..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzel birþeyin fazlasý harika olabilir -Mae West
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Sevil Pýnar




8 Kasým 2004
Beklemek  
Sevil Pýnar
Sence ben ne kadar süre daha dayanabilirim bu uzun ve mide bulandýran yolculuða?


:CEID:
Sence ben sýkýþýr mýyým hayatýnýn bir kýsmýna? Sence ben, hayatýnýn bir kýsmýna sýkýþmayý kabul eder miyim?
Sence ben iki dirhemden de olsam etten kemikten ibaret, kanlý-canlý, sýkýþtýrýldýkça caný yanacak biri deðil miyim?..

Gününü, hatta önrünün en güzel vakitlerini, ayýrmak zorunda kaldýðýn onca þeyin arasýnda, bir benek kadar þirin ve sevimli ama bir leke gibi gördüðüm -uðursuzluzluðu yetersizliðinden mütevellit- o yerde, bana gülümseyiþini görebilir miyim ? Ya da mutsuzluðum nereden sonra senin mutluluðunun ýrzýna geçecektir?

Ben bir kablonun ucu deðilim! Telefonda duyduðun, özlemini giderdiðin ses bile benim deðil! Aklýmdan geçenleri söyleyemediðim suskunluklara yapýþan sessizlikler de benim deðil!.. Ýçimde yarattýðýn varlýðýný yanýnda götürmekle geride býraktýðýn boþluk da benim deðil!

Ben yokluðunla ne kadar baþa çýkabilirim düþündün mü hiç? Sen hiç, gücünü tümden yitirmiþken, yazgýnýn güçsüzlüðüne düþtüðü þerhleri saymak zorunda kaldýn mý, bu konuda yazgýnýn suç ortaklýðýnda ne kadar payýn olduðunu hesapladýn mý hiç?

Ben beklemenin coðrafyasýnda daha ne kadar çentik atacaðým takvimlerin bilinmeyen tarihlerine ve sen benim için hangi tarihi münasip bulacaksýn? Birgün tel örgülerin arasýndan kurtulduðumda aldýðým yara ve bereleri benim bir parçam olarak görürken, senin seçimlerinin de bir sonucu olduðunu görebilecek misin?

Ben bu kadar büyümüþ ve yaþlanmaya yaklaþýrken sen ne zaman büyümeyi planlýyorsun? Gençliðin gençlik aþýlayacaðýna gençliðimden çalacak

Sence ben sýkýþýrmýyým hayatýnýn bir kýsmýna? Sýkýþmaktan kaçmam beni köþeye kýstýrdýðýnda yanýmda olabilecek misin?

Ben üzgünken, özlemlerimle boðuþurken, aðlarken, gülerken, dostlarýmla birlikteyken, bilmeden bir erkeði kendime aþýk ederken, bir çocuðun elinden tutmuþken, sigarayý býrakýrken, kadehlerde boðulurken, grip olup yatarken, aðlamaya direnirken, sinemadan çýkarken, kontrbasçýyý alkýþlarken, dedemin elini öperken, çingeneyle pazarlýk yaparken, bakkaldan süt alýrken yani ben hayatla boðuþurken yani yaþýyorken yanýmda olamayacak olan sen, beni sevmekten nasýl bahsedeceksin? Senin yanýnda olamayacakken ben sana olan sevgimden nasýl emin olacaðým ? Beni seni sevmenin þüpheleriyle harmanlý bir topraða dikerken kaçmalýydýk birbirimizden...

Sence ben ne kadar süre daha dayanabilirim bu uzun ve mide bulandýran yolculuða? Ýnsanýn birinin hayatýna girerken bazý sorumluluklarý olmalý kabul, destur almayý bildin sen... de... desturu alýr almaz ruhuma hücum ettin. Þimdi sen ganimetlerinin önünde oturmuþ mutlu bir çocuk edasýyla sanki oyuncaklarýnla oynuyorsun... Oynadýðýn oyuncak deðil benim ve sepete sýðdýrmak için kýrdýðýn kol ve bacaklar da benim... Orada, yani olduðum yerde daha ne kadar can çekiþebilirim?.. Sen beni baþkalarý tarafýndan onarýlmaya terkediyorsun yanýmdan her gidiþinde. Bir gün... sahi bir gün gerçekten biri onarmaya teþebbüs ettiðinde, büyür müsün birden bire?


