..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þahin bakýþlý, ahu gözlü, þirin davranýþlý ve tatlý sözlü idi. -Fuzuli, Leyla ve Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > FUNDA BÝLGÝLÝ




30 Kasým 2007
Sakýn Seni Seviyorum Deme Bana!  
FUNDA BÝLGÝLÝ
Sakýn “seni seviyorum” deme bana. Tüm sýfatlar isim artýk kurduðum cümlelerde. Deðil ünsüzler, ünlüler bile düþüyorlar karþýlarýna sevgi dikilince. Büyük ünlüler vazgeçiyorlar uyumlarýndan. Küçük ünlüler daðýlýyorlar dört bir yana. Sadece Aþk büyük harfle baþlýyor cümlelerimde. Kýyamet kopuyor tüm atasözlerinde, tüm deyimlerde. Baðlaçlar baðlayamýyorlar kelimeleri öpmeden kelamlarý. Yýkýlýyor alfabe, yýkýlýyor kurallar aþkýn alfabesinde. Aþký yaþýyor aþký anlatýyorum ben senin asla anlayamayacaðýn bir tümce düzeninde.


:DHCJ:
Sakýn “seni seviyorum” deme bana. Jilet var sanki dilinin ucunda. Aðzýnýn her deviniminde, kanatacak yalana bulana bulana. Bir dua olmalý aþk, melek kanatlarýnda. Yakýþmýyor dudaklarýna. Çünkü; dualar yasak günaha bulanmýþ dudaklara… Et giydirebilir misin bir meleðin þeffaf kutsallýðýna erguvan sabahlarda? Cennet kapýsýnda þifreyi söyleyebilmek için insan satar mý hiç ruhunu þeytana?

     Sakýn “seni seviyorum” deme bana. Býrak bakir kalsýn o iki kelime sana ait anýlarýmda. Salt ruh olarak dikildim karþýna, bedenimi eritip kadýnlýðýmda. Erkekliðini, erkekliði bir kenara atabilecek kadar saydamlaþabilir misin karþýmda? Kendi zehrinle zehirliyorsun kendini. Gözündeki kamaþma engerekten çalýnma. Salt beden üzerine kurulu dünyanda çok uzaksýn bir kadýnýn ruhuna dokunmaya. Senin bildiðin tüm tanýmlarýn ötesindeyim ben aþk adýna. Topla bakalým sana sevda adýna sunulanlarý. Ekle üstüne senin aþk için yaptýklarýný. Sonra aç bak avuçlarýna. Göreceli bir aðýrlýk var olan. Ben baktýðýmda gördüðüm bitimsiz bir boþluk parmaklarýnýn arasýnda…

     Sakýn “seni seviyorum” deme bana. Ýntihar dürtüsüyle savruluyorsun bir aþktan bir aþka. Nedir duygularýnýn etnik kökeni? Çözemedim bir türlü. Hangi kabilenin yamyamlarý bu kadar açtýr ki acýya? Ýçimde tortop düðümlenen bir böcek söylemlerin. Dolaþmýþ tüm ayaklarý birbirine, gerçekleri görmeden onlarý çözemezsin. Hedef tahtasýndaki duygusuz hedef olmak istemiyorum. Göðsümden vurulmak istemiyorum yalan silahýnýn kurþunlarýnla. Ýþte bu yüzden; anlamýný bilmeden asla “seni seviyorum” deme bana… Isýrgan otunun deðdiði yeri dalamasý gibi, dalýyor bu iki sözcük kulaklarýmý. Menekþeler nasýl zahmetsiz açar morunu, nasýl yakýþýr mor ve menekþe birbirine; söylediðin zaman öyle bütünleþmeli “seni seviyorum” ve sen dilinde.

     Sakýn “seni seviyorum” deme bana. Kendimin bile henüz bilmediði sýrlarýn sahibiyim ben. Sen etrafýnda gezinirken bu kutsal adanýþýn, ben çoktan sýzmýþtým usuna. Sen karlý kýþ gününün parlak güneþ lekesi, ben ýþýldayan yazýn, ayrýlýk yüklü yaðmur bulutu. Ben yaðamam senin gölgende, sen var olamazsýn ýslak hükmümde. Ancak tavþan kaný ayrýlýklar demlemeyi bilirsin, tatmadýðýn sevdalarda. Mevsim normallerinde seyretmemelisin gönlümde. Haziran’da kar yaðdýran, Ocak’ta denize sokan deli haller kývamýnda bir þeyler olmalý bir yerlerde…

