..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir takým þeyler görürsünüz ve "Niye?" diye sorarsýnýz. Ben ise bir takým þeyler düþlerim ve "Niye olmasýn?" diye sorarým. -George Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Kâmuran Esen




23 Aralýk 2003
Bir Boyama Kursu Öyküsü  
Kâmuran Esen
Bir kurs, ancak bu kadar zevkli olabilir.......


:GGJE:
Nerden aklýma geldi ben de bilmiyorum; bir gün durup dururken boyama kursuna gitmeye karar verdim.Hem de en az otuz yýldýr elime hiç  sulu boya fýrçasý bile almadýðým, çöp adamdan baþka resim yapmayý beceremediðim halde kalkýþtým bu iþe.” Eþeðine bakmaz da, Hasan Daðý’na oduna gider, “misali...Üstelik orada neyi, ne ile boyayacaðýmý, nasýl boyayacaðýmý  hiç düþünmeden. 
Ýlk gün kursa gitmek üzere büyük bir hevesle çýktým evden.Lâkin, kursa gider gibi deðil de bakkala ekmek almaya gider gibiyim.Alet, edevat olmadan yani. Omzumda çantam var ama içinde, kursta kullanabileceðim hiçbir þey yok.  Oysa büyüklerimiz, “ Unun yoksa bazlamaya, yaðýn yoksa gözlemeye özenme,” demiþler.Benim yaptýðým da bu iþte.Deftersiz, kalemsiz okula giden öðrenci gibiyim.Yalnýz aylar önce  iþte öylesine aldýðým kaba saba, boyamaya hazýr iki tepsi var elimde.Kontrplak mý ne, öyle bir þeyden yapýlmýþ. 
Sýnýfa ( Herhalde “sýnýf” demem gerekiyor.) girdim.Tüm gözler bana çevrildi.Herkesi selâmladým.Bana çevrilen o gözlerin sahiplerinden hiç biri yaþýtým deðil.Ben , torun sahibi, yetiþkin - hatta biraz fazla yetiþkin – bir kadýným.Kurstakilerin çoðu, çocuk diyebileceðim kadar genç.Hatta birkaçý, emekli olduðum okuldan öðrencim.Kuzularla kýrpýlacaðým sizin anlayacaðýnýz. 
Neyse ki yaþý bana yakýn birkaç kiþi var.Bakmayýn yaþý bana yakýn dediðime, onlar da  benden en az sekiz – on yaþ küçükler. Kursiyerlerin ellerinde boyalar, kumaþlar, küpler, çömlekler, fýrçalar, kocaman gaz lâmbalarý; harýl harýl çalýþýyorlar.Kimi , bildiðimiz o küplere kumaþ sarýp, önce tutkal sürüp sonra boyuyor; kimi, ahþap tepsiye gömülmüþ, adýný bilmediðim birþeyler yapýyor.Harikalar yaratýyorlar. 
Öðretmen Haným sordu.
- “ Hocam! Siz ne yapmayý düþünüyorsunuz? ”......Bir an duraksadým. Ne bileyim ne yapacaðýmý.Ne yap derse onu yapacaðým.Ne yapacaðýmý bilsem, kursta ne iþim var!
- “Bilmem” diye yanýtladým mahçup bir ifadeyle. Sonra, yavaþ bir ses tonuyla “ Þu tepsileri boyayabilir miyim?” diye sordum.
Öðretmen Haným, olgun kadýn görünümüme aldanýp, bu iþi baþarabileceðimi sanarak,
-“ Tabi,” dedi........Torun torba sahibi olmuþ, yaþýný baþýný almýþ bir yetiþkinim ya, hemencecik yapabileceðimi sanýyor.Atalarýmýz, “Sarý ineði gören, içi dolu yað sanýr,” diye ne güzel söylemiþler. 
