..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamdan korkmayýn çocuklar. Ýyi, doðru bir þey yaptýnýz mý yaþam öyle güzel ki. - Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe > Bayram Kaya




10 Mayýs 2023
Kolektif Alan 44  
Bayram Kaya
Kolektif bað iliþkisi sinerji verir. Sinerji kiþi üzerindeki saðlama zorluðu olan enerjiyi, yokuþ aþaðý enerji kolaylamasýna çevirir. Yükü kolaylaþtýrma sinerjisi oldukça çekici bir sosyal bað ve kolektif bað iliþkisidir. Kiþi ve kiþiler kiþi sel duyum ve kiþi sel doyum farklarý nedenle, kolektif alanýn hem aksaðýdýrlar hem düzenleyicisidirler.


:AID:
Kiþinin üzerindeki kaygýlar kiþinin kendisini günlük tasarruflarýyla olmasýný gerektiren bir tetikleyicidirler. Beslenme duygusu dýþta nasýl ki elmalý aðaç ile kiþi arasýnda bir eðimse; benzer duygular kiþi ile kiþiler arasýnda da ortak özellikle ve saðlasan etkili eðim alaný oluþturur bir tasarruf biçimidir.

Bu eðimler yardýmlaþma, dayanýþma, iþ bölümü yapma gibi paylaþýmlar içinde kiþinin günlük kaygýlarýný birlikte giderilmesi iþine dönük amaçlý özne eylemlerdi. Bu eðimlerin öncelik durumu yüksek potansiyeli belirler. Geriletilmiþ duygular düþük potansiyelli enerji karakteri taþýyan eðilimlerdi.

Kiþilerin dýþsal olarak ve günlük olarak yerine getirmesi gereken karþýlanmalarý; kiþi-kiþiler arasý eðime konu olmakla; kiþi-kiþiler arasý eðim baðlanýmý kiþiyi kolektif baðlanýmla olacak davranýþlara doðru iter.

Ya da açlýk gibi zorunlu eðilimlerin karþýlanmasý içinde olan kiþi, dýþtaki benzerlerin baðlanýmýyla kolektif giriþimlerle olacaktýr. Yine kolektif baðlanýmýn kiþiye verdiði iniþ aþaðý enerji durumu, kiþiyi cezbeder. Kiþiyi cezbeden eðim kiþideki þev duygusunu kabartýr. Þev duygusu kabaran kiþi de bu kolektif cazibe ile kolektif davranýþlara doðru yönelir.

Minerva’nýn baykuþu gece öter misali (önce olaylar yaþanýr, sonra o olayýn bilgi ve bilincini edinir misali) ilk kez kolektifi olan hemcinsler kolektif davranýþý biliyor deðildiler. Dýþta, yardýmlaþmalý giriþen kiþi-kiþi davranýþlarý ortam içinde kiþilere yeni bir baðýl kolektif davranýþlar alaný açar.

Bir ortam içinde oluþan eylemli üst üste kolektif zamanlar, evren sel dokunun lokasyon içinde kalan parçalý kýsmýndan ileri geliyordu. Evrenin vakum enerjisi kendisini tekrarlayan dalga süreçleriyle sürekli kaynayýp sabun köpüðü gibi var olup, saf enerji biçiminde yok oluyorlardý. Evrensel dokunun çalkantýlý dalgalanmasý lokalizasyon içindeki üssü ve üstel durumlarýn Per türbülansýdýrlar.

Çalkanmalar en az durumla nesnel dünyadaki kuantum alan etkisinin özelliðidir. Frekansýn dalga boyu ve dalga genliði farklarý, frekanslarý iç içe, üst üste, yan yana dünyalar þeklinde konumlayýp birbiri üzerine binmesi ortam içine açýlan yeni ortam alanlardý.

Günlük olarak karþýlanmasý gerekli kaygýlarý içinde olan kiþi, türlü eðilimlerle güdülüdür. Güdü eðilimler de davranýþsaldýr. Bu dýþ ortamlý davranýþlardan birisi de kiþi-kiþiler arasý giriþimlerle, kiþiler arasý baðlaným yapmanýn çekiciliðidir. Kiþi ve kiþiler arasý çekim iliþkisi kolektif sinerjini kolektif bað iliþkisi olarak belirir.

Kolektif bað iliþkisi sinerji verir. Sinerji kiþi üzerindeki saðlama zorluðu olan enerjiyi, yokuþ aþaðý enerji kolaylamasýna çevirir. Yükü kolaylaþtýrma sinerjisi oldukça çekici bir sosyal bað ve kolektif bað iliþkisidir. Kiþi ve kiþiler kiþi sel duyum ve kiþi sel doyum farklarý nedenle, kolektif alanýn hem aksaðýdýrlar hem düzenleyicisidirler.

Deðilse kolektif tabanlý köleci bir alan içindeki köleci mana, “kolektif saðlatma yerine” mülk sahibi olan birilerinin kiþileri mülksüz kýlmasýyla; saðlamalarý rýzk verme lütfu üzerinde açýklýyor olmasý “kolektif aksamayý büyütür”. Kolektif alanlý kiþiler; köleci mülk sahipli yoksunluklarýn uzlaþýlmaz olan çeliþki ve çatýþmasýnýn, sübjektif alanlý kiþilerine dönüþürler.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn felsefe kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ölçü 4
Ölçü 2
Kendisini Kopyalama 1
Ölçü 1
Hemcinslerin Tarihi 6
Hemcinslerin Tarihi 4
Hemcinslerin Tarihi 11
Hemcinslerin Tarihi 14
Kolektif Alan 24
Totemi Dil 24/ý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Asuman [Þiir]
Ayrýlýk Nedir? [Þiir]
Bülbülü Öldürmek [Þiir]
Ne Devletsun Ne Devletlu [Þiir]
Bildin mi? [Þiir]
Yol Yolcudan Habersiz [Þiir]
Köle 3 [Þiir]
Köle 2 [Þiir]
Bildin mi? III [Þiir]
Hata Yapmak [Þiir]


Bayram Kaya kimdir?

Emekli eðitimci. 1950 Mucur / Kýrþehir doðumlu.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bayram Kaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.