     Sakýn “seni seviyorum” deme bana. Tüm sýfatlar isim artýk kurduðum cümlelerde. Deðil ünsüzler, ünlüler bile düþüyorlar karþýlarýna sevgi dikilince. Büyük ünlüler vazgeçiyorlar uyumlarýndan. Küçük ünlüler daðýlýyorlar dört bir yana. Sadece Aþk büyük harfle baþlýyor cümlelerimde. Kýyamet kopuyor tüm atasözlerinde, tüm deyimlerde. Baðlaçlar baðlayamýyorlar kelimeleri öpmeden kelamlarý. Yýkýlýyor alfabe, yýkýlýyor kurallar aþkýn alfabesinde. Aþký yaþýyor aþký anlatýyorum ben senin asla anlayamayacaðýn bir tümce düzeninde. Kulaklarýyla görür insan bilirse eðer gerçekten duymayý. Bir telefon ahizesinin ucunda bile sýrýtýr, þeytani bir tebessümle, yalansa bu kýsacýk cümle. Hep ölümüne olduðu söylenip, yaþamaya korkulan aþkýn varlýðýný hissetmek istiyorum ben ruhumun en kuytu yerinde. Kan tutar gibi aþk tutan bir adamýn gücü yetmez ki derinliklerime inmeye. Salt bedeniyle seviþen, salt parmaklarýyla seven hangi canlý eriþebilir ki hazzýn zirvesine? Son Mohikan olsam da, asil bir prenses yerine; vazgeçmeyeceðim savunmaktan aþký, aþktan korkan cesaretsizlere. Sakýn ama sakýn “seni seviyorum” deme bana. Çünkü; yakýþmýyor aþký tüm varlýðýyla kutsamayanlara…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Seni, Seninle Paylaþamayacak Kadar Çok Seviyorum...
Tensiz Seviþmeleri Bilir misin Birtanem?
Hangi Kýþýn Karýný Haziran'a Sakladýn?
Ben Seni Hiç Sevmedim Ki…
Aþký Tanýyan Bir Kadýn Asla Aþktan Azýna Razý Olmaz
Eksik Sevdalarýn Sabýkalýsý
Hesapsýz Aþklarýn Kadýný
Þah Damarýndaki Üç Beþ Sarý Saç Teli
Çilingiri Yok Aþkýn
Beni Benden Kurtarsana...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Otuzlarýnda Bir Kadýn...
Ýyi ki Doðdun Üzüm Gözlüm
Canýmýn Ötesi Annem / Mektup (Iý)
Hiç Bir Ýliþki Tekrarlamaz Kendini!
Kendine Yolculuðun Arifesindeki Kadýn
Mazinin Silgisi Yok
Sevginin Büyüttüðü Bebekler Hep Gülümserler Evrene... Damlam'a...
Cennetle Kardeþ Aðva
Minik Bebeðim
Kar Yaðsa Bugün Tüm Aþklara...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sana Uyandým Bu Sabah [Þiir]
Nasýl Borçluysan Beni Yaþamaya, Öyle Mecburum Seni Yaþamaya [Þiir]
Konuþulmayan Bir Dil Gibisin Coðrafyamda... [Þiir]
Ýzmir'e Sýðmayan Aþk... [Þiir]
Rüya Kaçkýným [Þiir]
Sökmüyor Çivi Çiviyi... [Þiir]
Aþk Doðdu [Þiir]
Darmadaðýn [Þiir]
Ýki Gülücüðün Kýrmýzý Ýzi [Þiir]
Þehirlere de Aþýk Olunurmuþ Hesapsýzca / Ýzmir'im Özlemim Sana... [Þiir]


FUNDA BÝLGÝLÝ kimdir?

www. fundabilgili. com fundabilgili@hotmail. com MÝNÝK BEBEÐÝM “ÝMZAMI BIRAKTIM TENÝNDE” KÝTAPÇILARDA! Yazan insanlarýn yazmaktan aldýklarý en büyük haz; okuyan insanlarýn yüreklerine dokunmayý baþarabildiðini düþünmektir. Ýzedebiyat’ta yýllardýr yazýyorum. Her yazý eklediðimde ayný heyecaný yeni baþtan yaþýyorum. Yeni paylaþýmlar, yeni yorumlar, dokunulan yeni yürekler… Türkiye’nin en iyi yazar ve okur kitlesinin buluþtuðu bu site benim bir parçam haline geldi zamanla. Eksik hissettim kendimi satýrlarým buradaki gözlerle buluþmayýnca. Þimdi yeni bir gündoðumunda kelimelerim. Ýki kýzýmdan sonraki üçüncü çocuðumun doðum sevincini yaþar gibiyim. “Ýmzamý Býraktým Teninde” adýný verdiðim minik bebeðim artýk kucaðýmda. Bu güzel doðumu paylaþmak istedim sizlerle. Çünkü beni destekleyen, bana yazma gücü veren dostlar sayesinde kavuþtum bu kitaba. Okuduðum, beni okuyan, yorum yapan, yazýlarýmý kütüphanesine alan tüm Ýzedebiyat dostlarýna teþekkürler!


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © FUNDA BÝLGÝLÝ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.