Bu iþ için ne gibi malzemeler gerekeceðini söyledi.Yanýmda, söylediklerinin hiç biri yok. Neyse ki, bunlarý alabileceðim dükkân, hemen karþýda.Bir koþu gidip aldým.Telâþýmdan, bazýlarýný yanlýþ almýþým, bazýlarýný eksik.Yine gittim karþý dükkâna; eksikleri tamamladým, yanlýþlarý deðiþtirdim.Maket býçaðý, eldiven, boya, kumaþ, sünger, zýmpara vs aldým. Ýçim kýpýr kýpýr, koyuldum iþe.Tepsinin alt yapýsýný tamamladým, tam boyamaya baþlayacaðým sýrada  Öðretmen Haným;
- “Orta boy fýrçanýzý çýkarýn,” demesin mi!.....Sanki fýrçam var da, orta boyunu seçeceðim.Hemen bir koþu yine gittim karþý dükkâna.Allahtan, yaþýma göre kondisyonum çok iyi.Kale duvarýna çarpan top gibi, dükkâna gidip hemen geri dönüyorum.Boy boy fýrçalar aldým geldim üç dakika içinde.Öðretmen Haným kesin þaþýrmýþtýr çabukluðuma.Boþuna hemen her gün yürüyüþ, cimnastik yapmýyorum,iþte bugünler için.”Kýrk yýl durak, bir gün gerek,” demiþler.Bakýn nasýl iþe yaradý. 
Baþladým tepsiyi boyamaya.Ellerim titriyor heyecandan.Ya bir de baþaramazsam diye korkuyorum. Þu eski öðrencilerim olmasa neyse.Yýllardýr elime fýrça almadýðým için çok zorlanýyorum.Yapamayacaðým; kurstaki öðrencilerimin, gençlerin yanýnda rezil olacaðým diye ödüm patlýyor. 
Neyse, korktuðum baþýma gelmedi.Tepsiyi boyamayý baþarabildim.Ama tepsiyle beraber elimi, yüzümü, saçlarýmý hatta pantolonumu bile boyamýþým........Boyama iþi bitince tepsiye, adýný bilmediðim bir sürü iþlem yaptým.Daha  iþi var ama, bu haliyle bile güzel.Kullanmaya hazýr gibi duruyor.Her sabah gittiðimde tepsimi seyrediyorum uzaktan.Nasýl yaptým, hayret doðrusu.Kahvemi kendime, bu tepsiyle sunacaðým artýk.Fakat, tepsinin rengine uygun bir takým fincan almam gerekiyor.Olan paramý malzemeye verdim zaten, þimdi bir de fincan masrafý çýkacak.Olsun! “Ölmüþ eþek, kurttan korkmaz,” demiþler. 
Çok sevdim bu iþi caným.Tek sakýncasý, bulaþýðý.Ne çantam kaldý boya bulaþýðý olmadýk,  ne cüzdaným.Oysa diðer kursiyerlerin eli yüzü tertemiz, bir damla bile dökmüyorlar.Nasýl  baþarýyorlar bunu diye þaþýrýyorum. “Herkes sepet örer ama, g.tünü geçiremez,” demiþler.Ben de oraya buraya dökmeden, yüzüme gözüme bulaþtýrmadan  boyayamýyorum. Bir ara kolumdaki saate bakayým dedim, akrebi yelkovaný  boyadan görünmüyor.Gözlüðüme bile boya sýçramýþ.Botlarýmýn baðcýklarýnýn dahi boya olduðunu görünce, çok ayýpladým kendimi. “Acý soðan yiyen, aðzýnýn kokusundan belli olur,” derler ya; beni sokakta kim görse, boyama kursuna gittiðimi hemen anlar. 
Bu boyama kursu çok da eðlenceli.Bakýn ne oldu:Bir arkadaþ sapý kýrýk, antika  bir kahve tavasý getirmiþ.Sapý yapýþtýrdý ilk gün.Bir güzel tutkal sürdü, sonra üstüne kumaþ geçirdi, yeniden tutkalladý.Kurusun diye sobanýn yanýna koydu.Sonra daðýldýk evlerimize.Ama ne olduysa, o arkadaþ, sonraki üç gün gelmedi kursa.Kahve tavasý, öksüz çocuk gibi duruyor sobanýn yanýnda. 
