..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özyaþamöyküsü baþka insanlarla ilgili gerçekleri anlatmak için eþsiz bir araç. -Philip Guedella
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Þevket Baþýbüyük




21 Aralýk 2008
Bizim Kadir de Ehliyeli Olunca…  
BÝZÝM KADÝR DE EHLÝYELÝ OLUNCA…

Þevket Baþýbüyük


Ýkamet ettiðim ilde/Malatya'da meczup bir vatandaþaemniyet müdürlüðü tarafýndan garip bir ehliyet hikayesi. Sözkonusu hikaye 2007 gazetelere manþetlik haber oldu...


:CIBI:
BÝZÝM KADÝR DE EHLÝYELÝ OLUNCA…

Bizim "Merdecedes Kadir" haberini sitede görünce heyecanlandým.

Bizim” diyorum zira "Merdecedes Kadir" lakaplý Kadir Gümüþ adýndaki hemþerimiz hepimizin, tüm Malatyalýlarýn tanýdýðý, gördüðünde tebessüm ettiði ve bir þekilde kendini sevdirmiþ meczup bir vatandaþ.

"Merdecedes Kadir" i Malatya’da olup da tanýmayan yoktur.

Zira Malatya’nýn hangi sokakta yürüseniz yürüyünüz mutlaka "Merdecedes Kadir"le karþýlaþmýþ, onun havalý kurnasýyla kendinizi toparlayýp trafik kazsý geçirmekten kýl payý kurtulmuþsunuzdur.

"Merdecedes” dedimse öyle bildiðiniz merdecedeslerden deðil Kadir’inki…

(Kadir’in merdecedesi de týpký benim yazarlýk gibi bir þey…Nasýl ki, mahalli basýnda (gazete, dergi, internet sitesi gibi) birkaç basýn kuruluþuna yazý yazarak kendimi büyük bir yazar görüyorsam bizim Kadir’in merdecedesi de öyle bir þey…

Kadir, Malatya'da araba niyetine uzunca sopaya binen ve bindiði bu sopayý da “merdecedes” olarak hayal eden ve bu hayaliyle mutlu olan biri…

Þimdi sýký durun, sakýn gülmeyiniz, haberi hep beraber okuyalým:

“Malatya'da araba niyetine sopaya binen "Merdecedes Kadir" lakaplý Kadir Gümüþ için Emniyet Müdürlüðü 'özel plaka, ruhsat ve ehliyet' hazýrladý.
Malatya kamuoyunda çok sevilen Mercedes Kadir, günlük yaþamýný araba niyetine bindiði çubuk çýtayla sürdürüyor. Ayna yerleþtirdiði çýtaya binerek ana yol ve caddelerde dolaþan Mercedes Kadir'in bu durumuna Malatya Emniyet Müdürlüðü Trafik Tescil Denetleme Þubesi'nce artýk resmiyet kazandýrýldý. Trafik Þubesi, Mercedes Kadir'e özel ehliyet, plaka ve ruhsat hazýrladý. Mercedes Kadir'in bindiði sopaya "Çýtaroen" markasý verilerek, 44 MK 444 numaralý plaka hazýrlandý. Ruhsatta aracýn rengi ise "Odun sarýsý"
olarak gösterilirken, ikametgah adresine "Malatya caddeleri", araç üzerinde hak ve menfaati bulunanlar bölümüne ise "Keresteci Hasan" ibaresi yazýldý. Mercedes Kadir'in ehliyetteki soyadý bölümüne de Mercedes yazýldý. Ehliyetin sýnýf bölümüne A'dan Z'ye yazýlýrken, kullandýðý cihazlar bölümüne ise " 3 metre soba, ayna, CD" yazýldý.
Sempatik hareketleriyle vatandaþlarýn ilgisini çeken Mercedes Kadir, üzerine bindiði çubuðu soranlara, "araba" yanýtýný veriyor. "Ehliyetin var mý?" sorusuna "Evde kaldý" cevabýný veren Mercedes Kadir, arabasýný evdeki garaja koyduðunu ifade ediyor. "Bu arabayla kaza yaptýn mý?" sorusuna ise Kadir, "Yok yapmadým" þeklinde cevap veriyor.
Mercedes Kadir, özel plaka, ruhsat ve ehliyetine önümüzdeki hafta kavuþacak.”

Okuduðunuz gibi bizim Kadir “Merdecedes” niyetine/hayaliyle bindiði bu sopaya Malatya Emniyet Müdürlüðü 'özel plaka, ruhsat ve ehliyet' hazýrlamýþ…

Haberde de verildiði gibi bizim Kadir’in, ayna yerleþtirdiði ve “merdecedes” niyetine/hayalen bindiði çýtanýn (sopanýn) “merdecedes” olduðunu bize inandýrdýðý gibi Emniyet Müdürlüðüne de inandýrarak ehliyet sahibi oldu.

Size komik gelebilir ama bu haber bana heyecan verdi…

Kendi payýma ben bu haberde çok ders çýkarttým…

Varsýn Kadirin bindiði þey, 3 metre uzunluðunda bir sopa olsun, ehliyet müdürlüðünce de kaale alýndý ya, ehliyet ve plaka verildi ya…

Simdi siz varýn dalganýzý geçin bizimle, Kadir, sopalý merdecedesi ile ben de taþrada yazarak mutluyum…

“ Dünya hayatý bir oyun, tutkulu bir oyalanma” dan ibaret deðil mi

ÞEVKET BAÞIBÜYÜK

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Tebrikler
Gönderen: Mehmet Önder / , Türkiye
30 Eylül 2009
Þevket bey konu ilginç, anlatým da çok güzel olunca ortaya güzel bir öykü çýkmýþ. Tebrikler.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýmamýn Þey Ettiði Gün

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Vay Sözüm Vay…
Çið Söz…

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Cennet Gülleri [Þiir]
Tüm Türkiye Üþüdü Koca Reis [Þiir]
Tüm Türkiye Üþüdü Koca Reis [Þiir]
Çocukluðum [Þiir]
Duvardaki Saat [Þiir]
Olma Geveze [Þiir]
Özgürlük [Þiir]
[Þiir]
35 Yaþ Þiiri Size Neyi Çaðrýþtýrýyor? [Roman]
Bizden Biri; Aliþan Kapaklýkaya [Roman]


Þevket Baþýbüyük kimdir?

Edebiyatýn karýn doyurmadýðýný bile bile aç kalma pahasýna yazmaktan imtina etmeyen, hayal gücünden çok izlenim ve gözlemlerini yazmaktan büyük keyif alan, yazarken adeta orgazým olan sýradýþý bir yazar

Etkilendiði Yazarlar:
Roman, Hikaye, Þiir, Biyografi, Gezi


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þevket Baþýbüyük, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.