..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyanýn her tarafýndan öðretmenler insan topluluðunun en fedakâr ve muhterem unsurlarýdýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Fantastik Roman > Erdem Ýlker




26 Aralýk 2023
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 19  
19. BÖLÜM: ÇÝLÝNGÝR SOFRASI

Erdem Ýlker


19. BÖLÜM: ÇÝLÝNGÝR SOFRASI


:AFD:
Çilingir soframýza hoþ geldiniz gençler.

Hayalet ardýný döndü.
Omzuna elini koyan adamýn gülümseyen gözleriyle karþýlaþtý. Hiç bu kadar capcanlý görünen, ‘’ nur ’’ gibi parlayan bir hayalet görmemiþti. Bembeyaz ve tertemiz bir takým elbisesi, bir o kadar beyaz ayakkabýlarý, ‘’ baba býyýðý ‘’ ve karmaþýk ama düzenli saçlarý, çok þey görmüþ olduðu belli olan gözleri…
Bu adam…

‘’ Evlât ’’ dedi tekrar. ‘’ Bir sakin ol, bir dur bakalým mezarlýðý yýktýn geçirdin, isyanýnla, acýnla bir dur hele ‘’ dedi.

Hayalet sarýldý, aniden ve kavuþurcasýna sarýldý. Hiç düþünmeden, hiç garip kaçar mý diye hesap etmeden, sadece o elin verdiði hisle dolup taþmak için…
Adam da sarýldý, saçýný okþadý merhametle. ‘’ Haydaaa, evlat sana ne oldu anlat bir bakayým ‘’ dedi. Sesi tok, kudretli bir sesti. Baðýrsa titretecek bir adamýn bunu yapmak yerine þefkatle konuþmasý insanýn iliklerinde yankýlanýr. Sevgi çok gür yetiþir böyle sesi olan birinin sevdasýnda. Hayalet de buna sarýlmýþtý tam olarak.

‘’ Ben çok yalnýzým, kimsesizim, gidecek bir yerim yok ve çok kötü bir þey yaptým ‘’ dedi. Adam kendisine sarýlan ‘’ evlâdýnýn ‘’ baþýný kendine daha bir yasladý.

‘’ Sen kendini yalnýzlaþtýrmýþsýn evlât, kimse yalnýz deðildir o kadar ’’ dedi.
Hayalet adamý rahat býraktý sonunda, tekrar tekrar baktý ruhaniyetine. Hayaletin gözünden dünya insanlarýnkine göre daha gri, daha ‘’ geçip gitmiþ ‘’ daha renksiz görünüyordu kendi olmasý gerektiði alem olmadýðý için normal olarak. Daha öncede projeksiyonu parlak, kendisinden çok daha parlak hayaletler gördüðü olmuþtu. Ama ‘’ böylesi ‘’ hiç olmamýþtý.
Canlý hissettirmiþti bu yüzden bu babacan yaklaþan adam.

‘’ Otur bir soluklan hele, anlat bakalým bu neymiþ bu kadar ‘’ dedi adam ve ellerini ardýnda birleþtirip dinlerken volta atmaya baþladý. Arada kâh baþýný saða sola sallayýp ‘’ hata iþte, olur mu öyle þey ’’ diyip gülümsüyordu, kâh üzülüp ‘’ elinden baþka bir þey gelmedi tabi ‘’ diyordu.

Hayalet de hikâyesini anlattý. Nasýl öldürüldüðünü, sonrasýnda nasýl dünyada kýsýlýp huzurdan bertaraf edilmiþler gibi sýkýþtýðýný, nasýl intikam aldýðýný, sonrasýnda küçük kýzýn yaptýklarýný bir, bir anlattý. Bu arada karþýlýklý bol bol sigara içtiler. Adam’ ýn sorularý ile konu daha derinleþtikçe iþin içine raký karýþtý ister istemez. Çilingir sofrasý çýktý ortaya. Cümleler daha içli olmaya, cümleleri kuran zihin o içe girdikçe dýþarýya hep daha acýlý, hep daha kederli ve yýkýk kelimeler çýkartmaya baþladý.