Üçüncü  gün, bizim Öðretmen Hanýmý aldý mý bir telâþ.Meðer, arkadaþýn kahve tavasýnýn sapý, yapýþtýrýldýðý yerden yine kopmuþ.” Ekleme kuyruk, tez kopar,” diye boþuna dememiþler. Ama sap, görünürlerde yok. Herkes elindeki iþi býraktý, tava sapýný aramaya koyuldu.Sýnýfýn içini dört döndük, tava  sapýný bulamadýk.Tavanýn üç gündür  durduðu yerde  odun – kömür tenekesi, bir de çöp kutusu var.Tenekenin içini karýþtýrdýk, bizim mahallenin kedileri gibi çöp tenekesini alt üst getirdik, yok! Bak sen olan iþe.Sonra bir arkadaþ,
-Yoksa yanlýþlýkla sobaya mý attýk?” der demez, baþka bir arkadaþ sobanýn içine bile baktý, yok! Þimdi ne diyeceðiz arkadaþ gelince?.....Bize,
-“Kim kýrdý benim tavamýn sapýný?” derse ne cevap vereceðiz? 
Neyse ki, bu vahim durumun bir espriye dönüþmesini saðlayabildim.Sapý kýrýlan tavayý elime alýp,
-“Bizim mahallede kuyruðu kopuk bir kedi var.Bu antika tava, ayný o kediye benzemiþ.” deyince, millet baþladý gülmeye.Tava sapýný aramayý unuttuk gittik gülerken.
-“Boþ verin caným,” diye devam ettim.”Demirel’in – Benzin vardý da biz mi içtik?- dediði gibi, tavanýn sapýný biz mi yedik?”...Zaten Öðretmen Haným, tavanýn sapýnýn tam  koptuðu yere bir çiçek oturttu.Bize göstererek,
-“Bakýn ne güzel bir model oldu.” dedi.... Aslýnda benim aklýma daha güzel bir model geldi ama, hiç ses etmedim.Tava benim deðil ki. “Kelle bizim olsa, gider Konya’da týraþ ettiririm.” de, kelle bizim deðil.Hem, Öðretmen Hanýma akýl vermek ayýp olur.Ne demiþ atalarýmýz: “Kayserili’ye eþek boyamasý öðretilmez.” 
Ben de hep düþünür dururdum; giysilerde, eþyalarda yeni modelleri nasýl yaratýyorlar diye.Demek ki yeni modelleri, böyle kazalar sonucu buluyorlar.Örneðin bir giysinin yakasý biraz kayýk mý oldu, yani yamuk, iþte size yeni bir  yaka modeli. 
Baktým ki arkadaþlarým küp, testi falan  boyuyorlar.Hiç durur muyum, ben de yapacaðým.Gittim birinin baþýna, testinin hangi iþlemlerden geçirildiðine bakýyorum.Kesin ben de yapacaðým bunlardan.Onlarý hayran hayran izlerken Öðretmen Haným sordu:
-“Hocam! Siz de bunlardan yapmak ister misiniz?”
Hani bir atasözü var, “Hacýya , tesbih alýr mýsýn diye sormuþlar, ha biz buraya niye geldik demiþ” diye; Öðretmen Hanýmýn sorusu, bana bu sözü hatýrlattý.......Bir çýrpýda yanýtladým:
-“Evet evet, çok isterim.”
Öðretmen Haným, yarýn gelirken testimi, küpümü getirmemi söyledi.Yok ki,  ne getireyim.”Olsa dükkân senin,” derler ya, onun gibi.Ama ben biliyorum ne yapacaðýmý. 
Eve gidince, mutfakta, kilerde, çatý arasýnda, merdiven altýnda  araþtýrma yaptým. Kenara köþeye atýlmýþ iki çömleði çýkardým.Sonra komþuma gittim.Odunluktan iki eski testi de o çýkardý saðolsun.Can atýyorum bunlarý bir an önce yapmaya.Bir sabah olsa da,  gitsem þu kursa.Artýk iki testinin birini komþuma yapmalýyým.” Hindi gelen yerden tavuk esirgenmez,” demiþler. 
Ertesi gün bir çýrpýda testiyi yaptým.Harýl harýl çalýþýyorum.Ýki saatte bir içtiðim kahve bile aklýma gelmiyor; o kadar zevkle çalýþýyorum.Gerçi, testiyi yapmak için gerekli malzemeleri temin etmek üzere ayný gün üç dört kez çarþýya gittim geldim ama, olsun.Þimdiye kadar neden bu kursa gelmedim diye söyleniyorum kendime.Kýsacasý, buldum eðlenceyi. 
