..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilge kiþi her þeye þaþan kiþidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Özgür GÜNEÞ




14 Ocak 2004
Yüreðimdeki Eylül Yolculuklarý  
YAZ GÜNEÞÝNDE SOKAKLARIMDAKÝ SONBAHAR

Özgür GÜNEÞ


Ne çok “sonbahar” esiyor haziran güneþlerimde… Sokaklarýmdan sonbahar kokularý, yüreðimden “eylül” geçiyor…”Poyraz” rüzgarý köpürtüyor anýlarýmý uykusuz gecelerimde...


:CIJH:

YÜREÐÝMDEKÝ EYLÜL YOLCULUKLARI


 
          Güneþin yaza merhaba gülümseyiþi düþtü bu zamanlarda yollara, yüreklere, hayallere... Koskocaman, sýmsýcak, içten ve rengarenk bir gülümseme hayata, aþka dair kýpýr kýpýr duygularla yayýlan… Doðanýn armaðýný canlýlara hiç bir karþýlýk beklemeden.. Ýnsan, mevkii ayrýmý yapmadan… Herkesin anladýðý dilden…
          Ama benim için neden bu kadar zor bu duygular? Neden  bana “huzur mevsimi” gelmedi hala? Neden hala “hüzün mevsimi” nde yürek…
          Ýlle de inatçý davetler mi gerekiyor?, Ýlle de yenilgilerimle döngüsel bir hesaplaþmam mý gerekiyor? Ýlle de ufuksuz, uykusuz þafaklarda yarýna nöbet beklemek mi gerikiyor?
          Yine de gelmiyorsa, yine de uðramadan geçiyorsa hayallerime, yapacak bir þey yok! Ayaz kýþ hüzünlerim, sabahý hiç olmayacaðý sandýðým karanlýk gecelerim hala terk etmiyorsa beni, yaþanmamýþ zamanlar, tadýlmamýþ baharlar, el deðmemiþ kýrlar hala kaçýyorsa benden, yapacak bir þey yok!
          Her yanda çiçekler eðmiþken güneþe boynunu, aðaçlar dallarýný ödülendirmiþken meyvelerle ve çiçeklerle, benim içimde yapraklar dökülmeye devam ediyor.. Kuruyor dallarým gitgide týpký hayallerim ve inaçlarým gibi.. Bir enayi rüzgarda da kýrýlacak nihayetinde… Yaz güneþinde sokaklardaki “sonbaharlar”a  yürüyen insan hallerine karýþacak  yüreðim… Bir yaz gününde “ahmak ýslatana” yakalanacak hayallerim, her ne kadar kaçmaya kalksa da yarýnlardan… Belki bir hain, zalim insanýn hayal yollarýna bir parke taþý olarak eklenecek düþlerim.
 Ne çok “sonbahar” esiyor haziran güneþlerimde… Sokaklarýmdan sonbahar kokularý, yüreðimden  “eylül” geçiyor…”Poyraz” rüzgarý köpürtüyor anýlarýmý uykusuz gecelerimde...
          “Þimdi dünyanýn öbür ucuna gitmek istiyorum, durumum budur yani.. Buralarda durmak zor” diyorum nicedir.. Ama “kalmak mý zor?, gitmek mi?” çözülememiþ problem hala..
          Budur iþte.. Bu yaz da güneþi  ýskaladým demek ki…Ya da… Iskalattýlar bana.. Ya da  kimselerin suçu yok iþte! Benim de suçum yok… Hele ki benim.. Sebepli ya da sebepsiz; öyle ya da böyle.. Zordur bugünlerde benim durumum güneþiz.  Bugünler de zordur “iyimser” hayaller çiziktirmek; etekleri, yüreði pembe çiçekli, çocuksu..
          Ne yapayým ki; içimdem  “sonbahar” geçiyor..!
          Güneþ gelmemiþtir kapýlarýma, hayallerime, yarýnlarýma ya da yanýlgýlarýma…
          Bu kasvetli “öðle güneþi yakýnmalarým”ýn yakýnlarýmdaki sahte aþklarla, sahte aþýklarla ya da yaþam savaþlarý ilgisi yoktur… Herkesin savaþý “kendi”nedir neticede.. Kendine, kendiyle ya da kendinde..
          Herkesin güneþi de öyle!
          Gözlerim ufuktan ayrýlmýyor bir an bile..
          Belki de…
          Kimbilir..
          Ne kadar geçikse de..
          Belli mi olur!
          Geleceði tutar belki güneþimin…
          Karanlýk gecelerimin ufukundan…
         Adresi ise  “kendi içimde” mühürlenmiþ satýrlar aralarýnda…
 
19.06.02

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: zaman bekletir ama gelir.
Gönderen: gunes / Ýstanbul/Türkiye
15 Eylül 2006
cok etkileyici,insanin yuregine uzaniyor sozcukleriniz,ifadeniz.umarim beklediginiz gunes bir gun gelir.ellerinize saglik...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Veritas Odium Parit

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
*dum Spiro Spero [Þiir]
Gamzelerinin Gizi [Þiir]
Bir Yaðmur Yanaþýyor Gönlümün Ýskelesine... [Þiir]
Sen Hiç "Hiç Kimse" Oldun Mu Kendine Sevgili? [Þiir]
Sürgün Yemiþ Yürekler... [Þiir]
Les Pluies de Tristesse Serrées Dans Quelques Lignes [Þiir]
Yaðmur Saatlerimde Beklemiþtim Seni [Þiir]
Yaðmur Deðil, Hasretindi Yüreðimi Islatan... [Þiir]
Uyruðu Belirsiz Yüzlerde Sevdiðim... [Þiir]
Ýstanbul Hüzün Yaðýyor... [Þiir]


Özgür GÜNEÞ kimdir?

Fýrtýnalar içindeki gemi misali duygularýný karaya oturtmamaya çaba sarf ettiði, yüksek dalgalar ile savaþtýðý, yüksek daðlara meydan okuduðu bir yaþamdý seçtiði. Gençliðin verdiði heyacan ve hüzün perdeleri ile dolu yaþam. . Bu yaþamý içinde sisler içinde yönünü bulamadýðý zamanlarda vardý. Kayýp ettiði dostluklar ve aþklar da. .

Etkilendiði Yazarlar:
Hiç kimse yoktur kimsenin kimsezsizliðine..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özgür GÜNEÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.