Hepsinin sonunda þiþe bitti, pakette sigara bitti, hikâye anlatýldý ama dilde tüy bitti. Hayalet her anlattýðýný yaþayýp yaþatarak anlattý, aradýðý huzuru bulamamanýn çaresizliðini anlattý. Aðaçlardan yapraklar düþtü, kuþlar yuvalarýna küstü. Hikâye bitti.‘’ Sen çok garip kalmýþsýn hayalet, çok çok garip kalmýþsýn ‘’ dedi adamýn ‘’ nuru ‘’ bardaðýn dibini fondipledikten sonra.
‘’ Her þeyi denemiþsin, sevmeyi denememiþsin. Yýkýlmýþsýn yýkýldým diye zýrlamýþsýn. Yýkýla yýkýla yaþamayý þikayet etmekten ibaret hale getirmiþsin. Bana sevdiðin birisini söyle bakayým var mý yaramaz ? ‘’dedi. Masadaki þiþe yenilenmiþti, bardaklar mezeler hiç yenip içilmemiþ gibi hazýrlanmýþtý. Hayalet sadece tek bir ‘’ an ‘’ da olan bu deðiþikliði gözlerini fal taþý gibi açarak fark etti. Sonrasýnda karþýsýndakinin zaten sýradan biri, sýradan birisinin hayaleti olmadýðýný fark etti. Kendi sýradanlýðýndan dolayý…
‘’ Sevdim baba öyle deme, hikâyesini anlattýklarýmý sevdim. Hikâyemi dinleyenleri sevdim. Benimle ayný kaderi paylaþan kurbanlarý sevdim, ne yapsaydým kimi sevseydim katilimi mi sevseydim? ‘’

Adam gülümsedi, aðýz dolusu bir yudum içki içip peynir attý aðzýna. Gülümseyip duruyordu. ‘’ Sen kimseyi sevmemiþsin. Görüyorum evlat bana masal anlatma. ‘’ dedi. Hayalet sarsýldý. Bu kadar sevgisizlik ancak itham olabilirdi onun için. Kabul etmek istemediði kadar karþý çýkmak da istemiyordu saygýsýndan.‘’ Anlattýðýn hikâyeler o hikâyelerin kahramanlarýný ya da gariplerini sevdiðinden deðil, o hikayeyi anlatýrken senin kendi isyanlarýndan bahsetmeni saðlasýn diye anlattýðýn þeyler, bunun için anlattýn. Onlara yaptýðýn iyilikler kendine yaptýðýn þeylerdi. Kendi kendinin vicdanýna oynamýþsýn sen ‘’ diyip tatlý tatsýz arasý bir kahkaha attý. Bir sigara yaktý, ‘’ yak sende yak yak ‘’dedi. ‘’ Biz hayatýmýz boyunca sevgiyi anlattýk, sevgiliye sevgi, sevgiliyi yaratana sevgi, isyan da ettik ama ettiðimiz isyan ondan habersiz yaprak düþmeyene sitemdi. Yaptýysak müsaade vardý. Ama isyanýn sonunun günahkâr olmak olduðunu da anlattýk. ‘’

Hayalet bir yumruðunu diðer elinin avucuyla sarýp yüzüne götürdü ve utana sýkýla sordu. ‘’ O var deðil mi? ‘’ Adam gülümsedi. ‘’ Sevgi var ‘’ Hayalet göz devirdi. ‘’ Kaçmakla çare yok evlat, ne tarafa kaçarsan kaç yuvarlak dünya, mutlak kaçmaya baþladýðýn yere geri dönersin. ‘’ diyip bardaðý dipledi. Derin ve kulakla duyulabilecek kadar sesli bir þekilde nefes verdi.