O günün akþamý, yarýn kursa ne götürüp boyasam diye çok düþündüm.Küçücük kasabamýzda yok ki, gidip alayým.Bir testi annemden buldum.Kilerde güzel bir çömleðimiz vardý, baktým kýrýlmýþ. Nasýl sevindim bilemezsiniz.Böyle kýrýk çömleklerden ne güzel modeller üretiyorlar kursta.Kýrýk bir çömleðin beni böyle mutlu edeceðini hiç düþünemezdim.”Atýn ölümü, itin bayramýdýr,”derler ya, öyle iþte. 
Sonra evin alt katýný, çatýyý  bir kez daha alt üst getirdim, iþleyecek bir þeyler bulmak için.Mutfakta, hani þu takým halinde satýlan býçaklarýn boy boy konulduðu ahþap býçaklýk var ya, onu koydum bir poþete.Çatý katýnda, boyasý dökülmüþ bir sandalye var.Ýyi ki dökülmüþ boyasý, iþte bana ham madde.Bu sandalyeyi de orta kata indirdim.Bunlarý taþýyabilmek için yarýn kursa bir taksiyle giderim artýk. Koca sandalyeyi öyle elimde sallaya sallaya nasýl gideyim! Gitmesine giderim de, yolda rastladýðým her on kiþiden en az altýsýna, sandalyeyi nereye, niçin götürdüðümü anlatmak zorunda kalýrým.Küçük yerlerdeki insanlarýn birbirleriyle ne kadar ilgili olduklarýný, her þeyi nasýl merak ettiklerini bilmezsiniz siz. Zaten, malzeme almak için ikide bir karþý dükkâna  koþa koþa gidip gelirken her gören, “Ne o Hocaným? Hayýrdýr?” deyip duruyor. 
Baþka ne boyasam ne boyasam diye dört dönüyorum evin içinde.Bu iþ çok sardý beni.” Deliye bal tattýrmýþlar, çarþýda katran býrakmamýþ,” diyorum içimden.Alt kata indim.Eski, kocaman bir çeyiz sandýðýyla göz göze geldim.Yapacak, iþleyecek bir þey daha buldum diye önce çok sevindim.Ancak, bu koca sandýðý, dört aylýk kurs süresinde ancak tamamlayabilirim, bundan baþka bir þey yapamam diye vazgeçtim.Sonra kim yapacak o testileri, çömlekleri, sandalyeyi? 
Ertesi gün bir çömleði, bir testiyi daha süsledim püsledim.Ama ikinci testiye sýra gelmeden mesai bitti.Aklým testide kaldý.Ben de aldým testiyi, eve getirdim; ev ödevi gibi.Eve gelirken bir çanta dolusu malzeme aldým.Öðretmen Haným’ýn “Yarým kilo alýn yeter,” dediði tutkaldan bir kilo aldým.” Ýki kutu yeter,” dediði boyadan da dört kutu .Bir metrenin yeteceðini bile bile iki metre de amerikan bezi kestirdim...” Ýç dedilerse çeþmeyi de kurut demediler ya,” demiþler , benim yaptýðým o hesap iþte. Ne olur ne olmaz; yetti – yetmedi derdi olmasýn diye düþündüm.Ýþi saðlama aldým, sizin anlayacaðýnýz. 
Eve gelir gelmez, arada bir göveç yaptýðým orta boy çömleði de çýkardým dolaptan. Oturdum testinin ve çömleðin baþýna.Bu kez, gerekli tüm malzemeler hazýr olduðu için, bir kez bile çarþýya gitmedim.Ýkisini de önce tutkalladým.Dýþýna kumaþý buruþturarak yapýþtýrdým, sonra  yeniden tutkalladým.Kurumasý için bir kenara koydum. Birkaç saat sonra baktým, kurumuþlar.Büyük bir zevkle boyadým.Sonra da boyalarýn kýna gibi girdiði ellerimi temizlemek için, zavallý ellerimi çamaþýr suyuna bastýrdým.Testinin tamamlanmasý gereken  iþlemlerini, ertesi sabah tamamladým. Hem de sabahýn köründe, üstelik kahvaltýmý bile etmeden. 
