..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak için topu toplam altý haftam kalsaydý ne mi yapardým? Tuþlara daha hýzlý basmaya bakardým. -Isaac Asimov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Suçbilim > Gültekin BAYIR




18 Nisan 2005
Bir Garip Aþkýn Mektubu  
aþk nameleri...

Gültekin BAYIR


Sana zümrütlü saatler deðil keyifli günler vaat ediyorum. Sana pahalý giyinmeler deðil, paha biçilmez soyunmalar vaat ediyorum. Sana aklýný baþýndan almayý deðil aklýmý sana vermeyi vaat ediyorum. Sana sendekilerle bendekileri birleþtirip daha varlýklý ol


:GECA:
Benimle Eðlenir misin?

Benimle eðlenir misin? Lütfen kýrma beni olur mu? Sana mutlu bir ömür yahut romantizmin vazgeçilmezi olan ve pembe panjurlu evlerden vaat edemediðim için üzgünüm.

Bir mizah dergisinin alaya aldýðý ortalama bir aþk hadisesinin karikatürize ettiði gibi elimde bir buket çiçekle bekleyemem seni örneðin bir saat kulesinin altýnda. Yahut hem köpeðimizi hem de çocuklarýmýzý gezdirebileceðimiz ve rengine senin, silindir hacmine benim karar vereceðim station wagon bir araba vaat edemem. Sana testosteron gerekçeli akþamüstü gerginlikleri, baldýr ya da göðüs dekolten için basma kalýp kýskançlýklar, ateþ kýrmýzýsý rujun için peþin hüküm suçlamalar ve beni ittiðin için yargýsýz infazlar vaat edemem.

Seni sevebilirim sadece. Kendimce sevebilirim ama. Seni, senin istediðin gibi sevemiyorum diye seni sevmediðim fikrine kapýlýnca üzüntüden delirecek kadar sevebilirim sadece. Verebileceklerimin arasýnda potansiyel olaný vaat edemem. Elimde olaný vermek rahatlatýr içimi aslýnda, ama sýrf senin için de rahat olsun diye tekrar edeyim istersen?

Seni sadece sevebilirim. Seni sevdiðim için senden bir yýðýn þey isteyebilirim. Sana elimdekilerin ve elime geçmesi muhtemelin tamamýný verebilirim teorik olarak ama vaat edemem. Sevgi denen herzenin karýn doyurmadýðýný biliyor olmanýn ezikliðini, senin “ biliyorum” derken ki rahatlýðýna kýzýyor olmam nedeni ile piþkinliðe verebilirim mesela?

Seni her mesafeden sevebilirim sadece. Üstelik bunu sen istemesen bile yapabilirim. Ama istemeni istiyorum. Hani sor bana demiþtim ya sana ne ister miþim en çok diye?

Hatýrlýyor musun cevabýmý? Umarým hatýrlýyorsundur ama bir kez daha tekrar edeyim istersen?

Hayatta en çok istenmeyi isterim ben; ama alelade birinin istemesini deðil. Beni istemesini arzuladýðým birisi tarafýndan istenmeyi.

Hayatýn zaten pek adil cereyan etmediði ve benim henüz yaklaþýk kýrk yýlýna tanýk olduðum bu gezegende; asla iþtirak etmek istemediðim o en büyük adaletsizliðe inat olsun diye ben... Beni istemesini arzu ettiðim biri beni istediðinde... Hiç naz etmeyeceðim...

Ýste beni lütfen? Zira ben senin beni istemeni istiyorum? Bunu seni istediðimden daha çok istiyorum üstelik.

Ben sana mutlu bir ömür vaat etmiyorum. Zaten bunu vaat edecek olsam yalan olurdu... Yalan olurdum... Yalan olurduk. Ama belki seninle ikimiz “biz” bile olmadan eðlenip gideceðiz þu gezegenden...

Benimle eðlenir misin rica etsem? Ýki þahidin huzurunda, cüppeli bir memura ve bilmem kimin ona verdiði yetkiye gerek olmadan.

Sana mutlu bir ömür vaat etmiyorum. El yapýmý iltifatlarla inþa edilmiþ, iç gýcýklayýcý ve þaþalý komplimanlar ile sývanmýþ, çatýsý centilmen erkeðin zarif kadýný için dünyayý yakacaðý türden bir albeniyle kaplanmýþ ve adresi kes yapýþtýr aþk þiirleri kadar romantik bir ev vaat etmiyorum sana.

Sana içinde senin ve benim birlikte eðlenebileceði, pozisyon icabý uzaktayken keyifle özleyebileceði, buluþtuklarýnda bir arada olmanýn tadýný çýkartabilecekleri anlarý vaat edebilirim sadece. Bu zamanlarda elimden geleni yapacaðýmý vaat edebilirim sadece.

Sana zümrütlü saatler deðil keyifli günler vaat ediyorum. Sana pahalý giyinmeler deðil, paha biçilmez soyunmalar vaat ediyorum. Sana aklýný baþýndan almayý deðil aklýmý sana vermeyi vaat ediyorum. Sana sendekilerle bendekileri birleþtirip daha varlýklý olmayý deðil; hepsini ateþimizde yakýp karþýsýnda üþümeyi vaat ediyorum.

Sana elimdekileri vaat edebiliyorum sadece. Evet, sadece elimdekileri verebilirim.

Neler mi?

Orta boy hayat çizgimi, dalgalý kuru kýskandýracak kadar alengirli gezinen saðlýk çizgimi ve bir vadiyi kýskandýracak kadar derin ve belirgin olan mutluluk çizgim.

Ýster misin?

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: :)
Gönderen: laina_suzi / ............/Türkiye
31 Aralýk 2005
sadece sevgi vaad etmek...aklý baþýnda olan herkes isterdi :)

:: mükemmel!!
Gönderen: Günden öte / Ýstanbul/Türkiye
24 Aralýk 2005
Bu kadar net anlatýlýr yani...///Teþekkürler. Gültek///...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýki Hece [Þiir]
Þiirimsi. [Þiir]
Soru [Öykü]
Deðiþmeli [Öykü]
Sahiden Var mýyým? Yoksa Bu Bir Ýhtiyaçtan Yanýlsama mý? [Deneme]
Öylesine [Deneme]
Repertuar Çalýþmasý... Devam... [Deneme]
Karanlýðýn Küçük Kahverengi Lekeleri. [Deneme]
Siz Hiç Bir Kat Yukarýda Öldünüz Mü? [Deneme]
Repertuar Çalýþmasý... [Deneme]


Gültekin BAYIR kimdir?

Zaman daralýyordu, adeta demir sertliðindeki grimsi akþam karartýlarý etrafýmýzdaki yerlerini alýrken eksik olan metal seslerini bilinçaltýmýz tedarik etmekteydi. Aman tanrým buda mý olacaktý dedi Elophis. . .

Etkilendiði Yazarlar:
T-H-O-S-H-U-N


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gültekin BAYIR, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.