‘’ Arayan Mevla’sýný da bulur, belasýný da demiþler. Sen kaçmayacaksýn, kendinden de kaçmayacaksýn, sevmekten de kaçmayacaksýn. Hikâyesini anlattýðýn gariplerden de kaçmayacaksýn, dürüst olmaktan da kaçmayacaksýn, o küçük veletten de kaçmayacaksýn. ‘’

Hayalet baþýný önüne eðdi. Saçlarýn tepesi biraz seyrelmiþti, gri renksiz kafa derisi belli belirsiz görünüyordu. Parmaklarýný o saçlarýn arasýnda gezdirdi ve sordu ‘’ neden ben? ‘’

‘’ Neden diye sorduðum pek çok sorunun cevabýný yaþarken, pek çoðunu da öldükten sonra aldým. Her sorunun cevabýný huzura erdiðinde alýrsýn. Sen daha almadýysan daha iþin var demektir. Sana yapacaklarýný söyledim. ‘’
Kadehler hýzla dolup boþalýyordu. 2. Þiþe bitince, adam baygýn ve yorgun gözlerle hayalete baktý. ‘’ Ýþin zor evlat, sevmeden olmaz. ‘’ dedi ve kalktý. Zor atýlan adýmlarla ilerlemeye baþladý geldiði yere doðru. Hayalet ardýndan yetiþti. ‘’ Peki ya hiçbir þey yapmasam? ‘’

Adam arkasýný döndü, babacan bir bakýþ ve gülümseme ile ‘’ Yanarsýn evlat, yanarsýn ki ne yanmak. Unutma, yakarsa dünyayý garipler yakar… ‘’



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik roman kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 1
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 22
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 18
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Finali
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 21
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 7
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 10
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 2
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 17
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 26

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 25

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zaman Yolcusu [Öykü]
Gerçek [Öykü]
Ýbret [Öykü]
Yoksun [Öykü]
Selen [Öykü]
Coðrafya - Aþk - Kader [Eleþtiri]
Mutluluk ve Huzur [Eleþtiri]
Muasýr Medeniyete Erme [Eleþtiri]
Ölüm ve Ýhtimaller Üzerine [Eleþtiri]
Gerçek [Eleþtiri]


Erdem Ýlker kimdir?

Hakkýmda bilmek istediðiniz her þey, duymak dahi istemediðiniz her þeyle birlikte bu hikayelerin, kitaplarýn içine daðýlmýþ durumda. Buraya onlarla alakalý damýtýlmýþ bir özet çýkartýp yazmak sizi kolaycýlýða yönlendirmek olur. Buraya gelenlerin tek bilmesini istediðim sizler için aldýðým riskler. Karanlýk hikâyeler anlatmak, garip öyküler yazmak, fantastik, gerilim ve korku dünyasýnda olmak zihni türlü düþünce yapýlarýna girmeye, olgularý sorgulamaya, dünyayý ve hayatý baþka bir gözle bakmaya itiyor insaný. Hem de metrobüse canhýraþ bir þekilde binmeye çalýþan magandanýn arkadan çýlgýnca içeriye doðru itmesi gibi. Bunun sonucu olarak da ortaya hikâyelerle birlikte bazen monolog beyin fýrtýnalarý da çýkýyor. Ýþte bu noktada ben, bizzat kendim, þahsým ve ötekilerim ile fikir birliðine vardýðýmýz þu oldu. Bazý karalamalarý, bazý hikâye ve kitaplarý paylaþalým ve ben olmayanlar da okusun. Okusun ve her kitap ya da hikâye ya da makale ile bir yolculuða çýksýn. Karanlýk, kasvetli, içinde yabancý hissedip keþfetmeye bazen korkacaðýnýz, bazen sabýrsýzlanacaðýnýz dünyalara yolculuðunuzda kolay gelsin. Merakýna engel olamayanlarý ve belasýný arayanlarý tüm yollarýn kesiþtiði o soðuk yerde bekliyor olacaðým.

Etkilendiði Yazarlar:
stephen king, j.r.r tolkien, isaac asimov


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Erdem Ýlker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.