Böylece üç- dört günde; bir tepsi, iki çömlek, üç testi yaptým.Hepsini karþýma sýralayýp, hayran hayran baktým onlara.Gülümserken , aklýma gelen bir þeyle irkildim: Bu kurs  dört ay sürecek.Her gün böyle bir testi, bir çömlek yapacak olursam; bana bir kamyon malzeme gerek.O kadar küpü, testiyi, çanaðý, çömleði nerden bulacaðým ben? 
Bol miktarda testiye, küpe, çömleðe ve ahþap malzemeye ihtiyacým var.Bunun da bir çaresini buldum. Elinde  bunlardan  fazla olanlarýn yapacaðý baðýþlarý  kabul ediyorum.Komþularým saðolsun, her biri birþey getiriyor. "Dilenciliðin payesi düþük ama geliri yüksek," demiþler.Evim; çatlamýþ, kýrýlmýþ çömlekler; sapý kýrýlmýþ testiler, kilerde çürümeye terkedilmiþ turþu küpleriyle doldu. .....Ben de komþularýma, yapacaðým o güzel þeylerden birer tane hediye edeceðim. Eþ.k  deðilim ya! 
Bana müsaade.Artýk kalkayým da,  komþumuz Ýsmet Teyzeciðimin verdiði, bir bacaðý kopuk ahþap oturaðý zýmparalamaya baþlayayým.Onu öyle güzel yapacaðým ki, Ýsmet Teyze  asla tanýyamayacak  kendi oturaðýný. Hem vallaha hem billaha.Var mýsýnýz bahse?
 

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Anýlar Canlandý
Gönderen: zeynep küçük / kýrþehir/Türkiye
14 Mayýs 2005
Bir dönem gittiðim kurs anýlarýmý hatýrladým. Kamuran Abla bu kadar atasözü, deyimi, veciz sözleri nasýl buluyorsunuz? Demek ki daha çok mürekkep yutmam gerekiyor. Saygýlarýmla...

:: :))))))))))))))))))))))))))
Gönderen: ayse / istanbul
19 Ocak 2004
iltifat etmek kifayetsiz kalacak mükemmelsiniz ,bende ev ödevimi yaptım ve yarın kurs hazırlıgını bitirmiş bir bakınıyım derken yazınızı okudum heyecanınızı şugünlerde bende yaşıyorum ,bazende bunların hazırlarını alsam daha ucuza gelecegini düşünüyorum ,dediginiz gibi el altında bulunsun elinize ve yüreginize saglık boyayalım herşeyi ve tüm gözden çıkardıklarımızı :)))))))))

:: Merhaba!
Gönderen: Abdullah Atay / Bolu
3 Ocak 2004
Daha nice yeni yýllarda saðlýk,.mutluluk,huzurla kalmanýz dileðiyle... Nesneler renk,koku,biçim vb özellikleriyle yaþamýmýzda bir yer tutarak algýlanýrlar. Renkler...Ruhumuzun birer dilidir onlar...Bu renkleri yerinde kullanmak bir sanat iþidir. .Bu sanat da boyama sanatýdýr.En güzel sanatlardan biridir.Her bir renk fýrçada can bulur,hayat olur. Boyama deyince aklýma dünyamýzýn mavisi geldi öncelikle...Bu renk o kadar solup kirlendi ki günümüzde.Hazýr boyamaya baþlamýþken lütfen bu iþi siz yapýn.))Tarifi de benden olsun: Bir yürek dolusu maviyi; birer ölçek sevgi,umut,saðlýk ile iyice karýþtýrýn.Bu karýþýmý soluklandýðýmýz gökyüzüne ve doðayý besleyen sulara serpiþtirin... Sahi!...Yer kabuðumuzun örtüsü o güzelim yeþiller de sararýp kurumuþ.Yine bir yürek dolusu yeþili; birer ölçek sabýr,sadakat ve bereket ile iyice yedirip o güzelim topraklarý süsleyebilirsiniz. Beyaz...Saflýðýn,masumiyetin ve huzurun sembolü.Bu renk de gerekli günümüz dünyasýna!... .Hem de çokkk...Bundan, sizde fazlasýyla var biliyorum.Atatürk düþünenlerin kalemlerinden saçýlan ilim sözcükleri, insanlarýn kara cahilliðini köreltiyor.Kara vicdanlarýna ýþýk tutup aydýnlatýyor.Kara sesleri boðuyor. Kýrmýzý...Kanýmýzýn, canýmýz bayraðýmýzýn kutsal rengi .Bu renkten günümüz dünyasýnda fazlasýyla var zaten.Teröre kurban verdiðimiz aziz þehitlerimizin kanlarý yerde daha kurumadý ki...Kor düþen yüreklerimiz; kýzýl yangýnlarda deðil mi? Kýrmýzý.... Has bahçelerde gül olur kokar. Damarlarda sel olup akar. Yangýnlarda alevlenir yakar... Kolay gelsin efendim!...Yaþamýnýza soluk veren renklerin hiç solmamasý arzusuyla...Nice paylaþýmlara... Selam ve sevgiler...

