..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Bir kitabın kaderi okuyanın zekasına bağlıdır." -Latin Atasözü
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler > Osman AKTAŞ




30 Aralık 2023
Millet Olmak İçin Toplumsal Değerler  
Osman AKTAŞ
Dün iki Türk takımının maçı Arabistan'da oynatılmak istenmiş. Takımlar Arabistan'a gitmişler ve Arap yetkililer "Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Mustafa Kemal Atatürk posterleri açılmayacak" diye şart koşmuş kar.


:FBH:

Dün iki Türk takımının maçı Arabistan'da oynatılmak istenmiş. Takımlar Arabistan'a gitmişler ve Arap yetkililer "Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Mustafa Kemal Atatürk posterleri açılmayacak" diye şart koşmuşlar.

Bizim, Araplarla yapmamız gereken bir maçımız yok. Oynayacak takımların her ikisi de Türk takımı. Bizim ülkede stad yada şehir mi kalmadı ki, Arabistan'a gidiyoruz.

Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının başkanları, Futbol Federasyonu Başkanı, Dışişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı arasındaki bir mutabakat sonucu alınmış bir karar gözüyle bakıyorum ben bu derbinin Arabistan'da oynatılmak istenmesine.

Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının başkanları, sizler bu maçın Arabistan'da oynanması isteğini hangi kafayla kabul ettiniz? Futbol Federasyonu Başkanı, kendi akıl ve mantığıyla hareket edebilecek biri değil. Aldığı emirleri bir kapıcı mantığı içinde yürütmeye çalışan biri. Gençlik ve Spor Bakanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan neden böyle bir girişime gerek gördüler? Herhangi bir Arap ülkesinin iki derbi takımının Türkiye'de maça çıktıklarını ben duymadım. Biz neden oradayız?

Birkaç yıldır okullara gönderilen yönetmeliklerde, seçmeli derslerin değerler eğitimi kapsamında seçilmesi ve okullarda mutlaka değerler eğitimi verilmesi konusu üzerinde ısrarla duruluyor. Oysa bu Araplar, bizim ülkemiz için mutlak değer olan vazgeçilmezlerimizin yapılmamasını şart koşuyorlar, takım başkanları maça çıkmayı reddederken, devlet erkânı maça çıkma konusunda ısrar ediyor. Siz devlet olarak devletin değerlerine değer vermiyorken, öğretmenlerden hangi mantıkla değerler eğitimi vermesini istiyorsunuz? Bu gerçekten akl-i selim bir düşünce mi?

Yarın ülkemizde bulunan ve vatandaşlık hakkı almış olan Araplar da, ülkenin belirli bir yüzdelik dilimine ulaştıklarında, Arap yetkililerin dayatmasına benzer isteklerini meclis kürsülerinden gözlerimizin içine bakarak haykıracaklar. O zaman kimin görevine son verilerek bu istekler durdurulabilecek? Bugün ısrarla üzerinde durduğumuz, sığınmacıların gönderilmesini isteme gerekçemiz de bu.

Bizim Araplara bu kadar samimiyet göstermenizin gereği yok. Devletler kendi varlıklarını sürdürecek dinamik yapı doğrultusunda kararlar almalılar. Biz belki de, Arap yetkilisi ölümünde bayrağı yarıya indirip ulusal yas ilan etmeseydik, bugün bu küstahlık karşımıza çıkmamış olacaktı.

Bu arada doğruluğunu bilemiyorum, şayet doğruysa, derbi takımların maça çıkmasında ısrar edenlerin Cumhurbaşkanımız tarafından istifaların istenmesini çok isabetli ve yerinde buluyorum. Her kim ya da kimler karar aldıysa, yerinde bulmadığım bu karar, bizim derbi maçı için Arabistan'a gitme kararıdır.

Neye, niçin inandığımızı sorgulamamız ve değerlerimizden asla taviz vermememiz gerekir. Kendi değer yargılarımızı artırmak ve azaltmak kendi irademizle olmalı ki, bağımsız ve özgür millet olmayı sürdürebilelim.

30 Aralık 23
Gölcük



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın politik olaylar ve görüşler kümesinde bulunan diğer yazıları...
10 Kasım
Yusuf Kuyusu Ya da Milli Eğitim
Sosyal Medyada ve Tanıtım Panolarında Dilencilik
Sefiller ve Sefilliğe Kefiller
Bu Vatan
Vicdansız Medya Cahil Toplum
Büyüklerin Toprak Kapmaca Oyunu
Yusuf Tekin Tekke ve Zaviye Bakanı mı
Yusuf ile Müfredat
24 Kasım Şenlikleri (Önlükleri)

Yazarın eleştiri ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Kanlı Temmuz
İslam ve Rejim
Devrimci Bir Derviş: Mehmet Akif
İrade ve Kudret
"Kadın Şairler Aşktan Bahsettikleri Zaman" Üzerine Birkaç Söz
Göğüs Kafesinde Kuş Yetiştiren Şair: Şükrü Çanku
Yazar ve Şairlerin Değişen Anatomisi ve Sosyal Statüsü
Kanlı Temmuz
17 Eylül ve Ülke Kaderini Değiştiren İdamlar
Sabahattin Ali

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Bir Veda Partisinde Veda Hutbesi [Şiir]
Düş Geçiti [Şiir]
Saat Gökyüzüne Yaklaşıyor [Öykü]
Efsun [Öykü]
Sevgi Ya da Aşk Algısı [Deneme]
"Korkma Sönmez... "" Şairi [Deneme]
Aşkın Tarifi [Deneme]
Doğanın Çılgın Yaratığı ve Aşk [Deneme]
Bugün 23 Nisan [Deneme]
Eros'a Rekabet [Deneme]


Osman AKTAŞ kimdir?

1965 Erzurum doğdu. Gazi üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, TDE bölümünden mezun oldu. Sırasıyla Van, Bartın, Antalya,Bursa, Ankara, Bodrum'da öğretmen olarak görev yaptı. Halen Kocaeli'bde görev yapmakta. yaklaşık 40 yıldır şiir,öykü ve eleştiri yazıları yazmakta. Eserleri: 1. ayArsız; Uludağ Yayınları 2007 (Şiirler) 2. bermudayı tek geçmek; Cinius Yayınları 2016 (Şiirler) 3. AsiMilat(ör); Cinius Yayınları 2017 (Politik Denemeler) 4. (D)OKU(N)MUŞTUK; Cinius Yayınları (Kitap Eleştirileri) 5. cennet cazgırları; Cinius Yayınları 2017(Şiirler) 6. çorak düşler ülkesi; Cinius Yayınları 2018 (Şiirler) 7. Yağmur Yankıları; Artus Yayınları 2018 (Öyküler) 8. Sessiz Çığlık; Cinius Yayınları 2018(Kitap Eleştirileri) 9. dar vakitte aşk; Cinius Yayınları 2018 (Şiirler) 10. Âşık Hüseyin Fizâhî; Cinius Yayınları 2018 (Şiirler) 11. Şuaraya Elhan Olmak; Cinius Yayınları 2019 (Şairler Üzerine Denemeler) 12. ναυάγιο αγάπης (enkaz-ı aşk): Cinius Yayınları 2019 (Şiirler)


yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Osman AKTAŞ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.