..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mutlu insanlar tatlý þeylerden söz ederler. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > EBRU AKGÜN




7 Mart 2005
Babam...  
EBRU AKGÜN
Taþkafam bir þeyleri anlamaya görsün, paralardým ortalýðý, tüm defteri kitabý yýrtar alamazdým hýrsýmý. “Ben aptal mýyým, niye anlamýyorum?” diye ter ter tepinirdim. Bir tek sen bilirdin beni sakinleþtirmenin yolunu...


:CGBA:
Seni düþününce aklýma bölük pörçük hatýralar üþüþüyor. Çocuk hafýzamda kimi hiç silinmemecesine kazýnmýþ, kimi sisli. Bana attýðýn tokadý hatýrlayýnca gözlerim doluyor. Dünyada hiçbir tokat bu kadar anlamlý olamazdý diye düþünüyorum. Yere çöp atmayý ne zaman aklýmdan geçirsem 8 yaþýndaki aðlayan kýz çocuðu ve yediði tokat belirir hatýramda. Usturuplu bir þekilde cebime sokarým çöpümü, eve çöpler taþýyorum seni düþünerek. Seni yaþamama izin vermedi kader. Annem beni doðurduðunda 42 idi, sen 52. 10 yýl tanýyabildik birbirimizi. Ben her gece isyan ettim kadere seni benden bu kadar erken aldý diye, sonra kýzdým, sana isyan ettim, 52 yaþýnda baba olmayý göze aldýðýn için, öyle ya sonsuza dek mi yaþayacaðýný umuyordun be adam! Öyle mükemmel öyle anlatýlmaz bir adamdýn ki benim için, inanmazsan Funda’ya sor. Bütün dilleri konuþurdun, Ýngilizcem herkesten iyiydi sayende, çözemeyeceðin problem yoktu, nefret ettiðim matematiði bile sevmeye baþlamýþtým. Deli bozuðun tekiydim. Taþkafam bir þeyleri anlamaya görsün, paralardým ortalýðý, tüm defteri kitabý yýrtar alamazdým hýrsýmý. “Ben aptal mýyým, niye anlamýyorum?” diye ter ter tepinirdim. Bir tek sen bilirdin beni sakinleþtirmenin yolunu, problemi deðiþtirir, anlayacaðým gibi anlatýr, sonra da kitabý yazanlara söverdin benle birlikte. “Benim kýzým dünyanýn en akýllýsý” derdin. Yaptýðým hýrçýnlýðýn üzerine, gözyaþlarýmý siler, beni gülücüðe boðardýn. Bir tek sen. Anneme kalsa çoktan yemiþtim zýlgýtý. Þaþkýn bakakalýrdý herseferinde garibim. Sonra da çýkýþýrdý sana, “Bu kadar þýmartýyorsun, sen yokken tepemize çýkýyor bu” diye. Kalp krizi, mide kanamasý geçirmiþtin, perhiz yapýyordun. “Ben de beyaz makarna istiyorum” diye tuttururdum, yenilecek nane deðil hani, bir tek sana hayranlýðýmdan daha tatlý gelirdi o yaðsýz tuzsuz makarna. Sense anneme “Haným bi tanecik köfte yesem” derdin. Annem izin vermezdi, otorite miydi neydi kadýn. Sen mahzun boynunu bükerdin, içim giderdi o haline. Biliyorum þimdi, annemin hepimizi sevdiðinden koyduðunu o kurallarý, sen de hiç karþý çýkmazdýn zaten.
Bir ara sahanda yumurtaya takmýþtým hani. Her okuldan geliþte isterdim. Annem evdeki yemekleri kakalamaya çalýþýr, “Böyle beslenilir mi, hergün hergün yumurta, gýda alman lazým” diye söylenirdi. Bense sahanýn çoktan ocakta olduðuna emin hýnzýr gülümserdim. Sonra annemden kurtulup koþar atlardým sýrtýna. Beni sýrtýna aldýðýn gibi gezdirmeye baþlardýn evin içinde, sonra da numaracýktan divana düþüverirdin, “Haným, kocaman olmuþ bu kýz, taþýyamýyorum artýk ben bunu.” En son o uðursuz günden birkaç hafta önce yaþandý bu mutluluk çýðlýklarý evimizde. Sonrasý derin sessizlik.
Senden sonra lisede patates kýzartmasýna taktým, annem hiç karþý çýkmadý inanýr mýsýn? Geliþ saatime hazýrladý patatesimi aylarca. Senden sonra herkes sana benzemeye çalýþtý. Yokluðunu doldurmak için didinip durdular. Onlar didindikçe büyüdü yokluðun.
Aylarca oturmadým kanepene, orda oturduðunu kitap okuduðunu hayal ederek, televizyon seyrettim yanýndaki koltukta. Belki de oturuyordun kimbilir?
Çocukluðumda ettiðim yemine aykýrý yaþýyorum.
30’uma bastým, hala çocuk doðurmayý düþünmüyorum. Ama hiç endiþe etmiyorum babacým, hiç kýzmýyorum artýk sana. Babalarýn en mükemmeli hafýzamda, torunun þanslý olacak biliyorum, hafýzamda kalanlar ona da yeter, mükemmel bir dedesi vardý onun.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: sevginin bu kadar hasý varmýþ
Gönderen: Nazife yücesan / Ankara/
6 Haziran 2006
Caným yazýný çok beðendim þu an duygularým allak bullak oldu babamý özledim bi baba sevgisi ancak bu kadar güzel ifade edilir seni kutluyorum.

