..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeði arayan bir insan, öncelikle her þeyden gücü yettiðince kuþku duymalýdýr. -Descartes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Din > M.NÝHAT MALKOÇ




29 Ocak 2005
Vatan Sevgisi Ýmandandýr  
M.NÝHAT MALKOÇ
Ayný gelenek ve görenekleri paylaþtýðýmýz,dinî ve içtimaî deðerlerle adeta etle kemik gibi bütünleþtiðimiz toprak parçasýna “vatan” diyoruz.Vatan,alelâde bir toprak parçasý deðildir.


:IDDJ:
Ayný gelenek ve görenekleri paylaþtýðýmýz,dinî ve içtimaî deðerlerle adeta etle kemik gibi bütünleþtiðimiz toprak parçasýna “vatan” diyoruz.Vatan,alelâde bir toprak parçasý deðildir.Topraðý vatan yapan bir kýsým maddî ve manevî deðerler mevcuttur.Töre,dil,din ve tarih bunlarýn baþýnda gelir.Bu unsurlar birlik ve beraberliðimizin çimentosudur.Onlara sýmsýký sarýldýðýmýz müddetçe gerçek kimliðimizi muhafaza etmiþ oluruz.Bu deðerlerden kopanlar,günün birinde melez bir varlýk oluverirler.
     Ülkemiz dört bir tarafý deðiþik hususiyetlerle bezenmiþ,adeta cennetten çalýnan bir ülkedir.Pek çok mevsimi bir arada yaþama imkânýna sahibiz.Palandöken’de buzlar üzerinde kayarken,Marmaris’in sýmsýcak sularýnda rahatlýkla denize girebilirsiniz.Memleketimizde her inançtan olan insanlar,istedikleri gibi inançlarýnýn gereklerini yerine getirebilmektedirler.Gayri müslimlere asla hor bakýlmamaktadýr.Bu da çok renkli bir mozayýk vücuda getirmektedir.Bu yönüyle,sözüm ona,çaðdaþ Avrupa ülkelerinden daha ileri olduðumuzu söyleyebiliriz.Bundan 500 yýl önce baský ve zulümden kaçan Yahudileri himayemize alýp,onlara kucak açtýðýmýz da dünyanýn malûmudur.Böyle merhametli insanlardan müteþekkil bir ülkeye,hiç kimsenin insan haklarý dersi vermeye hakký yoktur.
     Bu vatan için yüz binlerce þehit verdik.Güzel ülkemizi hiç kimseye peþkeþ çekmeye niyetimiz yoktur.Bu topraklarda doðduk,bu topraklarda öleceðiz.Ruhumuz ve cesedimiz ecnebi topraklarda huzur bulamaz.Mehmet Akif’in dediði gibi:
     “Kim bu cennet vatanýn uðruna olmaz ki fedâ,
      Þühedâ fýþkýracak,topraðý sýksan,þühedâ,
      Caný,cananý,bütün varýmý alsýn da Hüdâ,
      Etmesin tek vatanýmdan beni dünyada cüdâ.”
      Türk Milleti çok temiz ve aydýnlýk bir mâziye sahiptir.Tarihimiz Türk’ün þeref levhalarýyla doludur. “Keþke böyle olmasaydý” diye piþmanlýk duyacaðýmýz hadiseler yok denecek kadar azdýr.Tarihî geçmiþimiz derken,tabiki altý yüz yýllýk Osmanlý devresini de içine katýyoruz.Çünkü Türkiye Cumhuriyeti,Osmanlý Devleti’nin enkazý üzerine kurulmuþtur.Bizler Osmanlý’nýn devamý olmaktan gurur duyuyoruz.Her ne kadar kimliðini yanlýþ adreslerde arayan bir kýsým insanlar,bundan rahatsýz olsa da hakikat budur.Biz ne kadar bu gerçeði inkâr etsek de Avrupalýlar bize,Osmanlý’nýn torunlarý gözüyle bakýyor.Bu durumdan hiç de rahatsýz deðiliz.Çünkü ecdadýmýz taa Viyana önlerine kadar giderek,ne kadar kahraman bir millet olduðunu tüm dünyaya ispatlamýþtýr.
     Milletimiz þanlý mâzisinden yola çýkarak daha büyük iþler yapmalýdýr.Bu da ancak vatanýný bir ibadet aþký ve þevkiyle sevmekle mümkün olur.Ýyi ve kötü günlerimizde,dosta düþmana karþý sýmsýký kenetlenmeliyiz.Böylelikle düþmanýmýzý çatlatmýþ,dostumuzu sevindirmiþ oluruz.Baþarý ancak milletçe tek yumruk olmakla kazanýlabilir.Peygamber Efendimizin dediði gibi: “Vatan sevgisi imandandýr.” Þayet vatanýmýza ve milletimize husumet besliyorsak imanýmýzý bir kez daha gözden geçirip tazelememiz lâzýmdýr.Unutmamak gerekir ki bu güzel vatan belli bir zümrenin deðil,aksine hepimizindir.Bu gemiyi batýrýrsak,istisnasýz hepimiz suya gömülmüþ olacaðýz.Ýslâm’ýn bayraktarlýðýný yapmýþ olan bu milleti sevmek,ayný zamanda Müslümanlýðýn da bir gereðidir.

e-mektup: mnihatmalkoc@hotmail.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Arif Nihat Asya'nýn Doðumunun 100. Yýlý
Sabrýn Sonu Selâmet
Þefaat Ya Resulullah!..
Allah Sabredenlerle Beraberdir
Tevbe Ýle Günahlardan Arýnmak
Kýrk Hadis Iþýðýnda
Kandiller Zincirinin Ýlk Halkasý: Regaib Kandili
Gönülden Güle Mektuplar…
Hicrî Yýlbaþýnýz Kutlu Olsun
Ýsraf Ekonomisi

