..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoþtur. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > GAYE DÝLEK GEZER




29 Mart 2022
Ego Deneyi/mi  
deney, deneyim, iliþkiler

GAYE DÝLEK GEZER


Merhaba özüm! Özünden kaybedenler sadece bir bedenden ibarettirler. Bizler ki yaratýlmýþlarýn en yücesiyiz. Unutmayalým ki gün gelecek tüm sesler kesilecek ve biz sadece amellerimizin sesini dinleyeceðiz. En yüce ses vicdanýn sesidir o öyle bir sestir ki sessizliði bile saðýr eder ve kötü kiþileri kendi karanlýðýna gömer. Dilerim ki aydýnlýklarýn nuru bir gün tüm kötülükleri, þiddeti, nefreti, haksýzlýklarý ve hileyi, her þeyi gömer geriye sadece insanlýðýn yeniden var olduðu o güzel günler doðar ve bizler ego deneylerinin deneði deðil, ego deneyimlerinin en ’’erdemli’’ yaný ve de kazananý oluruz.


:FAC:
EGO DENEYÝ/MÝ

Teknolojinin baþ döndürücü bir þekilde geliþtiði bu çaðda bizler deney ve buluþlarla ilgilenmemiz gerekirken mizahý zekâda deðil bel altýnda ve kavgada, deneyi ise aþkta kullanýyoruz. ‘’Ego deneyi’’ diyorum ben buna. Bir kirletmediðimiz aþk ve sevgi kalmýþtý o da kirlendi sonunda. Kiþisel çýkarlar, hevesler, nefisler havada uçuþuyor ve de aþklar üç kuruþ çýkara bile satýlýyor. Aþkýn modern çaðdaki tanýmý ‘’tüketilen heves, katledilen nefes ’’olmamalýdýr. Bu kavramlar hayatýmýza o kadar güçlü girdi ki aþkýn ve sevginin gerçek manasýný unuttuk.
Nedir arkadaþ sizin kendinizle derdiniz?
Kendini var edemeyen insan bunun vebalini baþkasýnýn canýna kastederek, onu yok ederek çýkartýyor düpedüz ’’ego savaþýna’’ giriyor. Sen bana acý çektirdin sen de çek þeklindeki düþünceye mantýk denemez bu düpedüz nefis esaretidir. Bu yapýdaki kiþiler özellikle de kendini sevmeyen, sevgiye muhtaç karþý cins için ne yazýk ki büyük bir tuzaktýrlar.
Kendimizi sevip saygý duymalýyýz ki o boþluktan birileri girip de ’’ ego hegemonyalarýný’’ kurmasýnlar. Zira sevgi ararken en çok da güveninden vurulur insan. Duygu ve aþk görünümlü silahlara sahip aþk katilleridir onlar çoðu insan içinse sadece bir liman.
Peki bu gidiþatýn sonu ne olacak?
Elbette ki evlilikler dolayýsýyla aile kurumu derin hasarlar alacak. Sevgilim, kocam da mý bir katil? Sevgilim, karým beni aldatýr mý? Þimdi iyi ama ileride canavara dönüþebilir mi? Þimdi iyi ama ileride sýkýlýr mý?
Onca sene güven veren biri bile sonradan bir bakmýþsýn psikopata dönüþmüþ. Onca sene mütevazý davranan biri bir bakmýþsýn ne oldum delisi olmuþ. Ýnsanlarý zorluk ve sorunlarda tanýyoruz aslýnda en çok da güçte ve de parada. Kiþi eðer ki küçüklüðünde sevgiyle beslenemeyip aþaðýlýk kompleksine sahip olmuþsa zamanýnda tamir edilemeyen bu yaralar ileride seni de yaralar. Reddedildiði için ya da kadýný bir meta kendini de kadýnýn sahibi olarak gördüðü için kaybedince kýskançlýk cinayetlerine giren erkekler ve de en küçük yoksunlukta ilgiyi baþka yerde arayan kadýnlar da var. Reddedilmek, kaybetmek kiþiselleþtirilen duygular... Kimsenin kendi olmaya takati kalmamýþ oysa ki çözüm merkezli olacak kiþi sorun merkezli deðil. Kendine güven duymayan ve sevilmediðini düþünüp ruhsal olarak sarsýlan bu insanlarýn yarattýðý toplumlardan saðlýklý bir gelecek elbette ki kurulamaz. Ahlak çökerse toplum da çöker bu konunun ciddiyetinin farkýnda mýsýnýz?
O masalýmsý aþklarý özler herkes ve de hayalinde resmeder en çok da filmlerde görür diyecektim de vazgeçtim filmlerde bile kalmadý artýk o Mecnun ve Leylalarýn tadý. Aþkýn tadý yok gezinen sadece adý. Sevmenin saðlýklýsý güzeldir dengede ve dengeli. Ne yazýk ki kaldýramadýk aramýzdaki o en büyük engeli. Nedir bu engel peki? Ýletiþim der susarým çünkü sesini deðil sözünü yükseltmelidir insan. Duygu kontrolü þart öyle deðil mi?