Sevil Pýnar
14.10.2004

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: SEN SEN SEN ben ben ben
Gönderen: arif hüseyin / Bursa/Türkiye
8 Aðustos 2006
Her þeyi yener de Sevgi’li yolcusu, Kendine yenilirse. Kendi ile yüzleþmemiþ iken henüz, Sevgi’liyle vuslatýn aþkýna düþmüþtür de belki, Aþk’ý Nefsine perde olmuþtur da, sadakatinin Sultanýný bilememiþtir...

:: eline yüregine sglýk
Gönderen: ilyas emre öncü / Ýzmir/Türkiye
25 Kasým 2004
Ýnadýna be Binlerce kez döndüm ölümün nen tatlý yerinden Binlerce kez öldüm Munzur un derin sularýnda Hep umutsuz yorgunlukta yatýyordum orada, Sonra; Binlerce kez yýkýldým onun anýsýna, Ýnadýna binlerce kez tekrardan doðdum Ýnadýna ölümle anlaþmýþtým Ýnadýna yaþýyordum yalanlarla dolu bu HAYATTA… Hep bir duyguydu kazanmak istediðim Sevmekti onu delicesine Kaybettiðim umutlarý bulmaktý… Ama tekrardan kaybettim onu Onun için ölümün en tatlý yerinden döndüm Binlerce kez yýkandýðým O Munzur un suyundan akýp ta Binlerce kez ölümle anlaþýp ta geldim Ýnadýna yaþýyordum artýk delice… Ýnadýna ölümden dönüyordum, Ýnadýna seviyordum onu terk edilmeme raðmen Ýnadýna Ýnatlaþýyordum onunla Ýnadýna her zaman seveceðim Ýnadýna attýðý adýmýn altýnda dolaþacaðým Ýnadýna dostum Ölümle tekrardan anlaþýp Geleceðim o sýcacýk kollarýna Bekle beni… Ýnadýna geleceðim. indýna üstüne gidecekin hayatýn

:: Oyuncak bebek onarýmý üzerine
Gönderen: Faik Murat Müftüler / Muðla/Türkiye
25 Kasým 2004
Oyuncak bebeklerin iki kolunu birbirine baðlayan don lastikleri olurdu. Çok denedim daha önce . Kolu takabildim yerine ama lastiði baðlayamadým. O kýrýlganlýk kaderiyle savaþmak, sýkýþtýrýldýðý her köþede daðýldýðýný görmek ve yeniden toplamak ne yorucudur bilseniz. Çocuk büyümüþse de kýrýlmaya koþullanmýþ kollarý, bacaklarý tutamaz bir arada; tamircinin mahir elleri gibi. Ne yazýk ki tamircinin emeði oyuncaðý çocuktan daha fazla hak etmesini saðlamýyor. Ruhunuza saðlýk. Her okunuþunda bizi biraz daha anlamýn içine çeken yazýnýz için gönül dolusu teþekkürler.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Siz Bayým!
Bir Dilek Tut (benden) Olsun!
Sesler
Evc-i Yalnýzlýk
Teþhis

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toprak Telefon Edecek Diye Beklenir mi?
Rüyalar yada Kabus

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
O'ydu.. [Þiir]
Hayat [Þiir]
Eðer Varsa [Þiir]
Gece [Þiir]
Ýz(ler)! [Þiir]
Giden-sen! [Þiir]
yol ve (ben)sen [Þiir]
An [Þiir]
Konuþmaya Susar Birileri II [Öykü]
Minel [Öykü]


Sevil Pýnar kimdir?

herþeyden önce bir okurum, yazmak hasbel kader bir kurtuluþ hayatýmda.

Etkilendiði Yazarlar:
ne edebi, ne de ebedi etkilere inanýrým! Sadece sevdiðim yazarlardýr; Roland Barthes, Oscar Wilde, Broutigan, Borges, Boris Vian, Kafka, Edgar Alen Poe, Duglas Copland, Hakan Günday, B.Brecht, Ferit Edgü, Ýhsan Oktay Anar


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sevil Pýnar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.