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Okul ve Hapishane
Gevheri'nin Hayatý ve Þiirleri
Yusuf Has Hacip'in Þâirlere Bakýþý
Trabzonlu Edebiyat Tarihçisi Nihat Sami Banarlý
Yapraklar Dökülür Kasýmlarda!..
Veremle Savaþ
Bir On Kasým Sabahý
Memleket Havasý ve Köprübaþý Tv Sitesi
Ýlköðretim Okullarý ve 100 Temel Eser
Öðretmenler Günü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Neslin Hamurkârý [Þiir]
Muhsin Baþkan [Þiir]
Önce Ahlâk, Maneviyat [Þiir]
Tutumlu Ol Çocuðum [Þiir]
Ân Bu Ân, Vakit Þimdi [Þiir]
Babamýn Dönüþü [Þiir]
Yerli Malý Kullanýn [Þiir]
Ýfrit Ýle Karýnca (Manzum Masal) [Þiir]
Çanakkale Geçilmez [Þiir]
Halep'e Kelepçe [Þiir]


M.NÝHAT MALKOÇ kimdir?

NÝHAT MALKOÇ’UN BÝYOGRAFÝSÝ Beþ çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak 1970 senesinin 1 Haziran’ýnda Trabzon’un Köprübaþý ilçesine baðlý Gündoðan Köyü’nde hayata “Merhaba” dedi. Ýlkokulu komþu köy olan Güneþli Köyü’nde okudu. Orta ve lise öðrenimini Köprübaþý Lisesi’nde tamamladý. En büyük emeli iyi bir hukukçu olmaktý. Lise son sýnýfta girdiði üniversite imtihanýnda KTÜ/Fatih Eðitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði Bölümü’nü kazandý. Dersaneye gitme imkâný ve zaman kaybýna tahammülü olmadýðý için kazandýðý fakülteyle yetindi. 1992 yýlýnda okulu bitirdi. Ýlk göz aðrýsý olarak nitelediði Gümüþhane’de beþ yýla yakýn öðretmenlik yaptý. Her geçen gün öðretmenliði daha çok sevdi. Artýk öðretmenliði bir tutku olarak görüyor. Vatan borcunu Ýstanbul’da Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda Yedek Subay Öðretmen olarak onurla yerine getirdi. Bu peygamber ocaðýnda yüzlerce yabancý subaya güzel Türkçe’mizi öðretti. Ankara’da girdiði sýnavý kazanarak Akçaabat Anadolu Ýmam-Hatip Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmeni olarak atandý. Burada iki yýl görev yaptý. Daha sonra girdiði yazýlý ve sözlü imtihaný kazanarak Türkî Cumhuriyetlerden Türkmenistan’ýn baþkenti Aþkabat’a,üç yýl görev yapmak üzere, öðretmen olarak gönderildi. Burada Mahdumkulu Türkmen Devlet Üniversitesi Ýlâhiyat Fakültesi’nde ve Ýlâhiyat Lisesi’nde Türk Dili öðretmeni olarak çalýþtý. Yine Aþkabat’ta Türkçe Öðretim Merkezi’nde(TÖMER) bir yýl boyunca deðiþik milletlerden kiþilere Türkçe’yi sevdirerek öðretti. Þu anda Akçaabat’a baðlý Derecik Ýlköðretim Okulu’nda görev yapmaktadýr. Bugüne kadar,en büyüðünden en küçüðüne kadar onlarca dergi ve gazetede fikrî,edebî,felsefî ve kültürel konularda yüzlerce yazý ve þiir yazdý. Bu yayýn organlarýndan Türk Edebiyatý,Türk Dili,Bizim Çocuk,Çýnar,Bizim Azerbaycan,Anadolunun Sesi,Üniversitelinin Sesi,Türkiye,Bizim Okul,Þenliðin Sesi,Ýnsanlýða Çaðrý,Yeni Sesleniþ,Gençliðin Sesi gibi dergilerde;Türksesi,Demokrat Gümüþhane,Kuþakkaya,Ortadoðu,Yeni Mesaj,Hergün,Candaþ,Edebiyat,Bolu Üçtepe,Akçaabat Yeni Haber,Karadeniz Olay,Hizmet gibi gazetelerde yýllardan beri deneme,makale,fýkra ve þiirler yazmaktadýr. “Bizim Okul” isimli kültür,sanat ve edebiyat dergisinin Yazý Ýþleri Müdürlüðü’nü yaptý. Kültürel organizasyonlarýn çoðunda aktif olarak görev aldý. Sevgi,Dostluk ve Kardeþlik konulu þiir yarýþmasýnda birincilik,Trabzon Belediyesi’nin düzenlediði Çevre ile ilgili yarýþmada birincilik,yine ayný belediyenin düzenlediði “Ýki binli Yýllara Doðru Trabzon” konulu makale yarýþmasýnda mansiyon,Akçaabat Belediyesi’nin deðiþik zamanlarda organize ettiði þiir yarýþmalarýnda birincilik,ikincilik,üçüncülük ödülleri kazandý. Karadeniz Yazarlar Birliði kurucularýndandýr. Halen bu birliðin üyesidir. Bunlarýn yanýnda elinin altýndaki öðrencilere rehberlik ederek ve bizzat örnek olarak,onlarýn da pek çok kültürel yarýþmada ödüller almasýna zemin hazýrlamýþtýr. Ýkisi kýz,biri erkek olmak üzere üç çocuk babasýdýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl Kýsakürek,Mehmet Akif Ersoy,Yahya Kemal Beyatlý


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © M.NÝHAT MALKOÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.