..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapýsý deðil bu kapý. / Nasýlsan öyle gel. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Gülþen ÖZALTAN




27 Aðustos 2006
Hayat Öykünü Kendin Yaz  
Gülþen ÖZALTAN
Herkes kendi hayatýnýn baþrol oyuncusudur, kendi senaryonu baþkalarýna yazdýrma kendin yaz!..


:CEDI:
Ýnsanlarýn çoðu günün en güzel saatlerini ne yazýk ki, ývýr-zývýrla, tembellikle, dedikoduyla, çamur atma, öfke, küskünlük, kýskançlýk ve benzeri þeylerle öldürüyorlar. Sonrada, sadece nefes alýp verdikleri için bunun yaþamak olduðunu sanýyorlar. Oysa yalnýzca gerçekten sevebilse insan, öyle güzelliklerle dolar ki hayat. Zorluklar kolayca aþýlýr, yaralar çabuk iyileþir, birbirinin iyiliðini ister insan ve hayat cennetten de öte olur. Hatýrlayýn ki, “Tüm kötülüklerin, baðýmlýlýklarýn bir tek anasý vardýr, o da sevgisizlik.”

Nice yýllar kendisiyle birlikte yaþar insan, sonra da bir bakar ki, o kendine hiç rastlayamamýþ. Týpký Sezen Aksu’nun þarkýsýnda ifade ettiði gibi, “Ne göreyim kendime yýldýzlardan daha uzaktým.” Ne içinden geleni söyleye bilmiþ yüreðini ferahlatýrcasýna. Belki de onu dinleyecek, onu anlayacak ve ne de onun anlattýklarýný saklayacak, eylem olarak ona yardým edecek birine rastlamamýþtýr. ne dilediðini yapabilmiþ, ne istediðini sevebilmiþ, ne gönlünce yaþaya bilmiþtir. Her þeye zaman ayýrmýþ ama, kendine zaman ayýrmak konusunda cimri olmuþ. Hep yapacak iþleri olmuþ ve hiç bitmediði için de bir hayhuyun içinde kendini kaybetmiþ.

Herkes kendi hayatýný yazmýþ ama, pek çoðumuz yazdýðýnýn farkýnda dahi olmamýþ. Bugün bir düþün; yaþam defterine NELER yazmak isterdin? Yazdýklarýnda, düþündüklerinin ne kadarýný gerçekleþtirdin?.. Gerçekleþtiremediklerin için kimseyi suçlama, kalk ve þöyle bir silkin, yaprak yaprak doldurduðun sayfalarý koparýp atamazsýn, silgi ile sil baþtan silemezsin, býrak geçmiþi geride. Al kaðýdý-kalemi eline yazmaya yeniden baþla. Bil ki yürekli olanlar yaþamda yer alýrken ancak, korkaklar yalnýz nefes alýp verirler. Yaþam sayfalarýnýn sayýsý sayýlý, herþey zamanýnda gerek. Sonraya býraktým mý, bil ki ya o tat yok, ya sonra yok. Var sanýyor insan, bakýyorsun ki bilmediðimiz o zaman dolmuþ. Öyle bir geçer zaman ki, sen geçip gitmiþsin ve sen kendinden bir þeyler býrakmamýþ isen iyiye ya da kötüye dair (Kötü izler býrakanlar asýrlarca lanetle anýlmýþtýr ve anýlacaklarda.) tarihe geçecek, unutulup gitmiþsindir bir asýr bile anýlmadan.

Öyle ilginçtir ki, çalýþýp çabalayýp engelleri aþýp, dertlerle yorulup güçlenip, sevgiyle yüreðini ferahlatýp, yaþama ABC’sini okuyup yazmayý tam söküyorsun ki, yaþamý doya doya okumaya zaman bulduðunda artýk vaktinin kalmadýðýný görüyor kimi insan, kimileri ise, bu, daha da acýsý yaþamýn ABC’sini ya sökemiyor ya da sökememiþ olduðunun yanýlgýsýný yaþýyor.

Zamanýn henüz varken, al kaðýdý kalemi eline istediðin sözleri yaz, istediðin þeyleri yap, istediðin insanlarý sev ve kendine herkese olduðundan daha yakýn ol. Artýk kendine bir merhaba de:) yaþam geri alýnamaz ve ne de silgisi vardýr silecek. Ne kadar az keþke dersen o kadar iyi yaþamýþsýn demektir.






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevginin Gücü

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Delilik

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevgi Bitermi? [Þiir]
Bir Dosta [Þiir]
Dostum [Þiir]
Ýstanbul [Þiir]
Bildim Seni [Þiir]
Senden Uzak [Þiir]
Özlem Yangýný [Þiir]
Tükettin [Þiir]
Hasret [Þiir]
Ýnsan Yok Olur [Þiir]


Gülþen ÖZALTAN kimdir?

Ýnsan olmak zor ve ben 38 yýldýr olmaya çalýþýyorum. Bu yolda pek çok bilgi edindim, pek çoðunu deneyimledim, kitaplar benim en iyi rehberlerim oldu, yazmak benim için vazgeçilmezim. Okumadan ve yazmadan hayatým eksik kalýr. öðrenmek ve düþünmek sonrada zamaný gelince onu hayata geçirmek en büyük eylencem. Denemediðim hiç bir bilgiyi kimseye tavsiye etmem.

Etkilendiði Yazarlar:
pek çok bilgi var, hiç kimse herþeyi bilemez, ben ihtiyacým olan ve ilgi alanýma giren tüm yazýlarý okurum, o nedenlede þu yada bu yazardan etkilendim diyemem hepsinde benden bir parça bulurken, aslýnda bende eksik ve yanlýþ olanlarýn peþine düþerim.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gülþen ÖZALTAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.