:: saðolun
Gönderen: Alparslan ZENGÝN / Ýzmir/Türkiye
5 Haziran 2006
gözlerim doldu. söyleyecek hiçbir þey bulamýyorum. saðolun. çok saðolun.

:: BELKÝ BÝR VESÝLEDÝR
Gönderen: serap zohrap / Ýstanbul/Türkiye
31 Mayýs 2006
SEVGÝSÝNÝ ANLATAMAYAN O KADAR ÇOK KÝÞÝ VAR KÝ BELKÝ YANIMIZDA OLDUÐUNDAN BUNUN FARKINA VARAMIYORUZ... ACABA HERÞEYÝN DEÐERÝNÝ ELÝMÝZDEN UÇTUKTAN SONRA MI FARKETMEK ZORUNDAYIZ??? YAZINIZ GERÇEKTEN GÜZEL. BELKÝ BÝRÝLERÝNÝN BÝR ÞEYLERÝ KAVRAMASI ÝÇÝN VESÝLE OLUR...

:: Ben de...
Gönderen: fatma nur oðul / Ankara/Türkiye
20 Haziran 2005
Ben çocuk babasý falan deðilim,büyük de deðilim zaten ama beni de hüzünlendirdiniz sayýn Ebru Akgün...

:: ...
Gönderen: Erkan Çetin / Londra/Ýngiltere
11 Mart 2005
Sevgli Ebru, Yazýnýz akýcýlýðýndan mý, gerçekçi olduðundan mý, yoksa benim de bir kýz babasý olmamdan mý, yoksa yoksa bunlarýn hepsinden midir bilemiyorum ama beni duygulandýrmayý baþardýnýz... Oysa bana sorarsanýz beni duygulandýrabilmekle bir kalýp kaþar peynirini aðlatmak ayný derecede zor bir olaydýr. Demek bazen bana sormamak gerek! Sizin de dediðiniz gibi ben de yorum yazmayý sevmem. Ancak denildiði gibi; deliye deðil de delirtene bakýn siz... Sevgilerle, Erkan




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sokak Kedileri
Niçin Yazýyoruz?
Taksi...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Markiz Pasajý
Seçimler ve Yaþamlar
Yoksayma...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Güvercin [Þiir]
Orhan Veli Ýçin... [Þiir]


EBRU AKGÜN kimdir?

Bir Ferhan Þensoy müridiyim. Yaþadýðýmýn bilincindeyim ve bunu kanýtlamak için de kendimi bildim bileli yazmaktayým.

Etkilendiði Yazarlar:
FERHAN ÞENSOY, AZÝZ NESÝN, ORHAN VELÝ KANIK


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © EBRU AKGÜN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.