAN ÝÇÝNDE, KOLEKTÝF EMEKLE DOÐADA KARÞILANANLAR DA KOLEKTÝF EMEKLE ÜRETÝMÝ YAPILANLAR DA ÜRETÝM HAREKETÝ KAPSAMINDA OLAN VE ÜRETÝLEN DEÐER HERKESLE HERKESÝNDÝ. Yaþlýlarýn, güçsüzlerin, çocuklarýn paydaþlýðý, kolektif alan öncesi sosyolojinin, hayatýn türsel oluþa baðlý olan frekans etkisidirler.

Buradaki ölçü ve sýnýrlama; anlam çýkarma ve yorumlama KOLEKTÝF EMEÐÝN BELÝRLEYÝCÝLÝÐÝYDÝ. Bir þey kolektif emekleyse yani bir þeye kolektif emek sinmiþ olarak geçiþmiþse ve doðada olup bitenler hiç kimsenin emeðiyle deðilse bunlar herkesle yararlanýþtý.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn felsefe kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ölçü 3
Kendisini Kopyalama 2
Kendisini Kopyalama 1
Ölçü 1
Hemcinslerin Tarihi 6
Hemcinslerin Tarihi 4
Hemcinslerin Tarihi 11
Ölçü 4
Hemcinslerin Tarihi 14
Kolektif Alan 24

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ne Devletsun Ne Devletlu [Þiir]
Bildin mi? [Þiir]
Köle 2 [Þiir]
Hata Yapmak [Þiir]
Bildin mi? III [Þiir]
Bülbülü Öldürmek [Þiir]
Bildin mi? II [Þiir]
Asuman [Þiir]
Yol Yolcudan Habersiz [Þiir]
Köle 3 [Þiir]


Bayram Kaya kimdir?

Emekli eðitimci. 1950 Mucur / Kýrþehir doðumlu.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bayram Kaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.