..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşamdan korkmayın çocuklar. İyi, doğru bir şey yaptınız mı yaşam öyle güzel ki. - Dostoyevski
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe > Bayram Kaya




9 Mayıs 2023
Kolektif Alan 43  
Bayram Kaya
Böylece dışsal alanın zorluğu ile yakınsatıcı olan iniş aşağı enerji durumlu iki girişme kolektif alanın oluşmasını başlatır. Alan eylemlerini durdurur etkimeler olurlar. Sistemin birinci aksağı evrensel dokudan geliyorsa, sistemin ikinci aksağı da fiziki alan ile özne arasında oluşmaktadır. Sistemin üçüncü aksağı da kolektif sistem içinde özneler aksağı nedenle enerji sağlama, enerji tüketme aksağıdır vs.


:CAG:
Yine kolektif alanlı yapılar, özneler bileşimli birliğin kolektif birim zaman gücü nedenle adeta iniş aşağı durumla yükten hafiflerler. Ayrıca hafiflemek; sinerjin bir hız kazanmak, sinerjin bir gayret kazanmak, sinerjin bir şevk kazanmak olup, kolektif alanlar kolaylık ve zorluğun alan yönleri olması nedenle çift yönlü bir alan karakterlidirler.

Görüldüğü gibi kolektif yapılar özneler gibi, yardımlaşma gibi, dayanışma gibi, iş bölüşümü gibi birçok parçalı alanların bileşimleriyle, unsur saldırlar.

Kolektif bir yapının etkileştiği fiziki bir alan ortamı vardır. Yine kolektif bir yapı fiziksel alan taşıyıcılı modülasyonlarla özne ve özneler nedenlidirler. Ortak sağlatmalı paydaşlık ilişkileri kolektif yapıların temel ve öznel çevrim eksenidirler. Doğanın kendisi gibi evrenin dokusunda gelmekle kolektif alanlar da enerji nedenlidirler. Kolektif alanlar paydaşlık durumlusu enerji akışını ve enerji üretimini kesikli, sürekli ve düzenli hale getirirler.

Kolektif yapı içinde kısmi bir dış çevre vardır. Yine kolektif alan içinde hayata değin nesnel ve öznel bir yapısallardan kaynaklı parça etkilerin, etkileşimleri bulunur. Örneğin; çevredeki sıcaklık, soğukluk, yağış gibi çevre sel olgu ve olaylar fiziki alan etkileri iken; yine kolektif alan içindeki düzenli iletime ilişkilerle; paylaşan, yardımlaşan, dayanışan iş bölüşümü de yapının öznel alan etkisiydiler.

Kişiler üzerinde dışardan sağlaması gereken günlük ve zorunlu belirmeler vardır. Bunlar vücut lokasyonu içinde (özel bağıntısı içinde-yerellik içinde) bin bir kılığa bürünen enerji akışlı, enerji çevrimli, enerji dönüşümleriydi. Enerji dönüşümleri kendisini çağıran kendisini tekrarlayan evrensel dokulu süreçlerdi. İşlerlik ilkesi yazıma bkz.

Evrensel dokuya dek bu tür analog ve analoji benzerliklerin lokal özelleşmesi içinde kişinin duygu, duyum ve kaygıları vardır. Giderilmesi gereken bu tür kaygılar kolektif alanın parçalı belirmeleri içinde parçalı durumların etkinliğidirler.

Kaygılar; sıralı belirmeler olabileceği gibi karmaşık ya da değişken, öncelikli davranışlar da olabilirler. Soğuk olmayan, yağışlı olmayan bir gün de güvende olmanın kaygısı biraz geri plana düşer. Bu durumda örneğin açlığın giderilmesi, açlığı bastırılması duyumlu bir kaygı ileri çıkmakla bir öncelik alabilir.

Ya da kuşların bile şakımayı kesmesiyle aniden sessizliğin oluştuğu bir ortam, özne için dikkat çekici bir uyarılmadır. Yani kişi için sessizlik durumu güvenlik kaygısıdır. Eşleyişle güvenlik kaygısı da organizmanın bencil duyumla kendisini tekrarlayan, kendi korunum yasası içindedir. Bunlar kaygılardaki sıralı veya karmaşıkça belirmekle değişkenli olabilen kaygıların belirme biçimleridirler.

Öznenin günlük yaşamı içinde gözlem ve deneyleri sonucunda edindiği izlenimlere göre sessizlik özne için hiç de hayra alamet olmayan tehdit bir dış durum uyaranıdır. Öznenin hayali içinde bu sessizlik etrafta av için gizlenmiş tehdit bir yırtıcının varlığına yorumlamasıyla, öznenin güvende olma kaygısı öne çıkabilir.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın felsefe kümesinde bulunan diğer yazıları...
Ölçü 2
Ölçü 1
Ölçü 4
Hemcinslerin Tarihi 11
Hemcinslerin Tarihi 14
Hemcinslerin Tarihi 4
Ölçü 3
Hemcinslerin Tarihi 6
Hemcinslerin Tarihi 12
Hemcinslerin Tarihi 13

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Bildin mi? III [Şiir]
Ayrılık Nedir? [Şiir]
Bildin mi? [Şiir]
Bildin mi? II [Şiir]
Bülbülü Öldürmek [Şiir]
Hata Yapmak [Şiir]
Asuman [Şiir]
Ne Devletsun Ne Devletlu [Şiir]
Köle 2 [Şiir]
İçimizdeki Yabancı [Şiir]


Bayram Kaya kimdir?

Emekli eğitimci. 1950 Mucur / Kırşehir doğumlu.


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Bayram Kaya, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.