..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýçtenlik bütün dehanýn kaynaðýdýr." -Boerne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > ismail sarýgene




23 Haziran 2006
Küçüðüm  
ismail sarýgene
Sen olsaydýn diz çöker miydim fýrtýnalara.? Varlýðýnda duvarlara yaslanýp baþým iki elimin arasýnda alýp çocuklar gibi aðlar mýydým ? Sen olsaydýn - küçüðün- acýlara boyun eðer miydi ?


:CHGI:
Ayaklarým çýplak, yaðmurlara koþuyor yüreðim gecenin en karanlýðýnda..Zincirlerimi söküp ýslanýyorum yýldýzlarýn altýnda..Delice aðlýyorum bulutlarýn arasýndan...Çýðlýklarýmý saklayamýyorum..Kanattýðým dudaklarýmý yaðmurlar siliyor oysa..".Seni özledim" diye delicesine baðýrýyorum gök gürültüsünde..Bir kez olsun dokunabilseydim saçlarýna, bir kez olsun bayram namazýndan sonra ellerini öpebilseydim babacýðým...Evet, herkes uykuda...Oysa ben, seni hayal ediyorum..Senin sýrtýn diye duvarlara yaslanýyorum..Avuçlarýmda yaktýðým hasretin, gözyaþýna gebe..Bu ömür ise; yokluðuna kýrýlmýþ müebbet..

Parmak uçlarým üþüyor yokluðunda. Karanlýðý üzerime örtüyorum battaniye misali..Oysa senin varlýðýnda üþür müydüm ben? Göðsüne saçlarýmý yaslar, senin varlýðýnýn huzurunda dalardým mavi düþlere.Yine yokluðun düþünce bir sigara yaktým lanet olasý bitmeyen paketlerden.Sanma ki sigara yanýyor dudaklarýmda.Hayýr, hayýr .Ben, senin hasretini sarýp dudaklarýma yüreðimin ateþiyle yakýyorum yokluðunun sancýlarýný...Her bayram sabahý aðabeylerim namazdan geldi mi ilk ben karþýlardým onlarý..Ellerini hýzlý hýzlý öper, senin gelmeni beklerdim kapý eþiðinde..Gözlerim hep sokak baþýndaki dönemeçte kalýrdý...Daha sen gelecektin, senin ellerini öpecektim....Gelecektin, kýzýnýn yeni örülmüþ saçlarýna dokunacaktýn...Dudaklarýmý diþlerimle kanata kanata komþu kýzý Naile’nin babasýna sarýlýþlarýný izlerdim ...Bir kez olsun ellerini öpemedim diye isyan ettim.Öfkelendim...Patlamaya hazýr bir hýrcýn dalga gibi yokluðunun sahillerine yürüdüm..Oysa senin hasretinde, duvarlar tek sýrdaþým ve gözyaþlarým ise tek arkadaþým oldu..Okul dönüþlerinde ödevlerimi yapýp seni bekledim hep...Herkesin babasý, iþ dönüþlerinde ellerinde taze fýrýndan çýkmýþ ekmekle yuvalarýna dönerken sen hiç gelmedin baba...

Mürekkep olup adýný yazmadým mi yüreðimin kurak topraða ? Öðretmen, veli toplantý icin babalarýný çaðýrýrken sen hiç gelmedin..Gelseydin kýrmýzý kurdeleli kýzýnýn ne kadar baþarýlý bir öðrenci olduðunu görüp koltuk altlarýn kabarýrdý..Ah gelemedin iþte...Bana " Küçüðüm" demeni isterdim sen olsaydýn yanýmda..Kollarýna alýp bana bebek resimleri yapmaný isterdim..Delicesine yaðmurun altýnda seninle koþmayý, dudaklarýndan dökülen her kelimeyi ezberlemeyi isterdim..

Gülümsüyorum hayata ve umuda..Sanma ki seni unuttum. Ýcimde kanayan bir yarasýn sen..Kapanmayacak bir hasret iþte benimkisi.Yüreðim sana gelmeye prangalý...Sanma ki gülümsüyorum...Bilir misin çýnar aðacýnýn yapraklarý her bahar yeniden açsa da topraðýn altýndaki köklerinin delice üþüdüðünü ?...Güneþi gören aðaca inat köklerinin güneþe hasret kalýp her gün aðladýðýný..Kim bilebilir ki ? Ýþte baba, benim yüzümde gülüþler olsa da içimde sana aðlayýþlarýmý kim bilebilir ki Yaradan’dan öte..Oysa kaç kez týrnaklarýmla mezarýnda gelip topraðýný kazmak istedim..Kaç kez hançerlerle adýný mezar taþlarýndan silmek istedim..Ama her defasýnda yüreðim bu hasrete dayanamadý..Her defasýnda bedenim çýnar aðacýnýn yanýna düþtü..Gözyaþlarým ise topraða...Her geldiðimde topraðýnýn üstündeki dikenleri ayýkladým ellerimle..Ne olur üzülme sen, avuç içlerim kanýyor diye..Aksýn Allah aþkýna, hasretim birikmiþken býrak topraðýný ýslatsýn damarlarým..Bir kez olsun tutamadýðým ellerini, býrak ta kaným ýsýtsýn...Üþüyorsun biliyorum.Varlýðýnda sarýlamadým sana..Býrak ta topraðýný kazýp kemiklerini doyasýya öpeyim baba...

Sen olsaydýn diz çöker miydim fýrtýnalara.? Varlýðýnda duvarlara yaslanýp baþým iki elimin arasýnda alýp çocuklar gibi aðlar mýydým ? Sen olsaydýn - küçüðün- acýlara boyun eðer miydi ? Biliyor musun bu yazýyý mezarýn baþýnda okumak isterdim.Ama biliyorum, okurken ya ben Azrail'in avuçlarýndan ölüm þerbetini kana kana içip kemiklerine sarýlýrdým ya da sen topraðý ellerinle yýrtýp yüreðinle gözyaþlarýmý silerdin.Of yapamam bunu..Dayanamam bu satýrlarý sana okumaya..Kýyamam ki okurken ki topraðýn altýnda delice aðlayýþlarýna...Býrak ben buralarda sensizlikte hasretinle yaþayayým. Küllense de dudaklarýmda hasretin, yansa da yüreðim yokluðunda býrak ta ben senin hep küçük kýzýn olayým..

Seni çok özledim babacýðým...


17.05.2006 - 14.48

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: babacýðým
Gönderen: fatmanur özpýnar / Konya/Türk ve Caicos Adalarý
24 Mart 2008
Babama babacýðým demeyi o kadar çok isterdim ki, ne yazýk ki olmuyor. Benim ise babam olmasýna raðmen veli toplantýma hiç gelmedi ders notlarýmla gurur duymadý.Uffff nereye kadar,kaç sayfa yüklenirki böylesine hüzün duygu yükleri.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Caným Elifime Kavuþtum

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


ismail sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ismail sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.