:: dilinize saðlýk hocam
Gönderen: yusuf kayan / Bursa
31 Aralýk 2003
Artýk bundan sonra size bayan nasrettin hoca olarak hitap etmek istiyorum.Atasözleri günlük konuþma içerisinde böyle ustalýkla kullanýlabilir tebrikler...saygýlarýmla mutlu ve bol renkli yýllar :)) Yusuf Kayan

:: Çok yaþayýn :-))))))))))))
Gönderen: Ceyda Öz / ist
29 Aralýk 2003
Bu yazýnýzý gece geç bir vakitte okumuþtum ve yorum yazmak istemiþtim ancak sistemde yaþanan sorunlardan ekleyememiþtim yorumumu... Gecenin o saatinde böyle keyifle bir yazý okuyup da bu kadar güleceðim hiç aklýma gelmezdi Kâmuran öðretmenim. :)) Yüreðinize ve kaleminize saðlýk... Sevgi ve Saygýlarýmla, Ceyda Öz

:: hakikatten :)))))))))))
Gönderen: Elçin / Aydýn
29 Aralýk 2003
Evet bir kurs ancak bu kadar zevkli olabilir, bunuda bu kadar keyifli bir Kâmuran Esen anlatabilir.. Tayyibe Hanýmýn bahsettiði sütlaçlar tadýndaydý bu yazýda Sevgiler :)) ELÇÝN

:: böyle bir emeklilik!...darýsý baþýmýza!..
Gönderen: Ceren Emre / ANKARA
29 Aralýk 2003
Çalýþkan insan her daim çalýþkan oluyor sizin gibi. On parmaðýnýzda, on maarifet, imrendim doðrusu. Edebiyat, yazý, yemek, bilgisayar, boyama...Bir de üstüne anneannelik...Ne diyeyim, darýsý bizim emekliliðimize... Sevgilerimle,

:: :)))))))))))))))))))))))))))))))):
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu
25 Aralýk 2003
Aranýp durma arkadaþým!ben varým ya boyanacak:)))çömleðine çiçek diye koyarsýn belki beni ya!..baksana saçlarým aðardý,yüzüm soldu...döküldü eteklerimde taþýdýðým güller,toprak oldu...üstüne üstlük bir de kar yaðdý üstüne..sahi "kar'ý da boyasan" diyorum kendi kendime...tutar mý acaba renk?tutar tutarrr...sen boyadýktan sonra!bilirim yoðurt da uyutursun çok güzel,sütlaç da yaparsýn...buradan ilan ediyorum,tadýna çok baktýmmmm!..harika!:)))) selam ve sevgilerle...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kiralýk Evin Þartlarý...........
Aðýr Misafir
Ölen Kim?
Kime Niyet Kime Kýsmet
Bunun Adý Ne?
Þampuan Reklâmý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Farzederek Yaþayamazsýn
Yanmayan Bir Ampulden Nasýl Mutlu Olunur
Bir Doðum Günü Öyküsü
Sen Bir Garip Çingenesin / Nene Gerek Gümüþ Zurna !
Çocukluðumdaki Çerçiciler Ve Düðünler
Kadýn Hastalýðý
Yaðmur , Güneþ , Rüzgâr ve Babam
Keltepe'nin Öyküsü
Eşeği Düğüne Çağırmışlar
Bir Memleketin Dönüþüm Hikâyesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.