Dünyayý sevgi kurtaracak denir ben de diyorum ki özde, dengede ve sevgide, samimi olmak kurtaracak bilin ki.

Sevgisiz ve yanlýþ olacaksak yalnýz olalým daha iyi zira yanlýþlardan nice yanlýþlar doðar. O halde özde özümüzde olalým, insan olmaya koþalým ve sonra da haykýralým:
Merhaba özüm! Özünden kaybedenler sadece bir bedenden ibarettirler. Bizler ki yaratýlmýþlarýn en yücesiyiz.
Unutmayalým ki gün gelecek tüm sesler kesilecek ve biz sadece amellerimizin sesini dinleyeceðiz. En yüce ses vicdanýn sesidir o öyle bir sestir ki sessizliði bile saðýr eder ve kötü kiþileri kendi karanlýðýna gömer. Dilerim ki aydýnlýklarýn nuru bir gün tüm kötülükleri, þiddeti, nefreti, haksýzlýklarý ve hileyi, her þeyi gömer geriye sadece insanlýðýn yeniden var olduðu o güzel günler doðar ve bizler ego deneylerinin deneði deðil, ego deneyimlerinin en ’’erdemli’’ yaný ve de kazananý oluruz.
Gaye Dilek GEZER.



Ana Karakterler:
aþk, iliþkiler, egolar, sýr



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Geliþtiri

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Biz Olmazsak
Kitaplar Ölmesin
Leylim Ley
Bin Yalan Bir Doðru (Sohbet Tadýnda)
Diriliþ Destaný Çanakkale
Bakýþ Açýmýzýn Kelam/kalem Ucu
Kadýna Bakýþýn Kör Noktasý (Kadýnlar Gününe Özel)
Sevgi - Li Edebiyat

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sessiz Konuþacaðým [Þiir]
Yaþama Bakýþ [Þiir]
Öteler Ötesinden (Manevi Þiir) [Þiir]
Gelir misin Yar? [Þiir]
Nokta Tutulmasý [Þiir]
Acý Duymasýn Kalbin (Öldürülen Kadýnlara Ýthafen) [Þiir]
Sen Çanakkale'sin [Þiir]
Sen de Unutursun [Þiir]
Nedensiz Veda [Þiir]
Affet Sevdiðim (Mizahi) [Þiir]


GAYE DÝLEK GEZER kimdir?

Gayretler bitmedikçe GAYELER, GAYELER bitmedikçe gayretler bitmez. Hiçbir yazýmýz paylaþýlmadan geliþmez. VAR OLSUN güzel okurlar!

Etkilendiði Yazarlar:
Etkilenmeyi sevmiyorum ama Simyacý romanýný ilk okuduðumda yok artýk sanki ben yazmýþým deyip yazarýn burcunu araþtýrmýþ ve ayný burçtan olduðumuzu görmüþtüm þaþýrarak.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © GAYE DÝLEK GEZER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.